Jump to content

Moto Zajednica

Suzuki Freewind XF650

Recommended Posts

• Svrati ponekad, 108 postova
  • Motocikl: Vetropir

Ovo ti treba, i to ako kupujes novi gledaj bas 34983-14G01 jer je stariji ocito problematican.

http://www.partzilla.com/parts/detail/suzuki/SP-34983-14G01.html

Ja sam ga jurio po otpadima jer odgovara od Burgmana i bio je oko 10-15E, ali ga niko nije imao. Na kraju sam narucio s neta za nekih 30ak dolara...

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• Zbunjen, 888 postova
  • Motocikl: XRV 650 RD03, KLE500

Obicno se polomi jedno ili oba perca.  E sad, ako nije cilindricni dio nastradao, mislim da bi se to dalo napraviti od nekog drugog materijala i da bi radilo, posto vidim na novijim primjercima tog magneta, da taj dio vise uopste nije od metala nego od tvrde plastike, pa navucen na metalni cilindricni dio.

• Drug član, 1665 postova
  • Motocikl: XF650 Zrakoprc :)

Opet nemoj odbacivati konektor. Isto je meni sve to drugo radilo sem brzine, naprskao WD-om i evo sljaka dan danas. Doduse, kod mene se manbifestovalo da radi pa ne radi pa cuknem tablu pa proradi, tako da sam prilicno bio siguran da je nesto u tabli.

• Drug član, 1665 postova
  • Motocikl: XF650 Zrakoprc :)

Probaj nekako magnetom iz ruke nekakako da improzivujes okretanje tocka i vidi da li tabla reaguje. Dmitar je to probao i znao je da mu je sve ispravno sem sto nema magnet

• U prolazu, 3 postova
  • Motocikl: Suzuki Freewind

Cao ljudi,od skoro sam vlasnik ovog motora :) Osim mana kocnica jedino sto primecujem na svom motoru je sto u 3oj brzini se cuje cudan zvuk i to samo u 3oj. Koliko sam se raspitao,to zupcanik menjaca u 3oj brzini pravi problem? ne znam sta se tacno desava ali deluje kao to. Da li neko ima takvih iskustava sa ovim problemom i koliko kosta servis toga,popravka,zamena ? hvala

• Drug član, 359 postova
  • Motocikl: Suzuki sv650N, Honda Hornet 900
2 hours ago, LukaLav89 said:

Cao ljudi,od skoro sam vlasnik ovog motora :) Osim mana kocnica jedino sto primecujem na svom motoru je sto u 3oj brzini se cuje cudan zvuk i to samo u 3oj. Koliko sam se raspitao,to zupcanik menjaca u 3oj brzini pravi problem? ne znam sta se tacno desava ali deluje kao to. Da li neko ima takvih iskustava sa ovim problemom i koliko kosta servis toga,popravka,zamena ? hvala

Ćao Luka, dobro došao na forum. Freewind-a si kupio od mog oca.

To je već ovde poznata mašina, evo je i tema gde je bila oglašena prodaja:

https://forum.bjbikers.com/topic/217270-suzuki-xf-650-freewind/

Teška srca sam prihvatio prodaju, baš mi je bilo žao što odlazi (razmišljao sam i da ga zadržim), a znam da je još teže bilo prethodnom vlasniku, Nikoli.

Motor je održavao Ranko, iz Zrenjanina, na forumu poznat pod nikom @abarth_maniac, i sva prethodna održavanja odrađena su od strane prethodnog vlasnika. Otac je prešao možda 2k kilometara i shvatio da motor više nije za njega.

Znam da ti je otac pri kupovini pomenuo to sa trećom brzinom, da ima taj zvuk. Mi smo se u vezi sa tim raspitivali i dobili informaciju da je kod Suzukija to prosto tako, da to nisu uglađeni, fini i precizni menjači kao što su npr. Hondini i da sam menjač nema problem.

Ja ti želim puno bezbednih i lepih kilometara, i da se sa slatko navozaš. Zaista verujem da si kupio Freewind-a u baš retkom stanju i da ćeš biti prezadovoljan.

Ako bilo šta ne bude kao što smo rekli, javni se, i rešićemo. 😊

Moj broj telefona je 0606219700. Nije bilo prilike da se upoznamo. Možemo popiti piće, a voleo bih i da budem upućen u dalje pustolovine motorića.

Promenio član Luka9905

• Skuteras, 3793 postova
  • Motocikl: T-Max 500

Ja prvo pomislio kupio covek mog bivseg freewinda. I on je slabo kocio i cuo se u trecoj. 
Motor i ne koci toliko lose, ali mora malo jace da se stisne. Mene je to bas nerviralo. Nesto malo se moze dobiti teflonskim crevima ili jos bolje prepravkom celog sistema. Po meni to je bila jedina mana tom motoru. 
U trecoj se cuo kad sam kupio motor. Posle dve godine kad sam ga prodao cuo se isto kao i kad sam kupio. Bez ikakve promene na gore. Cuje se kao kad je propao lager. Razmisaljo sam to da radim, ali je u medjuvremenu morao da ode.

Promenio član muljaz
  • Podržavam 1

• Drug član, 1175 postova

Ne mogu da se setim zvuka u trećoj ali što se kočnica tiče, to je to što kaže @muljaz . Samo treba biti oprezan jer hoće da blokira točak kada se nalegne na kočnicu. Više puta provereno 😁 

Tako da @LukaLav89  predlažem parking i vežbanje i ispitivanje tih granica. Generalno je to odličan motor za vozikanje.

• Sviđa mi se 2

• U prolazu, 31 postova

Hoce da pukne treca brzina, to je isti agregat kao u DR-u, procackajte malo po americkim forumima, postoji resenje samo je pitanje isplativosti

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja