Phantom UK 1035 Napisano Novembar 22, 2012 Zvrk, 411 postova Lokacija: London, UK, (ZG,BG) Motocikl: ER-6F 2012 Prijavi odgovor kao problematičan Bilo je užitak čitati i gledati ovaj putopis i hvala ti što si ga podijelio s nama. Najteza je "ta prva" posjeta ....ulazak u grad, pogled na skolu, vrtic, park. Dosta toga se promijenilo i nove zgrade izgradile, ali vrlo lako pronalazis svoju ulicu - kao da si na auto-pilot. Sve je nekako manje nego sto pamtis, puteljak do parka je uzi, drvece po kojima si se pentrao kao klinac je sada nize. Nazire se u daljini i krov tvoje zgrade, i sto se vise blizis to srce kuca jace. Kad odjednom, stigao si. Ispred tebe je tvoja zgrada. Tu su i novi grafiti i neki novi klinci se igraju u neposrednoj blizni, ali ti ne obracas paznju.... kao da je vrijeme stalo. Trenutke srece preliva tuga i tako naizmjenice. Cudan osjecaj... ali opet, shvatas u tom trenutku nista ne moze skinuti osmijeh sa tvog lica. Niti sretan niti tuzan...jednostavno,smiren.To je tvoj grad i uvijek ce biti, ali vrijeme je da se krene doma, tamo gdje te znaju po imenu. Nastavi sa pisanjem - tu smo. 1 3 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
burdjan 307 Napisano Novembar 22, 2012 Svrati ponekad, 390 postova Lokacija: Novi Sad Motocikl: Yamaha TDM 900 Prijavi odgovor kao problematičan Bilo je užitak čitati i gledati ovaj putopis i hvala ti što si ga podijelio s nama. Najteza je "ta prva" posjeta ....ulazak u grad, pogled na skolu, vrtic, park. Dosta toga se promijenilo i nove zgrade izgradile, ali vrlo lako pronalazis svoju ulicu - kao da si na auto-pilot. Sve je nekako manje nego sto pamtis, puteljak do parka je uzi, drvece po kojima si se pentrao kao klinac je sada nize. Nazire se u daljini i krov tvoje zgrade, i sto se vise blizis to srce kuca jace. Kad odjednom, stigao si. Ispred tebe je tvoja zgrada. Tu su i novi grafiti i neki novi klinci se igraju u neposrednoj blizni, ali ti ne obracas paznju.... kao da je vrijeme stalo. Trenutke srece preliva tuga i tako naizmjenice. Cudan osjecaj... ali opet, shvatas u tom trenutku nista ne moze skinuti osmijeh sa tvog lica. Niti sretan niti tuzan...jednostavno,smiren.To je tvoj grad i uvijek ce biti, ali vrijeme je da se krene doma, tamo gdje te znaju po imenu. Nastavi sa pisanjem - tu smo. Da, bas tako kao sto si opisao.Vidim da ti je ovo poznata prica. 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
fiuman 41 Napisano Novembar 22, 2012 U prolazu, 82 postova Lokacija: Novi Sad Motocikl: nema Prijavi odgovor kao problematičan Phantom UK je napisao svoj post kao da mi je čitao misli, samo što ja ne znam to tako lepo da sročim na papir. @burdjan za putopis i što si ga postavio. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Loshmi82 350 Napisano Novembar 22, 2012 Drug član, 1080 postova Lokacija: Beograd, Vracar... Novi Sad Motocikl: Bev 250ie. Prijavi odgovor kao problematičan Svaka cast, i meni je zelja da odem i posetim grad. Nikakve korene ne vucem odatle, ali me je pre par godina zaitneresovalo sve sto se desavalo na tom podrucju, tako da, dace Bog sledece sezone da se ode i vidi to, samo se nadam da ce sve proci bez problema. Ma nece biti nikakvih problema ako ne zelis da ih bude....sigurno.... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
zika56 17230 Napisano Novembar 22, 2012 Čuvaj sebe od drugih i druge od sebe, 3667 postova Lokacija: Niš / Donji Adrovac Motocikl: BMW R1100GS (iz prošlog veka) Prijavi odgovor kao problematičan JNA sam "služio" 1977/78 u Nišu (63. Padobranska Brigada), a pošto sam i inače Nišlija, kada smo sa drugarima vikendom izlazili u grad uglavnom smo odlazili u moj stan (kod mojih roditelja). A takođe kada im je neko došao u posetu celokupan boravak i prenoćište je bilo kod mene (naravno bez bilo kakve naknade). Kada smo završili služenje vojnog roka svi smo se okupili kod mene u stanu i odatle se razišli kućama (uz obećanje da će mo se okupljaqti i sastajati svake godine). I nikada se više nismo svi okupili. Posetio sam krajem 1978 najboljeg drugara Ivana (iz Aljmaša kod Osijeka). Otišao sam na jedan dan a ostao sam tamo nedelju dana. Upoznao divne ljude (i njegovu tadašnju devojku a sadašnju suprugu. Čuli se povremeno telefonom sve do 1991! A onda potpuno pokidane veze (sve do prošle godine). Preko interneta saznam telefon i uspem da stupim u vezu sa Ivanom. I onda 17.07.2011. (bez predhodne najave) supruga i ja sednemo na motor i pravac Aljmaš. Samo da napomenem da sam učestvovao u ratnim operacijama 1991-92 i da je moj drugar (kao i svi drugi iz Aljmaša) znao za to. Za mene je ovo bio jedan od najlepših doživljaja za poslednjih tridesettri godine. "Knedla" u grlu i suze! Pola sata gotovo bez reči! Emocije koje nije moguće opisati! Vožnja čamcem Dunavom i Dravom, obilazak poznanika (neki takođe učestvovali u ratu, normalno na "svojoj" strani)! Riblja čorba, pijanka, ..... ! Sutra krenem nazad preko Borova, Vukovara, ..... . Svraćamo redom usput na kafu i sok. fotografišemo se. A za svo vreme na prsluku imam "boje" Veterana 63. Padobranske Brigade. Neki su mi čak zatražili (i dobili) nalepnice i "prišivke". Sa Ivanom se čujemo (i vidimo preko Skypa) bar jednom nedelno i trenutno ugovaramo ponovno viđenje uživo! Izvinjavam se što sam "upao" u tuđu temu, ali mislim da se radi o sličnom doživljaju. Evo i par fotografija. (Powered by frubar.net) 1 6 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
sajdark 3 Napisano Novembar 22, 2012 U prolazu, 12 postova Prijavi odgovor kao problematičan Mnogi od nas smo proveli neko vreme tamo da li na jednoj ili drugo strani. To je prošlo vreme ostale uspomene , više ili manje bolne, vreme se ne može vratiti ali na nama je da neko takvo buduće vreme spečimo da nastane, jer svi smo gubitnici hteli mi to priznati ili ne.Izvinjavam se za off topic 3 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
DaliborBP 1242 Napisano Novembar 26, 2012 BJB Maxi scooter club, 1663 postova Lokacija: Backa Palanka SRB / Ludwigsburg DE Motocikl: Sanja o NT1100 :) Prijavi odgovor kao problematičan Buraz lepo opisano ... Sav sam se najezio i oci su mi zasuzile! Nije sto si mi brat, nego sto je prica tako dirljiva a jedan deo tvog detinjstva nisam ni poznavao ... Znam ukratko kroz sta su nase porodice i bliza rodbina prosli ali lepo je sto si odlucio da odes i vidis kako izgleda rodni grad. Nazalost, verujem i siguran sam da si se osecao kao stranac jer ja svaki put kad predjem granicu se tako osecam i to nije to... Kad predam pasos i udaljim se od HR granice lakse se dise... Nisam nacionalista, ali lepse i ugodnije se osecam dok prelazim most i priblizavam se "nasoj " granici! 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
ANTIC GM 43 Napisano Novembar 27, 2012 Svrati ponekad, 212 postova Lokacija: cacak prislonica g.milanovac Motocikl: Super Tenera 750 91. Prijavi odgovor kao problematičan lepo,lepo...ali,samo su mi se slike mog odlaska kao vojnika JNA sa nepunih 19g u neke NEGOSLAVCE,za koje sam mislio da su u srbiji,a ne tamo negde..izlazimo iz kamiona i pravo u neke kuce u selu...tek tad cujemo obliznje pucnje iz raznog teskog i lakog naoruzanja kao da je tu,,,,negde u takoj blizini ..... cini mi se da mogu i barut da namirisem,,,,gde li ja dodjoh.....neznam,ali u VUKOVAR nikad necu otici,,,jos mi se razne slike motaju po glavi,,,uvek me nesto potrese kad se on spomene.....svaka ti cast kad si otisao,ali onaj pogled na kucu ti vredi vise nego 1000000 reci...ziveli.. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
kocho warrior 16 Napisano Novembar 27, 2012 U prolazu, 48 postova Lokacija: Lacarak Motocikl: yamaha xj 600 diversion Prijavi odgovor kao problematičan zaista lepo opisano i verovatno jedan od jedinstvenih dogadjaja koje si u posledenje vreme doziveo obzirom da sam i sam vukovarcanin tvoju pricu sam bas doziveo dosta emotivno u vukovaru nisam bio od 1996 kada sam poslednji put izasao iz njega radi selidbe u srbiju, obzirom da sam vojno lice i da sam tada sluzbu dobio u sremskoj mitrovici takodje i meni je velika zelja da jos barem jedanput vidim svoj rodni grad u kojem sam se rodio davne 1965 godine i da vidim svoju sada napustenu kucu, mada kao poslednje informacije imam da je ista iz nekog razloga srusena. pozdrav tebi i voleo bih da se i upoznamo Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
burdjan 307 Napisano Novembar 27, 2012 Svrati ponekad, 390 postova Lokacija: Novi Sad Motocikl: Yamaha TDM 900 Prijavi odgovor kao problematičan Hvala na komplimentima.Ako vas put nanese na ovu stranu slobodno se javite a ako ne onda u nekoj voznji ili skupu. Pozdrav Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...