Marokanac 1882 Napisano Novembar 28, 2014 Drug član, 1073 postova Lokacija: Beograd.........Srbija....... Motocikl: BMW R1200GS Adventure 2014 - Touratech oprema full + F650GS Dakar Prijavi odgovor kao problematičan Meteorolozi najavljuju da ce zima poceti ................pocetkom Decembra, evo kraj je Novembra i ako cu da odrzim rec - vreme je da pocnem da pisem moj VELIKI putopis od letos. Za one koji nisu pogledali NAJAVU PUTOPISA evo link adresa: http://forum.bjbikers.com/index.php?/topic/100066-n-a-j-a-v-a-tour-du-maroc-europe-2014/ Evo par podataka koji cine ovaj put malo posebnim (bar za mene)........... Trajanje: 42 dana Start: Beograd - 15. maj 2014 Kilometraza: nesto preko 15.000 km Problemi na putu: nema..........nikakvi zadovoljstvo: svaki dan ........ puna doza Eh, onda ajde da polako pocnemo................ Kako se ono bese zove ovaj putopis? TOUR du MAROC & EUROPE 2014 1. dan - 15/05/2014 Posle dugih priprema............stvarno dugih (nikad se nisam pripremao ovako) koje su se sastojale od opremanja motora onako kako sam zamislio, sticanje "fizicke kondicije" koja prilici mojim godinama, "popravka" mog levog kolena (polako dolazi racun za sva uganuca i padove sa moto-krosa i moto-race trka iz mladosti, visak kilograma poslednjih 20 godina)....... Isao sam i kod lekara, fizijatra, na terapije, u teretanu da "radim" pod nadzorom trenera..............i znate sta? Koleno me je i dalje bolelo i samo sam bacio pare i vreme na sve to. Istina smrsao sam nekih..............1,750 kg i osecao se spreman psiho-fizicki da krenem sto pre.......... Napravio sam nalepnice i lepicu ih svuda gde budem se setio........... Napravio sam majice i njih cemo nositi na sebi i pokloniti kome budemo mislili da treba tokom puta......... Opremio sam motor sa Touratech opremom kao nikada do sada, sve pod izgovorom - "idemo u Saharu, znas, moramo sve zastititi............." Opremu imamo staru, dobra je ..........nema potrebe menjati nista.......... Za danas je predvidjena sledeca ruta: Poslednjih nedelju dana dobijam mnogo poruka SMS, mejlova i drugarskih saveta da pomerim datum polaska............kazu bice neko gadno nevreme. Ja, nikada nisam pomerio datum koji odredim - pa necu ni sada. Osvanuo je kisni dan............ Obukli smo kisne kombinezone u garazi.......... Spakovali stvari......... i krenuli........ Obecao sam jednom prijatelju iz Modrice da cu svratiti da se upoznamo i da popijemo kafu....... "Siny" je nickname sa foruma simpaticnog momka iz Modrice. Kisa je padala non-stop od Beograda do Modrice, u Modrici voda po ulicama dubine oko 25 cm, nista strasno ali policija kaze - nema dalje, mostovi neki poruseni......... u toku evakuacije i spasavanje ljudi, stoke i materijalnih dobara............ ukratko - ovuda se ne moze proci...... Pustim da Verica popije caj......... i pozdravimo se sa Siny-em i gaaaaaasssssssssssss...............preko Zagreba, Karlovca do Splita......sve autoputem. Kad kazem pun gas, onda stvarno mislim tako. Vetar nam je duvao u lice (jako), ja drzim rucicu PUN gas, idemo 180 km/h i motor trosi nesto preko 11 litara goriva na 100 km.........STRASNO !!! Imamo Trajekt (Italijanski) za oko 20:30, stizemo u Split u 19:45 i saznajemo da je nas trajekt otkazan...........moramo promeniti papire za Jadroliniju koja polazi u 20:45. Uspevamo - papiri sredjeni, utrcavamo medju poslednjima na brod, vezujem motor........... i dok to radim, Verica je otisla da po dogovoru zauzme ugao u salonu (treba tu da spavamo, jer smo uzeli karte samo za prevoz motora i nama sedista). Cena prevoza Split - Ancona sve sa motorom je 76,00 EUR....... Cosak je uspesno zauzet............. Imamo bucne, blago pijane komsije (neki spanci), ali ne smeta.........malo kasnije i oni su otisli na spavanje u svoje kabine (koje su debelo platili) a mi smo se razbashkarili...........i samo hrcemo u duetu....... Mora da su se krstili putnici koji su prolazili blizu nas........... I tako nam je prosao nas prvi dan puta..........skoro ceo dan po kishi i vrlo jakom vetru. Presli smo skoro 900 km, umorni smo..........ali super je za spavanje ovaj deo salona. Sutra je novi dan, nadam se da ce biti suv dan jer provesti ceo dan u kisnom odelu...........bas bez veze..................... Nastavljamo sutradan............. Ciao................ :zdravo: 11 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Creative biker 1453 Napisano Novembar 28, 2014 Zainteresovan, 880 postova Lokacija: Beograd Motocikl: BMW R 1200 GS ADV LC Prijavi odgovor kao problematičan Pratim sa zadovoljstvom! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
alexanto 4721 Napisano Novembar 28, 2014 BJB Maxi Scooter Club, 6000 postova Lokacija: Žabalj-NS Motocikl: Aprilia Atlantic 500 / CF Moto 450 MT Prijavi odgovor kao problematičan Jes' da sam sa slašću ispratio ovo putešestvije na FB ali kako da ga propustim ovde Tvoja putovanja ( i naravno opise istih) treba uvrstiti u moto lektiru Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
K_A_W_A 946 Napisano Novembar 28, 2014 Drug član, 1187 postova Lokacija: Novi Sad Motocikl: Yamaha FAZER 8 - Race Blue 2014 Prijavi odgovor kao problematičan E, ovo se cekalo Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Marokanac 1882 Napisano Novembar 28, 2014 Drug član, 1073 postova Lokacija: Beograd.........Srbija....... Motocikl: BMW R1200GS Adventure 2014 - Touratech oprema full + F650GS Dakar Prijavi odgovor kao problematičan Prvi dan je na kraju zavrsio kao sledeca ruta: More je bilo mirno i odlicno smo spavali......... 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
djoledb 79 Napisano Novembar 28, 2014 Svrati ponekad, 195 postova Lokacija: Novi Beograd Motocikl: Jaca 125 Prijavi odgovor kao problematičan Ту сам, коначно је почело.... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Marokanac 1882 Napisano Novembar 28, 2014 Drug član, 1073 postova Lokacija: Beograd.........Srbija....... Motocikl: BMW R1200GS Adventure 2014 - Touratech oprema full + F650GS Dakar Prijavi odgovor kao problematičan 2.dan 16/05/2014 Brod prilazi polako luci i pored broda "skakuce" mali remorker....... Gledam ga i strasno me podseca na crtani film "Mali Remorker"..........ko je gledao shvatice....... dade on gassssssss.......... i nestade prema luci...... Laganica smo se spakovali i krenuli pre svih dole u garazu.......... Normalno, nije samo nama to palo na pamet, tako da je u garazi bila vec guzva ............. mi smo medju poslednjima izasli. U stvari Verica je izasla odmah ........... peske, ja, dok sam zakacio prtljag i sacekao da svi motori koji su bili ispred mene izadju................izasao medju poslednjima....... Moj motor mozda izgleda malo cudno sa ovim gumama, ali francuzi koji su izasli iz trajekta kao da nikad nisu videli natovaren motor za put............. Odrzao sam kracu "press konferenciju" i odgovorio na pitanja .......... zatim smo lagano krenuli nasim putem......... Posle nekog vremena................prispavalo mi se. Ipak je jucerasnji dan ostavio traga na mene "vremesnog motociklistu".......parkirao sam....... i odspavao jedno pola sata............kao covek. Nastavili smo po tmurnom danu, ali bez kise....... Italija ima puteve na kojima mozemo da im zavidimo, priroda je prelepa, sredjena, cista.......... Polja su uredjena........nekako ...........lepo........ dovoljno su bogati da ulazu u zastitu plodova............postave mreze i onda "prcccc...." grad im ne moze unistiti plod kao kod nas.......... U daljini planine pod snegom, mislim se..........ne valja to, sutra bi trebalo da predjemo preko tih planina..........Mediteranski Alpi. I tako stizemo do mesta gde cemo spavati - Cuneo je gradic koji je blizu, samo selo........ne secam se, hotel je mali ali lepo, cisto i relativno dobra cena .....oko 40 evra. Stigli smo .......... dan jos uvek traje, ajde da malo prosetamo, lepo mesto...........ma, bre......lepo svuda gde ljudi paze i lepo odrzavaju to sto imaju. Mi se ponasamo tako da me je cesto sramota pred samim sobom (ovo mozda glupo zvuci ali ja stvarno tako osecam i vidim......). Izgleda da je neophodno da prodje neko vreme (neki vekovi mozda) pa da i mi steknemo taj osecaj da oko sebe ne prljamo a da nam standard dozvoljava da imamo ciste ulice, fasade, trotoare, klupe i slicno......... Evo........... proradio mi mozak...... hvala Boze, ovo mesto se zove SANFRONT. Danas smo prosli oko 650 - 700 km, lagano bez problema.......... posle lagane vecere, spavanje....... -_- 12 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Nadalina 883 Napisano Novembar 28, 2014 Malo Zlo, 753 postova Lokacija: BGD Prijavi odgovor kao problematičan Evo meni zanimacije! 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
stankovic sasa 0 Napisano Novembar 28, 2014 U prolazu, 3 postova Lokacija: Leskovac Motocikl: suzuki V-strom Prijavi odgovor kao problematičan Pratim.... uzivam !! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
DaliborBP 1229 Napisano Novembar 28, 2014 BJB Maxi scooter club, 1658 postova Lokacija: Backa Palanka SRB / Ludwigsburg DE Prijavi odgovor kao problematičan Taman sam se zavalio u stolicu i MSC drugarima poslao poruku da cu da uzivam... kad nema vise! Pratio sam na fb, pratim i ovde sa uzivanjem! Nestrpljivo cekam nastavak ... Za pocetak od 1 do 5 ,imate 10tku od mene! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
radeyamaha 148 Napisano Novembar 28, 2014 Svrati ponekad, 353 postova Lokacija: skupljen Motocikl: Honda cbf 1000 Prijavi odgovor kao problematičan Sa uživanjem pratim. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
M a R k o 390 Napisano Novembar 28, 2014 Drug član, 1459 postova Lokacija: Mladenovac Motocikl: k25 Prijavi odgovor kao problematičan Bice ovo topla zima bas Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
svetac 527 Napisano Novembar 28, 2014 Drug član, 1448 postova Lokacija: subotica Motocikl: Honda ness 150 Prijavi odgovor kao problematičan taman nesto da razbije tmurne dane! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Adler 189 Napisano Novembar 28, 2014 Svrati ponekad, 439 postova Lokacija: Pancevo Motocikl: Piaggio Beverly Sport Touring 350 Prijavi odgovor kao problematičan Samo da zapratim. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Marokanac 1882 Napisano Novembar 28, 2014 Drug član, 1073 postova Lokacija: Beograd.........Srbija....... Motocikl: BMW R1200GS Adventure 2014 - Touratech oprema full + F650GS Dakar Prijavi odgovor kao problematičan Evo meni zanimacije! Evo mene pocastvovan sa citateljkom iz daleke Kine........... Mlada Koleginice, nadam se da cete uzivati........ Pozdrav, :zdravo: 3 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
ZEMZEM 2520 Napisano Novembar 28, 2014 ODUSTO OD DIJETE, 2622 postova Lokacija: ZEMUN Motocikl: GSX650F & NMAX155 Prijavi odgovor kao problematičan Ah evo meni zanimacije da se opustim i prođem u mislima ove predele zajedno sa vama. Pozz i samo napred Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
