Max Dingospo 7 Napisano Jul 19, 2021 U prolazu, 50 postova Prijavi odgovor kao problematičan Hvala za info i pre svega usmerenje ka drugoj temi. U pravu si. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
MF 4289 Napisano Jul 19, 2021 Drug član, 359 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Honda NC 750 XA, Yamaha BT 1100 Prijavi odgovor kao problematičan Ma nema to veze da li sam u pravu ili ne...samo imaš više navedenih lokacija...ja sam javio svoju, gde sam radio pre neki dan...Послато са SM-N975F помоћу Тапатока Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
brka21 16 Napisano Jul 19, 2021 U prolazu, 37 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Honda PCX 125 Prijavi odgovor kao problematičan ГМ Ауто065 8620973 Google Maps MAPS.APP.GOO.GL ★★★★★ · Kfz-Versicherungsunternehmen Isto radio pre neki dan. Pozitivno iskustvo. pre su bili kod gradske bolnice na okretnici trole.Sent from my SM-G950F using Tapatalk 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Max Dingospo 7 Napisano Jul 19, 2021 U prolazu, 50 postova Prijavi odgovor kao problematičan Pre 9 sati, MF je napisao: Ma nema to veze da li sam u pravu ili ne...samo imaš više navedenih lokacija...ja sam javio svoju, gde sam radio pre neki dan... Послато са SM-N975F помоћу Тапатока U pravu si za strpljenje neophodno. Proverio sam sve u vezi teh.pregleda. Poskupelo je 1000rsd zasta me zabole iskreno jer su svi pohitali da registruju jebene frizidere ako treba, samo da ustede. Hvala @brka21za jos jedan savet za GM auto. Registrovacu kad prodje ova histerija oko ustede 1000rsd. Nema termina 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Milllan 83 344 Napisano Jul 20, 2021 Svrati ponekad, 414 postova Lokacija: Sabac Motocikl: Honda Forza 350 Prijavi odgovor kao problematičan Momci nesto mi se oduzila isporuka Nc 750. Vidim da su u Hondi dobili CB 500X novi, ali se malo pise o modelu na forumu, bar ja nisam nasao. Kakav je to motor? Vidim da napred ima 19 cola gume, trebao bi biti udoban? Moze li biti adekvatna alternativa za NC, predjem par hiljada godisnje. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
dragan_alumiroi 798 Napisano Jul 20, 2021 Zainteresovan, 568 postova Lokacija: Novi Beograd Prijavi odgovor kao problematičan Ako ideš na manuelni menjač možda je i bolje cb500x. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Yanco 2605 Napisano Jul 20, 2021 Slow rider, 939 postova Lokacija: Kragujevac Motocikl: Honda NC750X 2021, Yamaha Virago XV125 1999, BMW K75 1986, Peugeot Django 2018, Tomos automatik A35 ML 1987 Prijavi odgovor kao problematičan pre 18 minuta, Milllan 83 je napisao: Momci nesto mi se oduzila isporuka Nc 750. Vidim da su u Hondi dobili CB 500X novi, ali se malo pise o modelu na forumu, bar ja nisam nasao. Kakav je to motor? Vidim da napred ima 19 cola gume, trebao bi biti udoban? Moze li biti adekvatna alternativa za NC, predjem par hiljada godisnje. CB500X: laganiji, manja registracija, bolji za neki blagi offroad, veći kapacitet rezervoara, jeftiniji... NC750X: jači, ozbiljniji, ima prtljažnik Kad sve sabereš i oduzmeš, CB500X je extra 1 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Milllan 83 344 Napisano Jul 20, 2021 Svrati ponekad, 414 postova Lokacija: Sabac Motocikl: Honda Forza 350 Prijavi odgovor kao problematičan Prodje celo leto cekajuci isporuku, ljudi su poludeli za novim NC. Primio sam se na dct, ali kada sam se malo smirio i izbistrio glavu stvari stoje ovako : trenutno predjem oko 3-4000 km godisnje, ne volim brzu voznju i imam A2 (dogovor je da mi NC isporuce sa A2). A razlika u ceni NC dct i 500X je 1800e. I NC ima vise "urbanu" liniju u odnosu na 500X, ali je i ovaj drugi lep... Kada malo bolje razmislim saltacu za 1800e.... 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Mikec 174 Napisano Jul 20, 2021 Svrati ponekad, 152 postova Lokacija: Žabalj, Novi Sad Motocikl: Honda X-ADV '23 Shasta White Prijavi odgovor kao problematičan Zna li neko koji bi ovo model alarma mogao biti? Ili @dragan_alumiroiako se seca? Ne uspevam bas da mu pohvatam funkcije i podesavanja pa bi mi znacilo da mogu da izguglam.. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
dragan_alumiroi 798 Napisano Jul 20, 2021 Zainteresovan, 568 postova Lokacija: Novi Beograd Prijavi odgovor kao problematičan Neki kineski, za auto. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Satelis 16107 Napisano Jul 20, 2021 Integrisan, 9331 postova Lokacija: Beograd - M.M.Lug Motocikl: Peugeot Satelis250 ...... Honda NC750XD Prijavi odgovor kao problematičan Pre 2 sati, Mikec je napisao: Zna li neko koji bi ovo model alarma mogao biti? Ili @dragan_alumiroiako se seca? Ne uspevam bas da mu pohvatam funkcije i podesavanja pa bi mi znacilo da mogu da izguglam.. Alarm za automobil (pogotovo taj sa pejdzerom) nije pametno staviti na bajk jer takav alarm trosi mnogo vise struje od moto alarma. To dalje povlaci za sobom akumulator, moze mu prepoloviti vek predvidjenog trajanja ako se ne vozi redovno ili ne koristi pametni punjac. Uzmi unimer i premeri kolika je potrosnja struje u fazi miroavanja. Ako je veca od 25mA, izbaci alarm iz motora. Moto alarmi obicno vuku 2-5mA struje. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Mikec 174 Napisano Jul 21, 2021 Svrati ponekad, 152 postova Lokacija: Žabalj, Novi Sad Motocikl: Honda X-ADV '23 Shasta White Prijavi odgovor kao problematičan Primljeno k’ znanju. Ce istestiram pa izbacim ako je to slucaj.Edit: Sinoc bas primetim da motor malo teze pali (igrao sam se sa alarmom pre toga). Stavim ga na punjac brzo bolje da vidim jel otisao skroz, medjutim nije, naponi su normalni i ponasa se normalno. Momentalno sam iskljucio alarm.Sent from my iPhone using Tapatalk Pro Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Yanco 2605 Napisano Jul 24, 2021 Slow rider, 939 postova Lokacija: Kragujevac Motocikl: Honda NC750X 2021, Yamaha Virago XV125 1999, BMW K75 1986, Peugeot Django 2018, Tomos automatik A35 ML 1987 Prijavi odgovor kao problematičan Korisno za vlasnike modela 2021: Pošto još uvek nema u prodaji nosači kofera za nov model, kupio sam u Motolandu nosače sa model 2016-2020 Gore pasuju kako treba, ali razlika je što na novom modelu na nosačima fuzastera ne postoje rupe na koje se zavija nosač Tako da donji deo nosača visi u vazduhu. Mora da se napravi neki dodatak. Jedino mesto za koje može nešto da se zavije su otvori ispod repa, ima sa ove strane. Dve matice M8, zavarene za ram motora: Detalje oko izrade nosača neću stavljati, bilo je dosta merenje i kartonskih modela. Na kraju kad se izvarilo i ofarbalo, ispade ovako: Dakle, dva dela, jedan levi i jedan desni simetričan. Na kraju to na motoru izgleda ovako: Bitno je da nisam upropastio originalne nosače koje mogu da prodam kasnije, pa će da stoji ovako dok ne izadju u prodaju original za 2021. 9 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Yanco 2605 Napisano Jul 24, 2021 Slow rider, 939 postova Lokacija: Kragujevac Motocikl: Honda NC750X 2021, Yamaha Virago XV125 1999, BMW K75 1986, Peugeot Django 2018, Tomos automatik A35 ML 1987 Prijavi odgovor kao problematičan ... i testirano danas malo u vožnji "adventure pack" 6 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Jedan_dva 81 Napisano Jul 24, 2021 U prolazu, 43 postova Lokacija: Podgorica Motocikl: 2022 NT1100 DCT Prijavi odgovor kao problematičan Uspesnom vratolomijom stigao jutros u Podgoricu unikat crashbar by @seba011 Hvala kolegama @Yancoi @Satelisna preporuci da trgujem sa Sebom, koji je super korektan i pomogao mi savetima da montiram crashbar. 8 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Jedan_dva 81 Napisano Jul 24, 2021 U prolazu, 43 postova Lokacija: Podgorica Motocikl: 2022 NT1100 DCT Prijavi odgovor kao problematičan On 20.7.2021. at 19:07, Milllan 83 je napisao: Momci nesto mi se oduzila isporuka Nc 750. Vidim da su u Hondi dobili CB 500X novi, ali se malo pise o modelu na forumu, bar ja nisam nasao. Kakav je to motor? Vidim da napred ima 19 cola gume, trebao bi biti udoban? Moze li biti adekvatna alternativa za NC, predjem par hiljada godisnje. CB500x ima samo manuelni menjac. Malo je kraci od NC (bitno za krupnije vozace) i servis ventila nije kao na NC, malo je slabiji motor, nema prtljag kao NC i vise je top heavy. Od prednosti, jeftiniji je, slicna potrosnja a veci rezervoar, jeftinija registracija (u CG duplo €140 vs €320), a svakako bulletproof jer je Honda. Inace, sto se isporuke tice, ja sam moj cekao od druge polovine maja (dosao pre neki dan). Valjda su se zajebali sa projekcijama proizvodnje zbog korone, a narod zeljan putovanja navalio kao mutav da kupuje. I po obicaju, prvo se snabdevaju jaka trzista a za nas sirotinju sta ostane. CG nabavlja od Srbije, ali je moj stigao (bar su mi tako rekli) iz Hrvatske, zajedno sa nekoliko motora koje su Hrvati ustupili CG ali i Srbiji dok stigne isporuka koja vec kasni poprilicno. Navodno je brod na kojem su poruceni motori ostao u kvaru u Hong Kongu (mene su tako muntali pre tri nedelje). Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Milllan 83 344 Napisano Jul 24, 2021 Svrati ponekad, 414 postova Lokacija: Sabac Motocikl: Honda Forza 350 Prijavi odgovor kao problematičan I ja sam se dogovorio polovinom maja, bio je kraj juna planiran rok, onda polovina jula i ispasce na kraju polovina avgusta... da se razumemo, nisu ni oni ljudi krivi, kada im stignu motori oni carine pa prodaju, i njima je u interesu da roba sto pre stigne. NC mi je definitivno lepsi, nekako je vise urban. Lepse felne, vise ukrasne plastike, skoro nisam video tako lep motor. 500 X mi je lep, ne toliko kao NC, ali dovoljno da ga kupim. Kada sednes na motor posle par hiljada km i zaboravis kako izgleda spolja, uzivas u samom motoru. Trenutno vozim skuter od 25KS tako da ce mi 48KS biti i vise nego sto mi treba. Slusajuci starije kolege koji godinama voze motore, zbog 19 inca tocka mozda se i lepse vozi nego NC. Neka sud daju iskusniji od mene... u utorak idem da pogledam motor, kapara za NC se moze prebaciti na 500X, sve pohvale za Gorana iz Stojanova, mozes sa ljudima kako god ti odgovara (moje iskustvo). Javim sta sam uradio. 3 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Mikec 174 Napisano Jul 25, 2021 Svrati ponekad, 152 postova Lokacija: Žabalj, Novi Sad Motocikl: Honda X-ADV '23 Shasta White Prijavi odgovor kao problematičan Drugari, treba mi pomoc. Mislim da imam problem sa akumulatorom (pisao sam nedavno i mislio da je sada ok). Naime deluje mi da kada verglam tabla na trenutke malo slabije zasija i mislim da je zreo za menjanje. Takodje za nijansu duze vergla. Problem je sto sam ja u Crnoj Gori, odnosno od sutra u Sutomoru. Da li imate nekog npr. u Baru da preporucite gde bih mogao da uzmem akumulator i/ili ugradim? Da li ima nesto specificno sa ugradnjom u smislu da li mogu sam to uraditi?Svaka pomoc je dobrodosla.. Sent from my iPhone using Tapatalk Pro Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
godovic 926 Napisano Jul 25, 2021 Zainteresovan, 382 postova Lokacija: MKD Motocikl: NC 750X RC90, Transalp XL750 Prijavi odgovor kao problematičan Izvadim ga svake jeseni i stavim na toplo (za akumulator pishem). Pa ga na prolece vratim. Nishta komplikovano, obrati pazhnju na redosled.Prvo iskljuchish minus pa zatim plus.Kad montirash novi: prvo plus pa minus.To je da ne bi plus klema, ili shtrafciger naprave spoj u slucaju da dodirnu shasiju. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
MF 4289 Napisano Jul 25, 2021 Drug član, 359 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Honda NC 750 XA, Yamaha BT 1100 Prijavi odgovor kao problematičan Čekaj Dare da se javi...mora i da se formira baterija. A cini mi se da je i spominjano kako se formira i ugrađuje...nađi na metu ako se niko ne javi ovde ili mozda da pitaš u zasebnoj temi za akumulatore, da neko iz CG vidi i uputi te gde treba...Послато са SM-N975F помоћу Тапатока Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
godovic 926 Napisano Jul 25, 2021 Zainteresovan, 382 postova Lokacija: MKD Motocikl: NC 750X RC90, Transalp XL750 Prijavi odgovor kao problematičan Mislim da su vecina sad gel ili zatvoren sistem kojima netrebaju pripreme Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Eol 966 Napisano Jul 25, 2021 Zainteresovan, 488 postova Lokacija: Železnik Motocikl: Yamaha Fazer 600 Prijavi odgovor kao problematičan @Mikec proveri da li su kleme stegnute dobro. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Mikec 174 Napisano Jul 25, 2021 Svrati ponekad, 152 postova Lokacija: Žabalj, Novi Sad Motocikl: Honda X-ADV '23 Shasta White Prijavi odgovor kao problematičan Ujutro se dovucem do Sutomora kako znam i umem, pa cu da vidim sve, u medjuvremenu je svaka informacija dobrodoslaSent from my iPhone using Tapatalk Pro Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Yanco 2605 Napisano Jul 25, 2021 Slow rider, 939 postova Lokacija: Kragujevac Motocikl: Honda NC750X 2021, Yamaha Virago XV125 1999, BMW K75 1986, Peugeot Django 2018, Tomos automatik A35 ML 1987 Prijavi odgovor kao problematičan Ako je potrebno da se formira, nije to nikakva mudrost. Tečnost iz bočica, koje su spojene medjusobno na red, samo okreneš naopako i nabodeš na otvore na akumulatoru. Samo ti treba i punjač za tu akciju, da puni akumulator nekih 2 sata. Ako nemaš punjač i uslove da formiraš, kupi gel akumulator i zameni. Zamena je posao za koji ti ne trebaju nikakve majstorske veštine i mudrosti, samo jedan šrafciger, po redosledu koji je Godovic već napisao. Ako si menjao baterije u daljinskom upravljaču, znaćeš i akumulator da promeniš. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Jedan_dva 81 Napisano Jul 25, 2021 U prolazu, 43 postova Lokacija: Podgorica Motocikl: 2022 NT1100 DCT Prijavi odgovor kao problematičan Pre 7 sati, Mikec je napisao: Drugari, treba mi pomoc. Mislim da imam problem sa akumulatorom (pisao sam nedavno i mislio da je sada ok). Naime deluje mi da kada verglam tabla na trenutke malo slabije zasija i mislim da je zreo za menjanje. Takodje za nijansu duze vergla. Problem je sto sam ja u Crnoj Gori, odnosno od sutra u Sutomoru. Da li imate nekog npr. u Baru da preporucite gde bih mogao da uzmem akumulator i/ili ugradim? Da li ima nesto specificno sa ugradnjom u smislu da li mogu sam to uraditi? Svaka pomoc je dobrodosla.. Sent from my iPhone using Tapatalk Pro Servisi i jace prodavnice su ti uglavnom u Podgorici. Nisam siguran da postoji nesto u Sutomoru, ali bi verovatno trebalo da ima nesto u Baru. Vidi nekog lokalnog koga vidis na motoru pitaj za servis/prodavnicu autodelova. Ako ti ne upali, zovni ove firme: Next Auto, veleprodaja autodjelova Podgorica, Crna Gora NEXT-AUTO.ME Magnus Moto, motocikli Podgorica, polovni motori Podgorica, motori Crna Gora WWW.MAGNUSMOTO.COM Od Februara 2015-e Magnus Moto u Podgorici nalazi se na novoj adresi, u većem prostoru u... Moto oprema - Grga Moto GRGAMOTO.ME Moto oprema "Grga moto" d.o.o, je preduzeće u privatnom vlasništvu, čija se osnovna... https://m.facebook.com/acimicmoto41/ i vidi da li neko od njih ima distributera u Baru ili Sutomoru. Imas kupacki voz Bar-Sutomore-Podgorica (ako ne mozes motorom da ides), proveri samo prethodno ko od pomenutih firmi ima sta ti treba i do kad rade, pa podji, kupi i vrati se i namontiraj, po vec pomenutim uputama kolega. Nadam se da sam pomogao... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...