Pseudonim 118 Napisano Jul 9 Svrati ponekad, 123 postova Lokacija: Bg Motocikl: KTM 790 Adventure R, Honda CRF300L i ženina Yamaha TW125 :-) Prijavi odgovor kao problematičan Evo ga: 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Pseudonim 118 Napisano Jul 9 Svrati ponekad, 123 postova Lokacija: Bg Motocikl: KTM 790 Adventure R, Honda CRF300L i ženina Yamaha TW125 :-) Prijavi odgovor kao problematičan On 7/8/2024 at 5:33 PM, nvic said: Kakvi su utisci? Jel places za drz-om? Moj CRF još nisam ni upalio. ALi probao sam par tuđih .... U prodavnici sam samo izvadio ECU i ostavio motor da bi stigao da odnesem kolegi koji je tokom noći trebao da leti u USA. Tako da odande pošalje moj ECU da se bi se reprogramirao na stage 1 itd. itd. Probaću CRF tek početkom avgusta kad se kolega vrati. Bajk sam doterao kući tek par dana nakon što sam ga platio...dok sam našao prevoz. A što se tiče DRZ..... odlično smo se družili, puno mesta posetili sve najbolje mislim o DRZu. ALi hteo sam nešto mlađe, ubrizgavanje, 6. brzinu itd....A da nije hard enduro, nego da može i asfaltom do neke lokacije odakle bi se vozio TET i sve ostalo slično. DRZ je motor koji sam najduže posedovao - ne punih 5 godina. A dok sam paralelno sa njim imao još 5,6 motora kroz taj period. Probaću ovde da izvestim o modifikacijama i verovatno ću napraviti par videa. Pozdrav. 4 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
aca-pn 6308 Napisano Jul 10 Enduraš, 6363 postova Lokacija: Paracin Motocikl: CRF300L Prijavi odgovor kao problematičan Nadam se da ta firma koja radi ecu ima mogućnost da uradi i evropsku verziju, pošto se priključak razlikuje od ecu za verzije za ostatak sveta. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Pseudonim 118 Napisano Jul 10 Svrati ponekad, 123 postova Lokacija: Bg Motocikl: KTM 790 Adventure R, Honda CRF300L i ženina Yamaha TW125 :-) Prijavi odgovor kao problematičan Da, da evropsku verziju rade takođe. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Tumbe 3245 Napisano Jul 11 (promenjeno) Drug član, 285 postova Lokacija: Lazarevac Motocikl: KTM 890 Adv, BMW R1250RT Prijavi odgovor kao problematičan On 3. 7. 2024. at 22:54, Pseudonim je napisao: Završena potraga, kupio sam danas novi. Pozdrav svima. Sa srećom. Najbolji mogući izbor. U ovoj poplavi ludih cena mislim da je CRF top No1 motor, u odnosu cena - kvalitet i šta dobijaš za svoj novac. Za par stotina evra razlike, se ne isplati uzimati polovan. Promenio Jul 11 član Tumbe 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Skandi 18 Napisano Jul 26 (promenjeno) U prolazu, 7 postova Lokacija: Kraljevo Motocikl: Honda CRF300L Prijavi odgovor kao problematičan Pozdrav braci po CRFu Ima li neko preporuku za USB punjac i neki nosac za telefon? Amazon.com WWW.AMAZON.COM Ovako nesto mi upada u oko. Deluje da se lako montira. Ima li neko iskustva sa ovim? Telefon planiram da nakacim stari android mobilni koji vise ne koristim, samo za potrebe navigacije(ako ima neko bolje resenje, otvoren sam da cujem). Takodje me zanima da li je neko narucivao i ugradjivao onaj veci acerbis rezervoar? Ima li to kod nas negde da se uzme ili moram preko naruciti? Nesto me uhvati anksioznost svaki put kad padnu crtice ispod pola (valjda zato sto su one crtice gore sire, pa mi deluje da druga polovina ode brze ). A i hteo bi da povecam autonomiju motora i da se malo manje druzim sa pumpadzijama Izvinjavam se ako vec imaju odgovori na neka pitanja, velika je tema. Inace, CRF je sjajna masina, bar iz ugla jednog pocetnika. Preporucio bi je svakome ko ulazi u ovaj svet. @Andrej_Hotstepper Nedostaje li hondica? Sta se sada vozi? Promenio Jul 26 član Skandi 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
maxx 1200 Napisano Jul 26 Zainteresovan, 499 postova Lokacija: Novi Sad Motocikl: Suzuki V-Strom 650 Prijavi odgovor kao problematičan 6 hours ago, Skandi said: Ima li neko preporuku za USB punjac i neki nosac za telefon? @DjordjeMijailovic Pomozi coveku, davaj kako izgleda tvoj setup 6 hours ago, Skandi said: Takodje me zanima da li je neko narucivao i ugradjivao onaj veci acerbis rezervoar? Ugradjivali su neki. Nezz dal je Andrej 6 hours ago, Skandi said: Inace, CRF je sjajna masina, bar iz ugla jednog pocetnika. Preporucio bi je svakome ko ulazi u ovaj svet. Najbolja masina Fantastican odnos ulozeno - zabava 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Andrej_Hotstepper 7099 Napisano Jul 27 Drug član, 2979 postova Lokacija: NS Motocikl: Versys 650 Kiklop Prijavi odgovor kao problematičan 18 hours ago, Skandi said: Pozdrav braci po CRFu Ima li neko preporuku za USB punjac i neki nosac za telefon? Amazon.com WWW.AMAZON.COM Ovako nesto mi upada u oko. Deluje da se lako montira. Ima li neko iskustva sa ovim? Telefon planiram da nakacim stari android mobilni koji vise ne koristim, samo za potrebe navigacije(ako ima neko bolje resenje, otvoren sam da cujem). Takodje me zanima da li je neko narucivao i ugradjivao onaj veci acerbis rezervoar? Ima li to kod nas negde da se uzme ili moram preko naruciti? Nesto me uhvati anksioznost svaki put kad padnu crtice ispod pola (valjda zato sto su one crtice gore sire, pa mi deluje da druga polovina ode brze ). A i hteo bi da povecam autonomiju motora i da se malo manje druzim sa pumpadzijama Izvinjavam se ako vec imaju odgovori na neka pitanja, velika je tema. Inace, CRF je sjajna masina, bar iz ugla jednog pocetnika. Preporucio bi je svakome ko ulazi u ovaj svet. @Andrej_Hotstepper Nedostaje li hondica? Sta se sada vozi? Imam dana da mi fali... Versys 650, i neki XJ6 koji u gostima.. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
penumbra 134 Napisano Jul 29 Svrati ponekad, 153 postova Lokacija: Goettingen-Beograd-Krusevac Motocikl: CRF300L Prijavi odgovor kao problematičan On 7/26/2024 at 2:41 PM, Skandi said: Pozdrav braci po CRFu Ima li neko preporuku za USB punjac i neki nosac za telefon? Amazon.com WWW.AMAZON.COM Ovako nesto mi upada u oko. Deluje da se lako montira. Ima li neko iskustva sa ovim? Telefon planiram da nakacim stari android mobilni koji vise ne koristim, samo za potrebe navigacije(ako ima neko bolje resenje, otvoren sam da cujem). Takodje me zanima da li je neko narucivao i ugradjivao onaj veci acerbis rezervoar? Ima li to kod nas negde da se uzme ili moram preko naruciti? Nesto me uhvati anksioznost svaki put kad padnu crtice ispod pola (valjda zato sto su one crtice gore sire, pa mi deluje da druga polovina ode brze ). A i hteo bi da povecam autonomiju motora i da se malo manje druzim sa pumpadzijama Izvinjavam se ako vec imaju odgovori na neka pitanja, velika je tema. Inace, CRF