jigoro cano 234 Napisano Januar 31, 2012 Zainteresovan, 978 postova Lokacija: Novi Sad Motocikl: MZ 175/1 ES , MZ 250 ETS ,ETZ 250 , 2 komada trkacka MZ-a (u pripremi), KTM LC4 , MZ 660 Mastif Prijavi odgovor kao problematičan ej ljudi ima li ko u slici i reci prepravku celog paljenja mislim na ugradnju tomosovog bezkontaktnog od CTX-a ili mozda kad bih nasao od elektronca na MZ. Znam da ide prerada radilice od tomosa pa se to stavi na radilicu od Mz-a i tako to. Necu ja da preradjujem hoce drugar.A i interesuje me debelo e sad interesovalo bi me i za karburator ali ovde nije tema to a nemogu da je nadjem gggrrrr Za struju od jawe babete ti ne treba bas nikakva prepravka na radilici (vec se pisalo o tome) . Jos je i bolje jer nema platina vec pick-ap (tacnija varnica). Ali jos naj bolje je originalna struja MZ-a Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
laza251 20 Napisano Februar 1, 2012 Svrati ponekad, 111 postova Lokacija: Ogar Motocikl: Yamaha XV 500 SE Prijavi odgovor kao problematičan Koji osiguraci idu na MZ ETZ 250,mislim koje amperaze,mislim da ima 4 komada?Ne znam gde koji ide,imam neke od 16A,ne bih da ih ugradjujem. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Šumi Zmajček 1287 Napisano Februar 1, 2012 MZ Rider, 4141 postova Lokacija: Arilje - Zemun Motocikl: Piaggio liberty 125, Honda XRV 750 RD07a Prijavi odgovor kao problematičan 2 od 8 i 2 od 16.. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
boban(guga) 293 Napisano Februar 1, 2012 Drug član, 1063 postova Lokacija: st banovci Motocikl: mz Prijavi odgovor kao problematičan Imas jos jednu verziju beskontaktnog paljenja u mz trke ali nema izvod za struju za ostale potrosace neznam za sta ti treba Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
laza251 20 Napisano Februar 1, 2012 Svrati ponekad, 111 postova Lokacija: Ogar Motocikl: Yamaha XV 500 SE Prijavi odgovor kao problematičan Hvala mnogo,nisam imao pojma koji osiguraci idu,umesto njih lezista su bila svezana zicom,strasno... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
jigoro cano 234 Napisano Februar 2, 2012 Zainteresovan, 978 postova Lokacija: Novi Sad Motocikl: MZ 175/1 ES , MZ 250 ETS ,ETZ 250 , 2 komada trkacka MZ-a (u pripremi), KTM LC4 , MZ 660 Mastif Prijavi odgovor kao problematičan Kad smo kod osiguraca , postoji u ponudi originalni nosac osiguraca ali za razliku od ranije , sada sa ubodnim , viljuskastim Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
kataran 92 Napisano Februar 2, 2012 Zainteresovan, 819 postova Lokacija: Pozarevac Motocikl: MZ ETZ 250 Prijavi odgovor kao problematičan Kad smo kod osiguraca , postoji u ponudi originalni nosac osiguraca ali za razliku od ranije , sada sa ubodnim , viljuskastim Nemoze da bude originalni ako je viljuskasti.Zna se sta je original a da nevalja, stvarno nevalja! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
jigoro cano 234 Napisano Februar 2, 2012 Zainteresovan, 978 postova Lokacija: Novi Sad Motocikl: MZ 175/1 ES , MZ 250 ETS ,ETZ 250 , 2 komada trkacka MZ-a (u pripremi), KTM LC4 , MZ 660 Mastif Prijavi odgovor kao problematičan Kad smo kod osiguraca , postoji u ponudi originalni nosac osiguraca ali za razliku od ranije , sada sa ubodnim , viljuskastim Nemoze da bude originalni ako je viljuskasti.Zna se sta je original a da nevalja, stvarno nevalja! Nisam ni rekao : "originalno - nemacki" , nego : original - namenski (oblik,dimenzije,broj mesta za osigurace) Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Šumi Zmajček 1287 Napisano Februar 2, 2012 MZ Rider, 4141 postova Lokacija: Arilje - Zemun Motocikl: Piaggio liberty 125, Honda XRV 750 RD07a Prijavi odgovor kao problematičan Ubodni su zakon!! meni sam ubacio tablu sa 8 komada 3 rezervna i 5 u funkciji.. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Miške 1 Napisano April 26, 2012 U prolazu, 20 postova Lokacija: zrenjanin, elemir Motocikl: MZ-TS 150 Prijavi odgovor kao problematičan ljudi pomagajte, stavio sam elektronski regler na ts 150 (MZ naravno) povezao sam kao i sto je na mehanicki (istopili se kontakti) i nece da radi. jel ima neka caka ili je nesto drugo u pitanju...? HITNO!!!!! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
jigoro cano 234 Napisano April 26, 2012 Zainteresovan, 978 postova Lokacija: Novi Sad Motocikl: MZ 175/1 ES , MZ 250 ETS ,ETZ 250 , 2 komada trkacka MZ-a (u pripremi), KTM LC4 , MZ 660 Mastif Prijavi odgovor kao problematičan Definitivno tu ima posla za elektricara ! Zadatak reglera je samo da ukljuci i iskljuci , kada je to potrebno . Mozda je problem u bravi. Ili u losoj instalaciji . Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
joska 63 Napisano April 27, 2012 I=U/R, 2061 postova Lokacija: Temerin Motocikl: Transalp `97 Prijavi odgovor kao problematičan Dinamo treba polarizovati pre ugradnje reglera.Nekada davno na iskrinim elektronskim reglerima za diname je to upozorenje bilo jasno naznaceno. Ako ne znas kako radi dinamo,bolje se obrati nekom autoelektricaru,dok ti ne strada novi regler.Neka ispita da li je dinamo ispravan. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Miške 1 Napisano April 28, 2012 U prolazu, 20 postova Lokacija: zrenjanin, elemir Motocikl: MZ-TS 150 Prijavi odgovor kao problematičan uspeo sam ga upaliti, sad pali ide ali cim upalim bilo koje svetlo i migavac svejedno od ta dva ugasi se. pali bez problema i na bilo kakvim obrtajima bez ikakvih problema malo zescom voznjom extra radi al cim upalim svetla zakolje se. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
drumskalisica 8741 Napisano April 28, 2012 Ne silazi, 5900 postova Lokacija: Novi Sad - Cacak, Srbija Motocikl: Suzuki GS 400, Sacsh Madas 125, Piaggio Zip, Tomos Targa, Honda NX 650 Dominator Prijavi odgovor kao problematičan Il ti je los akumulator, il nesto nije povezano kako treba ! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Miške 1 Napisano April 29, 2012 U prolazu, 20 postova Lokacija: zrenjanin, elemir Motocikl: MZ-TS 150 Prijavi odgovor kao problematičan pa jos da mu kupim nov akumulator i onda ko iz fabrike da je izasao, ove godine sam sve zamenio od cetkica do menjaca.... oticu danas do elektricara pa cu da vidim.... HVALA LJUDI.... sad cu da se Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
kukul cb 500 s 6 Napisano Maj 28, 2012 Svrati ponekad, 147 postova Prijavi odgovor kao problematičan ljudi imam ogroman problkem ali da ga ne iznosim ,ali sam resio da bobinu ,kondenzator ,svecicu i akumulator stavim nov ,pa vas molim ako bih uzimao od auta bobinu i kondenzator na sta da obratim paznju koje oznake su mi bitne,radi se o motoru mz etz 150 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
kukul cb 500 s 6 Napisano Maj 28, 2012 Svrati ponekad, 147 postova Prijavi odgovor kao problematičan neznam da li joska jos pravi elektronske reglere za etz i koja je cena ,i to bi promenio na etz a ujedno i ako radi elektronsko paljenje ,neka mi neko javi Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Šumi Zmajček 1287 Napisano Maj 28, 2012 MZ Rider, 4141 postova Lokacija: Arilje - Zemun Motocikl: Piaggio liberty 125, Honda XRV 750 RD07a Prijavi odgovor kao problematičan Ne radi paljenje Joska.. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
joska 63 Napisano Maj 28, 2012 I=U/R, 2061 postova Lokacija: Temerin Motocikl: Transalp `97 Prijavi odgovor kao problematičan Tacno.Ne radim paljenja. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Čika Dule 152 Napisano Maj 28, 2012 Самарићанин, 794 postova Lokacija: тамо где Дунав љуби небо Motocikl: коњусина с педес' коњића Prijavi odgovor kao problematičan ... ,ali sam resio da bobinu ,kondenzator ,... stavim nov... Sa Wartburgovom, tj. Trabantovom bobinom i kondenzatorom sam bio izuzetno zadovoljan, a pritom su i jeftiniji. Inače, Wartburgova bobina je manja, odnosno istih dimenzija je kao i MZ-ova, a obe imaju isti raspored i oznake konekcija. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
kukul cb 500 s 6 Napisano Maj 28, 2012 Svrati ponekad, 147 postova Prijavi odgovor kao problematičan Tacno.Ne radim paljenja. a sto se tice reglera ,ja imam od tebe ali 6 volti a sad mi treba i od 12 za etz ,koja je cena Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Šumi Zmajček 1287 Napisano Maj 28, 2012 MZ Rider, 4141 postova Lokacija: Arilje - Zemun Motocikl: Piaggio liberty 125, Honda XRV 750 RD07a Prijavi odgovor kao problematičan namontirao paljenje!! I ovako: prvo mora breg da se napravi drugi, ostalo ide vrlo lako!! Juce spadne mi kvacilo(a mene ufatila neka boles) pa sam to danas sredio(i stavio breg).. motor mnooooogo tise/mirnije radi, mnooooogo lepse/ravnomernije ubrzava... presao sam 500-600m spadne kvacilo ponovo.. parkiram rasklopim, kad radilica ima lufta na bocnim lezajevima(gore dole)... skinuo sam masinu i rasklopio do pola mrzelo me dalje da radim, ostavio sam to za neki drugi dan... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
ts-chopper 113 Napisano Maj 28, 2012 Drug član, 1306 postova Lokacija: Nish Motocikl: MZ-ts 250/1 (custom) Prijavi odgovor kao problematičan namontirao paljenje!! I ovako: prvo mora breg da se napravi drugi, ostalo ide vrlo lako!! Juce spadne mi kvacilo(a mene ufatila neka boles) pa sam to danas sredio(i stavio breg).. motor mnooooogo tise/mirnije radi, mnooooogo lepse/ravnomernije ubrzava... presao sam 500-600m spadne kvacilo ponovo.. parkiram rasklopim, kad radilica ima lufta na bocnim lezajevima(gore dole)... skinuo sam masinu i rasklopio do pola mrzelo me dalje da radim, ostavio sam to za neki drugi dan... Sumi ako si probao hladnu masinu mora da ima lufta u bocnim lezajevima, ne valja ako nema lufta. Ako su lezajevi C3 ili C4 moraju da budu sa tolerancijom. Kada sam menjao lezajeve kod sebe novi su imali vise lufta nego stari (a uzeo sam kvalitetnije i skuplje). Ovaj zazor se ostavlja zbog termicke dilatacije. razmisli pre zamene. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Šumi Zmajček 1287 Napisano Maj 29, 2012 MZ Rider, 4141 postova Lokacija: Arilje - Zemun Motocikl: Piaggio liberty 125, Honda XRV 750 RD07a Prijavi odgovor kao problematičan Sumi ako si probao hladnu masinu mora da ima lufta u bocnim lezajevima, ne valja ako nema lufta. Ako su lezajevi C3 ili C4 moraju da budu sa tolerancijom. Kada sam menjao lezajeve kod sebe novi su imali vise lufta nego stari (a uzeo sam kvalitetnije i skuplje). Ovaj zazor se ostavlja zbog termicke dilatacije. razmisli pre zamene. Vruca masina, presla 500-600m, + mi spalo kvacilo!! imam c4 lezajeve ddr 2kom ubacivao sam i njih ali mi ima lufta u bloku(desnom), tj ispada iz bloka lezaj uz minimalan napor... a na radilicu suvise lako leze lezaj na levu sranu.. no resicu ja to uskoro.. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
zverinjak 403 Napisano Maj 29, 2012 Drug član, 2681 postova Lokacija: Beograd Motocikl: MZ ETZ 250, NSU SuperMax 250, Kawa GPZ500S i 1100 Prijavi odgovor kao problematičan Lezajevi tolerancija C4 i C4, nebi trebali da imaju toleranciju rukom osetljivu. To su tolerancije koje podrazumevaju podmazivanje lezaja fluidom i ta tolerancija je zanemarljiva i neosetna za probanje rukom.. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...