maresh 160 Napisano Novembar 29, 2014 Svrati ponekad, 179 postova Lokacija: Novi Sad Motocikl: Harley Davidson - FXDWG Prijavi odgovor kao problematičan Evo sad će moja Nadica da ustane, pa da čitamo zajedno! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
siny 139 Napisano Novembar 29, 2014 Svrati ponekad, 224 postova Lokacija: Modrica Prijavi odgovor kao problematičan E konacno!!! Jedva docekah!!! Raspali Marokanac!!! Pozdrav za Vericu i tebe iz sada prosusene Modrice!!! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
zocist 56 Napisano Novembar 29, 2014 Svrati ponekad, 139 postova Lokacija: Subotica Motocikl: Yamaha XT1200Z, Yamaha Majesty 180, NSU Pretis maxi 175 Prijavi odgovor kao problematičan Odlično čekamo nastavak Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
smiljke 316 Napisano Novembar 29, 2014 Svrati ponekad, 156 postova Lokacija: Valjevo Motocikl: 2009-Versys 650 ABS, BMW R1150GS Prijavi odgovor kao problematičan Fenomenalno! Prođe podne, daj nastavak. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Marokanac 1882 Napisano Novembar 29, 2014 Drug član, 1073 postova Lokacija: Beograd.........Srbija....... Motocikl: BMW R1200GS Adventure 2014 - Touratech oprema full + F650GS Dakar Prijavi odgovor kao problematičan Nesto gledam ove vase komentare i zakljucujem da manjka putopisa.............valjda su svi cekali zimu pa da se uhvate penkala......... Da se nadovezem na prvi dan..........planirano je bilo da se Rakela (bajker iz Splita sa ogromnom kilometrazom - presao je preko 300.000 km sa svojim BMW R1200GS Adventure) upoznamo. Covek me zvao telefonom, raspitivao se dokle sam stigao po nevremenu. Oni su u klubu pripremili rucak/veceru .........nazalost na kraju sam se javio i rekao da nikako nemam vremena jer cu zakasniti na trajekt, tako da je ostalo da se kasnije upoznamo nekom drugom prilikom. Upoznali smo se letos prilikom prolaska Rakele sa drugarima kroz Beograd. Ali, da se vratimo mi nasoj prici................ 3. DAN - 17-05-2014 Danas cemo malo promeniti rutu jer ono sto smo hteli nije moguce, preci preko grada Briancon nije moguce jer je sneg na putevima....... Uz savete domacina hotela koji je inace vodic planinski, idemo "nize" u pravcu grad Barcelonnette u Francuskoj, put nacionalni ........odlican...... Napustamo nas mali, lepi hotel........ ispracaju nas komsije....... i gaaassssssssss.........prelepim putevima ........ malo po malo, penjemo se i eto nama snega, ali pored puta.........dobro je.......... ima dosta motora, sezona je krenula............. zalepio sam nasu nalepnicu na prelazu.......... pandur, zandar italijanski me gelda malo cudno........ ulazimo u Francusku............danas u planu imamo da stignemo do grada SETE, gde nas ceka trajekt za Nadorm planirana kilometraza za danas je 684 km. pijemo kaficu.......pauza..... Verici dosadno nesto........... gume su se ukockastile...........trebalo bi da izdrze do trajekta, cim udjemo u Maroko, menjam ih i stavljam TKC 80 krampone......... Vreme je da stanemo i da rezervisemo hotel u Montpellier ili Sete, stajemo u Bistro "Auberge Romaine"..........nalazimo uz pomoc Booking.com odgovarajuci smestaj. usput sipamo gorivo i gaaaassssssssssssssssssss................do hotela..... usput nailazimo na vrlo cudne stene obrazle zelenilom.................slikamo.......... Stizemo ispred hotela...........u nekoj industrijskoj zoni..........predgradje...... ne svidja mi se, motor ako zanoci ovde.........pitanje je sta ce ostati od njega do jutra........vidimo na parkingu neke kurve ruske.......... Gledam u navigaciju .............. i nalazim drugi hotel u centru "Park&Suites" sa podzemnom garazom.........sigurnije je. Kupujemo hranu u obliznjoj samosposluzi za veceras a i za ova dva dana sto cemo provesti na brodu. Pazarili smo hranu za 64,00 EUR, bice valjda dosta........... Ima svega, i vina (St.Emilion) i piva i voca .......... Veceramo u hotelskoj sobi, posle vina (0,5 lit) ja sam odmah zaspao........ -_- -_- -_- -_- -_- -_- -_- 8 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
