DjordjeMijailovic 2644 Napisano Maj 23, 2022 Strucnjak, 1631 postova Lokacija: Novi Sad - Šabac Motocikl: CRF300L Prijavi odgovor kao problematičan Evo malo lakog stiva (razgledanje prirode) sa crf250l. Voznja je malo kilava, ali su predeli sjajni. 8 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
vidakn 1773 Napisano Maj 23, 2022 Drug član, 1353 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Suzuki DL 1000 2014 Prijavi odgovor kao problematičan 85kg, 176cm. Vozim 250L. Stojeci polozaj vec nije sjajan ni sa mojom visinom. Sto se kilaze i snage tice, to je sve individualno jer svako ima drugacija ocekivanja kako ce motor da ga izdrzi ili nosi .Ja bih rekao, prema svom ukusu, da je (bar 250L) pomali motor za 110kila. Kod ovakvih motora, kilogrami prave razliku. Sto se offroada tice, zavisi na sta se misli pod offroad. Za nekog je los put (road ) offroad, a za nekog penjanje na stenu. Sve dok je "los put" u pitanju (kao npr TET), ovi motori to gaze bez problema. Kad se pojave tehnicki zahtevniji elementi voznje (cak i dugacko brdo sa jakim nagibom), sa tom kilazom ovaj motor ce da grca u mukama jer mu nije lako ni sa 70 kila. Uvek je tu opcija promene lancanika sa ciljem dobijanja vise obrtnog momenta na tocku ako mu se ucini preslabo. Sve u svemu, ovo je nemoguce objansiti usmeno i pisano, te je moj savet da ubedis druga da nadje motor i proba pre kupovine (i stojeci). Koliko god da je ovaj motoric super za one koji ga vole, toliko moze biti i razocarenje za one koji ocekuju enduro (jer ih je npr izgled zbunio) ili onima kojima je neudoban.Da ne ostanem dužan odgovor i da ne bude da si džabe pisao...Drugar otišao i pazario onog iz Niša sa oglasa koji je prešao 670km. Oduševljen je motorom za sada!Sad i mene svrbi da ga probam kako ide.Sent from my SM-A705FN using Tapatalk Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Psychonaut 99 Napisano Maj 23, 2022 U prolazu, 64 postova Lokacija: Novi Beograd Motocikl: Suzuki Vstrom 650 Prijavi odgovor kao problematičan Haaaa, daj ga vamo na forum, kad je već otrovan sa bolešću ... Ako nije tajna, za koliko ga je na kraju uzeo? Sent from my moto g(60) using Tapatalk Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
DjordjeMijailovic 2644 Napisano Maj 23, 2022 Strucnjak, 1631 postova Lokacija: Novi Sad - Šabac Motocikl: CRF300L Prijavi odgovor kao problematičan 5 minutes ago, vidakn said: Da ne ostanem dužan odgovor i da ne bude da si džabe pisao... Drugar otišao i pazario onog iz Niša sa oglasa koji je prešao 670km. Oduševljen je motorom za sada! Sad i mene svrbi da ga probam kako ide. Sent from my SM-A705FN using Tapatalk Dal drugar nije nekim slucajem pilot? 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
vidakn 1773 Napisano Maj 23, 2022 Drug član, 1353 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Suzuki DL 1000 2014 Prijavi odgovor kao problematičan Dal drugar nije nekim slucajem pilot? Jeste!Sent from my SM-A705FN using Tapatalk Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
DjordjeMijailovic 2644 Napisano Maj 23, 2022 Strucnjak, 1631 postova Lokacija: Novi Sad - Šabac Motocikl: CRF300L Prijavi odgovor kao problematičan Mali je svet Slucajno sam svratio na aerodrom Radinci prosle godine, upoznao coveka, probao je CRF-a i evo sad ga pazario Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
СајберГастарбајтер 2716 Napisano Maj 23, 2022 .., 1740 postova Prijavi odgovor kao problematičan @DjordjeMijailovic Прелепо. Баш је добро што Хондица има ауспух који не дречи. 1 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
vidakn 1773 Napisano Maj 23, 2022 Drug član, 1353 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Suzuki DL 1000 2014 Prijavi odgovor kao problematičan Haaaa, daj ga vamo na forum, kad je već otrovan sa bolešću ... Ako nije tajna, za koliko ga je na kraju uzeo? Sent from my moto g(60) using TapatalkNemam pojma koliko ga je platio, taj sa oglasa ga bio zacepio i ja ga savetovao da poruči nov i da odustane od tog polovnog. Međutim zapeo je da se pošto poto vozi i kupio jer nije hteo da čeka i gubi vreme.A zna čovek za forum, nešto se ne uključuje, nemam pojma zašto.Sent from my SM-A705FN using Tapatalk 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Psychonaut 99 Napisano Maj 23, 2022 U prolazu, 64 postova Lokacija: Novi Beograd Motocikl: Suzuki Vstrom 650 Prijavi odgovor kao problematičan Nemam pojma koliko ga je platio, taj sa oglasa ga bio zacepio i ja ga savetovao da poruči nov i da odustane od tog polovnog. Međutim zapeo je da se pošto poto vozi i kupio jer nije hteo da čeka i gubi vreme.A zna čovek za forum, nešto se ne uključuje, nemam pojma zašto.Sent from my SM-A705FN using TapatalkTo ga razumem. Ja sam dugo uspeo da se držim vam svih foruma, do evo ove teme koju sam uzeo da čitam jer mi je brat poslao.S tim u vezi, želeo bih da se javno zahvalim članu @nvic. Momak mi je u subotu dozvolio da probam njegov CRF300 L. Prvi put u životu me je video, potpuni sam mu stranac, dečko me je pozvao, otvorio garažu i dao mi svoj motor da probam.Motor je NOV, ima doslovno 233 km na ODO.Super smo se ispričali, podelili iskustva, i sasvim sam siguran da možemo to da ponovimo nebrojeno puta Hvala puno @nvic, ako ikad bilo šta zatreba, na mene možeš da računaš. Sent from my moto g(60) using Tapatalk 1 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Psychonaut 99 Napisano Maj 23, 2022 U prolazu, 64 postova Lokacija: Novi Beograd Motocikl: Suzuki Vstrom 650 Prijavi odgovor kao problematičan Evo malo lakog stiva (razgledanje prirode) sa crf250l. Voznja je malo kilava, ali su predeli sjajni. Sjajan video!!Obožavam tvoje klipove na YT.Oduševljen sam preko čega sve pređe taj motor, preko kakvih terena. Molim te, nastavi da snimaš svoje vožnje i da ih kačiš na YT! Sent from my moto g(60) using Tapatalk 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Bojan82 8653 Napisano Maj 23, 2022 Drug član, 2383 postova Motocikl: Umočiću... Prijavi odgovor kao problematičan Tako je. Ništa lepše nego kad te mlatne grana preko vizira, ti žmirneš a iza krivinaImaš subscribe 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
DjordjeMijailovic 2644 Napisano Maj 23, 2022 Strucnjak, 1631 postova Lokacija: Novi Sad - Šabac Motocikl: CRF300L Prijavi odgovor kao problematičan 24 minutes ago, Psychonaut said: Oduševljen sam preko čega sve pređe taj motor, preko kakvih terena. Moze on da predje preko mnogo vise stvari nego sto sam ja u stanju da vozim Kao sto se i vidi, ja to lagano, posebno kad sam sam. Malo mi je nedostajao @maxx pa nema ni dijaloga, scena iz 3. lica, nista, samo voznja. Snimam to prvenstveno za svoju dusu ali priznajem da mi je drago kad se nekom svidi snimak. 10 minutes ago, Bojan82 said: Ništa lepše nego kad te mlatne grana preko vizira, ti žmirneš a iza krivina Ja to ne bih nazvao mlacenjem. Recimo da je to istovremeno: osvezivac, razbudjivac i brisac 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
živke 5273 Napisano Maj 24, 2022 Drug član, 1879 postova Lokacija: Niš Motocikl: CF Motor 450MT; ex: Yamaha XT660Z Tenere Prijavi odgovor kao problematičan @DjordjeMijailovic bravo za snimak ! Koju kameru koristiš i gde je postavljena ? Baš se lepo čuje zvuk, nema mnogo šuštanja od vetra. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
DjordjeMijailovic 2644 Napisano Maj 24, 2022 Strucnjak, 1631 postova Lokacija: Novi Sad - Šabac Motocikl: CRF300L Prijavi odgovor kao problematičan @antir3ality Hvala! GoPro 10 u kucistu sa otvorenim ledjima, montirano sa strane kacige. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
živke 5273 Napisano Maj 24, 2022 Drug član, 1879 postova Lokacija: Niš Motocikl: CF Motor 450MT; ex: Yamaha XT660Z Tenere Prijavi odgovor kao problematičan Pa čekaj, šta je onda ovo sa desne strane što ulazi i izlazi iz kadra ? Ja sam mislio kaciga, ali ako je montirano na kacigi onda bi trebalo uvek isto da se vidi, ako se vidi. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Gliga 4379 Napisano Maj 24, 2022 Advanced Member, 1960 postova Lokacija: Novi Sad Motocikl: KLE 500/Aprilia Tuareg 660 Prijavi odgovor kao problematičan Nije baš skroz kruta veza, a i stabilizacija snimka radi svoje 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
DjordjeMijailovic 2644 Napisano Maj 24, 2022 (promenjeno) Strucnjak, 1631 postova Lokacija: Novi Sad - Šabac Motocikl: CRF300L Prijavi odgovor kao problematičan 9 hours ago, antir3ality said: Pa čekaj, šta je onda ovo sa desne strane što ulazi i izlazi iz kadra ? Ja sam mislio kaciga, ali ako je montirano na kacigi onda bi trebalo uvek isto da se vidi, ako se vidi. Stabilizacija je u pitanju. Deo frejma (od celog senzora) je "zrtvovan" zbog stabilizacije. Veza sa kacigom je poprilicno cvrsta, tj dovoljno da se okom ne primeti vibracija u toj vezi. Svakako izgleda pomalo uvrnuto, ali jako dobro radi i stabilizacija i "horizon leveling" na gp10. Promenio Maj 24, 2022 član DjordjeMijailovic Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Andrej_Hotstepper 7102 Napisano Maj 24, 2022 Drug član, 2980 postova Lokacija: NS Motocikl: Versys 650 Kiklop Prijavi odgovor kao problematičan On 5/23/2022 at 6:32 PM, Palja said: Има ли код од колега који су мењали амортизере и опруге повратне информације? Шта се променило, какав је утисак? Видим да би уз промену комплета ваљало и ћопаву заменити за дужу пошто добије мало на висини мотор. Ja sam već krenuo da rešim opruge napred i nazad. Izaći će me oko 250e... Za te pare neću propasti a verujem da će opruge biti koliko toliko "kulturne" jer ove fabričke ne mogu da nose ni težinu motora. Shock Absorber Spring -95N Red Rider Weight/Load 95-115Kg K-Tech STORE.KTECHSUSPENSION.COM K-Tech shock springs are manufactured from the highest grade Chrome Silicone wire, each spring is... Front Fork Spring 9.0N -(Single) 95-115Kg Rider K-Tech STORE.KTECHSUSPENSION.COM K-Tech fork springs are manufactured from the highest grade Chrome Silicone wire, each spring is cold... 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
el classico 6017 Napisano Maj 24, 2022 Drug član, 4124 postova Lokacija: CH-HR-BiH Motocikl: 2002 K1200RS-1989 XTZ 750 Chesterfield- 1989 XTZ 750 FarawayBlue, 1985 Honda XLV750-RD01 Prijavi odgovor kao problematičan Jesi li opruge kupovao napamet ili na osnovu tvojih individualnih parametara???Poslato priko Ténéré Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Psychonaut 99 Napisano Maj 25, 2022 U prolazu, 64 postova Lokacija: Novi Beograd Motocikl: Suzuki Vstrom 650 Prijavi odgovor kao problematičan Ja sam već krenuo da rešim opruge napred i nazad. Izaći će me oko 250e... Za te pare neću propasti a verujem da će opruge biti koliko toliko "kulturne" jer ove fabričke ne mogu da nose ni težinu motora. Shock Absorber Spring -95N Red Rider Weight/Load 95-115Kg K-Tech STORE.KTECHSUSPENSION.COM K-Tech shock springs are manufactured from the highest grade Chrome Silicone wire, each spring is... Front Fork Spring 9.0N -(Single) 95-115Kg Rider K-Tech STORE.KTECHSUSPENSION.COM K-Tech fork springs are manufactured from the highest grade Chrome Silicone wire, each spring is cold... Ništa nas dvojica ne uzimamo napamet.Prvo sve dobro prostudiramo, pročitamo, onda pravimo matematiku uloženo / dobijeno Evo I obrazloženja odluke.Razlika u ceni izmedju potpuno novog zadnjeg amortizera i zamene samo opruge je u najboljem slučaju 4 puta ( minimum).Svakako da je zamena celog amortizera bolja.Ali, da li je 4 puta bolja? Ne znam, al spreman sam da bacim "samo 100" da probam koje je poboljšanje u odnosu na fabrički zadnji amortizer.Za početak, imaću bar neku oprugu.Dalje, Hyperpro opcija je opcija progresivnih opruga.Ktech I YSS su linearni sistemi.Ovde smo se u vodili isključivo subjektivno, i na osnovu svog ukusa izabrali linearni sistem.Znači, biramo izmedju Ktech i YSS.Ktech nudi opruge u odnosu na kilažu vozača, I imaju tabelu iz koje možeš da odabereš na osnovu svojih karakteristika.honda_road_rider_spring_rate_guide_2021-2.pdfSent from my moto g(60) using Tapatalk 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
TA96 300 Napisano Maj 25, 2022 Drug član, 1423 postova Lokacija: Bliski Istok-Pančevo Motocikl: Honda CRF300L Prijavi odgovor kao problematičan On 22.5.2022. at 12:16, Andrej_Hotstepper je napisao: Kakvi su to štitnici rama? Gde ste to uzeli? Crash bar SW Motech a plastični štitnici rama sa ebay-a. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Palja 96 Napisano Maj 25, 2022 U prolazu, 84 postova Lokacija: Beograd Motocikl: CRF300L Prijavi odgovor kao problematičan 15 hours ago, Andrej_Hotstepper said: Ja sam već krenuo da rešim opruge napred i nazad. Izaći će me oko 250e... Za te pare neću propasti a verujem da će opruge biti koliko toliko "kulturne" jer ove fabričke ne mogu da nose ni težinu motora. Shock Absorber Spring -95N Red Rider Weight/Load 95-115Kg K-Tech STORE.KTECHSUSPENSION.COM K-Tech shock springs are manufactured from the highest grade Chrome Silicone wire, each spring is... Front Fork Spring 9.0N -(Single) 95-115Kg Rider K-Tech STORE.KTECHSUSPENSION.COM K-Tech fork springs are manufactured from the highest grade Chrome Silicone wire, each spring is cold... Немам неки горући проблем са фабричким тренутно, сачекаће та ставка. Свакако значиће било каква повратна информација кад замениш и тестираш машину. Коректна опција је ово скроз, једини минус што нема подешавање кад се натовариш пртљагом. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
TA96 300 Napisano Maj 25, 2022 (promenjeno) Drug član, 1423 postova Lokacija: Bliski Istok-Pančevo Motocikl: Honda CRF300L Prijavi odgovor kao problematičan Ja sam montirao Andreani kertridže prednje vile i sada imam sva podešavanja, compression, rebound i preloud. Zadnji amortizer je Wilbers, kod kojeg može da se podesi rebound i naravno preloud opruge. Uzeo sam verziju koja je 1cm kraća kako bi laše dohvatio zemlju. Benefit ovog vešanja dođe do izražaja u nekim extremnim situacijama, za vozikanje po gradu i lakšem terenu nema neke razlike ako težina vozača nije trocifrena ili blizu ;-) Promenio Maj 25, 2022 član TA96 3 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
СајберГастарбајтер 2716 Napisano Maj 25, 2022 .., 1740 postova Prijavi odgovor kao problematičan @Psychonaut Што сте одабрали линеарне? Генерално прогресивне ти дају већи комфор у вожњи док стигнеш до захтевнијег терена, а кад дође тај тежи терен онда онај други део опруге ради посао. Са линеарним ако возите захтевнији терен онда има скроз смисла, али ако немаш добра подешавања за ”ребаунд” онда ће да ти скаче као скочко мотор, за разлику од добрих прогресивних опруга. Пошто хондица нема подешавања предње виљушке, мени мирише ту на скочка. Мада можда се варам. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Psychonaut 99 Napisano Maj 25, 2022 U prolazu, 64 postova Lokacija: Novi Beograd Motocikl: Suzuki Vstrom 650 Prijavi odgovor kao problematičan @Psychonaut Што сте одабрали линеарне? Генерално прогресивне ти дају већи комфор у вожњи док стигнеш до захтевнијег терена, а кад дође тај тежи терен онда онај други део опруге ради посао. Са линеарним ако возите захтевнији терен онда има скроз смисла, али ако немаш добра подешавања за ”ребаунд” онда ће да ти скаче као скочко мотор, за разлику од добрих прогресивних опруга. Пошто хондица нема подешавања предње виљушке, мени мирише ту на скочка. Мада можда се варам.Iskreno, ne mogu da kažem, nemam iskustva ni sa jednom varijantom. Moguće I da si ti u pravu, da su progresivne bolja opcija. Videćemo. U svakom slučaju nije nesto puno para, oko 200 eura će izaći. Javićemo utiske, al ajd prvo da nam stignu motori. Sent from my moto g(60) using Tapatalk Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...