doda 124 Napisano Januar 6, 2008 Zainteresovan, 599 postova Lokacija: Mladenovac Prijavi odgovor kao problematičan Citajuci temu o CBR 900 RR pade mi na pamet ova tema. Tim pre sto sam i sam mucio muku oko pronalazenja prednje gume 16-ce ,zadnja je bila takodje 16-ca (za popizdeti YAMAHA FJ 1200). Pitanje je sledece: Zasto je fabrika stavljala manje prednje tockove? Kasnije se prelazilo na uniformisanost,tj na 17-ce, verovatno zbog smanjenja troskova i zbog boljeg izbora guma. Mislim da moto inzenjeri nisu tek tako projektovali manju prednju felnu i da to ima svojih prednosti. KOJE SU TO PREDNOSTI?? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
rboban 1038 Napisano Januar 6, 2008 Drug član, 2998 postova Lokacija: Obrenovac Motocikl: FleXeR Prijavi odgovor kao problematičan Nize teziste, i manji ziro efekat. U GP se vozi 16.5. U profi SM prednja 16.5 a zadnja 17... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Raša 54 Napisano Januar 6, 2008 Drug član, 1854 postova Lokacija: NBG Prijavi odgovor kao problematičan http://www.bjbikers.com/index.php?option=com_smf&Itemid=53&topic=5199.msg66101#msg66101 probaj na gornjem linku. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
nedodjija 5 Napisano Januar 7, 2008 U prolazu, 37 postova Lokacija: Pocatello USA Prijavi odgovor kao problematičan Manji prednji tocak je stavljen samo na motrcikle koji su iskljucivo za ulicu. Ostali, terenski motorcikli imaju prenji tocak veci od zadnjeg, radi lakseg prelazenja prepreka. Ko je pre mene odgovorio na ovo pitanje dao je dobar odgovor za manji prednji tocak. Zero effect. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Raša 54 Napisano Januar 7, 2008 Drug član, 1854 postova Lokacija: NBG Prijavi odgovor kao problematičan točak od 16.5 cola je kompromis između upravljivosti i stabilnosti. to je neko moje mišljenje. manji točak je nervozniji i dozvoljava brze promene pravca, dok je veći točak stabilniji. a za najbolje ponašanje motocikla potrebno je pronaći neku sredinu. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Milos_ 280 Napisano Januar 7, 2008 MK. Sirius - Srbija, 806 postova Lokacija: Pancevo Motocikl: KTM Supermoto T 990 '11, Piaggio Beverly Tourer 250ie '08 Prijavi odgovor kao problematičan točak od 16.5 cola je kompromis između upravljivosti i stabilnosti. to je neko moje mišljenje. manji točak je nervozniji i dozvoljava brze promene pravca, dok je veći točak stabilniji. a za najbolje ponašanje motocikla potrebno je pronaći neku sredinu. U potpunosti delim misljenje s tobom.. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
rboban 1038 Napisano Januar 7, 2008 Drug član, 2998 postova Lokacija: Obrenovac Motocikl: FleXeR Prijavi odgovor kao problematičan Sve zavisi o nameni motocikala...... \ Na cross/enduro se i stavlja tocak 21 kao prvo radi lakseg prelazenja prepreka i neravnina, a kao drugo zbog ziro efekta koji je u tom slucaju izrazito pozeljan.... Motokros motor zadrzava pravac kretanja i kad izgubi dodir sa podlogom ili klizi.... Za ulicu je neki optimum izmedju 17-18..... Na stabilnost i upravljivost osim toga uticu jos faktora, tezina, predtrag....... Mislim da je vec bilo tekstova na tu temu... Pozz Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Raša 54 Napisano Januar 7, 2008 Drug član, 1854 postova Lokacija: NBG Prijavi odgovor kao problematičan Mislio sam na R motore, za enduro, kros i ostale vaze neka druga pravila. Obim tocka ima najmanji uticaj na vozljivost, tu su tezeni, osovinski razmak, tezina, ugao viljuske, predtrag... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
stevo 58 Napisano Januar 8, 2008 Drug član, 1116 postova Lokacija: Tvrdos Motocikl: ZUNDAPP KS 750 Prijavi odgovor kao problematičan a prednji 19 za sta je on Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Raša 54 Napisano Januar 8, 2008 Drug član, 1854 postova Lokacija: NBG Prijavi odgovor kao problematičan a prednji 19 za sta je on jebem li ga ;D Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
castor 383 Napisano Januar 8, 2008 Drug član, 1163 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Kawasaki Z750 nigga rabbit edition Prijavi odgovor kao problematičan Reli Pariz-Dakar? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
okrad 11 Napisano Januar 8, 2008 Zainteresovan, 577 postova Prijavi odgovor kao problematičan Reli Pariz-Dakar? mislim da kod njih preovladjuju 21 - 18. a i ne uzimajte dimenzije bas zdravo za gotovo. kad uzmemo u obzir precnik felne, pa sirinu, pa sve moguce profile guma, bude tu dosta varijacija u obimu/precniku sa istom felnom... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
stevo 58 Napisano Januar 8, 2008 Drug član, 1116 postova Lokacija: Tvrdos Motocikl: ZUNDAPP KS 750 Prijavi odgovor kao problematičan vecina bmw koristi 19 napred 17 nazad Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
vulekawasaki 2 Napisano Januar 9, 2008 Svrati ponekad, 186 postova Lokacija: NBG Prijavi odgovor kao problematičan Prednji manji točak,jače prima krivine-već navedeno,a konstrukcija 900RR-a je u ,,zdepastom,, fazonu,time su želeli da ga naprave više za ulične trke i ulična probijanja,nego za stazu,što prednja 16-ica radi dobar posao. Isti slučaj je i sa Hornetom 600 1998.god-ima čudne dimenzije prednjeg točka,AKO SE NEVARAM? Mislim da je u pitanju prednji. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...