Dane Deda 2637 Napisano Februar 4 Drug član, 1223 postova Lokacija: Novi Sad Motocikl: BMW R1100R Prijavi odgovor kao problematičan Pre 6 sati, drazenye je napisao: Hvala, zato i napisah da nisam vozio nista slicno, mozda tako treba. Neka jos malo ugrije pa cu zamoliti nekog kolegu da se nadjemo i zamjenimo motore par km. Pa da saberemo utiske. A ja cu se svejedno poigrati sa zadnjim amortizerom i pritiskom u gumama. Samo pazi da se ne preigras, pogotovo sa pritiskom u gumama. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Petre 779 Napisano Februar 4 Zainteresovan, 638 postova Lokacija: Skopje Motocikl: SV650A Prijavi odgovor kao problematičan Ako se to desava na ulasku u krivini/nagibu, to je ok, ako se to desava kad si vec u nagibu (prednji tocak "dodaje", zeli da se okrene u stranu u koju "padas"), verovatno je u pitanju profil gume. Ovo sam skoro procitao negde dok sam listao kritike za gume (kad sam birao sledece gume na motoru). Nism znao. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
zika56 16894 Napisano Februar 4 Čuvaj sebe od drugih i druge od sebe, 3626 postova Lokacija: Niš / Donji Adrovac Motocikl: BMW R1100GS (iz prošlog veka) Prijavi odgovor kao problematičan pre 15 minuta, Petre je napisao: ..... ako se to desava kad si vec u nagibu (prednji tocak "dodaje", zeli da se okrene u stranu u koju "padas"), verovatno je u pitanju profil gume. Koliko sam ja shvatio kod kolege je suprotna situacija (teško "ulazi" u krivinu). Pošto je već rekao da nema iskustvo, moguće je da je to normalno ponašanje motora, a ukoliko je skretanje baš teško onda može da bude zbog mekane prednje gume. Najbolje da da nekom iskusnije da proba motor. 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
đunta 4171 Napisano Februar 4 Ne silazi, 6532 postova Lokacija: Singidunum Motocikl: đački pešački Prijavi odgovor kao problematičan Ne talasjte mnogo sa raznoraznim predpostavkama oko voženja motora, na kurs dodatne vožnje, ima sad fala Bogu nekoliko škola i ne košta ne znam kolko, da će da se osiromaši, nebitno dal je čovek početnik ili dugogodišnjak, niti jel R ili kros motor. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
drazenye 200 Napisano Februar 4 Svrati ponekad, 271 postova Lokacija: Novi Beograd Motocikl: Bmw R1150RT Prijavi odgovor kao problematičan Hvala svima na komentarima. Prvo se apsolutno slazem sa gospodinom Djuntom vezano za kurs, al je "problem" sto vremenski ne mogu da odvojim 2 dana za kurs. Nesmatram sebe za pocetnika oko 80000 km motorom, oko 60000 na kawaskiju en500 ostalo je mt-03 i kumov r1150 rockster (koji je kod mene u garazi i prosle godine sam napravio oko 2000 km sa njim. Kamionom i ostalim vozilima vjerovatno preko 1mil. Ziko nemam problem sa ulaskom u krivinu, vec u krivini moram da guram upravljac od sebe. Nije to toliko strasno al primjetim. Do sada nisam vozio motor od 300kg, uglavnom 180-220kg. Sa en -om vise puta bio i na stazi, da vidim svoje a i njegove mogucnosti u "kontrolisanim" uslovima. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Alekre 12504 Napisano Februar 4 Ne silazi, 7307 postova Lokacija: Smederevo Motocikl: TDM 900 Prijavi odgovor kao problematičan Tehnika vožnje može da se unapredi samo treningom tj. specifičnim vežbama. Pukom kilometražom u sedištu ni blizu koliko bi trebalo. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
zika56 16894 Napisano Februar 4 Čuvaj sebe od drugih i druge od sebe, 3626 postova Lokacija: Niš / Donji Adrovac Motocikl: BMW R1100GS (iz prošlog veka) Prijavi odgovor kao problematičan pre 12 minuta, drazenye je napisao: Hvala svima na komentarima. Prvo se apsolutno slazem sa gospodinom Djuntom vezano za kurs, al je "problem" sto vremenski ne mogu da odvojim 2 dana za kurs. Nesmatram sebe za pocetnika oko 80000 km motorom, oko 60000 na kawaskiju en500 ostalo je mt-03 i kumov r1150 rockster (koji je kod mene u garazi i prosle godine sam napravio oko 2000 km sa njim. Kamionom i ostalim vozilima vjerovatno preko 1mil. Ziko nemam problem sa ulaskom u krivinu, vec u krivini moram da guram upravljac od sebe. Nije to toliko strasno al primjetim. Do sada nisam vozio motor od 300kg, uglavnom 180-220kg. Sa en -om vise puta bio i na stazi, da vidim svoje a i njegove mogucnosti u "kontrolisanim" uslovima. Izvini, izgleda da sam loše protumačio ono što si napisao. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
