Golub 1642 Napisano Februar 23, 2014 -+-, 1005 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Yamaha ♥ Prijavi odgovor kao problematičan Moja majka ima obicaj da mi kaze "Ti kao da si osudjen na krseve". I istina a i nekako volim stara vozila a i volim da ih sredjujem ali to uzima danak u zivcima jel to kosta a nema se... Proslo leto kupih Suzuki GSX550 ef, s'namerom da ga vozim a sredjujem preko zime, medjutim nit sam se vozio a zima prodje a odmah je poceo dusu da mi jede...Za pocetak to je bio ne odgovarajuci TCI, posle skoro 3meseca od kupovine nabavih odgovarajuci i poce voznja. Presao sam nekih 700km dok nije zahladnelo i uterah ga u garazu...Taman je tih 700km bilo dovoljno da pocrka sve sta je moglo pocrkati, obrtaljka, km sat, bravica ispod sedista, otpalo lepljeno stop svetlo, alnaser itd, itd...upoznali smo se, sto bi se reklo... Upoznavanje se nastavlja: Na prilozenoj slici mozete videti kako stoji prednji tocak, dok je motor prvih mesec i kusur camio kod bokilica, kaze on to su ti "upletene vile". Ustanovih da nije do vila nego do krive prednje osovine, a neko je da bi mogao da stegne osovinu sa "cizmom" morao da gura jednu vilu napred a drugu nazad, pritom je oblaznuo jedan brezon u cizmi ali cilj je bio postignut, tocak je bio namotiran! Bravo! Evo slike "cizme" gde se vidi kako je lezala osovina To krivo stajanje je za posledicu imalo da je pinjon "crko" Tokom tih 700km imao sam par strujnih udara jednu noc ostah bez svetala sve sevnu ko blic i cao...posto je na motoru Joskin regler cuh se ja sa covekom i on mi rece sta da proverim i kako da prevezem regler...time je bio resen i taj problem ali je par dana kasnije crkla obrtaljka, predpostavljam kao posledica strujnog udara ... Inace ovako je izgledalo kad sam krenuo da proverim struju Mora da je motor imao nekih problema na putu sa strujom, pa su se sluzili onim sto su imali u ovom slucaju duct traka Zatopljeni osiguraci Svatih da ovaj motor bez donatora nece dugo poziveti, te sem kupio jos jedan, nazalost on je u CG-u u Petrovcu, pa mucim muku sa dovlacenjem delova. Tako da je ovo ujedno i molba ukoliko neko ima mesta i moze da mi nesto od delova povuce za SRB nek mi se javi, ne planiram da dovlacim ceo motor. Ujedno i opet da se zahvalim kolegi arnyman-u na turi delova koju mi je doneo iz CG-a i kolegi Vesku iz CG koji mi rastura motor i priprema delove. Vise njih me savetovalo nemoj puno da rasturas i popravljas, samo ono sto moras da bude ispravan ali ja ko ja.... Evo i ujedno da se pohvalim svojom radionicom, nisam hteo da skroz rakupusam motor, dok nisam zavrsio radni sto i ponosno okacio svoje ordenje iznad njega Sve je lepo i cisto, suvo bre! Mast? Cemu to sluzi? Ma to Japanci ne stavljaju...mozda samo malo, tek, tek... Majstore, slinavi mi ulje. Ma sad cemo to mi da sredimo, crveni-najbolji!...Majstore, nije li to mnogo silikona? Ma sta ti znas? naravno da nije, uf sto nemam jos jednu tubu da bolje drzi, ne sme kap bre da se pojavi...(scenario koji mi bio glavi kad sam skinuo deklu ventila) Pametni neki ljudi izmislili sito na uljnoj pumpi. Veliko im HVALA! Inace kada sam skinu deklu zapljusnu me onaj specifican miris motora, unutrasnjosti masine, ne znam zasto oduvek sam nekako voleo taj miris (ko je otvarao masine zna o cemu pricam) cale moj kaze da mirise na beli luk...ja imam obicaj da kazem da je to miris pocrkalih konja...meni smesno a neko ce reci morbidno..naravno mislim na konjske snage (ks, hp, ps...) Moram reci da sam prilicno "zadovoljan" sto sam u situ nasao samo ostatke garezi i silikona bez vecih tragova\opiljaka metala Inace prilikom skidanja dekle altenatora uvidoh da su zice faza "gole" Neko nikako nije voleo da izvlaci polomljene srafove! Al ipak mi je olaksao posao i to za pola Al ovde duplirao, ali zato mi ostavio burgiju na poklon, doduse pola burgije Primetio sam da mi nesto lupka u zadnjem vesanju sad i znam sta - raspali silen blok http://www.youtube.com/watch?v=T1xoe2CCHA4 Jos vece iznenadjenje sam doziveo kada sam dosao do prednjeg lancanika, gledam ovaj service manual i nista ne pise o dozvoljenom "luftu" http://www.youtube.com/watch?v=ZEORYPRFy0c Sve u svemu, pokusao sam malo na drugaci/saljivi nacin da predstavim moj trenutni projekat (ovo ste trebali procitati kao "trenutnu muku") Ram ovih dana ide na peskarenje i najverovatnije na plastifikaciju, imam neke okvirne ideje za vizuelno sredjivanje motora, medjutim posto je spisak sa potrebnim delovima za zamenu i nabavku veoma porastao, velika mogucnost je da ce taj deo ovog projekta ostati za zimu 2014/15, jer mnogooo ne planiranog se pojavilo a zelim da se vozimmmm! Brinu me bregaste, nisu se cule ali imaju lufta kad ih nategnem malo, izbace malo ulja na najblizem lezaju pa kad pustim ulje se vrati...posto je u pitanju uljara, ne znam dali su kod njih malo veci zazori/tolerancija zbog veceg zagrevanja? Zatim u karbovima koji su sa donatora su zalomljene 2 pilot dizne...kako ih izvaditi? U mojim karbovima samo smo (boki i ja) pogledali u rupe (gde su pilot dizne) i slozili se - ne dirati, posto je jedna glavna pukla na cvrgu... Lanac bregaste je ok... Masinu ne diram vise, tj. ne rasturam, samo novi dihtunzi...i da, lamele (proklizavale su) a mozda cu i malo da fuserisem pa stavim samo jace opruge a lamele dogodine... Trudicu se da vas obavestavam o napretku projekta, trazicu savete i misljenja... Da se vratim na onu majcinu "Ti kao da si osudjen na krseve", ima neke cari u tome, neki osecaj da ti je ta masina zahvalna sto joj produzavas i olaksavas zivot... 18 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Srki Coyote 136 Napisano Februar 23, 2014 MC Coyote, 273 postova Lokacija: Pančevo Motocikl: Honda CBR1000 F Prijavi odgovor kao problematičan Ajd da ti mozda pomognem u ovoj muci Evo ti broj od coveka, zivi u Despotovcu kod Svilajnca imao je ceo Gsx u delovima, ja sam pazario neke delove od njega, korektan lik, brat bajker 0638612959. Neznam da li su delovi aktuelni posto sam pazario pre godinu dana. Pozdrav druze i srecno sa sredjivanjem Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Stevan B. 635 Napisano Februar 23, 2014 Svrati ponekad, 159 postova Lokacija: Banatsko Novo Selo Motocikl: Varadero(Krmaca) 1000 Prijavi odgovor kao problematičan ja imam obicaj da kazem da je to miris pocrkalih konja...meni smesno a neko ce reci morbidno..naravno mislim na konjske snage (ks, hp, ps...) Koji si ti kralj :lol: Srecan rad! I da ovaj motocikl provozas bar 50000 a ne samo da popravljas!!! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
arnyman 1729 Napisano Februar 23, 2014 Drug član, 2753 postova Lokacija: MNE-SRB-BIH-CRO (trenutno Herceg Novi)) Motocikl: GPZ 500 Street Twin Prijavi odgovor kao problematičan Pa dobro, nije strašno Nego ti osigurači, ako dobro vidim plastika na njima je istopljena, izvadi to i baci, imao sam takve "Lampa" osigurače na autu, zamalo cjelo auto nije izgorilo zbog osigurača koji ne može da se istopi na tri puta većoj struji od deklarisane. Probaj naći "Wurth" ili nešto slično, bilo koji na kojem se firma koja ga je napravila potpisala da li na plastici ili na metalnim nogicama. Tako imaš neku garanciju da firma stoji iza toga šta je napravila i da će osigurač da odradi posao za koji je namjenjen Jel ovo anti-dive viljuška ili samo ima štelovanje protoka? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Srki Coyote 136 Napisano Februar 23, 2014 MC Coyote, 273 postova Lokacija: Pančevo Motocikl: Honda CBR1000 F Prijavi odgovor kao problematičan Pa dobro, nije strašno Nego ti osigurači, ako dobro vidim plastika na njima je istopljena, izvadi to i baci, imao sam takve "Lampa" osigurače na autu, zamalo cjelo auto nije izgorilo zbog osigurača koji ne može da se istopi na tri puta većoj struji od deklarisane. Probaj naći "Wurth" ili nešto slično, bilo koji na kojem se firma koja ga je napravila potpisala da li na plastici ili na metalnim nogicama. Tako imaš neku garanciju da firma stoji iza toga šta je napravila i da će osigurač da odradi posao za koji je namjenjen Jel ovo anti-dive viljuška ili samo ima štelovanje protoka? Jeste Anti-dive sistem. P.S. Sto volim ovakve teme ozivljavanja, moze covek nesto i da nauci Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
velimirjevtic 470 Napisano Februar 23, 2014 Zainteresovan, 618 postova Lokacija: Beograd/Užice Motocikl: Transalp 650 Prijavi odgovor kao problematičan ajme majko kad videh ono sa silikonom ne bi mi dobro tacno zamisljam nekog old school majstora, koji je po struci npr vodoinstalater ili tako nesto a u slobodno vreme ZNA da popravlja motore sa tim starim motorima koji su izmenjali X vlasnika nikad se ne zna, a cini mi se da se secam tog motora sa oglasa bas zbog tih farova napred, srecno sa sredjivanjem Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
bokilic 6101 Napisano Februar 23, 2014 :), 5945 postova Lokacija: Nova Pazova! Motocikl: Bicikl Prijavi odgovor kao problematičan more posle golupceta bice to biti odlican motor Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Ducatista 223 Napisano Februar 23, 2014 Zainteresovan, 532 postova Lokacija: Kragujevac Motocikl: Ducati 748 S Prijavi odgovor kao problematičan Obozavam ovakve teme Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
hard_rock 7449 Napisano Februar 23, 2014 Ne silazi, 6084 postova Motocikl: GS1250Adv curi ulje na semering Prijavi odgovor kao problematičan Pratim, i ne odustaj! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
pronto 6799 Napisano Februar 23, 2014 Ne silazi, 6591 postova Lokacija: Vrmdža, Sokobanja Motocikl: konzerviran Prijavi odgovor kao problematičan Ti ovo namerno da bi Srecko vid'o da nije muka samo njegova 5 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Ducatista 223 Napisano Februar 23, 2014 Zainteresovan, 532 postova Lokacija: Kragujevac Motocikl: Ducati 748 S Prijavi odgovor kao problematičan Ti ovo namerno da bi Srecko vid'o da nije muka samo njegova Izgleda da ce da se udruze i da od 4-5 komada sklope jedan dobar 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Golub 1642 Napisano Februar 24, 2014 -+-, 1005 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Yamaha ♥ Prijavi odgovor kao problematičan @'Srki Coyote Hvala Srki na broju, cuh se sa covekom ima osovinu i ima jos delova...Hvala jos jednom Pa dobro, nije strašno Nije strasno, uvek moze biti gore a u onim delovima je i bila "nova" kutija osiguraca, poslusacu te za brendirane osigurace. more posle golupceta bice to biti odlican motor Bice Boki upleteni i tvoji prsti tu, ustvari oni su tu od pocetka! Ti ovo namerno da bi Srecko vid'o da nije muka samo njegova Pa da i ja olaksam nekome muku Hvala svima na podrsci, danas sam uspeo da izvucem one 2 pilot dizne, ustanovio da su lageri u zadnjem tocku kaput, za divno cudo u prednjem su ok... Preporuka za ispravljanje felne? Podrucije BGD-a posto zadnja ima jednu zaravan...slikacu Inace jedno pitanje, izduvna cev na 3 cil ima redukciju na ostalim nema. Moja predpostavka je da je ubacena sa redukovane(ustrojene) masine a nije skinuta redukcija/blokada...ja bih to brusnuo a? evo slika: evo slika druge cevi i ostale su iste Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
bokilic 6101 Napisano Februar 24, 2014 :), 5945 postova Lokacija: Nova Pazova! Motocikl: Bicikl Prijavi odgovor kao problematičan more busiiii hahahahaa 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Sr3ck0 2224 Napisano Februar 28, 2014 Drug član, 2329 postova Lokacija: Wien/Požarevac Motocikl: MZ ETZ 250, Suzuki GS 450L Prijavi odgovor kao problematičan Ti ovo namerno da bi Srecko vid'o da nije muka samo njegova Нема ме пар дана на Форуму и одмах нека срања... Ti ovo namerno da bi Srecko vid'o da nije muka samo njegova Pa da i ja olaksam nekome muku Ау друже, А шта ти је ово требало?! Ако могу некако да помогнем, ту сам. Биће ово добра рестаурацијица, рекао бих... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Biker Q 1656 Napisano Februar 28, 2014 Drug član, 1713 postova Prijavi odgovor kao problematičan Pratim, pazario sam od kolege Reksa ovakav motor... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
rex 432 Napisano Februar 28, 2014 Svrati ponekad, 243 postova Lokacija: beograd, Motocikl: pantelija Prijavi odgovor kao problematičan pratim i ja. imaš zanimljiv pristup radu .tako da će bez obzira što više nemam isti motor rado pratiti kako ide. kolegi b.Q želim da jednog dana kad bude prodavao motor negde oseti žal kao i ja jer me plavo sokoćalo lepo služilo i svuda dovelo. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
zor@n 376 Napisano Mart 1, 2014 Svrati ponekad, 314 postova Lokacija: krupanj Motocikl: transalp 650 Prijavi odgovor kao problematičan Samo napred Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Mind Resetting 442 Napisano Mart 1, 2014 Svrati Svaki Dan, 884 postova Lokacija: Novi Sad Motocikl: brm brm brm Prijavi odgovor kao problematičan Au Golube, svala cast. Secam se ove masine kod Bokilica kad si je dovezao... a to sto si je odvezao nazad onako bez prekidaca kocnice, sa prednjim tockom koji je visio sa vila, u najmanju ruku interesantnim paljenjem, treba za to imati momacka 00. Secam se i tvoje prethodne restauracije, ako dobacis 50% onoga bice ovo bombonica. Kao sto sam ti i kod Bokija rekao, sta god ti treba tu sam. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Golub 1642 Napisano Mart 2, 2014 -+-, 1005 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Yamaha ♥ Prijavi odgovor kao problematičan Ау друже, А шта ти је ово требало?! Ако могу некако да помогнем, ту сам. Биће ово добра рестаурацијица, рекао бих... E moj Srecko, kao sto napisah mozda je moja keva u pravu...Hvala na podrsci i htedoh da te kontaktiram oko nabavke delova, gde, sta...nadjoh vecinu stvari na cmsnl.com Pratim, pazario sam od kolege Reksa ovakav motor... Procitaj sta si napisao, dali si siguran da si kupio 'ovakav' motor, iskreno se nadam da nisi ( a znam da nisi) Au Golube, svala cast. Secam se ove masine kod Bokilica kad si je dovezao... a to sto si je odvezao nazad onako bez prekidaca kocnice, sa prednjim tockom koji je visio sa vila, u najmanju ruku interesantnim paljenjem, treba za to imati momacka 00. Secam se i tvoje prethodne restauracije, ako dobacis 50% onoga bice ovo bombonica. Kao sto sam ti i kod Bokija rekao, sta god ti treba tu sam. Jos nema prekidac, malo je specifican, ugradjuje se u rucu, iskreno ne znam dali mi je veci "hit" nestegnuta osovina tj. nategnute vile ili