Jump to content

Moto Zajednica

New Honda Africa Twin

Recommended Posts

• Ne silazi, 3218 postova
  • Motocikl: CF Motor 450MT; ex: Yamaha XT660Z Tenere
1 hour ago, Blackened said:

Ne znam sta pisete - Oduvek su se vozili ovi motori van puta, ja se uopste ne slazem. Ovo su idealni motori za sve, pa tako i za offroad ko voli. (za TET su bolji od 300ccm jednocilindrasa)

Cim sam kupio prvi xl600v (oko 220kg wet), vozio sam van puta sa nula iskustva, postepeno. I super je zabavno bilo i svasta je mogao.

Upravo, to su vozili ljudi. Ok jesu ti veliki motori sad dodatno otežali, ali to je ta kategorija. 
Pre će biti da su se ovi laki (dual sport) i pero laki (hard enduro) motori pojavili u skorije vreme.

1 hour ago, Blackened said:

Tako i mene na spanskom TET-u su pogurali na nekim deonicama, prolasci kroz dublju vodu, da sam sam prvi put naisao na to, odustao bih, a bila laganica. (samo treba ispitati dno hodanjem ako se ne vidi)

Mnogo znači kad voziš sa nekim iskusnijim. Kad vidiš kako jedan, pa drugi pa treći prelazi "nemoguću" prepreku - ne preostaje ti ništa drugo nego da skupiš muda i prođeš i ti . I onda uvek onaj momenat - čekaj ovo i nije bilo tako zeznuto, što li sam se cimao ? 
Glavno ograničenje nije ni motor ni naše znanje (u većini slučajeva) nego glava :)

• Sviđa mi se 1

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• Ne silazi, 3218 postova
  • Motocikl: CF Motor 450MT; ex: Yamaha XT660Z Tenere

I onda glavna stvar - zašto se voze teške deonice na teškim motorima ? 

Zato što na dužim, višednevnim off road vožnjama ti moraš biti u stanju da većinu vremena voziš sa 50% svojih mogućnosti.
Jer svako planira da vozi makadam i lagani TET, a onda, pred kraj dana se uvek nađe neko duboko blato ili odron, ili deblo preko puta, ili zajeban uspon, a već si mnogo daleko otišao i nema nazad, a civilizacija je tu odmah iza. 
E to su te situacije za koje se mora pripremiti i uvežbati, a to se postiže tako što se na lokalnim kratkim vožnjama stalno uči, vežba i pomeraju se svoje granice. 
A i zabavno je jbg :) Najviše radi adrenalin kad pokušavaš nešto što nisi siguran da ćeš uspeti.

• Sviđa mi se 1
  • Podržavam 2

• Drug član, 538 postova
  • Motocikl: KTM 690 enduro, BMW R1250RT

Ljudi, ne znam da li smo se razumeli. 

Nemam ja ništa protiv off road i teških motora. Na kraju, naš kolega @ZERO CORD ADV je sjajan "teškaš" na izuzetno zahrevnim terenima.

Moji počeci su bili na motoru 200+kg.

Kažem da je meni neuporedivo lakše to sa motorom koji ima oko 160kg.

A 90% Maljena sam provezao i sa 890.

I kada pričam o mojoj vožnji Africe (kada je i ako kupim) podrazumeva se vožnja van asfalta. Tipa, ako idem u CG na more, više od pola puta bi bilo off ili TET.

Vežbe i rad na sebi je majka uspeha, pogotovo kada je off road u pitanju. 

A da me ne vuče izazov, ne bih sada sedeo u gipsu kući. 

Ne volem da pametujem po temama koje su vezane za određeni tip motocikla, ali volem off road i volem Hondu (u pravu @muljaz za 954 i kočenje), pa samo se uključujem u razgovor. 

Ne dokazujem suprotno niti želim. 

Nego razmena iskustava...

Tako ja vidim ovaj dijalog...

@živke sam upoznao na Ostrvici, a @Blackened se nadam da ću upoznati...

I ovaj video gore mi se dopao...

Iz mog ugla je to sasvim OK za teške motore...

Nema ogromnih kamenjara, niti brzih voda...

Mekano je, pa ako se padne nije strašno ni za motor ni za vozača...

A kupio sam lakši motor (nije baš lagan), jer volim Maljen konkretno, i onda mi je neuporedivo veće uživanje, a i najčešćese vozim sam. 

I da sam bio sa težim motorom, kada sam slomio stopalo, ne verujem da bi se iščupao sam. A morao sam jer nema signala i niko ne zna gde sam.

Braćo, samo da se oporavm pa pravimo neko druženje. 

Vidim da ima sjajna ekipa zainteresovana za off road, veličina motora neće biti važna. 

Samo druženje i ljudi su važni. 

Pozdrav...

• Sviđa mi se 5
  • Podržavam 1

• Zdjelarm, 165 postova
  • Motocikl: Honda Africa Crf 1000 adv

Hajde da razumem momke 20-30 godina da ih ne mrzi da dizu motore i da se loze sa laganim masinama. Akati afriku koja ima 240 kila bez dodatnih rol barova, kofera, torbi, dizati istu sa 40,50 ili vise godina se kosi sa zdravim razumom. A pri tome svaki deo-pad košta kao Ukrajinka od 5 zvezdica pa sada potok ili Ukrajinka, napeto...

Sent from my iPhone using Tapatalk

• Haha 3

• Drug član, 1479 postova
  • Motocikl: k25

Pitanje za poznavaoce Trafike.

Koja je razlika izmedju Afrike A i D3.

U cenovniku se prilicno razlikuju u ceni.

Hvala

• Ne silazi, 1485 postova
  • Motocikl: Honda Africa CRF 1000 L

nisam siguran , treba nazvati, moze d3 da znači da je dct sa ogibljenjem,šaraju sa oznakama baš, mislim da su oba dct, ali misljenje je kao dupe dok ne nazoveš prodavca:lol3:

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja