Zarkela 1632 Napisano Februar 13, 2023 (promenjeno) Drug član, 1013 postova Lokacija: Kikinda Motocikl: Honda VT500c, Suzuki Bandit 600 mk1 Prijavi odgovor kao problematičan Bilo je vec tema o ovome i pisalo se, ali sve nekako okruglo pa na cose. Kod uljara, u zimskom periodu kad se motor upali da li je normalno lupkanje u agregatu, zvuk je najjaci u delu alternatora, posle nekih 20 sek to prestane. Pali na zub, prima fantasticno gas, ide fantasticno. Novo ulje sipano. Leti kad se ugreje na onih 40 stepeni, u mestu se isto cuje lupkanje. Ulje sipano 10 40, Ipon. Dva Bandita indenticna, sa slicnom kilometrazom i isti simptomi. Ne trose ulje, lanac razvoda u odlicnom stanju.... Zbunjujuce i iritirajuce. Sa Motul 5100 je imao manje tog lupkanja. Promenio Februar 13, 2023 član Zarkela Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Disko Nindža 10607 Napisano Februar 13, 2023 Hronični Motociklopata, 7364 postova Lokacija: Severna Bačka Motocikl: Freza 600ccm Blue Thunder Prijavi odgovor kao problematičan A možda samo tripujete Najverovatnije je to neki karakteristični zvuk rada te mašine, generalno uljare i vazdušare su glasnije u radu od vodenjara, dal zbog vecih tolerancija ili čega već bem li ga... 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Zarkela 1632 Napisano Februar 13, 2023 Drug član, 1013 postova Lokacija: Kikinda Motocikl: Honda VT500c, Suzuki Bandit 600 mk1 Prijavi odgovor kao problematičan Nije trip, stvarno se cuje jaci zvuk i onda to prestane. Mozda jer je ulje gusce upocetku. Al se i leti cuje, samo u prolece i jesen slabije. Teram ga tako pa ce vreme pokazati Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
milomir22 3601 Napisano Februar 13, 2023 Malinar u pokusaju, 1715 postova Lokacija: Kg Motocikl: triumph tiger 1050 Prijavi odgovor kao problematičan Mislim da je to sve normalno, razlog su upravo velike tolerancije medju pokretnim delovima unutar agregata. Sad, to lupkanje, ne znam koliko je lupkanje, a koliko jednostavno nešto različit zvuk u različitim režimima rada, što je karakteristično za Suzukijeve uljare. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Vuleta 849 Napisano Februar 20, 2023 Drug član, 877 postova Lokacija: Obrenovac Motocikl: ... Prijavi odgovor kao problematičan Pozdrav svima, kada sam cistio lanac i lančanike na motoru pred zimu, nekako sam uspeo da poremetim sajlu kvačila kod skidanja poklopca prednjeg lančanika. Kao rezultat toga, sada mi "hvata" kvačilo tek kad skoro sroz otvorim dlan, a volim i navikao sam da to bude na sredini, pa i bliže po mogućstvu(kako je i bilo pre). U manual-u sam našao neko uputstvo za štelovanje sajle kvačila, ali nisam se nešto proslavio u prvm pokušaju. Možda neki savet? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
bajker71 10569 Napisano Februar 20, 2023 Drug član, 1544 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Suzuki Bandit 600 Prijavi odgovor kao problematičan U tom manualu su baš lepo objasnili. Jako je bitno da ručica ima prazan hod, kako je prikazano na slici, da bi se izbeglo preterano habanje i pregrevanje lamelica i ploča kvačila. Kvačilo podesiš dole na deklu a fino podešavanje na samoj ručici. Ako ti ne bude išlo od ruke, svrati do mene jedan dan i ja ću ti podesiti. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Žaksi 8352 Napisano Februar 20, 2023 Ne silazi, 2163 postova Lokacija: Jagodina Motocikl: Suzuki Bandit 650SAL0 Prijavi odgovor kao problematičan Ne zaboravite, da prvo štelovanje ide dole kada se skine plastična crna kapa,unutra se nalazi matica i vijak za šrafciger.Prvo tu proveriti zazor,pa na dekli,pa onda na ručici. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Vuleta 849 Napisano Februar 20, 2023 Drug član, 877 postova Lokacija: Obrenovac Motocikl: ... Prijavi odgovor kao problematičan Hvala ljudi Moram probati jos jednom... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
bajker71 10569 Napisano Februar 20, 2023 Drug član, 1544 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Suzuki Bandit 600 Prijavi odgovor kao problematičan Kada sam napisao na dekli i mislio sam na onoj spiralnoj osovini što se šteluje šrafcigerom a osigurava kontramaticom. Onog uvodnika gde ulazi sajla se nisam ni setio... 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
milanns 193 Napisano Mart 24, 2023 Svrati ponekad, 270 postova Lokacija: Novi Sad Motocikl: Bmw gs1200lc Prijavi odgovor kao problematičan Drugari koje zadnje plocice uzeti. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Disko Nindža 10607 Napisano Mart 25, 2023 Hronični Motociklopata, 7364 postova Lokacija: Severna Bačka Motocikl: Freza 600ccm Blue Thunder Prijavi odgovor kao problematičan Ja sam na mom furao organske i lepo rade posao Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
milanns 193 Napisano Mart 25, 2023 Svrati ponekad, 270 postova Lokacija: Novi Sad Motocikl: Bmw gs1200lc Prijavi odgovor kao problematičan Sta uzeti TRW ili EBC trenutno sam samo to nasao. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Disko Nindža 10607 Napisano Mart 27, 2023 Hronični Motociklopata, 7364 postova Lokacija: Severna Bačka Motocikl: Freza 600ccm Blue Thunder Prijavi odgovor kao problematičan Brend nije toliko bitan, već vrsta pločica: organske, sinter, polu sinter. Ako ne planiraš da ideš na trke, organske ili polu sinter, savršeno rade posao. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
StrahinjaBNS 5 Napisano Mart 27, 2023 U prolazu, 34 postova Lokacija: Banatsko Novo Selo Motocikl: Piaggio x9,Bandit 600 Prijavi odgovor kao problematičan Banditosi gde uzeti neke lepe hrom ili crne okrugle retrovizore za bandita naked varijantu 99-o godiste? Ili ako neko ima da proda rado bih kupio. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Disko Nindža 10607 Napisano Mart 28, 2023 Hronični Motociklopata, 7364 postova Lokacija: Severna Bačka Motocikl: Freza 600ccm Blue Thunder Prijavi odgovor kao problematičan Eno ima gomila na KP, pogledaj tamo Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Zarkela 1632 Napisano Mart 28, 2023 Drug član, 1013 postova Lokacija: Kikinda Motocikl: Honda VT500c, Suzuki Bandit 600 mk1 Prijavi odgovor kao problematičan Istina. Meni su lepi njegovi hrom okrugli, mada mu lepo stoje i cetvrtasti od 1200. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Bojan82 8655 Napisano April 20, 2023 Drug član, 2383 postova Motocikl: Umočiću... Prijavi odgovor kao problematičan Sad sam vozio Bandita 600. Jel to normalno da je motor toliko mrtav u niskim obrtajima?Il je ovaj primerak nesto pokvaren Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Disko Nindža 10607 Napisano April 20, 2023 Hronični Motociklopata, 7364 postova Lokacija: Severna Bačka Motocikl: Freza 600ccm Blue Thunder Prijavi odgovor kao problematičan Pa kad sa sa XT600 jednocilindraša sedneš na Bandit 600, ili na bilo koju četvorocilindričnu šestotku, imaćeš takav osećaj, to je normalno, jer XT kida u niskim obrtajima. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Bojan82 8655 Napisano April 20, 2023 (promenjeno) Drug član, 2383 postova Motocikl: Umočiću... Prijavi odgovor kao problematičan MA auto skola,moram vozim 40,ja ga razvuko malo odma me opominju:) Bilo mi zao da mucim masinu 30-40Saosecam s jadnickom. Dobro vam to motorče, malo težak napred za moj ukus,al super reži. Promenio April 20, 2023 član Bojan82 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
milomir22 3601 Napisano April 21, 2023 Malinar u pokusaju, 1715 postova Lokacija: Kg Motocikl: triumph tiger 1050 Prijavi odgovor kao problematičan 19 hours ago, Bojan82 said: Sad sam vozio Bandita 600. Jel to normalno da je motor toliko mrtav u niskim obrtajima?Il je ovaj primerak nesto pokvaren Verovao ili ne, jedna od elastičnijih 600-tki u klasi, poteže već od 4000 obrtaja. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Motorcyclist 17527 Napisano April 21, 2023 Integrisan, 5162 postova Lokacija: Vojvodina Motocikl: Suzuki GSR600 Prijavi odgovor kao problematičan 19 hours ago, Bojan82 said: Sad sam vozio Bandita 600. Jel to normalno da je motor toliko mrtav u niskim obrtajima?Il je ovaj primerak nesto pokvaren Nisam nazalost vozio. Izgledom i pouzdanoscu mi se svidja. Ali zbog tezine i manjka KS ima nadima bLandit. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
MarkoMoto 807 Napisano April 21, 2023 Zainteresovan, 495 postova Prijavi odgovor kao problematičan Pre 21 sati, Bojan82 je napisao: Sad sam vozio Bandita 600. Jel to normalno da je motor toliko mrtav u niskim obrtajima?Il je ovaj primerak nesto pokvaren Normalno, xt je dizel 1.9tdi u svetu motocikla iliti vuku ko traktori iz nule. Ali gde xt zavrsava bandit pocinje Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Bojan82 8655 Napisano April 21, 2023 Drug član, 2383 postova Motocikl: Umočiću... Prijavi odgovor kao problematičan A vidim. Sad sam opet vozio. Tačno je normalniji preko 4000rpm. Do tada je skandalozan Imam još dva časa pa polaganje. Jupiiii 1 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
milomir22 3601 Napisano April 21, 2023 Malinar u pokusaju, 1715 postova Lokacija: Kg Motocikl: triumph tiger 1050 Prijavi odgovor kao problematičan Govno od motora, za izbegavanje... Rekoše svi koji ga nisu vozili... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Disko Nindža 10607 Napisano April 21, 2023 Hronični Motociklopata, 7364 postova Lokacija: Severna Bačka Motocikl: Freza 600ccm Blue Thunder Prijavi odgovor kao problematičan Dobar je Banditos, al realno, trebali su da mu stave mašinu 750cc od Katane, i bio bi top, konkurentniji sa Fazerima i Hornetima 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...