drazenye 200 Napisano Februar 4 Svrati ponekad, 271 postova Lokacija: Novi Beograd Motocikl: Bmw R1150RT Prijavi odgovor kao problematičan Nema potrebe za izvinjavanjem, pricamo i jos hocete da pomognete, hvala. Alekre, slazem se sa tobom 100%. Kao sto smatram da nisam pocetnik, nisam ni profi, cak ni blizu. Moze sve da se unapredi i nauci nesto novo. Npr sa en sam prvi put zagrebao fuzasterima na stazi i dosao do ruba gume. Zadnje 2-3 god bas malo vozim 2-3000 km. godisnje. 4-oro djece, kucio se pa posao. Prvi put se susrecem sa ovim motorom pa nije mi problem da pitam ako ima neko podesavanje ili postoji neki problem da lakse rijesim. Hvala u svakom slucaju. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
đunta 4171 Napisano Februar 5 Ne silazi, 6532 postova Lokacija: Singidunum Motocikl: đački pešački Prijavi odgovor kao problematičan Pre 10 sati, drazenye je napisao: vremenski ne mogu da odvojim 2 dana za kurs. Bolje tih dva dana i stotinak e za obuku, nego više para i dana za ne daj Bože štetu i povredu. Uz dužno i svako poštovanje, dug staž i velika kilometraža ne znače ništa bukvalno. Motor nije preka potreba, ko ga koristi i kao prevozni sredstvo, ima i vremena i para da se vozika iz zadovoljstva, tako da za edukaciju sigurno može da se odvoji. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
drazenye 200 Napisano Februar 10 Svrati ponekad, 271 postova Lokacija: Novi Beograd Motocikl: Bmw R1150RT Prijavi odgovor kao problematičan Mali update, gumeni nosac za sjediste stigao. Porucen u ponedeljak iz delte, stigao juce. Cijena 680 din. Ako nekom zatreba da zna. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
đunta 4171 Napisano Februar 10 Ne silazi, 6532 postova Lokacija: Singidunum Motocikl: đački pešački Prijavi odgovor kao problematičan Namota se malo neke izolir trake konusno i kad se navuče guma, zaglavi se i ne ispada tako lako. 1 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
drazenye 200 Napisano Februar 10 Svrati ponekad, 271 postova Lokacija: Novi Beograd Motocikl: Bmw R1150RT Prijavi odgovor kao problematičan Hvala, kad sam vidio da nedostaje i kako lako drugi spada, odmah izolirka par krugova i sad je sve ok. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
drazenye 200 Napisano Februar 11 Svrati ponekad, 271 postova Lokacija: Novi Beograd Motocikl: Bmw R1150RT Prijavi odgovor kao problematičan Ima li neko neku preporuku za cras bar za ovu krmacu? Poslao sam i "Seba" poruku? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Vlada malinoa 140 Napisano Februar 15 (promenjeno) Svrati ponekad, 238 postova Lokacija: Beograd Avala Pinosava Motocikl: Yamaha TDM 850 3vd,mz etz 251,mz ts 150, BMW R1100RT,yamaha TDM900,BMW R1200RT Prijavi odgovor kao problematičan Ja sam stavio originalan sa policijskih motorcikala malo je teže naci ali isplati se ima i za pozadi ali smeta suvozacu Promenio Februar 15 član Vlada malinoa 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
john314 620 Napisano Februar 17 Zainteresovan, 533 postova Lokacija: Banat Motocikl: ,es125 trophy,,ktm strada bicikl,r1100rt Prijavi odgovor kao problematičan Lepo mu stoje žičane felne Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
john314 620 Napisano Mart 2 Zainteresovan, 533 postova Lokacija: Banat Motocikl: ,es125 trophy,,ktm strada bicikl,r1100rt Prijavi odgovor kao problematičan Napravio motor i jedan krugić Hvala svima na savetima Živi bili Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
john314 620 Napisano Mart 2 Zainteresovan, 533 postova Lokacija: Banat Motocikl: ,es125 trophy,,ktm strada bicikl,r1100rt Prijavi odgovor kao problematičan Sad videh ,promašio temu Izvinite Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
john314 620 Napisano Mart 2 Zainteresovan, 533 postova Lokacija: Banat Motocikl: ,es125 trophy,,ktm strada bicikl,r1100rt Prijavi odgovor kao problematičan Može da se prebaci u temu Garaža,ja ne znam Hvala Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
