Mrva 541 Napisano Avgust 15, 2016 Zainteresovan, 728 postova Lokacija: Beograd, Zvezdara Prijavi odgovor kao problematičan Bas tako, u saobracaju na asfaltu kocenja nikada dosta Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
kepo 4527 Napisano Avgust 15, 2016 Drug član, 4834 postova Lokacija: Kosjeric Motocikl: enduro Prijavi odgovor kao problematičan Postoji i varijanta kertridza za originalne stapove (495$ na ebay-u) http://www.andreanigroup.com/products/105%7CH17/?Andreani+Adjustable+Cartridge+Kit+for+Honda+XRV+750+Africa+Twin Na staroj africi sam imao progresivne opruge, i bio sam zadovoljan ali nije bilo stelovanja. Ova opcija je verovatno nesto mnogo bolje? Mnogo je jednostavnije samo ubaciti ovo, nego menjati komplet vesanje. Jedino sto ne izgleda onako mocno u udnosu na usd od 48 mm. Ima li nekih iskustava korisnika za ovo? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Mrva 541 Napisano Avgust 15, 2016 Zainteresovan, 728 postova Lokacija: Beograd, Zvezdara Prijavi odgovor kao problematičan Stelovanje i preloada i kompresije i povrata. Mislim da se moraju obraditi stapovi za ovaj kit, tj prosiriti rupa na dnu kako bi kertridz prosao. Nije lepo kao WP to stoji ali za nas iz Srbije cini mi se ipak jeftinija varijanta. Jbg, Britanac, Svaba... moze da najuri ceo prednji KTM kraj za 400-500eur, mi odavde tesko. Videcu da pojurim po stranim forumima ako ima iskustava sa ovom konverzijom, ne secam se da sam procitao ranije negde Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
svestenik 193 Napisano Avgust 15, 2016 Zbunjen, 888 postova Lokacija: Banjaluka, Republika Srpska Motocikl: XRV 650 RD03, KLE500 Prijavi odgovor kao problematičan Za prednje vjesanje od DRZ-a (Showa 49mm, 'normalni' stapovi, modeli nakon 2003-ce su potpuno podesivi) je dosta lijepog napisano. Imao sam to vjesanje na Teneri 660 koja je tezinom slicna africi i na njoj se fino pokazalo. Od podesavanja imas predopterecenje, povrat i mislim kompresiju, lako odrzavanje, mozes naruciti i tvrdje opruge da kompenziras razliku u tezini, samo si ogranicen na jedan disk. Na teneri, zbog oblika rama nije bilo problema sa radijusom okretanja, cak je bio i bolji od originalnog tenerinog prednjeg kraja. Na africi bi moglo biti. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Mrva 541 Napisano Avgust 15, 2016 Zainteresovan, 728 postova Lokacija: Beograd, Zvezdara Prijavi odgovor kao problematičan Koliko sam procitao pase na AT ali su duzi stapovi 70mm Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
kepo 4527 Napisano Avgust 15, 2016 Drug član, 4834 postova Lokacija: Kosjeric Motocikl: enduro Prijavi odgovor kao problematičan Mozda to i nije lose. Toliko bi i trebalo da se podigne. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
baltrekk 990 Napisano Avgust 15, 2016 Drug član, 991 postova Lokacija: Zaječar, Beograd, Grenoble Motocikl: Yamaha XT600 Rally Replica Prijavi odgovor kao problematičan Meni se čini da je najbitnije za bilo kakav reli (stvari koje najviše utiču na postignuto vreme) sledeće baš po navedenim stavkama: - Pouzdan motor koji se neće kvariti usled određenih prepravki. (znači sve to nešto što se nabudži mora biti ranije adekvatno testirano, a obično bude sve napravljeno noć pre...) - Ostati na ruti, tj. imati dobar osećaj za navigaciju i markaciju - Biti konstantan - ovo naročito dolazi do izražaja ukoliko se reli nekoliko dana vozi - Adekvatan prenos - Ogibljenje - sve ostalo... Dakle, definitivno ono u šta bih najviše uložio vremena i para (a vezano je za prepravku motora) je upravo adekvatan prenos i što bolje ogibljenje. Posle toga samo trening. Sve ostalo ne utiče toliko na vreme kao ove dve stvari, bar za nas amatere, razume se uz adekvatan trening.... Bilo kakvo budženje motora (veće mehaničke prepravke) samo utiču na pouzdanost, a definitivno troše vreme, novac, a i živce... Ajde javljaj kako napreduje to tvoje čudo Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
kepo 4527 Napisano Avgust 15, 2016 Drug član, 4834 postova Lokacija: Kosjeric Motocikl: enduro Prijavi odgovor kao problematičan To je ktm 950 adv koji vec imam. On je za rally fazon odlican, uz male dorade. Medjutim, malo je nezgodan za teske terene. Mnogo visok S model, prevelik radijus, prejak, visoko teziste, pretezak za podici zbog toga, ..... Ali kad izadjes na pravac ..... odlican. Kod mene u kraju, ali i vecini dimacih predela nisu beskonacni pravci, u ostalom sad za vikend si video kakvi su predeli. Tu pokusavam da napravim kompromis po svom ukusu, a da nije mala tenera ili ktm 690. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
hakala 72 Napisano Avgust 15, 2016 Svrati ponekad, 301 postova Lokacija: Čačak Motocikl: KTM EXC, TA 650 Prijavi odgovor kao problematičan Super Tenera bi bila pun pogodak za tako nesto Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Boban 499 Napisano Avgust 15, 2016 Drug član, 1480 postova Lokacija: Bratunac, Earth Motocikl: R1200C, GS, DRZSM Prijavi odgovor kao problematičan Prednja viljuska od CRF 450? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
aca-pn 6342 Napisano Avgust 16, 2016 Enduraš, 6373 postova Lokacija: Paracin Motocikl: CRF300L Prijavi odgovor kao problematičan Obrrni okreni i posle peepravke ces da imas pretezak motor za teske terwne. Sto bi se jebavao kad ima sve vec napravljeno, sta fali ktm-u 690 ? Citao sam putopise gde su ljudi bez ikakvih problema prelazili Sibir na tom motoru. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
kepo 4527 Napisano Avgust 16, 2016 Drug član, 4834 postova Lokacija: Kosjeric Motocikl: enduro Prijavi odgovor kao problematičan 690 mi nije dovoljno udoban za duze ture. Mali je. Losa zastita od vetra. Da ga napravim da bude sve potaman, treba mi 8.000 eur. Inace nisam mislio na ne znam kako teske terene, vec ono sto je savladivo sa AT. A pored svega, ovaj proekat mi se provlaci vec duuugo godina kroz glavu, i red je da se realizuje. I ako ga zavrsim, taj motor sigurno ostaje u garazi. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
kepo 4527 Napisano Avgust 16, 2016 Drug član, 4834 postova Lokacija: Kosjeric Motocikl: enduro Prijavi odgovor kao problematičan Prednja viljuska od CRF 450? Sta kazu za ovu kombinaciju, jesi negde procitao ili onako iz glave? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
baltrekk 990 Napisano Avgust 16, 2016 Drug član, 991 postova Lokacija: Zaječar, Beograd, Grenoble Motocikl: Yamaha XT600 Rally Replica Prijavi odgovor kao problematičan To je ktm 950 adv koji vec imam. On je za rally fazon odlican, uz male dorade. Medjutim, malo je nezgodan za teske terene. Mnogo visok S model, prevelik radijus, prejak, visoko teziste, pretezak za podici zbog toga, ..... Ali kad izadjes na pravac ..... odlican. Kod mene u kraju, ali i vecini dimacih predela nisu beskonacni pravci, u ostalom sad za vikend si video kakvi su predeli. Tu pokusavam da napravim kompromis po svom ukusu, a da nije mala tenera ili ktm 690. A pored svega, ovaj proekat mi se provlaci vec duuugo godina kroz glavu, i red je da se realizuje. I ako ga zavrsim, taj motor sigurno ostaje u garazi. To je to onda! Nadji neku dobru 750-icu i jedno po jedno USD vile (koje god) jedan disk napred (kao Kvarni što je nabidžio) ne toliko zbog uštede na težini koliko da se ne zajebavaš za kombinaciju za dva diska (imaj na umu da svi ovi što budže 950-ice skidaju jedan disk sa svojih KTM-a) što je i razumno jer jedan disk na terenu sasvim dobro radi posao i neki što bolji amort nazad ala WP ili Willbers. Podigni motor koliko ti odgovara, uradi sedište da ima što bolji grip, Renthal korman, Rally gripovi, pancirna creva, Excel rims (ionako ćeš verovatno morati prednji točak da menjaš zbog USD vila i kočiona klešta), Barkbusters štitnike ruku i neki Akarap i posle ostaje samo kozmetika (nalepnice, tank, maska, vizir, LED svetla, fuzasteri...sve to kako ti odgovara). Ako budeš menjao rezervoar verovatno ćeš morati i air box da prerađuješ. Ako tako bude onda gledaj da ubaciš Twin Air sunđerasti filter vazduha koji se lako održava. Skrati prenos onoliko koliko ti treba da imaš dobru prosečnu brzinu sa nekim čupavim gumama ala Michelin Desert i što bi ovi moji rekli - samo vatra! Ovde imaš svašta nešto na temu kozmetike za Rally, pa je samo mašta i malo budžet granica Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
kepo 4527 Napisano Avgust 16, 2016 Drug član, 4834 postova Lokacija: Kosjeric Motocikl: enduro Prijavi odgovor kao problematičan Ok, i sad ono najbitnije za pocetak koji model izabrati? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
svestenik 193 Napisano Avgust 16, 2016 Zbunjen, 888 postova Lokacija: Banjaluka, Republika Srpska Motocikl: XRV 650 RD03, KLE500 Prijavi odgovor kao problematičan Koji nadjes u najboljem stanju u cjenovnom rangu koji si odabrao . Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
baltrekk 990 Napisano Avgust 16, 2016 Drug član, 991 postova Lokacija: Zaječar, Beograd, Grenoble Motocikl: Yamaha XT600 Rally Replica Prijavi odgovor kao problematičan Koji nadjes u najboljem stanju u cjenovnom rangu koji si odabrao . Upravo! Ionako ćeš je preraditi da bude prema tvojim potrebama. Dakle, samo da nije neka koja je prošla ''sito i rešeto'' Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
icatenej 2435 Napisano Avgust 16, 2016 Duh Bez Sekire, 1037 postova Lokacija: Beograd - Miljakovac, Ljubovija Motocikl: Yamaha XJ600N, Cagiva Canyon 600, Husqvarna TE 250 Prijavi odgovor kao problematičan Kepo, ima dosta primera "scramblerovanih" afrika što ti u suštini i želiš da odradiš (oljuštiš od "nepotrebnog" i preradiš za ozbiljniju offroad namenu). Za ovu tvoju namenu ja bih izbarao 750ccm u svakom slučaju (RD04, RD07) i gledao da sam agregat bude u što boljem stanju da makar tu nemaš značajnijih ulaganja (razlika u masi samih agregata mislim da je zanemarljiva za ovo što tebi treba). Kad skineš ceo prednji deo (što bih ja u svakom slučaju uradio ako već idem na neku rally opciju) već ćeš značajno da smanjiš masu motocikla (cenim samo tu da ćeš ujesti 15 kg minimum - plastike, farovi, instrument tabla i celokupna gvožđurija koja to drži). Sa nekim aftermarket laganim auspuhom još ćeš skinuti par kilograma itd... Evo ovde jednog primera sa Afrikom 650 (mislim da može da ti bude dobro kao smernica). http://www.pipeburn.com/home/2013/09/28/88-honda-africa-twin-650-whiskey-throttle.html Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
kepo 4527 Napisano Avgust 16, 2016 Drug član, 4834 postova Lokacija: Kosjeric Motocikl: enduro Prijavi odgovor kao problematičan Ova mi se svidja. Kombinacija sa TA Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
kepo 4527 Napisano Avgust 16, 2016 Drug član, 4834 postova Lokacija: Kosjeric Motocikl: enduro Prijavi odgovor kao problematičan Jel vidi neko da li je ovo rd04 ili rd03? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
BusMan 2025 Napisano Avgust 16, 2016 Drug član, 2888 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Kliks Prijavi odgovor kao problematičan Kepo brate, misli da ti je definitivno vreme da se registrujes na FB. Evo ti album od coveka koji je napravio tu, a i mnoge druge afrike - Gian Paolo Mucci. To na slici je RD04 i definitivno nam se ta najvise svidela kada je Maxxa planirao istu pricu. A pravio je Mucci vrlo slicnu i od RD03.https://www.facebook.com/gpmucci/media_set?set=a.10202411269834073.1073741840.1563255452&type=3 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
baltrekk 990 Napisano Avgust 16, 2016 Drug član, 991 postova Lokacija: Zaječar, Beograd, Grenoble Motocikl: Yamaha XT600 Rally Replica Prijavi odgovor kao problematičan Kepo brate, misli da ti je definitivno vreme da se registrujes na FB. Evo ti album od coveka koji je napravio tu, a i mnoge druge afrike - Gian Paolo Mucci. To na slici je RD04 i definitivno nam se ta najvise svidela kada je Maxxa planirao istu pricu. A pravio je Mucci vrlo slicnu i od RD03. https://www.facebook.com/gpmucci/media_set?set=a.10202411269834073.1073741840.1563255452&type=3 Ovaj bre napravi fabriku za štancovanje Custom Afrika? 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Boban 499 Napisano Avgust 16, 2016 Drug član, 1480 postova Lokacija: Bratunac, Earth Motocikl: R1200C, GS, DRZSM Prijavi odgovor kao problematičan Prednja viljuska od CRF 450? Sta kazu za ovu kombinaciju, jesi negde procitao ili onako iz glave? Citao i to mislim bas na ovom forumu. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Crveni Zmaj 7 Napisano Avgust 16, 2016 U prolazu, 40 postova Lokacija: Heidenheim an der Brenz, Nemacka Motocikl: Xl 1000V Varadero, Africa Twin XRV 750 Prijavi odgovor kao problematičan Izvinjavam se, nisam bio par dana kuci, evo linka na temu povezivanja releja na pumpu za gorivo http://forum.bjbikers.com/index.php?/topic/50005-servis-el-kontakata-na-pumpi-za-gorivo-africa-twin/ 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Aćimo 1144 Napisano Avgust 16, 2016 Drug član, 1531 postova Lokacija: Beograd-Čačak Motocikl: XRV 750, TZR 125 Prijavi odgovor kao problematičan Kepo, ono gore je rd04. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...