Satelis 15788 Napisano Avgust 24, 2023 Integrisan, 9286 postova Lokacija: Beograd - M.M.Lug Motocikl: Peugeot Satelis250 ...... Honda NC750XD Prijavi odgovor kao problematičan Za ovaj (veliki) problem ima nekoliko resenja, krenimo od najjeftinijeg: 1. Nekim čudom uvažiće mu žalbu, možda se pozvati na (produženu) garanciju (na deo) i resiti situaciju o trosku Pjadja. Idealno bi bilo da se ovako resi. 2. Novo kočiono crevo da se napravi odredjene dužine, par podloški, kočiona tečnost i donekle je rešen problem. Imaće kočnicu ako ništa drugo, kao i svaki sto je ima bez ABS-a. Znam, truba je to raditi ali kad muka natera zbog finansija jeste resenje da se premosti problem dok se novci skupe. 3. Polovan (dobar) blok da se nadje sa neispravnom elektronikom (ako se ima srece) pa da se od dve napravi jedna. 4. Polovan ceo ispravan blok. 5. Odresiti kesu i zazmureti jakoooo, zabolece u pm al je zato nov deo (gde ti niko ne garantuje kako ce raditi za 3,4 god). 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Sale43 5 Napisano Avgust 24, 2023 U prolazu, 6 postova Prijavi odgovor kao problematičan Pre sat vremena, boza_kg je napisao: Meni je brate brknulo u oko što je serviser odmah iz prve tresnuo - to ti je kvar od 140.000 din+ ruke. Što će reći da je odmah prepoznao, tj. već je viđao taj problem, i zna da tu nema mnogo pametnih imrovizacija. Ne zna se šta je gore - da Piaggio nije uradio opoziv za tako skup i problematičan sklop (na kraju krajeva to je kočnica, koja ti glavu čuva) ili da distributeri to nisu ispoštovali kako treba. Budibogsnama I meni je bilo čudno da je na prvu rekao, a to ti je to, 140.000... sutra ću otići do PGS da vidim šta će da mi kažu (ali ima da me otkače jer motor nije u garanciji). Ali idem čisto da probam, da vidim da li su imali slične slučajeve kao moj. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Sale43 5 Napisano Avgust 24, 2023 U prolazu, 6 postova Prijavi odgovor kao problematičan pre 9 minuta, Satelis je napisao: Za ovaj (veliki) problem ima nekoliko resenja, krenimo od najjeftinijeg: 1. Nekim čudom uvažiće mu žalbu, možda se pozvati na (produženu) garanciju (na deo) i resiti situaciju o trosku Pjadja. Idealno bi bilo da se ovako resi. 2. Novo kočiono crevo da se napravi odredjene dužine, par podloški, kočiona tečnost i donekle je rešen problem. Imaće kočnicu ako ništa drugo, kao i svaki sto je ima bez ABS-a. Znam, truba je to raditi ali kad muka natera zbog finansija jeste resenje da se premosti problem dok se novci skupe. 3. Polovan (dobar) blok da se nadje sa neispravnom elektronikom (ako se ima srece) pa da se od dve napravi jedna. 4. Polovan ceo ispravan blok. 5. Odresiti kesu i zazmureti jakoooo, zabolece u pm al je zato nov deo (gde ti niko ne garantuje kako ce raditi za 3,4 god). Išao bih na opciju 1, 3 ili 4 jer imam u planu da prodam Beva u skorijoj budućnosti i ne želim nikome da uvalim nešto što ne radi. Reče mi drugar da svog Beva vozi kod čoveka koji je nekada radio u Piaggio Servisu i sad ima svoj na Karaburmi, kod GSP garaže pa ću videti šta će on da mi kaže. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Satelis 15788 Napisano Avgust 24, 2023 Integrisan, 9286 postova Lokacija: Beograd - M.M.Lug Motocikl: Peugeot Satelis250 ...... Honda NC750XD Prijavi odgovor kao problematičan Ako te odbiju u PGS-u nemoj zameriti, prosla je garancija. Sledeca stanica je da se obratis direktno Pjadju.... ako i tamo poljubis vrata, jbg hvataj se za opcije ^ napisane. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Sale43 5 Napisano Avgust 24, 2023 U prolazu, 6 postova Prijavi odgovor kao problematičan Ćale mi je isto rekao, piši direktno Pjađu mail, nećeš ništa izgubiti.... Videćemo, svakako javljam šta sam uradio i naravno ako neko ima još neki savet neka ga podeli ovde. Hvala puno @Satelis na savetima i čisto da znas, sledeći motor mi je NC750 sigurno, baš dugo ga merkam Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
cezarpa 11014 Napisano Avgust 25, 2023 Ne silazi, 2190 postova Lokacija: pvo Motocikl: Benelli Prijavi odgovor kao problematičan Da neotvaram novu temu,ali motor je u garanciji,pa neznam sta dalje. Nije Piaggio,kinez je nov u garanciji do jula 2024.Troskari ulje,kaplje ulje iz air boxa.U ovlascenom servisu sam bio da doliju ulje/palo na minimum/.Posle dolivanja,nastavio je da trosi.Trenutno je 3500km na satu,a na 4000 ide redovan servis.Tad ce taman ponovo do minimuma da padne ulje. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
boza_kg 4749 Napisano Avgust 25, 2023 Drug član, 3626 postova Lokacija: Kragujevac Motocikl: Kymco Agility+ 300 Prijavi odgovor kao problematičan @Sale43, iskreno se nadam da će se nekako desiti scenario #1. Piaggio je davao valjda i produženu garanciju uz doplatu. Budi korektan sa ljudima iz PGS, smislite nekako da se to reši na najbolji mogući način. Svakako piši ovde dešavanja. Mnogo ljudi čita ovo, pritisak javnosti može da pomogne. @alexanto bi mogao da prebaci ovo u odgovarajuću temu. Ovo je prošli model Beva, nje HPE? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
vucko23 1039 Napisano Avgust 29, 2023 Drug član, 376 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Honda NC750 sivi soko šaltalica Prijavi odgovor kao problematičan Izgleda kolega pronašao zajednički jezik sa PGS-om čim ga nema da se javi od petka. Mislim da se HPE proizvodi od 2021. tako da bi trebalo da je u pitanju prošli model Beva. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Sale43 5 Napisano Avgust 29, 2023 U prolazu, 6 postova Prijavi odgovor kao problematičan Cao svima, samo da javim da nista nisam jos uradio. PGS servis ce pokusati da urade koliko je u njihovoj moci da nekako nadju zajednicki jezik sa Piaggiom i da rese problem ako je moguce. Javljam se cim dobijem neke nove informacije. 2 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
vucko23 1039 Napisano Mart 1 Drug član, 376 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Honda NC750 sivi soko šaltalica Prijavi odgovor kao problematičan Zamrla malo tema, a na mojoj makini nekoliko promena. Nije bilo problema, pa možda @Satelis neće ni pisati šta je sve radio, al da kažem par reči o razlici između OEM i J. Costa varijatora i o gumama Dunlop Scootsmart vs MCG2. S obzirom da su metkići (analogno rolnicama) u Costi malo načeti, vraćen je OEM vario. Skuter je osetno tromiji na startu, ali kasnije dobija veću snagu. Kako kvačilo mnogo brže uhvati sa Kostom, kapiram da bi kolegama koji su spaljivali zvono zbog cinculiranja pri poketu ono bilo rešenje da im se ubuduće to ne dešava ili da zavrnu zglob kako treba Namikirene su nove gume Michelin City Grip 2. Na skuteru su ranije bile Dunlop Scootsmart i prethodni vlasnik ih je stavio jer ih je ubo na nekoj akciji itd. U maxi sekciji je pisano da ta guma paše na teže skutere, a ne lakše poput Beva. Nisam prešao više od 70 kilometara od zamene i nisam imao prilike da ih bolje testiram. Na prvu daju osećaj veće stabilnosti na pravcu i u krivini, kao da se lepe za asfalt. Skuteridža je inače na prodaju, pa evo i linka ka temi. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Milomir83 24 Napisano Octobar 6 U prolazu, 9 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Beverly 300 ie Prijavi odgovor kao problematičan Zdravo svima, Uz skuter (bev 300 ie, 2020) od prethodnog vlasnika dobio sam termoscud koji se pricvrscuje srafovima(nije Tucano Urbano, vec Piaggio termoscud). Medjutim, uz termoscud nisam dobio i dva srafa sa podloskama koji su potrebni za kacenje na ovim pozicijama. Prethodni vlasnik ih ne poseduje, a prema upustvu ta dva srafa sa podloslkama su potrebna za kacenje(poslednja fotka). Da li neko ima ideju koji srafovi su u pitanju i gde mogu da ih kupim? Hvala na pomoci Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
boza_kg 4749 Napisano Octobar 6 Drug član, 3626 postova Lokacija: Kragujevac Motocikl: Kymco Agility+ 300 Prijavi odgovor kao problematičan Ako dobro kapiram sliku, ti šrafovi menjaju postojeće. Ako je tako, odšrafi taj koji je već tu, vidi koje debljine, pa nađi duže sa podloškama. Aliexpress, Temu, ima šta hoćeš, koje boje hoćeš, naručiš nekoliko dužina. Ili neka bolja gvožđara možda. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Milomir83 24 Napisano Octobar 6 U prolazu, 9 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Beverly 300 ie Prijavi odgovor kao problematičan Hvala @boza_kg , dobro si razumeo. Tako ce i da bidne:) Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
zmijanac 0 Napisano pre 11 sati U prolazu, 4 postova Prijavi odgovor kao problematičan Поздрав нов сам на форуму зовем се Вук из Београда сам, мам проблем на Беверлију 300 турер 2010 годиште, дешава се да некад неће да упали иако вергла, ако му дам гас упали али се угаси на леру. Ако дам неколико пута контакт упали без гаса и не гаси се на леру. Такође приметио сам да се то не дешава када је температура испод 10ак степени, пошто је кренуло хладно време палио је нормално неких 10ак дана, а онда је пре неки дан било 15 степени напољу и опет неће сваки пут да упали из прве него морам да дајем контакт неколико пута. Мењао сам свећицу, филтер ваздуха, такође и дизну јер сам на старој поломио џек кад сам чачкао, чистио сам клапну гаса и опет се дешава, а проблем је зато што радим доставу па га палим једно 50 пута дневно. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
muljaz 1883 Napisano pre 6 sati Skuteras, 3691 postova Lokacija: Ivanjica Motocikl: T-Max 500 Prijavi odgovor kao problematičan Ja bih gadjao na neki dovod goriva. Prljav filter, oslabila pumpa… Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
zmijanac 0 Napisano pre 3 sati (promenjeno) U prolazu, 4 postova Prijavi odgovor kao problematičan Па мајстор ми је рекао да кад је пумпа проблем гуши се на гасу, а мени нормално иде кад дам гас Promenio pre 57 minuta član alexanto Nema potrebe citirati 1. post iznad Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...