sreten75 397 Napisano Novembar 14, 2013 Zainteresovan, 461 postova Lokacija: Dorcol Motocikl: zx12r Prijavi odgovor kao problematičan Drugari, treba mi na jedan dan prikolica da preteram auto, pa ako neko iz Beograda ima, neka mi se javi da se dogovorimo. 063393536 Sreten Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
vava 634 Napisano Novembar 15, 2013 Zainteresovan, 530 postova Lokacija: beograd mirijevo Motocikl: 950adv 450exc Prijavi odgovor kao problematičan http://www.polovniautomobili.com/oglas1842164/witteveen_izdavanje/ Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
drumskalisica 8741 Napisano Novembar 15, 2013 Ne silazi, 5900 postova Lokacija: Novi Sad - Cacak, Srbija Motocikl: Suzuki GS 400, Sacsh Madas 125, Piaggio Zip, Tomos Targa, Honda NX 650 Dominator Prijavi odgovor kao problematičan Samo, trebaće ti i " E " kategorija za taj posao . Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
*zeka* 1184 Napisano Novembar 15, 2013 Ako gledaš u pod nikad nećes videti nebo, 1380 postova Lokacija: Vrnjacka Banja Motocikl: K1600GT Prijavi odgovor kao problematičan Zato sto ima dve osovine. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
simma 111 Napisano Novembar 15, 2013 U prolazu, 95 postova Lokacija: Simanovci Motocikl: nemam vec duze vreme Prijavi odgovor kao problematičan mislim da u novoj vozackoj ima "BE" kategorija koja to pokriva...... 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
drumskalisica 8741 Napisano Novembar 15, 2013 Ne silazi, 5900 postova Lokacija: Novi Sad - Cacak, Srbija Motocikl: Suzuki GS 400, Sacsh Madas 125, Piaggio Zip, Tomos Targa, Honda NX 650 Dominator Prijavi odgovor kao problematičan E kategorija ti je potrebna kad vučnim vozilom vučeš prikolicu čija ukupna masa ( sa vozilom na sebi ) je veća od mase vozila koje je vuče. Kao šleper - tegljač može biti pet puta lakši od poluprikolice sa teretom . Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
sreten75 397 Napisano Novembar 16, 2013 Zainteresovan, 461 postova Lokacija: Dorcol Motocikl: zx12r Prijavi odgovor kao problematičan E do qrca, sad moram i šofera da iznajmim ! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Havarisan 169 Napisano Novembar 16, 2013 Svrati ponekad, 275 postova Lokacija: Zrenjanin Prijavi odgovor kao problematičan mora obavezno E Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
GhostMile 4614 Napisano Novembar 16, 2013 Lord Sidious Tamni, 4841 postova Prijavi odgovor kao problematičan BE je isto sto i E samo za prikolice koje se vuku sa B kategorijom. I uglavnom treba jedna od ove 2 da bi vukao auto. Teoretski je moguce da prevuces smarta ili tako nesto bez E. Ako imas neku karbonsku prikolicu. E ti ne treba dok god je vucni auto tezi od prikolice i trereta, a sve zajedno ne smije preci 3,5 T (jer ti onda treba C) Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
*zeka* 1184 Napisano Novembar 16, 2013 Ako gledaš u pod nikad nećes videti nebo, 1380 postova Lokacija: Vrnjacka Banja Motocikl: K1600GT Prijavi odgovor kao problematičan AM mopedi, laki tricikli i laki četvorocikli A1 Motocikli zapremine do 125 cm3 i snage motora do 11kW, čiji odnos snage motora i mase vozila nije veći od 0,1 kW/kg i teški tricikli snage motora do 15kW A2Motocikli čija snaga motora nije veća od 35kW i čiji odnos snage motora i mase vozila nije veći od 0,2 kW/kg A Motocikli i teški tricikli čija snaga motora prelazi 35kW B1Teški četvorocikli BMotorna vozila, osim vozila kategorije A, A1, A2, AM, F i M, čija dozvoljena masa nije veća od 3500kg i koja nemaju više od osam sedišta ne računajući sedište za vozača BESkup vozila čije vučno vozilo pripada kategoriji B, najveća dozvoljena masa priključnog vozila je veća od 750 kg, a nije veća od 3500 kg C1Motorna vozila, osim vozila kategorije A, A1, A2, AM, F, M, B, D i D1, čija je najveća dozvoljena masa veća od 3500 kg, a nije veća od 7500 kg C1ESkup vozila čije vučno vozilo spada u kategoriju C1, a najveća dozvoljena masa priključnog vozila prelazi 750 kg i naveća dozvoljena masa skupa ne prelazi 12.000 kg, kao i skup vozila čije vučno vozilo spada u kategoriju B, a najveća dozvoljena masa priključnog vozila prelazi 3.500 kg i najveća dozvoljena masa skupa vozila ne prelazi 12.000 kg CMotorna vozila, osim kategorije A, A1, A2, AM, F, M, B, D i D1, čija je najveća dozvoljena masa veća od 3.500 kg CESkup vozila čije vučno vozilo pripada kategoriji C, a najveća dozvoljena masa priključnog vozila je veća od 750 kg D1Motorna vozila za prevoz lica, koja osim sedišta za vozača imaju više od osam, a najviše 16 sedišta i čija maksimalna dužina ne prelazi osam metara D1ESkup vozila čije vučno vozilo pripada kategoriji D1, a najveća dozvoljena masa priključnog vozila je veća od 750 kg DMotorna vozila za prevoz lica, koja osim sedišta za vozača imaju više od osam sedišta DESkup vozila čije vučno vozilo pripada kategoriji D, a najveća dozvoljena masa priključnog vozila je veća od 750 kg FTraktori sa ili bez priključnih vozila i radne mašine MMotokultivator Da sada je to malo promenjeno ,nakada je bila potrebna E kategorija. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
GhostMile 4614 Napisano Novembar 16, 2013 Lord Sidious Tamni, 4841 postova Prijavi odgovor kao problematičan ... BESkup vozila čije vučno vozilo pripada kategoriji B, najveća dozvoljena masa priključnog vozila je veća od 750 kg, a nije veća od 3500 kg ... Da sada je to malo promenjeno ,nakada je bila potrebna E kategorija. Ma sve je vise manje isto, samo se sad drugacije naziva. BE je ovdje pogresno definisana: treba .....a ukupna masa (auto+prikolica+teret) nije veca od 3500. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
simma 111 Napisano Novembar 16, 2013 U prolazu, 95 postova Lokacija: Simanovci Motocikl: nemam vec duze vreme Prijavi odgovor kao problematičan ... BESkup vozila čije vučno vozilo pripada kategoriji B, najveća dozvoljena masa priključnog vozila je veća od 750 kg, a nije veća od 3500 kg ... Da sada je to malo promenjeno ,nakada je bila potrebna E kategorija. Ma sve je vise manje isto, samo se sad drugacije naziva. BE je ovdje pogresno definisana: treba .....a ukupna masa (auto+prikolica+teret) nije veca od 3500. da, ali po ovoj definiciji zakona, kao sto sam naveo u postu gore, dovoljan je "BE" koji automatski dobiju svi oni koji su imali polozen "B" pre novog zakona. Osim ako ne vuce neki ogromni SUV, tada bi sigurno presao 3500 kg. Cak znam neke vozace malih kamioncica (nosivosti do 1700kg) koji vuku prikolicu i idu sa tim vozilom preko granice sa novom "BE" kategorijom ... 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
draza 548 Napisano Novembar 16, 2013 Drug član, 1030 postova Lokacija: Soko Banja Motocikl: APRILIA Caponord & Transalp 1999 Prijavi odgovor kao problematičan Kao sto su i napisali vise ne treba E kategorija.Mozes i sa B jer posedujes BE kategoriju.Aki pazi se da autom kojim vuces prikolicom i autom na prikolici ne predjes 3500 kg. Dok se nije promenila vozacka zaustavljali me i pisali kazne samo tako jer nemam E.Za sada me niko nije zaustavio ali druga jeste i traziki mu sve 3 saobracajne.Ovaj sabrao kilograme malo je oreslo dozvoljenu tezinu ali mu progledao kroz prste jer tamo ne unose bas tacne podatke. Tako da samo teraj i ne misli se po mnogo. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Havarisan 169 Napisano Novembar 17, 2013 Svrati ponekad, 275 postova Lokacija: Zrenjanin Prijavi odgovor kao problematičan kada u Zrenjaninu vuces sa BE kategorijom dobijas kaznu provereno! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
draza 548 Napisano Novembar 17, 2013 Drug član, 1030 postova Lokacija: Soko Banja Motocikl: APRILIA Caponord & Transalp 1999 Prijavi odgovor kao problematičan Druze svuda je isti zakon za sve.Provereno moze da vuce jedino ako nekog nisu panduri zajebali pa ga kaznili bez veze.Spremao sam se da polazem za E jer povremeno dobijem poso gde mi treba dvoosovinka prikolica.Cim su se promenile nove dozvole drug iz suoa sto radi na tablicama i dozvolama reko mi da cu badava da polazem jer mi ne treba.Jedink ako hocu da vucem nesto teze od 3500 kg. Ako ne verujes odi do supa pa proveri.Nemojte tako da coveku dajete pogresne informacije da kojim slucajem odustane bez veze.Tj.najbolje neka ode on do supa pa neka pita sve ce da mu objasne. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Night Riderr 91 Napisano Novembar 17, 2013 Svrati ponekad, 158 postova Lokacija: Banja Vrujci Motocikl: Yamaha Radian 600, Beta Xtrainer 300 Prijavi odgovor kao problematičan Ovo sto kaze draza je tacno ja uveliko vucem slepericu sa BE kategorijom zaustavljali su me par puta i nije bilo problema. A i u supu sam pitao i kazu moze Bitno je samo da ukupna masa skupa vozila: Vucno vozilo+prikolica+vuceno vozilo ne prelazi masu od 3500kg. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
bigbad86 825 Napisano Novembar 17, 2013 Drug član, 2285 postova Lokacija: Kragujevac Motocikl: Honda Sevenfifty Prijavi odgovor kao problematičan A jel mozes sa autom koji nema veliku masu (ali ima snagu) da vuces prikolicu sa autom tezim od auta koji ga vuce ali da ne predjes 3500 kila? Npr da sa nekim japancem vuces neku ladu nivu... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
GhostMile 4614 Napisano Novembar 17, 2013 Lord Sidious Tamni, 4841 postova Prijavi odgovor kao problematičan Svaki auto ima u saobracajnoj koliko max moze da vuce. Sa Pajerom (kao Japancem) mozes bez po frke da vuces Nivu. E kategorija je za prikolice koje su teze od 750 kg. BE je ista ta E kategorija, samo sa limitom do ukupno 3500 Kg. To je cini idealnom za nekoga sa B kategorijom, pa otuda i ime BE ili "E iza B". Ako kombinacija prelazi 3500 Kg, onda treba imati C kategoriju (i E naravno). Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
vava 634 Napisano Novembar 17, 2013 Zainteresovan, 530 postova Lokacija: beograd mirijevo Motocikl: 950adv 450exc Prijavi odgovor kao problematičan A jel mozes sa autom koji nema veliku masu (ali ima snagu) da vuces prikolicu sa autom tezim od auta koji ga vuce ali da ne predjes 3500 kila? Npr da sa nekim japancem vuces neku ladu nivu... Mislio si ovako nesto Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
draza 548 Napisano Novembar 18, 2013 Drug član, 1030 postova Lokacija: Soko Banja Motocikl: APRILIA Caponord & Transalp 1999 Prijavi odgovor kao problematičan Meni su rekli kad sam pitao da li mogu da vozim.......bas za isto pitanje ko kkga moze da slepa ovaj mi reko da pazim da auto vuce auto,dzip dzipa ili lakseg,kombi kombi ili lakseg tj.manje kategotije-vrste.Kaze ako se tog pridrzavam niko kilazu nece ni da gleda.Ali sa novim zakonima i kaznama ne bi se zajebavao sa prebacivanjem tezine od 3500 kg ukupne mase. Imas ti tu dosta mesta da vuces i teza vozila.Na dzipu kojem ja vucem pise 1000-i nesto kila.Nisu lepo upisali jos u carinskoj deklaraciji Zato mi i ostaje dosta prostora za teza vozila. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Havarisan 169 Napisano Novembar 18, 2013 Svrati ponekad, 275 postova Lokacija: Zrenjanin Prijavi odgovor kao problematičan u Zrenjaninu sam pitao Nacelnika SUP-a! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
lawyer 324 Napisano Novembar 18, 2013 Festina lente!, 260 postova Lokacija: Beograd - Košutnjak Motocikl: SUZUKI DL 1000 V-Strom Prijavi odgovor kao problematičan Evo lepšeg prikaza napisanog. Skup vozila ne sme da pređe masu od 3.500 kg, a pod skupom se podrazumeva vučno vozilo + prikolica. Vozila prikazana ispod su u kategorijama 1 i 2 za naplatu putarine... 1. kategorija motorna vozila sa dve osovine i visine jednake ili niže od 1,3m mereno kod prve osovine motorna-kombi vozila sa dve osovine i ukupne visine jednake ili niže od 1,9m, a čija najveća dopuštena masa ne prelazi 3.500kg 2. kategorija motorna vozila sa dve osovine i visine jednake ili niže od 1,3m kod prve osovine, sa prikolicom motorna-kombi vozila sa dve osovine i ukupne visine jednake ili niže od 1,9m, a čija najveća dopuštena masa ne prelazi 3.500kg sa prikolicom motorna-kombi vozila sa dve osovine i ukupne visine veće od 1,9m, a čija najveća dopuštena masa ne prelazi 3.500kg Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
GhostMile 4614 Napisano Novembar 18, 2013 Lord Sidious Tamni, 4841 postova Prijavi odgovor kao problematičan Evo lepšeg prikaza napisanog... Kakve ovo veze ima sa bilo cim osim naplate putarine? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
lawyer 324 Napisano Novembar 18, 2013 Festina lente!, 260 postova Lokacija: Beograd - Košutnjak Motocikl: SUZUKI DL 1000 V-Strom Prijavi odgovor kao problematičan Evo lepšeg prikaza napisanog... Kakve ovo veze ima sa bilo cim osim naplate putarine? Naplaćuje se prema kategorijama iz vozačke dozvole. Kategorija 1 su A i B (uz mopede koji prelaze 40km/h), a kategorija 2 su BE, pa pošto ljudima nije jasno šta treba da bude lakše od 3.500 kg mislio sam da je lakše uz slikoviti prikaz. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
lawyer 324 Napisano Novembar 18, 2013 Festina lente!, 260 postova Lokacija: Beograd - Košutnjak Motocikl: SUZUKI DL 1000 V-Strom Prijavi odgovor kao problematičan A sad isto to u tekstu. Obratite pažnju na podebljana slova: 2. KATEGORIJE MOTORNIH VOZILA Vozačka dozvola izdaje se za upravljanje motornim i priključnih vozilima koja se razvrstavaju u kategorije "A, B, C, D i E". U kategoriju "A" spadaju motocikli. U kategoriju "В" spadaju motorna vozila, osim vozila kategorije "A", čija najveća dozvoljena masa nije veća od 3.500 kg i koja nemaju više od osam sedišta, ne računajući sedište za vozača. U kategoriju "C" spadaju motorna vozila za prevoz tereta čija je najveća dozvoljena masa veća od 3500 kg. U kategoriju "D" spadaju motorna vozila za prevoz lica koja, osim sedišta za vozača, imaju više od osam sedišta (autobusi). U kategoriju "E" spadaju skupovi vozila čija vučna vozila spadaju u kategoriju "B, C ili D", a priključna vozila su mase veće od 750 kg. Vozači motornih vozila kategorije "B, C ili D" imaju pravo da upravljaju motornim vozilima tih kategorija i kad su im pridodate lake prikolice, a vozači motornih vozila kategorije "B" i vozilima te kategorije kad im je pridodato priključno vozilo čija masa nije veća od mase vučnog vozila, ako najveća dozvoljena masa tih vozila ili skupa vozila nije veća od 3.500 kg. Vozač kome je izdata vozačka dozvola za upravljanje motornim vozilima kategorije "D" ima pravo da upravlja i motornim vozilima kategorije "B i C", a vozač kome je izdata vozačka dozvola za upravljanje motornim vozilim kategorije "C" ima pravo da upravlja i motornim vozilom kategorije "B". Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...