je sjajna masina, bar iz ugla jednog pocetnika. Preporucio bi je svakome ko ulazi u ovaj svet. @Andrej_Hotstepper Nedostaje li hondica? Sta se sada vozi? Imam ja slican punjac koji je ugradjen u ADVSPEC faring, ima i voltmetar (vidi slike iznad sa garimon, u desnom cosku se vidi punjac). Radi odlicno u principu i 0 cimanja je da se namesti. Jedino sa cime sam morao da se zajebavam je da iz tog konektora izdvojim jos jedan set zica za Garmin (nisam sekao fabricke zice). Pre nego sto sam uzeo ovo advspec, montirao sam vezicom sa spoljne strane onog kruga gde prolazi kociono crevo. Gledao sam i ja veci rezervoar i nema kod nas u Srb, mora iz inostranstva da se narucuje, oko 300-350e, ali sam na kraju odustao jer autonomija od 200+km mi je vise nego dovoljna i plus ne radi fabricki kljuc na acerebis rezervoaru i moras da se zajebavas sa premestanjem pumpe i plovka u novi rezervoar. Video sam kako izgleda na T7 i super je, ali mi jednostavno nije potrebno. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Skandi 18 Napisano Jul 29 (promenjeno) U prolazu, 7 postova Lokacija: Kraljevo Motocikl: Honda CRF300L Prijavi odgovor kao problematičan Odlicno. Punjac cu onda naruciti sto pre. Najvise me je i privuklo to sto je malo cimanja da se namesti Ovaj advspec fairing deluje prakticno, ali ruzno do zla boga. Jel taj mini vizir daje neku zastitu od vetra vozacu ili samo za navigaciju? Sto se rezervoara tice, to zvuci kao previse cimanja za sad. Da ga pustimo mi do kraja sezone ovako, mozda se i navniknem Hvala na odgovorima. Evo i nekih slika od ovog vikenda sa Gledickih planina. Probao sam malo i ovaj yz250f. Nema sta, cupa iz svake brzine lepo, ali treba ozbiljna forma voziti to duze od sat vremena. Previse je nakako tvrd motor za moj ukus. Honda negde malo sporija, ali izlazi svugde! Promenio Jul 29 član Skandi 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Pseudonim 118 Napisano Octobar 5 (promenjeno) Svrati ponekad, 123 postova Lokacija: Bg Motocikl: KTM 790 Adventure R, Honda CRF300L i ženina Yamaha TW125 :-) Prijavi odgovor kao problematičan Pozdrav CRF-ovcima! Da li bi neko od vlasnika Honda CRF300l bio voljan da mi pomogne u snimanju jedne recenzije? Tacnije, voleo bih da par vozača CRF300l (kojima ECU, usis i auspuh nisu modifikovani) proba moj motor i da nakon toga snimim njihove komentare, zapažanja i da uporede (opišu) eventualne razlike u ponašanju i snazi motora. Ja sam u BG. Ako neko može i želi nek mi se javi na poruku. Verovatno sve zajedno ne bi trajalo duže od 30-60 min vašeg vremena. Ja sam modifikovao ECU, usis i izduv, pa bi bilo interesantno snimiti video recenziju tih promena i eventualno preporučiti. Hvala unapred. Pozdrav. Saša. Promenio Octobar 5 član Pseudonim 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
aca-pn 6308 Napisano Octobar 6 Enduraš, 6363 postova Lokacija: Paracin Motocikl: CRF300L Prijavi odgovor kao problematičan Pa napisi ti prvo svoju recenziju ovde, sta si konkretno radio i razlika pre i posle. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Pseudonim 118 Napisano Octobar 6 (promenjeno) Svrati ponekad, 123 postova Lokacija: Bg Motocikl: KTM 790 Adventure R, Honda CRF300L i ženina Yamaha TW125 :-) Prijavi odgovor kao problematičan Stvar i jeste u tome, što ne mogu to skroz objektivno da uradim jer nisam moj motor ni jedan minut vozio u fabričkom stanju, nego sam ga odmah modifikovao. U modifikovanom stanju sam mu napravio 1500km. Neki dan sam se vratio sa petodnevnog T.E.T.-a. Što se tiče performansi: - ECU je modifikovan od strane 550Performace u stage 1. To znači 18% više konja i 12% više obrtnog momenta. - ECU mora u paketu sa kompletnim izduvom. Ja imam Dominator izduv. - takođe mora da se promeni/preradi velocity stack (veza između airboxa i elektronskog ubrizgavanja) - dodatni otvor na airboxu - TwinAir filter vazduha (to nije moralo, ali sam i to stavio) detaljan opis performansi i toga šta se dobija i koje su promene i cena za ECU je ovde: 404 Not Found WWW.550PERFORMANCE.COM 550Performance odabrati stage 1. Više detalja kasnije. Evo mali trejler u slikama ispod. Puno dodatne opreme i zaštite, itd. Sledeći potez je suspenzija/amortizeri. Promenio Octobar 6 član Pseudonim 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Pseudonim 118 Napisano Octobar 6 Svrati ponekad, 123 postova Lokacija: Bg Motocikl: KTM 790 Adventure R, Honda CRF300L i ženina Yamaha TW125 :-) Prijavi odgovor kao problematičan Neki su se javili već - hvala im. Samo smo dosta daleko jedni od drugih. Za objektivnost promena koje sam napravio mi treba neko ko ima i vozi isti bajk samo ne modifikovan značajno, Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Pseudonim 118 Napisano Octobar 6 Svrati ponekad, 123 postova Lokacija: Bg Motocikl: KTM 790 Adventure R, Honda CRF300L i ženina Yamaha TW125 :-) Prijavi odgovor kao problematičan Prethodni i sadašnji bajk. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Pseudonim 118 Napisano Octobar 6 Svrati ponekad, 123 postova Lokacija: Bg Motocikl: KTM 790 Adventure R, Honda CRF300L i ženina Yamaha TW125 :-) Prijavi odgovor kao problematičan Detaljno razrađena i testirana CRF300l . 4 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
mradomir 3050 Napisano Octobar 6 8-bit, 1873 postova Lokacija: Beočin Motocikl: KTM690 | Freeride 250R | Burgman 650 Prijavi odgovor kao problematičan Sudeći po dyno testu razlika se primeti tek na 7, 8 hiljada. To što tebi treba do 5 hiljada ič se ne primeti. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Andrej_Hotstepper 7099 Napisano Octobar 6 Drug član, 2979 postova Lokacija: NS Motocikl: Versys 650 Kiklop Prijavi odgovor kao problematičan ...što bi rekli naši stari "You can't beat a dead horse". 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Pseudonim 118 Napisano Octobar 7 Svrati ponekad, 123 postova Lokacija: Bg Motocikl: KTM 790 Adventure R, Honda CRF300L i ženina Yamaha TW125 :-) Prijavi odgovor kao problematičan Hvala za komentar. Istrazio sam celu priču uzduž, popreko i dijagonalno. Treba probati i uporediti, zato i pitam ko je voljan. Nije sve u grafikonu ima dosta toga i u osećaju, odazivu na gas itd. Najveća briga mi je bila da li ću biti u bedaku nakon DRZ ( koji sam namunjio Alhena Big bore kit, JD jet kit i sve ostalo sem karba i bregastih od E modela). Rezultat sa modifikacijama na CRF za sad je veoma zadovoljavajuci (za mene). Imamo još prostora za modifikacije ako bude trebalo…..za sada sam zadovoljan. Za TET je bio odličan, sem amortizera…. gume i amortizeri su sledeći. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Motorcyclist 16480 Napisano Octobar 7 Integrisan, 4933 postova Prijavi odgovor kao problematičan Zasto Kawasaki ne prodaje KLX300 u Evropi? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
aca-pn 6308 Napisano Octobar 7 Enduraš, 6363 postova Lokacija: Paracin Motocikl: CRF300L Prijavi odgovor kao problematičan 2 hours ago, Pseudonim said: Hvala za komentar. Istrazio sam celu priču uzduž, popreko i dijagonalno. Treba probati i uporediti, zato i pitam ko je voljan. Nije sve u grafikonu ima dosta toga i u osećaju, odazivu na gas itd. Najveća briga mi je bila da li ću biti u bedaku nakon DRZ ( koji sam namunjio Alhena Big bore kit, JD jet kit i sve ostalo sem karba i bregastih od E modela). Rezultat sa modifikacijama na CRF za sad je veoma zadovoljavajuci (za mene). Imamo još prostora za modifikacije ako bude trebalo…..za sada sam zadovoljan. Za TET je bio odličan, sem amortizera…. gume i amortizeri su sledeći. I ja sam razmisljao da krenem tim putem, ali sam video da treba prilicno para da spucam u to zbog par procenata dobitka snage, pa sam odustao. Jedino sam promenio top zbog zvuka i ustede u tezini (sekundarno), i ono sto je stvarno neophodno na ovom motoru, a to je skidplate i zadnji amortizer. Takodje sam sa drz-a presao na crf i pomirio se sa tim da je za ovaj motor cak i priblizna snaga drz-a misaona imenica, ali zato ima drugih kvaliteta u kojima odskace od drz-a. Prvenstveno prenosni odnosi u menjacu koji su pogodjeni savrseno, veca udobnost, ubrizgavanje i dosta manja potrosnja. 4 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Pseudonim 118 Napisano Octobar 7 (promenjeno) Svrati ponekad, 123 postova Lokacija: Bg Motocikl: KTM 790 Adventure R, Honda CRF300L i ženina Yamaha TW125 :-) Prijavi odgovor kao problematičan Kad budem našao nekoga ko hoće da proba bajk i da prokomentariše…..biće sve mnogo objektivnije…..ovako je samo teorija. Ja sam lično zadovoljan sa dobijenim rezultatima….. u poređenju sa time što sam vozio 10 min pre par meseci nečiji nemodifikovani crf. Rezultati ovih modifikacija smatram da su daleko veći nego većina misli. Ali videcemo šta će buduci kandidati za test da kažu. Promenio Octobar 7 član Pseudonim Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Andrej_Hotstepper 7099 Napisano Octobar 7 Drug član, 2979 postova Lokacija: NS Motocikl: Versys 650 Kiklop Prijavi odgovor kao problematičan Ja bi probo Imao sam dva, na mom jedno 16.000 sperjo Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
mradomir 3050 Napisano Octobar 7 8-bit, 1873 postova Lokacija: Beočin Motocikl: KTM690 | Freeride 250R | Burgman 650 Prijavi odgovor kao problematičan 11 hours ago, Pseudonim said: Najveća briga mi je bila da li ću biti u bedaku nakon DRZ Mislim da nisi pogrešio, čak i da nisi modifikovao sve to. Kada je u pitanju enduro vožnja od više dana CRF je Mercedes za DRZ-a 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Pseudonim 118 Napisano Octobar 7 Svrati ponekad, 123 postova Lokacija: Bg Motocikl: KTM 790 Adventure R, Honda CRF300L i ženina Yamaha TW125 :-) Prijavi odgovor kao problematičan 7 hours ago, Andrej_Hotstepper said: Ja bi probo Imao sam dva, na mom jedno 16.000 sperjo Bilo bi još bolje da ga imaš i sada za poređenje. Mozemo da se nađemo u narednom periodu na Vencu na Fruškoj. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...