živke 9333 Napisano pre 3 sati Ne silazi, 3205 postova Lokacija: Niš; youtube.com/@adv_zivke Motocikl: CF Motor 450MT; ex: Yamaha XT660Z Tenere Prijavi odgovor kao problematičan 1 hour ago, Blackened said: Ne znam sta pisete - Oduvek su se vozili ovi motori van puta, ja se uopste ne slazem. Ovo su idealni motori za sve, pa tako i za offroad ko voli. (za TET su bolji od 300ccm jednocilindrasa) Cim sam kupio prvi xl600v (oko 220kg wet), vozio sam van puta sa nula iskustva, postepeno. I super je zabavno bilo i svasta je mogao. Upravo, to su vozili ljudi. Ok jesu ti veliki motori sad dodatno otežali, ali to je ta kategorija. Pre će biti da su se ovi laki (dual sport) i pero laki (hard enduro) motori pojavili u skorije vreme. 1 hour ago, Blackened said: Tako i mene na spanskom TET-u su pogurali na nekim deonicama, prolasci kroz dublju vodu, da sam sam prvi put naisao na to, odustao bih, a bila laganica. (samo treba ispitati dno hodanjem ako se ne vidi) Mnogo znači kad voziš sa nekim iskusnijim. Kad vidiš kako jedan, pa drugi pa treći prelazi "nemoguću" prepreku - ne preostaje ti ništa drugo nego da skupiš muda i prođeš i ti . I onda uvek onaj momenat - čekaj ovo i nije bilo tako zeznuto, što li sam se cimao ? Glavno ograničenje nije ni motor ni naše znanje (u većini slučajeva) nego glava 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
živke 9333 Napisano pre 3 sati Ne silazi, 3205 postova Lokacija: Niš; youtube.com/@adv_zivke Motocikl: CF Motor 450MT; ex: Yamaha XT660Z Tenere Prijavi odgovor kao problematičan I onda glavna stvar - zašto se voze teške deonice na teškim motorima ? Zato što na dužim, višednevnim off road vožnjama ti moraš biti u stanju da većinu vremena voziš sa 50% svojih mogućnosti. Jer svako planira da vozi makadam i lagani TET, a onda, pred kraj dana se uvek nađe neko duboko blato ili odron, ili deblo preko puta, ili zajeban uspon, a već si mnogo daleko otišao i nema nazad, a civilizacija je tu odmah iza. E to su te situacije za koje se mora pripremiti i uvežbati, a to se postiže tako što se na lokalnim kratkim vožnjama stalno uči, vežba i pomeraju se svoje granice. A i zabavno je jbg Najviše radi adrenalin kad pokušavaš nešto što nisi siguran da ćeš uspeti. 1 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...