severian 17005 Napisano Novembar 29, 2014 Integrisan, 8303 postova Prijavi odgovor kao problematičan Bravo omladanac, ovaj, Marokanac ... Pratimo! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Nadalina 883 Napisano Novembar 29, 2014 Malo Zlo, 753 postova Lokacija: BGD Prijavi odgovor kao problematičan Evo meni zanimacije! Evo mene pocastvovan sa citateljkom iz daleke Kine........... Mlada Koleginice, nadam se da cete uzivati........ Pozdrav, :zdravo: Kolega dragi, zadovoljstvo je moje! :zdravo: A na leto, kafenisanje u Kofeinu! Veliki pozdrav k'o Kina sto je! 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Gajo Sevojno 1558 Napisano Novembar 29, 2014 Drug član, 1303 postova Lokacija: Staze i planine Motocikl: Suzuki gsxs1000, kawasaki zx6r, Beta 350rr Prijavi odgovor kao problematičan Uhh trebao si da uslikas te Ruskinje da vidimo kakve su 3 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Marokanac 1882 Napisano Novembar 29, 2014 Drug član, 1073 postova Lokacija: Beograd.........Srbija....... Motocikl: BMW R1200GS Adventure 2014 - Touratech oprema full + F650GS Dakar Prijavi odgovor kao problematičan 4. DAN - 19-5-2014 Ustao, spakovao stvari laganica, Verica napravila dorucak (hotel je odlican, nije ni jeftin [80.00 EUR] a bez dorucka), sisao i uspeo da prilikom zatvaranja bocnih bisaga prikljestim mali prst desne ruke.............ijaaaaaaooooooooooooooo...........krenula mi je cak i krv, ali muskarcina sam ja........malo sam plakao i proslo me........ gledam ponovo gume..........hum.....izdrzace..... Idemo do luke Sete koja je blizu grada Montpellier........ulazimo ........... Stizemo do same luke gde cemo se ukrcati u 18:00, vidimo dva motora i otac i sin nesto cekaju.......pitamo ih sta cekaju. Kazu da cekaju kombi jer je tati motor crkao prilikom ulaska u trajekt u Maroku. Bili na voznji, sve bilo ok. Odoh da sredim karte.......Verica me ceka u Bisto-u . Karte ukupno kostaju 364.00 EUR (kabina, nas dvoje, motor). Dok pijemo pivo, vidimo da se vrte pilici..........deluju ukusno, kazem ja Verici da uzmemo pile i idemo na klupicu da ga pozderemo........ona kaze sramota. Ma, kakva sramota kazem ja - samo uzivaj.......... I eto nas kao klosari, sedimo na klupici pored kanala i tcheretchimo pile.........koje su arapi super ukusno ispekli...... Stalno nas prekidaju turisti u prolazu.......pitaju gde idemo, vide veliku nalepnicu na bisagama, ja strpljivo objasnjavam odakle smo i gde idemo.......pa nastavim da jedem pile rukama....... posto smo malo odmorili.........posle obilnog rucka...... vidimo na drugoj strani kanala ima lepih kafica..........idemo malo i tamo da "ubijemo" vreme..... ceskajuci gazdaricinog psa, vidim da imaju desert "Peche Melba" i odmah narucim......jel tako? To je moj omiljeni desert.........kad budete u prilici - obavezno uzmite....... I tako dodje vreme da se ukrcamo.......... smestili su nas u GARAGE C gde je visina 4,20 m dozvoljena......... Trk u kabinu, presvlacenje i upoznavanje broda laganica........... i tako ti ja sednem u salon i malo pustim mojoj umetnickoj dusi na volju.............sa fotografijama........ zatim na veceru...........ima se dosta, da slucajno ne ogladnimo....... i tako ......... siti, utonusmo u san, more je mirno..........spavamo super.... -_- 7 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...