ovaj otpusteni prednji lancanik Pa ova "restauracija" se svodi na dobijanje bezbednog i pouzdanog motora za svakodnevnu upotrebu, imam zelju i ideju za nekom dodatnom "custom-izacijom", ali to ce ostati za neko drugo vreme, usled nedostatka onog "vremena"(€)... Hvala svima na podrsci! Evo slike prekidaca Nego da ne bude da se ne radi a sta se radilo, e pa sredio se alnaser uradio sam nove biksne i ostaje mi da nadjem semering, cetkice sam stavio u preiodu "test voznje", zatim sam uradio novi silen blok i ram je stigao sa peskarenja i plastifikacije Nastavljamo... A evo i foto dokumetacije: Alnaser, uprno rame il kako ga vec nazvati sa zamenjenim silen blokom, ono sto je bitno da se stavke na spisku sa desne strane cekiraju... Plastificirao sam u crnu, tacnije "crna-pomorandzina kora" Zadnja viljuska pre i posle: posle: 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
arnyman 1729 Napisano Mart 2, 2014 Drug član, 2753 postova Lokacija: MNE-SRB-BIH-CRO (trenutno Herceg Novi)) Motocikl: GPZ 500 Street Twin Prijavi odgovor kao problematičan Koliko god ova crna "pomorandžina kora" nekome izgledala ružnije, prednost u odnosu na crni "metalik" finiš kao kod mene je što se ne vidi apsolutno svaka mrvica i flekica sa kilometar udaljenosti A i izgleda više fabrički Jel silen blok orginal ili ti ga je neko pravio? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
perlx 536 Napisano Mart 2, 2014 festina lente, 750 postova Lokacija: Beograd Motocikl: XRV Prijavi odgovor kao problematičan Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Golub 1642 Napisano Mart 4, 2014 -+-, 1005 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Yamaha ♥ Prijavi odgovor kao problematičan Koliko god ova crna "pomorandžina kora" nekome izgledala ružnije, prednost u odnosu na crni "metalik" finiš kao kod mene je što se ne vidi apsolutno svaka mrvica i flekica sa kilometar udaljenosti A i izgleda više fabrički Jel silen blok orginal ili ti ga je neko pravio? Moram reci da sam zadovoljan kako izgleda plastifikacija, zaboravio sam da odnesem copavu i odneo sam je naknadno, uradili su sa crnom sjajnom i ne bih voleo da je takav ram... Sto se tice bloka, pravljen je, nije orginal... E ako jos neko prati ovu temu i ovo sredjivianje evo sta se danas radilo Kupili su novi lezajevi za zadnji tocak, pocastio sam se malo kvalitetnijom litijumskom masti koju sam turio tamo gde japanci slabo stavljaju mast Ono sto sam danas shvatio jeste da nazalost necu moci motor tj. ovo sredjivanje da uradim onako kako sam hteo, vizuelno sredjivanje odnosno malo castom-izacije ostaje za sledecu zimu... Znaci sad samo radim da motor bude pozdan i bezbedan za svakodnevnu voznju... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
coko 582 Napisano Mart 4, 2014 ..., 299 postova Lokacija: Nju nau Motocikl: XF 650 freewind Prijavi odgovor kao problematičan Bice kao bombonica,svaka cast Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Sr3ck0 2224 Napisano Mart 4, 2014 Drug član, 2329 postova Lokacija: Wien/Požarevac Motocikl: MZ ETZ 250, Suzuki GS 450L Prijavi odgovor kao problematičan Где си пазарио Koyo лежајеве? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
arnyman 1729 Napisano Mart 4, 2014 Drug član, 2753 postova Lokacija: MNE-SRB-BIH-CRO (trenutno Herceg Novi)) Motocikl: GPZ 500 Street Twin Prijavi odgovor kao problematičan Pitam za taj silen blok, jer moguće da će i meni trebat, ko ti ga je pravio i pošto, jer je moguće da će meni trebat pravljeni po mjeri, mislim da neću moći da uklopim fabrički u ovo što planiram da radim Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...