Jump to content

Moto Zajednica

Honda CBF 1000

Recommended Posts

• Zainteresovan, 350 postova
  • Motocikl: Honda CBF 1000
Pre 15 sati, N.F.S. je napisao:

Vozim se od jutros, rizikujem jbg ali da odolim ne mogu 😍

Necujni agregat, menjac koji pod stopalom ne osecas, mmmmmm Honda! (HONDA ❤️)

Ovo nije filter neki, stvarno je toooliko lepa! 

22.jpg

23.jpg

24.jpg

25.jpg

Prelepa Honda. Voleo bih da posedujem ovaj model u ovoj boji...

Nadam se da je neces brzo prodati😁

I da cemo piti kafu kada resis da je zamenis😁

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• Integrisan, 10477 postova
  • Motocikl: ---Honda---

Uvezao je prijatelj (Pedja vatra iz Kg), nije nikada registrovana kod nas, stajala u  salonu, oglasio je ima dva meseca sigurno. 

On ce definitivno nastaviti kaze integru da vozi!

I da, posle Honde svaki menjac deluje pokvareno, tu finocu rada ne mogu opisati, uuuuh, jedva sam je cekao ❤️

Provozao se stotinak km, kroz seoske puteve definitivno je versys pobednik ( ustvari za sve puteve do 100kmh), udoban i okretan, pravi zvrk!

Ovo (cbf) je teze i duze, bolje ide, bolje koci i dooooooooooooooooosta finije radi.

Kakva silueta covece 🤩

555.jpg

• Sviđa mi se 9
  • Hvala 1

... inace, komplet rega (prva u Srb) je izasla ravno 3800din, prem. step 3 polisa (da i ja jednom prenesem taj stepen, 15 godina sam na 4 :D )

Sve to aj, nije mi zao... Uradicu i sediste, blatobran nazad ali za kofer (i nosac) mi bas bude krivo svakog puta! Godisnje kupujem bar 2 puta i ovaj ce put parce plastike uzeti 500evrica!

(Nasla Marina neki kappa, imitacija givi maxie4 za upola cifre). Ali sta da radim, bez kofera sam kao bos.

P.S. Ovaj kofer, KAPPA  K5600N MONOKEY 56L vozi li ga ko?

• Zainteresovan, 457 postova
  • Motocikl: Honda CBF600SA / Honda Silver Wing 400

Nzm da li si negde pisao kolika je razlika izmedju MKI i MKII modela? Oba su sigurno jako dobro napravljena, nego ovako neki subjektivni osecaj u voznji i to?

• BJB Maxi Scooter Club, 843 postova
  • Motocikl: Voge 300 Rally
pre 27 minuta, N.F.S. je napisao:

... inace, komplet rega (prva u Srb) je izasla ravno 3800din, prem. step 3 polisa (da i ja jednom prenesem taj stepen, 15 godina sam na 4 :D )

Sve to aj, nije mi zao... Uradicu i sediste, blatobran nazad ali za kofer (i nosac) mi bas bude krivo svakog puta! Godisnje kupujem bar 2 puta i ovaj ce put parce plastike uzeti 500evrica!

(Nasla Marina neki kappa, imitacija givi maxie4 za upola cifre). Ali sta da radim, bez kofera sam kao bos.

P.S. Ovaj kofer, KAPPA  K5600N MONOKEY 56L vozi li ga ko?

Nije imitacija, ista firma su, neki koferi su im identični, za neke promene dizajn.. nikakva razlika u kvalitetu, ako ti se svidja vizuelno nema greške

• Sviđa mi se 1

• Integrisan, 8005 postova
  • Motocikl: TDM 900

Kappa / Givi su ista firma. Strukturalno i mehanički su identični.

Noviteti uvek idu iz Givija, Kappa prodaje uprošćene starije modele. Stvar ukusa.

• Sviđa mi se 1

• Drug član, 1355 postova
  • Motocikl: Lanac, kaiš, kardan

Cestitke Neso, ponovili smo se u isto vreme. Ko li će duže da ostane na sadašnjem motoru:jee1:

Ja moj uzeh u ubeđenju da je to možda čak i penzija sa njim,🤣 videcemo.

Svakako, tebe Honda da lepo sluzi i da se lepo provodite:takoje:

• Hvala 1

Pre 2 sati, Miroslav91 je napisao:

MKI i MKII modela

Jesam pisao tehnicke razlike a sada cu (kada malo kilometara naberem) i prakticno, u voznji osetiti pa da sto vernije prenesem.

Ono sto sam primetio je da ovaj model ima "rupu" u gasu na oko 4500 obrtaja, tu/odatle ima nesto sporije ubrzanje da bi vec na 5500 ponovo povukao jako (pogledacu taj opseg u mapiranju, kada mu iscitam ECU, vrlo je moguce da se tu isposti smesa posto se u tim obrtajima kontrolisu izduvni gasovi tamo preko).

Ovaj model takodje ima vidim klapnu na izduvnoj grani, pokrece je motoric preko dve sajle lociran tik ispod ekspanzione posude do zadnjeg amortizera.

Motor posle versysa deluje (u mestu) tezak, cim se pokrene to nestaje, sediste vozacevo se steluje u tri pozicije (gore/dole) za po 15mm.

Amortizacija socijala, korektno radi posao na manjim brzinama, na gasu ume da zaljulja (gubi kontrolu), to cu morati da poradim.

Kocnice napred vrh, osecanje dok joj prilazim takodje 🥰

• Sviđa mi se 2
  • Hvala 1

130kmh sam danas isao i u krivini blagoj presao preko ulegnuca, ispravila se momentalno i zaljuljala, Versys mi na tom istom putu (Rekovac-Kg) nikada mrdnuo nije a prolazio sam i brze.

P.S. Taj put i moja stara cbf1000 😍

36.jpg

• Sviđa mi se 2

Napred samo preload, nazad preload i rebound... (Zadnjica adekvatno radi mada 110km sam presao, nemam nekih stvarnih impresija jos, ono pravo cu znati kada je budem malo duze vozio).

Guvernal siroki dosta pomaze, ono sto fabircki dolazi je smejurija a isti mi je takav bio i na cbf600 i na evo obe hiljadarke.

• Sviđa mi se 1

Bas na dan prodaje sam stavio auspuh koji je namenjen za ninju 650, bio je preglasan pa sam u cev stavio prigusivac od kineskog akrapa!

Ta je radnja rezultovala pojavom vibracija na sedistu (prigusivac se stavlja na kraj izduvne grane, u donji deo auspuha), opstrukcija je (prigusivac) okomito prema izduvnim gasovima a top pricvrscen na ram direktno. Pad snage u niskim obrtajima odmah primetan (a mapa nije standardna!). 

Ipak je fabricki auspuh ono pravo za njega, uspeli su da sve upakuju u onu kocku, i prigusivace i katalizator a ceo se "nosi" preko silen blokova. (znaci ko stavlja da se paznja obrati, valja ga nekako pricvrstiti takodje preko gume, da se od rama izoluje (oni sto se na selnu kace nemaju taj problem).

Jao, kucam preko fona pa i ne vidim gde smo, izvinjavam se zbog offa!

Sent from my EML-L29 using Tapatalk

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja