FTW! 377 Napisano Jul 6, 2013 Svrati ponekad, 227 postova Prijavi odgovor kao problematičan OZNA sve dozna! Hahaha, šalim se malo druže, video sam na drugom forumu. Ma jasno, opet kažem, svako treba za sebe da odluči, da li će da nosi kacigu ili ne. Isti stav imam i za pojas u automobilu. Smeta mi zakonsko nametanje takvih obaveza. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
El Muerte 355 Napisano Jul 6, 2013 Svrati ponekad, 474 postova Lokacija: Novi Sad Motocikl: XV 250 Prijavi odgovor kao problematičan Mozda deluje cinicno ali....sto se tice ovih sto voze bez kacige - prirodna selekcija ce se pobrinuti za njih. 6 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Marko_128 36 Napisano Jul 6, 2013 U prolazu, 56 postova Prijavi odgovor kao problematičan Vozio sam automatika par godina bez kacige i skuter 125 ccm prvih godinu dana dok me nije zaustavila policija i napisala mi kaznu. Cale me je podrzavao i rekao da nema problema, platice kaznu. Sad tek shvatam koliko je to bolesno. Od tada nosim kacigu sta god da vozim, 50 metara, kaciga na glavu. Nosim zbog sebe, ne zbog zakona. Po meni malo je morbidno uopste pricati o kacigi, pojasu.. 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Darko Mihajlovic 5714 Napisano Jul 6, 2013 Drug član, 1677 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Kawasaki GTR 1400 Prijavi odgovor kao problematičan ima slucajeva gde je pojas spasao glavu , ali ima i kad je bilo suprotno , da nije bilo pojasa , covek bi preziveo...doduse manje,necu da gresim dusu ,ali ima ! nije ni bitno , nego ajd ovako : 1. ko ce bolje da misli o mojoj glavi nego ja ? 2. ovi sto su bas kategoricni po pitanju nosenja kacige - jel vi to postujete i brzinu o ogranicenju uvek? ali bas uvek,a? 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
FTW! 377 Napisano Jul 6, 2013 Svrati ponekad, 227 postova Prijavi odgovor kao problematičan Vozio sam automatika par godina bez kacige i skuter 125 ccm prvih godinu dana dok me nije zaustavila policija i napisala mi kaznu. Cale me je podrzavao i rekao da nema problema, platice kaznu. Sad tek shvatam koliko je to bolesno. Od tada nosim kacigu sta god da vozim, 50 metara, kaciga na glavu. Nosim zbog sebe, ne zbog zakona. Po meni malo je morbidno uopste pricati o kacigi, pojasu.. Zašto morbidno? I ja nosim kacigu na motoru/vezujem pojas u automobilu zbog sebe, samo smatram da nema niko prava da te TERA na to. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
ruske011 601 Napisano Jul 6, 2013 Svrati ponekad, 375 postova Lokacija: Beograd Prijavi odgovor kao problematičan NOSITE KACIGU! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Marko_128 36 Napisano Jul 6, 2013 U prolazu, 56 postova Prijavi odgovor kao problematičan Realno niko ne postuje ogranicenje brzine. Ja licno ne preterujem. Ako posmatramo stvari iz ugla da te "neko" "tera" na nesto zasto onda uopste registrovati vozilo, zasto ici u zatvor kada ubijes nekog? Jelte, svi smo mi sami sebi najvazniji, fuck the system i te bajke. Tuzno je sto imam 24 godine. Nemam nameru da vredjam nekog, ako se neko osetio prozvanim izvinjavam se. Svako ima pravo na svoje misljenje. Pitanje je ima li neko pravo da to misljenje primenjuje. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
ivan88 855 Napisano Jul 6, 2013 Ludi kompjuteraš, 729 postova Lokacija: Subotica Motocikl: Honda CBR250R 2011 Prijavi odgovor kao problematičan Vozis 80 van naselja i pukne te insekat o kacigu a ona zvoni..kako je kada pukne na golu kozu? Ovo je realno vrlo opasno jer stvara momenat nepaznje. Takodje vetar smeta ocima a da ne govorim ako ima prasine u vazduhu ne moze da se gleda redovno samo zmirkanje. Kada me je oborio jedan deda na raskrsnici pre mesec dana ozuljao sam kacigu sa leve strane ali udarac u glavu nisam ni osetio. Sa druge strane, i dalje imam rane koje zarastaju na levom laktu gde sam dobio road rash do kosti prozuljao i levom kolenu ali ne toliko duboko. Da sam imao jaknu i rukavice jedina povreda bi mi bila koleno ali to je bila minorna povreda. Ovako sam imao previjamje svaka dva dana. Sledeca investicija jakna i rukavice. A dan pre nezgode sam kupio duboke patike i mislim da mi je to spasilo clanak da ga ne izvijem ili nedaj Boze polomim. Brzina je bila oko 50km/h. Imam full face kacigu i kada spustim vizir ulazim u drugi mod postojanja, tada su mi cula aktivnija, zivot mnogo brzi i uzbudljiviji a mozak mnogo brze radi. To je za mene sveti trenutak. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Darko Mihajlovic 5714 Napisano Jul 6, 2013 Drug član, 1677 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Kawasaki GTR 1400 Prijavi odgovor kao problematičan ok , za "teranje" ... u fazonu drzava ima prava da te "tera" jer ako misli da je tako bezbednije a ti ne stavis kacigu i padnes i ostanes invalid , drzava ti posle placa lecenje kroz zdravstveno osiguranje i ti fazoni.... to je nebito sad , dal te tera ili ne ... ali pitanje za ove sto ovako kategoricno reaguju za ne stavljanje kacige ( prirodna selekcija , morbidno itd itd...) i dalje stoji ... koja je razlika u voznji bez kacige i nepostovanje ogranicenja brzine? jel postyoji neko na ovom forumu ko postuje ogranicenje brzine svuda i uvek ? siguran sam da nema ! gde je razlika u opasnosti ?!?!?!? 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Darko Mihajlovic 5714 Napisano Jul 6, 2013 Drug član, 1677 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Kawasaki GTR 1400 Prijavi odgovor kao problematičan da me neko ne shvati pogresno.... i ja sam ZA kacigu ...uvek...samo malo ti komentari preostri su ,ono , jbg... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
ivan88 855 Napisano Jul 6, 2013 Ludi kompjuteraš, 729 postova Lokacija: Subotica Motocikl: Honda CBR250R 2011 Prijavi odgovor kao problematičan 1373115731[/url]' post='1520026']ok , za "teranje" ... u fazonu drzava ima prava da te "tera" jer ako misli da je tako bezbednije a ti ne stavis kacigu i padnes i ostanes invalid , drzava ti posle placa lecenje kroz zdravstveno osiguranje i ti fazoni.... to je nebito sad , dal te tera ili ne ... ali pitanje za ove sto ovako kategoricno reaguju za ne stavljanje kacige ( prirodna selekcija , morbidno itd itd...) i dalje stoji ... koja je razlika u voznji bez kacige i nepostovanje ogranicenja brzine? jel postyoji neko na ovom forumu ko postuje ogranicenje brzine svuda i uvek ? siguran sam da nema ! gde je razlika u opasnosti ?!?!?!? Svoju brzinu uvek mozes da kontrolises i prilagodis uslovima puta/saobracaja/raspolozenja a ne mozes da kontrolises to da te neko ne obori. Mozes pokusati da izbegnes, skreces i kocis ali si u tih pola sekunde svestan da ma sta ti uradio bices oboren..prosto vidis situaciju i pre nego sto se desi. I onda se desi. Kaciga glavu cuva. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
arnyman 1729 Napisano Jul 6, 2013 Drug član, 2753 postova Lokacija: MNE-SRB-BIH-CRO (trenutno Herceg Novi)) Motocikl: GPZ 500 Street Twin Prijavi odgovor kao problematičan @SHOKLA Ne ispastate vi zbog njega nego zbog selektivne primjene zakona. Dok god je tako nece biti reda, budze krse zakon jer im se moze, sirotinja iz revolta 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
FTW! 377 Napisano Jul 6, 2013 Svrati ponekad, 227 postova Prijavi odgovor kao problematičan Realno niko ne postuje ogranicenje brzine. Ja licno ne preterujem. Ako posmatramo stvari iz ugla da te "neko" "tera" na nesto zasto onda uopste registrovati vozilo, zasto ici u zatvor kada ubijes nekog? Jelte, svi smo mi sami sebi najvazniji, fuck the system i te bajke. Tuzno je sto imam 24 godine. Nemam nameru da vredjam nekog, ako se neko osetio prozvanim izvinjavam se. Svako ima pravo na svoje misljenje. Pitanje je ima li neko pravo da to misljenje primenjuje. Još jedno loše poređenje. Ako nekoga ubiješ, ideš u zatvor jer si DRUGOM ljudskom biću oduzeo život. Ako ne nosiš kacigu na motoru/vezuješ pojas u automobilu, ugrožavaš samo SEBE i nikog više. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
SVD 31 Napisano Jul 6, 2013 U prolazu, 28 postova Lokacija: Niš Motocikl: FZ1 Fazer, Yamaha MT-07, Kawasaki ER6F Prijavi odgovor kao problematičan Ako ne nosiš kacigu na motoru/vezuješ pojas u automobilu, ugrožavaš samo SEBE i nikog više. Za pojas se slažem, uvek se vezujem i već dva put mi je spasio život, ali nema potrebe da bude obavezan! Kome je život mio i misli o svojoj bezbednosti neka stavi, ko je hazarderski raspoložen nemora. Kaciga sa druge strane mora da bude obavezna jer ne nošenje iste utiče na bezbednost i drugih učesnika u saobraćaju. Svaki vozač motocikla treba da nosi kacigu, a sve kacige treba da budu integralne fullface. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
FTW! 377 Napisano Jul 6, 2013 Svrati ponekad, 227 postova Prijavi odgovor kao problematičan ^^ Nisam baš saglasan, jer to je to odlaženje u krajnost. Po toj logici bi i svi koji voze brz otovoren čamac ili jet ski, takođe morali da nose kacigu. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
kumche 334 Napisano Jul 6, 2013 Svrati ponekad, 292 postova Lokacija: Obrenovac Motocikl: Honda varadero 1000 Prijavi odgovor kao problematičan Prosto resenje bi bilo...nemas kacigu koja je obavezna,plati troskove lecenja...isto to i za pojas. 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
dankan 377 Napisano Jul 6, 2013 Flying wolf, 404 postova Lokacija: Shenzhen / Hong Kong Motocikl: R1200GS ; vespa px200e Prijavi odgovor kao problematičan Moram da priznam da razocaran brojem ljudi koji se javljaju da ne nose kacigu. Licno smatram, da je to stvar njihovog izbora, moj izbor je da takve ignorisem, nikada im se ne javljam, ako vidim prijatelja da je otisao 50 metara do prodavnice bez kacige skrenem mu paznju, osecam da mi je to obaveza. Sto se tice ovog piasnja ovde i nenosenja kacige na ulici, ljudi vas problem, meni tu jedino smeta los primer mladim vozacima i nista drugo. Uzivajte u vetru u kosi, insektima na licu, u ocima, gutajte prasinu, vasa stvar!!! 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
spanta 199 Napisano Jul 6, 2013 Svrati ponekad, 134 postova Lokacija: Novi Beograd Motocikl: Tražim Prijavi odgovor kao problematičan Prosto resenje bi bilo...nemas kacigu koja je obavezna,plati troskove lecenja...isto to i za pojas. Opet se vraćamo na ovo. Ko ima pravo da drugom uskrati nešto za šta plaća? Svest mototorista o nošenju kacige je daleko od nivoa od pre deset ili dvadeset godina (mogu da potvrde svi iskusni motoristi) i treba nastaviti sa tom praksom. Gomila ljudi (pogotovo mlađih) ne veruje da uopšte može da im se desi da padnu i opale glavom u asfalt, kao što ne misle da mogu da se razbole dok im se to ne desi. Edukacija i "smaranje" čuda čine. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
bmw 1836 Napisano Jul 6, 2013 Drug član, 1694 postova Lokacija: Ljubljana Motocikl: BMW R1200C , BMW R1200GS, Yamaha TDM900,Kove 500X, KYMCO S200 People, Suzuki Burgman 650 executive, Tomos Automatic Prijavi odgovor kao problematičan Prosto resenje bi bilo...nemas kacigu koja je obavezna,plati troskove lecenja...isto to i za pojas. Opet se vraćamo na ovo. Ko ima pravo da drugom uskrati nešto za šta plaća? Svest mototorista o nošenju kacige je daleko od nivoa od pre deset ili dvadeset godina (mogu da potvrde svi iskusni motoristi) i treba nastaviti sa tom praksom. Gomila ljudi (pogotovo mlađih) ne veruje da uopšte može da im se desi da padnu i opale glavom u asfalt, kao što ne misle da mogu da se razbole dok im se to ne desi. Edukacija i "smaranje" čuda čine. Za ovo gore boldovano i podvučeno bih mogao isto da postavim pitanje "Ko ima pravo da se uzdiže iznad zakona i pravila koja važe u društvu?" Prosta stvar....ako si baja pa se voziš bez kacige, onda budi baja i plati sve troškove lečenja i trpi posledice koje su nastale iz tvog ponašanja.... Ljudi trebaju shvatiti da kaciga nije zbog zakona, več zbog njih samih i manjih povreda pri padu.... 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
fruitcake 478 Napisano Jul 6, 2013 oddball, 1146 postova Lokacija: Alba Greca Motocikl: tri šrafa u nozi Prijavi odgovor kao problematičan Kacigu uvek stavljam na glavu nevezano za planirani put koji treba da pređem, kao ni koliko je ograničenje brzine. Vizit mi nije spušten samo u slučaju da nosim naočare za sunce sa velikim staklima. Zašto? Zato što mi se nekoliko puta desilo da me zvekne buba koja se razmaže ili po viziru ili po naočarima. Uslovni refleks bi mogao da me dovede u problem ako me buba udari u oko, pritom ko zna šta bi i samom oku bilo. Nagađam, ali ne bih da eksperimentišem. Naravno da nije to jedini razlog zašto nosim kacigu ali je jedan od. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
GhostMile 4614 Napisano Jul 6, 2013 Lord Sidious Tamni, 4841 postova Prijavi odgovor kao problematičan Svako si ima svoju rados'. Ne vidim gde je tu naš problem, nas koji nosimo kacige? Paa, ako malo šire pogledamo, na neki način i jeste naš problem. Možda će zauzeti bolnički krevet nekome ko nije svesno ugrožavao svoju glavu, zvekne ga bumbar u ćelenku pa pokupi nekog prolaznika, ... Ipak, spisak bi bio poduži jer bi u takvu grupu mogli dodati i neke druge (rizične?) koji, ispunjenjem svojih hirova troše i ovako tanak budžet zdravstva (narkomani, alkosi, pušači, ...), da ne mračim previše. Bez kacige je manja šansa da zauzme nečiji krevet. Opet, ne vidim gde je tu naš problem? Vjerovatno je mislio na lijecenje cvoruge od bumbara, kada se uspije ostati na motoru. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
hitman 355 Napisano Jul 6, 2013 - enduro sector -, 2147 postova Lokacija: Beograd Motocikl: adventure Prijavi odgovor kao problematičan ugrožavaš samo SEBE i nikog više. Zamisli nekog fiktivnog baju bez kacige spuca insekt u oko i on izgubi kontrolu, skrene u suprotnu traku i bez koske utrci nekom drugom fiktivnom baji kroz soferku ili ne daj boze u drugog fiktivnog kolegu na motoru .. Meni je jednom bilo dovoljno da naucim. Spucao me insekt kroz dignut vizir na 20 km/h. (Tek krenuo sa semafora) Ne zelim da ti pricam koliko je bila iznenadna, neizvesna i krajnje neprijatna situacija i koliko sam posle imao problema sa okom .. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
spanta 199 Napisano Jul 6, 2013 Svrati ponekad, 134 postova Lokacija: Novi Beograd Motocikl: Tražim Prijavi odgovor kao problematičan Opet se vraćamo na ovo. Ko ima pravo da drugom uskrati nešto za šta plaća? Svest mototorista o nošenju kacige je daleko od nivoa od pre deset ili dvadeset godina (mogu da potvrde svi iskusni motoristi) i treba nastaviti sa tom praksom. Gomila ljudi (pogotovo mlađih) ne veruje da uopšte može da im se desi da padnu i opale glavom u asfalt, kao što ne misle da mogu da se razbole dok im se to ne desi. Edukacija i "smaranje" čuda čine. Za ovo gore boldovano i podvučeno bih mogao isto da postavim pitanje "Ko ima pravo da se uzdiže iznad zakona i pravila koja važe u društvu?" Prosta stvar....ako si baja pa se voziš bez kacige, onda budi baja i plati sve troškove lečenja i trpi posledice koje su nastale iz tvog ponašanja.... Ljudi trebaju shvatiti da kaciga nije zbog zakona, več zbog njih samih i manjih povreda pri padu.... Za kršenje zakona postoje predviđene kazne. Ideja da ćeš nekome da uskratiš lečenje, ko za to lečenje odvaja svakog meseca od svoje plate, je u najmanju ruku glupost. Ili će to da važi samo za kacigu? Šta ćemo sa prekoračenjem brzine, provlačenjem? I to nije po zakonu, hoćemo li i za to da proglasimo da osiguranje koje plaćaš ne važi? Ukinimo onda obavezno osiguranje, pare u štek ko hoće da ima za lečenje, a ko nema nek crkne. Jel to neko idealno društvo kome težimo? 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
FTW! 377 Napisano Jul 6, 2013 Svrati ponekad, 227 postova Prijavi odgovor kao problematičan ugrožavaš samo SEBE i nikog više. Zamisli nekog fiktivnog baju bez kacige spuca insekt u oko i on izgubi kontrolu, skrene u suprotnu traku i bez koske utrci nekom drugom fiktivnom baji kroz soferku ili ne daj boze u drugog fiktivnog kolegu na motoru .. Meni je jednom bilo dovoljno da naucim. Spucao me insekt kroz dignut vizir na 20 km/h. (Tek krenuo sa semafora) Ne zelim da ti pricam koliko je bila iznenadna, neizvesna i krajnje neprijatna situacija i koliko sam posle imao problema sa okom .. Kapiram to, ali kao što već rekoh, to je odlaženje u krajnost. Šta bi bilo, kad' bi bilo. Ima hiljade primera, gde bi neko mogao da nametne neko pravilo, da bi svet bio bezbedniji. Ali, to vodi samo ka jednom - potpunoj kontroli svakog aspekta života tj. totalitarizmu. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Alekre 13544 Napisano Jul 6, 2013 Ne silazi, 7577 postova Lokacija: Smederevo Motocikl: TDM 900 Prijavi odgovor kao problematičan Svaka nesreća je satkana od nekoliko faktora koje gledano pojedinačno deluju kao sitnica i nebitna stvar ali izuzetkom bar jednog do nesreće ne bi ni došlo. Moj lični stav je da svako kao pojedinac, uradi sve što je u njegovoj mogućnosti. Oprema, primerena vožnja, ponašanje i obazrivost na sebe i druge. Ne samo u vožnji motocikla već i u svakom aspektu života. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...