JoeD 590 Napisano Avgust 16 Zainteresovan, 561 postova Lokacija: Niš Motocikl: Honda VFR800 FI Prijavi odgovor kao problematičan 12 hours ago, Elmilorad said: Čitao sam da je neko uzimao Mannolov filter za ulje SCT 134 kao zamenu za HF303. Kakva su iskustva,obzirom da je 4x jeftinije,vredi li kupovati ili je neprovereno? Imas hengst ekviivalent za 500 dinara Ovaj sct kosta oko 200 . 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Elmilorad 120 Napisano Avgust 16 Svrati ponekad, 143 postova Lokacija: Niš Motocikl: Honda CBF 1000A Prijavi odgovor kao problematičan Gde se to prodaje? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
JoeD 590 Napisano Avgust 16 Zainteresovan, 561 postova Lokacija: Niš Motocikl: Honda VFR800 FI Prijavi odgovor kao problematičan U prodavnicamam autodelova Probal sa ovom sifrom mahle oc575 pa ce ti reci sta imaju da je ekvivalent tome 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Gordak985 2458 Napisano Avgust 16 Drug član, 1210 postova Lokacija: Beograd, Swan Hill Motocikl: Honda CBF 1000 Prijavi odgovor kao problematičan Čitao sam da je neko uzimao Mannolov filter za ulje SCT 134 kao zamenu za HF303. Kakva su iskustva,obzirom da je 4x jeftinije,vredi li kupovati ili je neprovereno? Uzimao ja, cca 4000km bez da kakvih naznaka problema. Uzeo u Centar S kad sam uzimao Mannol ulje, pitao usput za filter, pao na dupe kad mi rekao 196 donara... Šteta što nemaju za vazduh :-)Sent from my 2107113SG using Tapatalk 1 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Jozza 364 Napisano Avgust 16 Zainteresovan, 845 postova Lokacija: Surčin Motocikl: Kymco Agility 16+ 200i Prijavi odgovor kao problematičan Šišanje,šišanje... "Šišanje,brijanje i noktiju podrezivanje"-pun tretman! @Krokodilo Prijatelju,vidim da ovde mnogi koriste 15w50,šta ti predlažeš Mannol 10w40 (po manualu) ili 10w50 za Versys 650,23000kmPo manualu nije predviđena dnevna temperatura od +40°C, a na vrućem asfaltu i par stepeni više! Tako da slobodno sipaj 50-ku, tj 10w-50Послато са M2007J3SG помоћу Тапатока 1 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Elmilorad 120 Napisano Avgust 16 Svrati ponekad, 143 postova Lokacija: Niš Motocikl: Honda CBF 1000A Prijavi odgovor kao problematičan Upravo tako sam i planirao 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Alekre 12514 Napisano Avgust 16 Ne silazi, 7320 postova Lokacija: Smederevo Motocikl: TDM 900 Prijavi odgovor kao problematičan Bez razmišljanja 10 50 Ja se razmišljam da i u kola sipam 5W50 umesto 5w40. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Jozza 364 Napisano Avgust 17 Zainteresovan, 845 postova Lokacija: Surčin Motocikl: Kymco Agility 16+ 200i Prijavi odgovor kao problematičan Bez razmišljanja 10 50 Ja se razmišljam da i u kola sipam 5W50 umesto 5w40.Prosečan auto (sem ako se vozi na stazi) je projektovan za 30-ku, i nema potrebe puno odstupati. "Problem" sa 50-kom je što za osnovu ima "debelo" ulje. Dakle trenje u ležajevima bi bilo veće nego da se koristi fabrička preporuka. Odstupanja od izuzetka su motori koji gube pritisak ulja usled pohabanosti, ili motori koji au fabrički napravljeni sa velikim tolerancijamaПослато са M2007J3SG помоћу Тапатока 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
N.F.S. 21634 Napisano Avgust 17 Integrisan, 9435 postova Lokacija: Kragujevac Motocikl: ---Honda--- Prijavi odgovor kao problematičan ...takodje, motori koji nisu presli dosta a kod kojih je propisano "tanje" ulje, na njemu treba i da se zadrze. 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Atorn 3362 Napisano Avgust 17 Drug član, 944 postova Lokacija: Železnik Motocikl: Yamaha Xj900s - čađava dvocevka Prijavi odgovor kao problematičan Znači Diverzija 900 samo 10w40? Ima li razlike u potrošnji ulja izmedju 15w50 i 10w40, da li bolje radi mašina, itd. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
gebee&co 7995 Napisano Avgust 17 Drug član, 2108 postova Lokacija: Jagodina Motocikl: Suzuki Bandit 650SAL0 Prijavi odgovor kao problematičan @Atorn 10-50 i pesma. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
cezarpa 11011 Napisano Avgust 17 Ne silazi, 2190 postova Lokacija: pvo Motocikl: Benelli Prijavi odgovor kao problematičan Na ovu vrucinu pozeljna je druga cifra da bude w50. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Sharky - Alex 6152 Napisano Avgust 17 Drug član, 1771 postova Lokacija: Beograd-Borča Motocikl: CFmoto 800MT Prijavi odgovor kao problematičan Jedno laicko pitanje: Agregat (i kod auta i motora) jako brzo podigne radnu temperaturu na nekih 90-100 stepeni. Sta mu znaci da li je napolju 20 ili 40 stepeni? 3 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Andrej_Hotstepper 7119 Napisano Avgust 18 Drug član, 2986 postova Lokacija: NS Motocikl: Versys 650 Kiklop Prijavi odgovor kao problematičan Uh... Kako mu ne znači? Ti imaš zadatu temperaturu 36.6'C Tako ima i Agregat. Jel tebi isto da trčiš na 15'C ili 40'C? Gde se lakše hladiš? Sad tu pričamo o temperaturi ulja, dodirnim površinama, promene na materijalima.. Dihtunzi, creva.. 3 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Petre 779 Napisano Avgust 18 (promenjeno) Zainteresovan, 638 postova Lokacija: Skopje Motocikl: SV650A Prijavi odgovor kao problematičan Odgovor na ovo pitanje bi bio predug. Inace, sta mislis, dali su svi fabricki inzenjeri svih brendova, godinama gresili kad su stavljali grafikone sa viskozitetom ulja i spoljasnom temperaturom u servisnim ili korisnickim uputstvima? Promenio Avgust 18 član Petre 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Jozza 364 Napisano Avgust 18 Zainteresovan, 845 postova Lokacija: Surčin Motocikl: Kymco Agility 16+ 200i Prijavi odgovor kao problematičan Jedno laicko pitanje: Agregat (i kod auta i motora) jako brzo podigne radnu temperaturu na nekih 90-100 stepeni. Sta mu znaci da li je napolju 20 ili 40 stepeni?Pa i ulje se greje i hladi. Kad je napolju velo ne može da se ohladiПослато са M2007J3SG помоћу Тапатока Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
piki 11109 Napisano Avgust 19 Drug član, 1278 postova Lokacija: Sr.Mitrovica Motocikl: Honda Africa CRF 1000 L Prijavi odgovor kao problematičan On 13. 8. 2024. at 23:40, Krokodilo je napisao: Само Силколен има магичну моч да на ове паклене вручине натера агрегат да шапче. Што је пакленије, боље ради. Sent from my SM-G998B using Tapatalk za mene nema bolje, ali da ti kazem i ovaj Eneos sto ste mi preporučili ti i @N.F.S. za sada perfektan. Znas da nisam mogao naći Silkolen 10 30( a morao zbog dct-a) inače da je manuelac,Pro4 10 40 sipaj i vozi,nema bolje. Kod nas je Eneos jos sa normalnom cenom. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Krokodilo 2642 Napisano Avgust 19 Drug član, 4745 postova Prijavi odgovor kao problematičan Не сумњам да је Енеос добар, али код нас има цену као Мотул. И нервира оно: е немамо баш то 10 - 40, ево узми 15 - 50, ништа му није. Маарш, где скупо па и дај шта даш.Sent from my SM-G998B using Tapatalk 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
piki 11109 Napisano Avgust 19 Drug član, 1278 postova Lokacija: Sr.Mitrovica Motocikl: Honda Africa CRF 1000 L Prijavi odgovor kao problematičan pre 18 minuta, Krokodilo je napisao: Не сумњам да је Енеос добар, али код нас има цену као Мотул. И нервира оно: е немамо баш то 10 - 40, ево узми 15 - 50, ништа му није. Маарш, где скупо па и дај шта даш. Sent from my SM-G998B using Tapatalk kod nas jeftiniji od Silkolena Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Krokodilo 2642 Napisano Avgust 19 Drug član, 4745 postova Prijavi odgovor kao problematičan kod nas jeftiniji od SilkolenaЕто видишSent from my SM-G998B using Tapatalk Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
ske 1025 Napisano Avgust 19 Zainteresovan, 421 postova Lokacija: bg Motocikl: k9 Prijavi odgovor kao problematičan Ja prosli put u gsxr 750 k9 sipao Motul 7100 10w40, i cim se malo zagreje nema sanse da ubodem neutral. Sad sipao Ipon katanu 10w50 i upada u svaku brzinu bez greske. Razlika je u tome sto je sa Motulom saltao meko i tiho, a sa Iponom glasno i ostro, ali upada u N svaki put lagano. Nije trosio ni jedno ulje. Dole u Grckoj sam pricao sa prodavcima u nekoliko radnji i oni preporucuju za moj motor Bardhal 10w40. Negde sam procitao da Suzuki preporucuje Motul. Sta kazete, dal ici na Motul 10w50 ili da probam Bardahl, ima li kakvih iskustava? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Krokodilo 2642 Napisano Avgust 19 Drug član, 4745 postova Prijavi odgovor kao problematičan Ja prosli put u gsxr 750 k9 sipao Motul 7100 10w40, i cim se malo zagreje nema sanse da ubodem neutral. Sad sipao Ipon katanu 10w50 i upada u svaku brzinu bez greske. Razlika je u tome sto je sa Motulom saltao meko i tiho, a sa Iponom glasno i ostro, ali upada u N svaki put lagano. Nije trosio ni jedno ulje. Dole u Grckoj sam pricao sa prodavcima u nekoliko radnji i oni preporucuju za moj motor Bardhal 10w40. Negde sam procitao da Suzuki preporucuje Motul. Sta kazete, dal ici na Motul 10w50 ili da probam Bardahl, ima li kakvih iskustava?Сузуки препоручује ово и ништа друго, знам јер сам овлаштени сервисер.Sent from my SM-G998B using Tapatalk 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
ske 1025 Napisano Avgust 19 Zainteresovan, 421 postova Lokacija: bg Motocikl: k9 Prijavi odgovor kao problematičan kolko kosta ovo? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Krokodilo 2642 Napisano Avgust 19 Drug član, 4745 postova Prijavi odgovor kao problematičan kolko kosta ovo?У сервису је 20€ а набавну цену не бих коментарисао. Могу речи само да је рабат мали. Кад проџе гарантни рок сипам ЕLF или "оно црвено"Sent from my SM-G998B using Tapatalk 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
piki 11109 Napisano Avgust 20 Drug član, 1278 postova Lokacija: Sr.Mitrovica Motocikl: Honda Africa CRF 1000 L Prijavi odgovor kao problematičan Pre 11 sati, ske je napisao: Ja prosli put u gsxr 750 k9 sipao Motul 7100 10w40, i cim se malo zagreje nema sanse da ubodem neutral. Sad sipao Ipon katanu 10w50 i upada u svaku brzinu bez greske. Razlika je u tome sto je sa Motulom saltao meko i tiho, a sa Iponom glasno i ostro, ali upada u N svaki put lagano. Nije trosio ni jedno ulje. Dole u Grckoj sam pricao sa prodavcima u nekoliko radnji i oni preporucuju za moj motor Bardhal 10w40. Negde sam procitao da Suzuki preporucuje Motul. Sta kazete, dal ici na Motul 10w50 ili da probam Bardahl, ima li kakvih iskustava? meni su dva Suzukija obozavala Pro 4 silkolen 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...