Fejbi 3 Napisano Novembar 8, 2022 U prolazu, 5 postova Lokacija: Dorćol Motocikl: Aprilia Sportcity 250 Prijavi odgovor kao problematičan pre 9 minuta, Satelis je napisao: Mitas za motocikle je Ok ali Mitas za mopede i ne baš. Da sam na tvom mestu uzeo bi Miselinku. Pored guma zameni ventile, proveri pločice, ležajeve točkova kad se već skida. Hvala. Hoću. Super ću da ga sredim i onda će da padne sneg i zaledi 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
vladags 131 Napisano Mart 10, 2023 Svrati ponekad, 103 postova Prijavi odgovor kao problematičan Možda ima neka bolja tema, možda je već moje pitanje negde obradjeno, ali ja ne nadjoh, pa da ovde neku svoju dilemu rezrešim i podelim sa ostalima. Elem, da li sprej za gume na putu rešava probušenu gumu na skuteru ili uopšte motoru? Vredi li nositi sa sobom one kako ih zovu "Kobasice"? Kod kola je lako, imaš rezervni točak ili ako voziš Vespu ali mi ostali... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
SQTR 634 Napisano Mart 10, 2023 Donaudampfschifffahrtselektrizitätenhauptbetriebswerkbauunterbea, 461 postova Lokacija: Cukarica Beograd Motocikl: Forza 350 ('22) Prijavi odgovor kao problematičan Na skuteru pa i na motoru ces tesko imati busnu gumu kojoj treba krpljenje. Ne daj bože da pukne, neće ona biti jedini problem. Najčešći uzrok su srafovi koji lagano ispuštaju gumu i primetis posle vece pauze da imas problem. Ja nosim uvek set za čep a za vazduh mozes uvek da se snadjes lokalno. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
SQTR 634 Napisano Mart 10, 2023 Donaudampfschifffahrtselektrizitätenhauptbetriebswerkbauunterbea, 461 postova Lokacija: Cukarica Beograd Motocikl: Forza 350 ('22) Prijavi odgovor kao problematičan Samo jos jednom da se zakunem u Pirelli Angel. Guma bez greske. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
vladags 131 Napisano Mart 11, 2023 Svrati ponekad, 103 postova Prijavi odgovor kao problematičan Hala na odgvoru. Znači taj set za čep ili kako već zovu "kobasice", vredi imati. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Blaza 9649 Napisano Mart 11, 2023 Ne silazi, 2267 postova Lokacija: Beograd, Bele Vode Motocikl: ex.Liberty 125 & Scarabeo 400i, Kawa ER-5 Prijavi odgovor kao problematičan Sve je isto kao za auto. Imam sve duplo: mini kompresor, set za krpljenje jedno vreme i sprej/penu za krpljenje/naduvavanje. Razlika je jedino u debljini gume, na motoru je tanja, pa treba biti obazriv sa "glistama". One su samo prva pomoć, do vulkanizera, koji će ili udariti fleku iznutra, ili staviti novu. I pored svega navedenog, treba imati neki paket pomoći na putu. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
vladags 131 Napisano Mart 11, 2023 Svrati ponekad, 103 postova Prijavi odgovor kao problematičan Da, da pomoć na putu svakako je prilično korisna, za auto je imam već godinama. Znači kompresorčić, sprej, kobasice eventualno i to je to, ako završi posao super, ako ne onda pomoć na putu. Bitno je imati opcije... 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Alexa90 11547 Napisano Mart 11, 2023 BJB Maxi Scooter Club, 4363 postova Lokacija: Voždovac Motocikl: Honda X-ADV 750 Prijavi odgovor kao problematičan Sprej batali, ako iole misliš da te vulkanizer ne napuši. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
vladags 131 Napisano Mart 11, 2023 Svrati ponekad, 103 postova Prijavi odgovor kao problematičan Da da znam to, Al ako meni pomogne na putu vulkanizeru ću se izvinuti i častiti. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
ZEMZEM 2520 Napisano Mart 11, 2023 ODUSTO OD DIJETE, 2622 postova Lokacija: ZEMUN Motocikl: GSX650F & NMAX155 Prijavi odgovor kao problematičan Sprej sam i ja odavno izbacio iz paketa za ne daj bože. Sad nosim samo taj set za krpljenje sa glistama + ampule + mini kompresor na baterije. Ako rupu ne može da zatvori glista, sprej sigurno neće. Moje mišljenje. Nisam do sada, da tako i ostane daj Bože, imao problema sa bušenjem gume na motoru ili skuteru. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
vladags 131 Napisano Mart 11, 2023 Svrati ponekad, 103 postova Prijavi odgovor kao problematičan Možda kombinacija te gliste i spreja reši stvar. Naravno, ovo pišem i pitam samo u slučaju da se čovek zadesi ne daj bože negde gde se ne može doći do neke pomoći. Sve ostalo je naravno rešavanje kako treba. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
muljaz 1888 Napisano Mart 11, 2023 Skuteras, 3691 postova Lokacija: Ivanjica Motocikl: T-Max 500 Prijavi odgovor kao problematičan Kako se City Grip 2 ponasa po vrucinama, kad je asfalt dobro vreo? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
MaxiS 2581 Napisano Mart 11, 2023 Drug član, 1511 postova Lokacija: Niš Motocikl: Kawasaki Versys 650 Prijavi odgovor kao problematičan To sto ce vulkanizer da me napusi, je poslednja stvar koja me brine u tom trenutku. Najmanja briga Prosle godine, kad sam se vracao iz Djavolje varosi, u sred nedodjije, nagazim na sraf. Rupa bila velicine prsta. Dva cepa, crva, kobasice kako ih zovete, nisu pomogle. Da sam imao i sprej, i to bih usuo unutra. I onako sam kupio novu kad sam se vratio... Sad obavezno imam oba. I sprej i set. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Alexa90 11547 Napisano Mart 11, 2023 BJB Maxi Scooter Club, 4363 postova Lokacija: Voždovac Motocikl: Honda X-ADV 750 Prijavi odgovor kao problematičan U prevodu, sprej je sranje. Samo usere gumu i felnu iznutra. Čitajte između redova. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
bracabgd 891 Napisano Mart 11, 2023 BJB Maxi Scooter Club, 2069 postova Lokacija: Београд Motocikl: Био некад јапанац сада понтадеранац,и поново јапанац Prijavi odgovor kao problematičan pre 27 minuta, muljaz je napisao: Kako se City Grip 2 ponasa po vrucinama, kad je asfalt dobro vreo? Ја је возим на Бугију и за сада презадовољан у свим временским условима Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
vladags 131 Napisano Mart 11, 2023 Svrati ponekad, 103 postova Prijavi odgovor kao problematičan pre 10 minuta, Alexa90 je napisao: U prevodu, sprej je sranje. Samo usere gumu i felnu iznutra. Čitajte između redova. Generalno da Al meni je jednom pomogao na autu. Sprej je za ne daj bože opcija koja se lako nosi sa sobom. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
ZEMZEM 2520 Napisano Mart 11, 2023 ODUSTO OD DIJETE, 2622 postova Lokacija: ZEMUN Motocikl: GSX650F & NMAX155 Prijavi odgovor kao problematičan E, da sad se setih, kupio sam na Aliju i one šrafiće što se zavrću u gumu. Stoje zajedno u setu sa glistama. Dve veličine po 5kom. ili 10 sad zaboravih. Mislim da je dobra stvar za manju rupicu, imaju na sebi nešto rekao bih da je neka vrsta lepka. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
MaxiS 2581 Napisano Mart 11, 2023 Drug član, 1511 postova Lokacija: Niš Motocikl: Kawasaki Versys 650 Prijavi odgovor kao problematičan Pre 5 sati, Alexa90 je napisao: U prevodu, sprej je sranje. Samo usere gumu i felnu iznutra. Čitajte između redova. Naravno, ali mi to nije briga. Briga je da ja dodjem do odredista, a ne da placem pored motora-skutera... 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Alexa90 11547 Napisano Mart 11, 2023 BJB Maxi Scooter Club, 4363 postova Lokacija: Voždovac Motocikl: Honda X-ADV 750 Prijavi odgovor kao problematičan I opet nisi skopčao. Šansa da ti sprej pomogne je izuzetno mala. Probao sam odavno kad sam probušio gumu koja je prešla 50km, malo parče stakla mi se zabilo u gumu.. sprej je samo napravio karambol unutra, pomogao nije. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Alexa90 11547 Napisano Mart 11, 2023 BJB Maxi Scooter Club, 4363 postova Lokacija: Voždovac Motocikl: Honda X-ADV 750 Prijavi odgovor kao problematičan Pre 7 sati, vladags je napisao: na autu Gazište moto i auto gume nikako nije isto, možda ima i do toga. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
vladags 131 Napisano Mart 11, 2023 Svrati ponekad, 103 postova Prijavi odgovor kao problematičan pre 9 minuta, Alexa90 je napisao: Gazište moto i auto gume nikako nije isto, možda ima i do toga. Moguće da ima i do toga da se bolje rasporedi lepak po unutrašnjosti gume. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Davor83 18 Napisano Mart 12, 2023 (promenjeno) U prolazu, 77 postova Lokacija: Alibunar Motocikl: Piaggio Beverly Cruizer 500 Prijavi odgovor kao problematičan Taman sam hteo da postavim pitanje koju prednju gumu za Beverliya 500 da kupim, ali čim mi je zadnja MCG2, onda će i prednja biti od te sorte. Sada da postavim jedno glupo pitanje? Na koliko bara ide prednja guma 110/70-16, a na koliko zadnja 150-70-14? Promenio Mart 12, 2023 član Davor83 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Rider000 1239 Napisano Mart 12, 2023 Zainteresovan, 804 postova Lokacija: Zapadna Bačka Motocikl: EX Honda CB500X '23---------------------------------------EX Honda Africa Twin '17------------------------------------------V Strom 650XT '24------------------------- Prijavi odgovor kao problematičan @Davor83Nemoj me držati za reč ali mislim da obe idu na 2.2bar-a. Sem u slučaju sa suvozačem iza, onda zadnja na 2.3 ide. Ispraviće me neko ako grešim. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Borkosan 612 Napisano Mart 12, 2023 Zainteresovan, 500 postova Lokacija: Novi Sad Motocikl: Voge 300 Rally Prijavi odgovor kao problematičan Ovo je iz manualaSent from my iPhone using Tapatalk 1 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
vladags 131 Napisano Mart 13, 2023 Svrati ponekad, 103 postova Prijavi odgovor kao problematičan Evo, da uletim ja opet sa jednim pitanjem oko guma. Kod zamene guma, obzirom na specifičnost skidanja točka, a verujem i balansiranja, da li treba tražiti vulkanzere koji rade moto program guma ili to generalno rade svi vulkanizeri? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...