drazenye 200 Napisano Mart 20 (promenjeno) Svrati ponekad, 271 postova Lokacija: Novi Beograd Motocikl: Bmw R1150RT Prijavi odgovor kao problematičan Pozdrav kolege, na 1150rt na instrument tabli postoji lapica za rezervu, takodje ima i pokazivac nivoa goriva. Vozio sam dok mi zadnja crtica nije nestala sa displeja a rezerva se nije upalila, svratio na pumpu i sipao 19,71 L. Znam da je rezervoar 25 L, da li se lampica pali kada ostane manje od 5 L? Ne planiram da vozim na rezervi ili slicno, na motoru ( jeste mator ) ali svako dugme i svaka sijalica radi, pa bi volio znati da li radi i to. Hvala. Presao 275 km, sto mu dodje potrosnja 7.1L, cisto gradske voznje ( Zemun i Nbg ) Promenio Mart 20 član drazenye Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
drazenye 200 Napisano Maj 4 Svrati ponekad, 271 postova Lokacija: Novi Beograd Motocikl: Bmw R1150RT Prijavi odgovor kao problematičan Mali update, lapica za rezervu radi, pali se kada ostane oko 4l u rezervaru. Razmisljam lagano o prednjoj gumi, ima li nekih preporuka? Hvala Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
SHOKLA 1726 Napisano Octobar 29 Drug član, 1473 postova Lokacija: KLADOVO, KLADOVO, KLADOVO Motocikl: Mali Plavi Zeka S '06., VFR 800 V-Tec '02., TL 1000s '97., FJR 1300 '02., Gillera Runner FXR '02., Peugeot Vivacity. Suzuki AY 50 Katana - za sada... I SVI LEPI!!! Prijavi odgovor kao problematičan Nekoliko informacija mi je potrebno, za pocetak: Agregat 1150 twin spark, sa cetiri svecice, da li su gornje i donje svecice iste, i da li su ove odgovarajuce, po misljenju poznavaoca: Svećica DENSO K22TNR-S BMW R1150 dugi navoj sa dve elektrode - KupujemProdajem WWW.KUPUJEMPRODAJEM.COM Svećica DENSO K22TNR-S BMW R1150 dugi navoj sa dve elektrode Šifra proizvoda: K22TNR-S Patentirana tehnologija: U-Groove-poboljšava startovanje motora-potpuno... ??? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
drazenye 200 Napisano Octobar 29 Svrati ponekad, 271 postova Lokacija: Novi Beograd Motocikl: Bmw R1150RT Prijavi odgovor kao problematičan Ja koliko znam nisu iste, te "pomocne" mislim da su manje. Mogu sutra provjeriti tacne informacije. Ja sam uvjek za NGK prije densa. Vjerovatno ce se javiti neko ko zna to "iz glave". 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
SHOKLA 1726 Napisano Octobar 29 Drug član, 1473 postova Lokacija: KLADOVO, KLADOVO, KLADOVO Motocikl: Mali Plavi Zeka S '06., VFR 800 V-Tec '02., TL 1000s '97., FJR 1300 '02., Gillera Runner FXR '02., Peugeot Vivacity. Suzuki AY 50 Katana - za sada... I SVI LEPI!!! Prijavi odgovor kao problematičan 52 minutes ago, drazenye said: Ja koliko znam nisu iste, te "pomocne" mislim da su manje. Mogu sutra provjeriti tacne informacije. Ja sam uvjek za NGK prije densa. Vjerovatno ce se javiti neko ko zna to "iz glave". Pronašao na yt. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
đunta 4171 Napisano Octobar 29 (promenjeno) Ne silazi, 6532 postova Lokacija: Singidunum Motocikl: đački pešački Prijavi odgovor kao problematičan Denso XU24EPR-U i K20PR-U, klsične jednostruke bakarne, 20k i zamene se, mada su izdržavale i daleko više. Ja uzimam kod AutoMike godinama i original su, ima i nekih koje se razlikuju po prodavnicama i te nebih izimao, imaju kirnu na elektrodi. Promenio Octobar 29 član đunta 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
SHOKLA 1726 Napisano Octobar 29 Drug član, 1473 postova Lokacija: KLADOVO, KLADOVO, KLADOVO Motocikl: Mali Plavi Zeka S '06., VFR 800 V-Tec '02., TL 1000s '97., FJR 1300 '02., Gillera Runner FXR '02., Peugeot Vivacity. Suzuki AY 50 Katana - za sada... I SVI LEPI!!! Prijavi odgovor kao problematičan 3 hours ago, đunta said: Denso XU24EPR-U i K20PR-U, klsične jednostruke bakarne, 20k i zamene se, mada su izdržavale i daleko više. Ja uzimam kod AutoMike godinama i original su, ima i nekih koje se razlikuju po prodavnicama i te nebih izimao, imaju kirnu na elektrodi. Upravo sam, kao i svaki novopeceni vlasnik jednog od ovih motorina, procitao celu temu. Vidim da se taj Auto Mika iz Zemuna pominje kao dobar izbor oko nabavke potrosnog materijala za servisiranje BMW boxera. Moze li neki kontakt istog, pa da ujutru narucujem sta mi je potrebno? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...