Dzoni83 0 Napisano Jun 29, 2009 Svrati ponekad, 129 postova Lokacija: Beograd Motocikl: CBR 600F2 Prijavi odgovor kao problematičan E pa, prijatelji ja juce neplanirano promenih zadnju gumu. Dosao lik da pogledamo njegov 251 i kaze ne svidja mu se zadnja guma, pa bi je menjao za manju. Pogledamo a ono stvarno cese na vise mesta. Pogleda on moju trajalku i kaze da bi mu to odgovaralo (moja trajalka je bila skoro nova). Zamenimo mi tockove, pogledam mu jos nesto oko njegovog motora... i da skratim pricu... sada imam pozadi Dunlop 130-90-16. Ovo je definitivno maksimum koji moze fizicki da stane na ts-u a da nigde ne kaci. Moracu samo ovih dana blago da rasirim drzace zadnjeg krila kako ne bi kacio kada vozim suvozaca po neravnom putu. Inace guma fino lezi po krivinama. I kod mene na 251 je 130 ali osamnaestica Izbacen fabricki blatobran i nema problema oko zakacinjanja samo uvek cekam da se lanas do kraja rastegli pa tak onda kratim inace ne moze da stane tocak ;D Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Vuja 36 Napisano Jul 1, 2009 Drug član, 4879 postova Lokacija: Beograd - Karaburma Motocikl: Honda CBR 1100 XX, Honda XL 1000 Varadero, MZ ETZ 251 Prijavi odgovor kao problematičan Je li bre Dzoni, a ti, gde si? Ovo ti je neopravdani izostanak jer šteti zdravlju, i organizam traži podmazivanje. ;D TS Chopper-a razumem, mnogi imaju interesa da se taj vinograd održava... Mene je Bog kaznio što sam išao Hondom, troši na putu 8 a u gradu 11. :o :o :o Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
kataran 92 Napisano Jul 1, 2009 Zainteresovan, 819 postova Lokacija: Pozarevac Motocikl: MZ ETZ 250 Prijavi odgovor kao problematičan Neodgovorno to!!! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Floyd**** 15 Napisano Jul 1, 2009 Drug član, 1702 postova Lokacija: Novi Sad Prijavi odgovor kao problematičan Je li bre Dzoni, a ti, gde si? Ovo ti je neopravdani izostanak jer šteti zdravlju, i organizam traži podmazivanje. ;D TS Chopper-a razumem, mnogi imaju interesa da se taj vinograd održava... Mene je Bog kaznio što sam išao Hondom, troši na putu 8 a u gradu 11. :o :o :o Za potrosnju sam ja ovako tezak kriv Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
zverinjak 403 Napisano Jul 1, 2009 Drug član, 2681 postova Lokacija: Beograd Motocikl: MZ ETZ 250, NSU SuperMax 250, Kawa GPZ500S i 1100 Prijavi odgovor kao problematičan Mene je Bog kaznio što sam išao Hondom, troši na putu 8 a u gradu 11. :o :o :o Nije nesto OK, ona treba u gradu oko 8 lit. a na putu koji litar manje. Jedan od razloga zasto nisam nikada registrovao Bol`D`ora. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Dzoni83 0 Napisano Jul 2, 2009 Svrati ponekad, 129 postova Lokacija: Beograd Motocikl: CBR 600F2 Prijavi odgovor kao problematičan Je li bre Dzoni, a ti, gde si? Ovo ti je neopravdani izostanak jer šteti zdravlju, i organizam traži podmazivanje. ;D TS Chopper-a razumem, mnogi imaju interesa da se taj vinograd održava... Mene je Bog kaznio što sam išao Hondom, troši na putu 8 a u gradu 11. :o :o :o Tu sam ali premoren. Radim gajbu i tek sto sam isterao majstora. Sad je ostalo gletovanje, krecenje, drvenarija, a to radim sam sa verenicom. E da, VERIO sam se! ;D ;D ;D ;D ;D Menjao sam smene i bio stalno nocna pa haos. Nisam stigao ni prvu da uradim. Hajde razglasite ako neko hoce da kupi makinu, hocu da pazarim nesto jace. Cucemo se pa da se nadjemo da prerezem CD Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
