N.F.S. 21633 Napisano Septembar 2, 2020 Integrisan, 9435 postova Lokacija: Kragujevac Motocikl: ---Honda--- Prijavi odgovor kao problematičan Evo i odgovora od Castrola apropo datuma sa boce (neki od mojih prethodnih postova).. "Hi Nenad, we usually apply a shelf life of 5 years to any of our oils. We recommend that any that are older are replaced with a new bottle of Castrol Oil, as the older oil may be ineffective to your engine. Please note anything above 3 years would have to have been stored in the correct conditions. If you have any further questions on this, please email autotechenquiries@Castrol.com. Thanks. " Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Jozza 364 Napisano Septembar 2, 2020 Zainteresovan, 845 postova Lokacija: Surčin Motocikl: Kymco Agility 16+ 200i Prijavi odgovor kao problematičan Što znači da može biti bajato i nakon 3 god ako stoji izloženo na Suncu. Mnoga ulja sa izbledelim etiketama se prodaju po benzinskim pumpama, preko leta to ulje ode na 50°C, u onom limenom boksu. Nema šanse da valja nakon 1000 ciklusa toplo-hladnoПослато са SM-A520F помоћу Тапатока 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
sasa ns 1 3067 Napisano Septembar 2, 2020 Ne silazi, 2915 postova Prijavi odgovor kao problematičan http://www.enivoiteluaineet.com/e2/site/eni/custom/site/upload/file/pds/eni_i_ride_moto_20w_50.pdf ovo je poprilično gusto ulje i za 50w jer obično je oko 18 mm-s a ne 20,4 prva preporuka je 10w-40,ja sad gledao u manualu ,20w-50 je pregusto osim ako voziš leti u egiptu ili ako jako troši.15w-50 je idealno ko hoće malo gušće.iSKUstva sa 20-50 su da se dešava i da neće da odvoji kvačilo kad je malo hladnije da nemože da se gura motor normalno. Takodje 14,5 e je verovatno najskuplja polusintetika na svetu .Verovatno je greška jer u motomaxu je 8e najskuplje racing ulje Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
N.F.S. 21633 Napisano Septembar 2, 2020 Integrisan, 9435 postova Lokacija: Kragujevac Motocikl: ---Honda--- Prijavi odgovor kao problematičan Ovako odokativno rekao bih da je motul 7100 nesto viskozniji od repsola a u istoj gradaciji (10w40). Ovako lepu, tanku i dugacku uljnu nit odavno kod tople sintetike ne videh! 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Savan 8689 Napisano Septembar 2, 2020 Drug član, 4503 postova Lokacija: Rotterdam, the Netherlands Motocikl: Triumph Daytona 955i SE Prijavi odgovor kao problematičan U Suzuki samo Ecstar. Kako Bog zapoveda. Verzonden vanaf mijn iPhone met Tapatalk Pro 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Krokodilo 2642 Napisano Septembar 2, 2020 Drug član, 4745 postova Prijavi odgovor kao problematičan Daj mi neko objasnjenje ovog komentara, molim te. Meni te oznake ulja bas nisu najjasnije, a citala sam i kolegijalno mi reci sta bi bilo adekvatnije od toga. Ok, 20w mi ima smisla, jer cim se temp. spusti ispod 16-17 stepeni, ja garaziram motor, al' ovaj drugi deo oznake mi bas nije jasan. Cini mi se da je 14,5e za litar.Ауууу пљачка, тај минерал не би требао да буде више од 5€/L и то му је много. Иначе те не бих давио око градације а има ту много говора око уља тако да можеш да читаш. Укратко твој мотор никако није за 20 - 50 осим ако машини фали уље па је боље некакво него никакво. Ја сматрам да доња граница треба да буде 10 а горња 40/50, значи 10 - 40 или 10 - 50. И то 50 ако си жустар возач или ако ти је путања кроз градску гужву и често стајање на семафору. Полусинтетика је сасвим довољна и интервал промене на највише 6000 километара. Као што много пута писах, још да је Силколен било би идеално.Sent from my SM-G955F using Tapatalk Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Jozza 364 Napisano Septembar 2, 2020 Zainteresovan, 845 postova Lokacija: Surčin Motocikl: Kymco Agility 16+ 200i Prijavi odgovor kao problematičan Dakle žustra vožnja Silkolen 4 Pro 10w50, normalna vožnja Silkoen Comp 10w40Послато са SM-A520F помоћу Тапатока 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Krokodilo 2642 Napisano Septembar 2, 2020 Drug član, 4745 postova Prijavi odgovor kao problematičan Ево то је то.Sent from my SM-G955F using Tapatalk 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Motorcyclist 16508 Napisano Septembar 2, 2020 Integrisan, 4939 postova Prijavi odgovor kao problematičan 32 minutes ago, Krokodilo said: Ево то је то. Sent from my SM-G955F using Tapatalk Odlicno ulje. Samo sam ja uvek isao 15-50w, sada 10-50w, bez greske. Ne vozim zimi. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Nolanka 508 Napisano Septembar 2, 2020 Zainteresovan, 331 postova Lokacija: Beograd Motocikl: MV Agusta Brutale 800 & gsxr 1000 Prijavi odgovor kao problematičan Hvala svima na odgovorima, ubuduce nema pljacke, znam sta cu da trazim. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
sasa ns 1 3067 Napisano Septembar 2, 2020 Ne silazi, 2915 postova Prijavi odgovor kao problematičan Pre 4 sati, Krokodilo je napisao: Ауууу пљачка, тај минерал nije mineral,polusintetika je eni i-Ride moto 20W-50 eni S.p.A. Refining & MarketingVia Laurentina 449, 00142 Rome +39 06 5988.1 eni.com02/2014 EN1538-01 Pagina 1 di 1P R O D U C T D A T A S H E E Teni i-Ride moto 20W-50 is a top synthetic technology motorcycle lubricant Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
N.F.S. 21633 Napisano Septembar 2, 2020 Integrisan, 9435 postova Lokacija: Kragujevac Motocikl: ---Honda--- Prijavi odgovor kao problematičan Da vam ne kopiram mail (mogu kada kuci stignem) castrol Srbija, tj. nasi mi kazu da je ulje iz 2013 sasvim pogodno za upotrebu!Postavih odgovor koji mi dadose na zvanicnom castrol sajtu .Ja sam ulje vec vratio, da se nasi pitaju, sipaj pa nek' zakuje! Sent from my SM-J530F using Tapatalk Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
piki 11107 Napisano Septembar 3, 2020 Drug član, 1277 postova Lokacija: Sr.Mitrovica Motocikl: Honda Africa CRF 1000 L Prijavi odgovor kao problematičan Pre 14 sati, N.F.S. je napisao: Da vam ne kopiram mail (mogu kada kuci stignem) castrol Srbija, tj. nasi mi kazu da je ulje iz 2013 sasvim pogodno za upotrebu! Postavih odgovor koji mi dadose na zvanicnom castrol sajtu . Ja sam ulje vec vratio, da se nasi pitaju, sipaj pa nek' zakuje! Sent from my SM-J530F using Tapatalk Taman htedoh da ti odgovorim,za isti motor silkolen pro4,ali kasno. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
steefanv 299 Napisano Septembar 6, 2020 Zainteresovan, 418 postova Lokacija: Ša/NS Motocikl: F800ST Prijavi odgovor kao problematičan Da li je neko imao iskustva sa Mannol uljima? Naleteh na njega, cena smesna a nahvalise ga opasno Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
N.F.S. 21633 Napisano Septembar 6, 2020 Integrisan, 9435 postova Lokacija: Kragujevac Motocikl: ---Honda--- Prijavi odgovor kao problematičan Imas par strana u nazad, vozio ga ja u Hondi deauville 700, agregat je lepse zvucao nego sa total moto uljem! Inace, usuo sam ga posle iponove perjanice (katana ester), nisam primetio razliku u zvuku/radu/voznji.. (Kao sa totalom, agregat je odmah postao bucniji znacajno) Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Krokodilo 2642 Napisano Septembar 6, 2020 Drug član, 4745 postova Prijavi odgovor kao problematičan Da li je neko imao iskustva sa Mannol uljima? Naleteh na njega, cena smesna a nahvalise ga opasno Одлично уље, ја га пробао као и многа друга.Sent from my SM-G955F using Tapatalk Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Dexterr 1969 Napisano Septembar 6, 2020 Aktivirao se na času, 3277 postova Lokacija: Suburbia, blok 45 Motocikl: 1 Litar Honde Prijavi odgovor kao problematičan 48 minutes ago, Krokodilo said: Одлично уље, ја га пробао као и многа друга. U šta si sipao, koliko km, boja, miris, ukus...? 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Krokodilo 2642 Napisano Septembar 6, 2020 Drug član, 4745 postova Prijavi odgovor kao problematičan У 4Т скутере и моторцикле, у редукторе и у предницама. Овог лета доста га користим јер сам добио одличну цену од увозника.Sent from my SM-G955F using Tapatalk Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Krokodilo 2642 Napisano Septembar 6, 2020 Drug član, 4745 postova Prijavi odgovor kao problematičan Иначе на све скутере које немају филтер мењам на 1500км, исто и на кинезе са мењачем. На ваздушњаке са филтром на 2500 - 3000 а водењаке преко врха 6000 и тако је мој муштерија васпитан.Sent from my SM-G955F using Tapatalk 1 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Dexterr 1969 Napisano Septembar 6, 2020 Aktivirao se na času, 3277 postova Lokacija: Suburbia, blok 45 Motocikl: 1 Litar Honde Prijavi odgovor kao problematičan Koji je najveći 4T u koji si sipao Mannol? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Krokodilo 2642 Napisano Septembar 6, 2020 Drug član, 4745 postova Prijavi odgovor kao problematičan CBR 1000 F, неколико Африка, Бургмани 650, 400.......KLE, KLR, XR шта ја знам има их доста.Sent from my SM-G955F using Tapatalk 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Krokodilo 2642 Napisano Septembar 6, 2020 Drug član, 4745 postova Prijavi odgovor kao problematičan Радим и Драгон(кинеско уље), Модрича, Моторекс, Силколен и Милтеч(Македонски продукт)Sent from my SM-G955F using Tapatalk Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
mrle 8464 Napisano Septembar 7, 2020 nekrunisani kralj moto cigana, 3185 postova Lokacija: Banovo brdo, Juzni Beograd... Motocikl: 4x4 Prijavi odgovor kao problematičan Pre 14 sati, Krokodilo je napisao: Радим и Драгон(кинеско уље), Модрича, Моторекс, Силколен и Милтеч(Македонски продукт) Sent from my SM-G955F using Tapatalk Odakle si ti? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
mrle 8464 Napisano Septembar 7, 2020 nekrunisani kralj moto cigana, 3185 postova Lokacija: Banovo brdo, Juzni Beograd... Motocikl: 4x4 Prijavi odgovor kao problematičan Pre 15 sati, Dexterr je napisao: U šta si sipao, koliko km, boja, miris, ukus...? pa jesi li ga ti već sipao? Ja otišao da kupim, a oni rade do 16h... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Dexterr 1969 Napisano Septembar 7, 2020 Aktivirao se na času, 3277 postova Lokacija: Suburbia, blok 45 Motocikl: 1 Litar Honde Prijavi odgovor kao problematičan Nemam još kilometara. Tek na proleće Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...