DjileNS 26 Napisano Maj 30, 2022 U prolazu, 64 postova Lokacija: Novi Sad Motocikl: Suzuki GSR 600 Prijavi odgovor kao problematičan Ok hvala,provericu,mada tamo sam gledao pirelli ne znam kako nisam video metzeler,moracu opet Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
DjileNS 26 Napisano Jun 14, 2022 U prolazu, 64 postova Lokacija: Novi Sad Motocikl: Suzuki GSR 600 Prijavi odgovor kao problematičan Nakon 15 dana potrage i 15 dana agonije ne bi li nasao gume za skuter,kriterijum sa pirelli je spao na bilo koja samo da nadjem. Danas konacno je pronadjen jedan opanak,barem zadnji,sad vijam prednji a to ce po do sadasnjem iskustvu pooootrajati. Hvala svima na savetima Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
boza_kg 5014 Napisano Jun 14, 2022 Drug član, 3764 postova Lokacija: Kragujevac Motocikl: Kymco Agility+ 300 Prijavi odgovor kao problematičan Nema robe, cene skaču... Onaj ko prodaje ne zna po kojoj ceni posle može da nabavi sledeću turu. Zeznuta vremena dolaze Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
DjileNS 26 Napisano Jun 15, 2022 U prolazu, 64 postova Lokacija: Novi Sad Motocikl: Suzuki GSR 600 Prijavi odgovor kao problematičan Kaze ovaj covek koji je uspeo barem jednu da mi nabavi,da je to to,prednju verovatno ove godine necu naci,on se time bavi i kaze zna kakav zastoj dolazi,to stta se uhvati sad uhvati,ako se propusti bice parkiranih motora,nazalost. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
boky327 513 Napisano Jun 15, 2022 Svrati ponekad, 311 postova Lokacija: Bijeljina Motocikl: Bandit 400, Transalp 600 Prijavi odgovor kao problematičan Ja od stare zadnje "napravio" sat za radionicu. Sva sreca pa ne bacih 5 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Blaza 10235 Napisano Jul 12, 2022 Ne silazi, 2350 postova Lokacija: Beograd, Bele Vode Motocikl: ex.Liberty 125 & Scarabeo 400i, Kawa ER-5 Prijavi odgovor kao problematičan Trebaju mi opanci...novi, stare imam Neka preporuka, što povoljnije (u kešu), da valja ? Od maja 2020 do početka juna 2022 sam koristio Mitas tf, oko 18.000 km. Zadnja se raspala, odmah skinuta i prednja. Prvih godinu dana bilo sve o.k. Posle su dooosta slabije držale asfalt, al su izgurale lepu km. Neki predlog, iste ili...? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Borkosan 620 Napisano Jul 12, 2022 Zainteresovan, 500 postova Lokacija: Novi Sad Motocikl: Voge 300 Rally Prijavi odgovor kao problematičan Moj glas Dunlop, drzi odlicno, upravljiva. Zadnja mi je DOT 2017 i nema znakova zamora ni malo. Menjacu je sledece godine samo zbog starosti jer je šara još super. Ali da se ogradim druge nisam probao pa ne mogu da poredim. Prednju držim na 0.1-0.2 bar vise od propisanog, nekako mi je Bev upravljiviji na manjim brzinama tako.Edit: kupujem uvek gume u Lav Auto u Žarkovu.Sent from my iPhone using Tapatalk 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
DjileNS 26 Napisano Jul 14, 2022 U prolazu, 64 postova Lokacija: Novi Sad Motocikl: Suzuki GSR 600 Prijavi odgovor kao problematičan On 12.7.2022. at 11:13, Blaza je napisao: Trebaju mi opanci...novi, stare imam Neka preporuka, što povoljnije (u kešu), da valja ? Od maja 2020 do početka juna 2022 sam koristio Mitas tf, oko 18.000 km. Zadnja se raspala, odmah skinuta i prednja. Prvih godinu dana bilo sve o.k. Posle su dooosta slabije držale asfalt, al su izgurale lepu km. Neki predlog, iste ili...? Ja sam pre mesec dana stavio michelin city grip 2 i dobra je,pre toga sam imao metzeler feel free i ne vidim nikakvu razliku,obe su dobre,ostale nisam imao priliku da vozim 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
DjileNS 26 Napisano Jul 19, 2022 U prolazu, 64 postova Lokacija: Novi Sad Motocikl: Suzuki GSR 600 Prijavi odgovor kao problematičan Kupio sam danas gumu Dunlop 120/70-14 61P TL SCOOTSMART,ja sam je kupio za prednji tocak,medjutim puse na njoj rear wheel rotation i strelica u tom pravcu,po mojoj logici i znanju engleskog to je guma za zadnji tocak,e sad neko me ubedjuje da ona moze i na prednji da se montira da to nema veze da li je zadnja ili prednja,bitna je oznaka,da bude u meri 120/70/14 e pa eto ako neko moze da pomogne da znam sta da radim,da vracam gumu ili da montiram? Evo i slika gume Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Blaza 10235 Napisano Jul 19, 2022 Ne silazi, 2350 postova Lokacija: Beograd, Bele Vode Motocikl: ex.Liberty 125 & Scarabeo 400i, Kawa ER-5 Prijavi odgovor kao problematičan Na nekim gumama piše npr strelica levo, front wheel rotation, a sa druge strane strelica desno, rear wheel rotation. Zavisi od dimenzije guma, negde se "gađa" na prednji, a na neki drugi skuter na zadnji točak . Sigurno ima razloga zašto je obeleženo... Ako kod tebe piše da je samo za zadnji točak (a nema oznake za prednji), onda ide pozadi... Dal može i napred ? Pa, može. A dal će to da valja ? E, pa to samo proizvođač zna... 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Sharky - Alex 6526 Napisano Jul 20, 2022 (promenjeno) Drug član, 1887 postova Lokacija: Beograd-Borča Motocikl: CFmoto 800MT Prijavi odgovor kao problematičan Ja bi to vratio i trazio za prednji, po nekoj logici trebalo bi sare da se razlikuju, zadnji tocak gura, prednji upravlja samim tim se i gume razlikuju Gledao sam moje gume, na prednjim pise front wheel only, a na zadnjoj real. ova rec “only” sve govori Promenio Jul 20, 2022 član Sharky - Alex 1 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
DjileNS 26 Napisano Jul 20, 2022 U prolazu, 64 postova Lokacija: Novi Sad Motocikl: Suzuki GSR 600 Prijavi odgovor kao problematičan Da i kod mene na prednjem trenutno pise front wheel metzeler je u pitanju,a na ovoj pise rear ,tako sam i ja mislio,te gume koje mogu i nazad i napred trebalo bi da pise front/rear a ovde ne pise,a i sara kako gledam po internetu nije kao na slikama za prednji tocak. Nista probacu da vratim danas ,hvala za savet Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Miroslav91 602 Napisano Jul 20, 2022 Zainteresovan, 394 postova Lokacija: Aleksandrovac Motocikl: Honda Hornet 600 / Honda Silver Wing 400 Prijavi odgovor kao problematičan Verovatno je uglavnom dimenzija za zadnji tocak takva pa pise za zadnji. Pretrazi po internetu. Prednja i zadnja guma istog proizvodjaca i iste sare se montiraju u suprotnim smerovima. Ako tu stavis napred i samo ne ispostujes smer rotacije nego stavis suprotno, to bi trebalo da je ok. Opet, javice se neko ko je upuceniji. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
keš 459 Napisano Jul 20, 2022 Svrati ponekad, 300 postova Lokacija: Bačka Palanka Motocikl: Honda SW 400 Prijavi odgovor kao problematičan Nisu iste sare na prednjoj i zadnjoj. Evo kako izgleda prtednja. https://shopee.ph/Dunlop-ScootSmart-120-70-14-55S-Tubeless-Motorcycle-Tires-(Front)-i.68566928.6747594785 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Blaza 10235 Napisano Jul 20, 2022 Ne silazi, 2350 postova Lokacija: Beograd, Bele Vode Motocikl: ex.Liberty 125 & Scarabeo 400i, Kawa ER-5 Prijavi odgovor kao problematičan Danas poručio novi set guma... Opet Mitas...jbga, nisu neke, al su stare izdržale 18.000 km, što je za pohvalu... Ne mogu da dam za dve Mišelinke 19.500 kad me toliko košta 4 gume za Tojotu, i još kusur... Sutra u potragu za novim ležajevima točkova, pa da se "obuvamo"... 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Loshmi82 352 Napisano Jul 20, 2022 Drug član, 1081 postova Lokacija: Beograd, Vracar... Novi Sad Motocikl: Bev 250ie. Prijavi odgovor kao problematičan Ako sam ja neki dan dobro video set za Beverly kosta oko 15K za Mitas, a oko 18K za Pirelli Scooter Angel... Ako je tako nema nikakvog smisla kupovati Mitas.. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Blaza 10235 Napisano Jul 20, 2022 Ne silazi, 2350 postova Lokacija: Beograd, Bele Vode Motocikl: ex.Liberty 125 & Scarabeo 400i, Kawa ER-5 Prijavi odgovor kao problematičan 13.500 din, obe u S verziji (180 km/h).... Imaš za 12.000 u Pilot sportu, P verzija (do 150 km/h). Neću da rizikujem Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Blaza 10235 Napisano Jul 20, 2022 Ne silazi, 2350 postova Lokacija: Beograd, Bele Vode Motocikl: ex.Liberty 125 & Scarabeo 400i, Kawa ER-5 Prijavi odgovor kao problematičan I da, taj set je 110/140, a moje 110/150 (prednja/zadnja) Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
DaliborBP 1243 Napisano Jul 21, 2022 (promenjeno) BJB Maxi scooter club, 1668 postova Lokacija: Backa Palanka SRB / Ludwigsburg DE Motocikl: Sanja o NT1100 :) Prijavi odgovor kao problematičan Djile u malim colazama do 14 coli,ista je sara i za prednju i zadnju samo je stavljas u smer za koju ti poziciju treba. Nije greska. Promenio Jul 21, 2022 član DaliborBP Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
keš 459 Napisano Jul 21, 2022 (promenjeno) Svrati ponekad, 300 postova Lokacija: Bačka Palanka Motocikl: Honda SW 400 Prijavi odgovor kao problematičan Kod 14 coli nije ista sara. Samo pogledaj sliku na par postova iznad i jasno je sve. Ako koza laže, rog ne laže. Promenio Jul 21, 2022 član keš Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Loshmi82 352 Napisano Jul 21, 2022 Drug član, 1081 postova Lokacija: Beograd, Vracar... Novi Sad Motocikl: Bev 250ie. Prijavi odgovor kao problematičan Pre 19 sati, Blaza je napisao: 13.500 din, obe u S verziji (180 km/h).... Imaš za 12.000 u Pilot sportu, P verzija (do 150 km/h). Neću da rizikujem Aha...ok..ja gledao na KP...bio set 15K.. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
DjileNS 26 Napisano Jul 21, 2022 U prolazu, 64 postova Lokacija: Novi Sad Motocikl: Suzuki GSR 600 Prijavi odgovor kao problematičan Nije ista sara zato sam i bio u dilemi,a sto je najgore guma je dosta pljosnata,kao da je za zadnji a ne za prednji(cak i pise da je za zadnji) a prednja bi trebala da bude zaobljenija,to me najvise brinulo,zato sam ipak vratio gumu i uspeo da narucim city grip 2 jer mi je takva i nazad koji sam stavio pre mesec ipo dana,mislim da je ipak bolje koliko toliko da budu u paru. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
DaliborBP 1243 Napisano Jul 21, 2022 (promenjeno) BJB Maxi scooter club, 1668 postova Lokacija: Backa Palanka SRB / Ludwigsburg DE Motocikl: Sanja o NT1100 :) Prijavi odgovor kao problematičan Pre 11 sati, keš je napisao: Kod 14 coli nije ista sara. Samo pogledaj sliku na par postova iznad i jasno je sve. Ako koza laže, rog ne laže. Zavisi od dimenzije gume. Dok sam vozio madisona ,ista sara je isla za napred i nazad ...samo je trebalo smer namestiti. Dok recimo na burgmanu 400, prednja je sara je kao 'riblja kost' ,a zadnja drugacija. Uglavnom,koliko sam zapamtio manje colaze do 14 neke dimenzije su iste. Promenio Jul 21, 2022 član DaliborBP 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
keš 459 Napisano Jul 21, 2022 Svrati ponekad, 300 postova Lokacija: Bačka Palanka Motocikl: Honda SW 400 Prijavi odgovor kao problematičan DaliborBP 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Mr_Wolf 2128 Napisano Jul 26, 2022 Drug član, 818 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Honda NT1100 Prijavi odgovor kao problematičan Do danas sam vozio Michelin Pilot Power 3 scooter i bile su... onako. Ne mogu da kažem da sam bio oduševljen, ali nisu bile ni uzrok nekih kritičnih situacija. Malo nestabilne preko zebri, malo teže za obaranje ali ok. Danas su stavljene Metzeler Feelfree. Rečima ne može da se opiše kakva je razlika. Kada krenem da se naginjem, ove bukvalno pitaju koliko treba, a onda mi kažu ma možeš još. Ovo je bilo uvozavanje i čišćenje: Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...