malteze 0 Napisano Jul 3, 2009 U prolazu, 15 postova Lokacija: novi sad Prijavi odgovor kao problematičan ljudi kako da podesim da motor radi u leru i gorivo-ulje na onom srafu u karbu , posto se stalno gusi kad stanem i svecica je masna ,a pravim mesavinu 2% sa stihl ulem. upitanju je ety 150. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Dzoni83 0 Napisano Jul 3, 2009 Svrati ponekad, 129 postova Lokacija: Beograd Motocikl: CBR 600F2 Prijavi odgovor kao problematičan ljudi kako da podesim da motor radi u leru i gorivo-ulje na onom srafu u karbu , posto se stalno gusi kad stanem i svecica je masna ,a pravim mesavinu 2% sa stihl ulem. upitanju je ety 150. Savetujem da pogledas u uputstvu, imas otvorenu temu "MZ Manuali". Na 251 se prvo podesi sraf za mesavinu gorivo-vazduh da motor postigne najveci broj obrtaja u leru, a onda se dosteluje-smiruje rad masine sa onim za dodatni vazduh. Ako sam dobro objasino. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
stari vujadin 12 Napisano Jul 3, 2009 Zainteresovan, 738 postova Lokacija: Severni pol Motocikl: MZ ETZ 250, Yamaha XT600, DL650 Adventure Prijavi odgovor kao problematičan Dobro si objasnio,ovako je za sve karburatore. Bas sam se danas ovim bavio kod mene i cooovece - koliko se lakse startuje masina kad je smesa na leru dobra. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
drumskalisica 8741 Napisano Jul 3, 2009 Ne silazi, 5900 postova Lokacija: Novi Sad - Cacak, Srbija Motocikl: Suzuki GS 400, Sacsh Madas 125, Piaggio Zip, Tomos Targa, Honda NX 650 Dominator Prijavi odgovor kao problematičan Za pocetak odvrni onaj sraf gde ti ulazi sajla za saug, izvuci ga zajedno sa malim klipom koji je zakacen za kraj sajle. Na klipu treba da imas na kraju gumicu. Proveri da li je na klipu, ako nije onda proveri da nije ispala i poprecila se u karburatoru. Ovo mi deluje kao da je nemas il da je ispala, pa stalno vozis pod saugom. Ako je gumica na mestu i ne ispada iz klipa, onda proveri da ti sajla nije pretegnuta, ili mozda kraca nego sto treba. Kad je sve montirano i zasrafljeno sajla treba da ima oko 1 mm lufta . Takodje treba da imas izmedju klipa i onog srafa iznad jednu oprugu. Mozda je neko izgubio pa je nema, ili je slaba. Takodje proveri da li klip lako ulazi i ide skroz do dna. Ako ti gumica nije fabricka, ili je nemas - ne brini, ima da se kupi i nije skupa ! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
MIHA 8 Napisano Jul 5, 2009 Zainteresovan, 599 postova Lokacija: požega (HR) Prijavi odgovor kao problematičan e ovak ima problem emzo mi dimi ko da vozim na lozu al sam ono kad vozim dugio po gradu prva druga ler i tak malo duze vrime al kad ga razvucem negdej van grada nedimi kad sam bio na proslom susretu sad prosli vikend nisam par km ubacio u 2 samo prva i ler i onda kad dam gas od dima nevidim motor iza sebe u retrovizoru :o juce su me skoro izbacili s defilea na moto susretu kazu da cu ih potosit koliko dimi ;D ;D neznam,, stavljam 2% stihla ??? ??? dal bi trebo asdpuh malo ocistiti ili Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
drumskalisica 8741 Napisano Jul 5, 2009 Ne silazi, 5900 postova Lokacija: Novi Sad - Cacak, Srbija Motocikl: Suzuki GS 400, Sacsh Madas 125, Piaggio Zip, Tomos Targa, Honda NX 650 Dominator Prijavi odgovor kao problematičan Mozda ti vuce ulje iz menjaca ako ti je otisao semering. Kad si radio masinu, da nisi mozda zaboravio da stavis one deflektor limove izmedju semeringa i lezaja ? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
MIHA 8 Napisano Jul 5, 2009 Zainteresovan, 599 postova Lokacija: požega (HR) Prijavi odgovor kao problematičan a neznam ma stavio sam limove da al to mi se desava sam u tim gradskim voznjama i kad se dosta zagrije da i ide mi nekak slabo a i klip je mi u katastrofa stanju neznam kad stavim drugi klip ak i onda bude dimio onda cu semeringe promjeniti jel imam rezerne Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
drumskalisica 8741 Napisano Jul 5, 2009 Ne silazi, 5900 postova Lokacija: Novi Sad - Cacak, Srbija Motocikl: Suzuki GS 400, Sacsh Madas 125, Piaggio Zip, Tomos Targa, Honda NX 650 Dominator Prijavi odgovor kao problematičan Kad budes rasklapao motor, proveri jos jednu stvar : Na bloku motora kad bi gledao sa strane imas u kucistu radilice sa zadnje strane kao jedan oluk koji sluzi za sakupljanje ulja. Na sredini treba da imas malu konusnu gumicu, a na krajevima tog oluka imas kanalice koji sluze da to ulje sprovedu do lezajeva. Proveri da se ti kanalici nisu zapusili ??? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
stari vujadin 12 Napisano Jul 6, 2009 Zainteresovan, 738 postova Lokacija: Severni pol Motocikl: MZ ETZ 250, Yamaha XT600, DL650 Adventure Prijavi odgovor kao problematičan Mozda ti vuce ulje iz menjaca ako ti je otisao semering. Kad si radio masinu, da nisi mozda zaboravio da stavis one deflektor limove izmedju semeringa i lezaja ? Ovaj sam problem ja imao. Izvalio sam da nesto nije u redu pri promeni ulja kad sam osetio lagani "shmek" benzina u njemu... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
ts-chopper 113 Napisano Jul 7, 2009 Drug član, 1306 postova Lokacija: Nish Motocikl: MZ-ts 250/1 (custom) Prijavi odgovor kao problematičan E stvarno ne znam sta mi je ciniti po pitanju kvaliteta delova Juce sam zamenio bolcnu (osovinu) klipa, na mom TS-u, jer je masina prolupala do te mere da je bilo nemoguce voziti preko 90km/h. Evo kako izgleda bolcna koju sam ugradio (novu) na pocetku sezone. Jeste da sam presao od tada oko 7000km ali ipak sam ocekivao da ce duze trajati. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
PICASOO MZ 425 Napisano Jul 7, 2009 Drug član, 3121 postova Lokacija: Svilajnac Motocikl: '75 Honda cb 750F ss / '83 Jawa babetta typ. 207 Prijavi odgovor kao problematičan Zverinjak, evo odgovora na tvoje pitanje o kvalitetu delova Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
ts-chopper 113 Napisano Jul 7, 2009 Drug član, 1306 postova Lokacija: Nish Motocikl: MZ-ts 250/1 (custom) Prijavi odgovor kao problematičan Kada uporedim sa starom bolcnom koju sam skinuo pre pocetka sezone, jasno se vidi da je povrsina naleganja iglicastog lezaja znatno veca. Medjutim izgleda da mekanim osovinicama ni to nije dovoljno. Nije mi jasno.... pravio sam jacu mesavinu, retko sam terao motor u velike obrtaje, i opet je stradaoi tako brzo. Mislio sam da je u pitanju ranije paljenje, ali nije (nesto preko 2.5mm). Po zvuku motora od pre dva dana sam mislio da mi je radilica prolupala i u donjoj (velikoj) pesnici, ali kada sam skinuo cilindar shvatio sam da je klipnjaca i gore i dole u super stanju, cak su i iglicasti u klipu perfektni... a bolcna klipa..... :( strasno.... Vec sam se dao u poteru za nekim majstorom koji bi mogao da mi napravi novu bolcnu od kvalitetnog materijala i sa proprisnom cementacijom i termickom obradom, ovo sve ostalo je, da izvinite na izrazu, velika ZAJEBANCIJA. Za sada vozim sa novom bolcnom i razlika u radu i snazi motora je neverovatna, ali ne znam koliko ce to potrajati buduci da je istog kvaliteta kao i sve ostale. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
MIHA 8 Napisano Jul 7, 2009 Zainteresovan, 599 postova Lokacija: požega (HR) Prijavi odgovor kao problematičan Kad budes rasklapao motor, proveri jos jednu stvar : Na bloku motora kad bi gledao sa strane imas u kucistu radilice sa zadnje strane kao jedan oluk koji sluzi za sakupljanje ulja. Na sredini treba da imas malu konusnu gumicu, a na krajevima tog oluka imas kanalice koji sluze da to ulje sprovedu do lezajeva. Proveri da se ti kanalici nisu zapusili ??? znam na sta mislis i mislim da na ovoj masini nemam tu konusnu gumicu tek sam je vidio na ovoj drugoj masini sto sam kupio od svakaka al sam mislio da je to neki ostatak brtvene mase ili slicno i mislim da ju nisam vratio kada sam sastavljao masinu (cemu ona ustvari sluzi) ??? i kak mislis ako se ti kanali zapuse zasto bi dimio ??? da i mislio sma samo skinuti korpu i staviti novi semering Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
MIHA 8 Napisano Jul 7, 2009 Zainteresovan, 599 postova Lokacija: požega (HR) Prijavi odgovor kao problematičan izgleda dfa je semering u pitanju ulje mi je ko bjela kava i smrdi po benzinu stavio sam drugi semeringa pa kad sastavim javim el sta bolje Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
kataran 92 Napisano Jul 14, 2009 Zainteresovan, 819 postova Lokacija: Pozarevac Motocikl: MZ ETZ 250 Prijavi odgovor kao problematičan Zdravo narode! Naleteo sam na karburator koji nosi oznaku 24 N1-1 Mislim da je to karburator od mz es 150 bar sam ga ja tako nasao u nekoj tablici na netu. Hteo bih da probam kako radi na etz 150 . Usis je istog precnika kao na originalnom karbu. Ali, muci me sto na mestu gde treba da bude sauh stoji samo prazna rupa. Ako neko zna kako da resim ovaj problem - neka pise . Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
drumskalisica 8741 Napisano Jul 15, 2009 Ne silazi, 5900 postova Lokacija: Novi Sad - Cacak, Srbija Motocikl: Suzuki GS 400, Sacsh Madas 125, Piaggio Zip, Tomos Targa, Honda NX 650 Dominator Prijavi odgovor kao problematičan Prosto ko pasulj ! Kad budes hteo da ga probas, kad budes skidao sa ETZ-a taj karburator - odsrafis onaj sraf gde ulazi sajla od sauga, i sve zajedno iyvuces iz ETZ-ovog karburatora, i kad stavis ovaj - jednostavno onaj sraf sa sajlom i klipom sauga gurnes u ovaj karburator i zasrafis. Sve odgovara, i navoj, i klip ! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
kataran 92 Napisano Jul 15, 2009 Zainteresovan, 819 postova Lokacija: Pozarevac Motocikl: MZ ETZ 250 Prijavi odgovor kao problematičan Palo mi je to na pamet ali na prvi pogled mi se ucinilo da je rupa plica u svakom slucaju, proba se ne placa. Hvala lijane Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
drumskalisica 8741 Napisano Jul 15, 2009 Ne silazi, 5900 postova Lokacija: Novi Sad - Cacak, Srbija Motocikl: Suzuki GS 400, Sacsh Madas 125, Piaggio Zip, Tomos Targa, Honda NX 650 Dominator Prijavi odgovor kao problematičan Cak i ako je rupa plica, gurnes klip unutra do kraja, a ako navoj srafa ne moze da uhvati, ti sve to pricvrsti nekom zicom da stoji pritisnuto. Za probu i probnu voznju je dovoljno - neces da zapucas na severni pol. Ako to funkcionise - potrazicemo originalni sraf . Naravno pre zamene karburatora prvo upali i zagrej motor da ne bi morao da dajes saug, jer ako sve ucvrstis zicom - saug ti nece raditi ! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
kataran 92 Napisano Jul 15, 2009 Zainteresovan, 819 postova Lokacija: Pozarevac Motocikl: MZ ETZ 250 Prijavi odgovor kao problematičan Danas sam uspeo da nadjem toliko vremena da rasturim i ocistim karb izgleda mi da nije puno presao. Sutra verovatno proba, javicu se sa izvestajem sa terena. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...