Jump to content

Moto Zajednica

10. Moto GP , Laguna Seca, USA

Recommended Posts

  • Svrati ponekad, 216 postova
  • Lokacija: Beograd
  • Motocikl: GSXR K9 1000 ccm

Ma da je samo tad...padao je kao malo ko,jedino je Randy imao više padova...

 

Zar nije ovaj tvoj ljosnuo malo vise puta, i to boreci se za odlicno sesto mesto?? :nanana:

 

BTW, Neskroman, zaista mislim da je Ducati koji sada vozi Rosi bolji od nekadasnjeg Stonerovog. Nije to samo moje misljenje, mislim da vecina motogp komentatora to tvrdi - ono sto je ondasnji Ducati cinilo pobednickim je samo jedno - Kejsi Stoner. Ako te ne mrzi pretrazi http://www.motomatters.com/ i Emmett-ove tekstove, recimo.

 

Procitacu sve, uvazavam tvoje misljenje, kao i svih ostalih. Ono o cemu ja pricam je da je tad ducati bio konkurentniji nego sto je danas. Verovatno je ovo danas malo bolji motor ali tehnologija napreduje svaki dan a kamoli sta se sve promenilo za toliko sezona... Problemi su ostali (prednji kraj motora, sasija) a nema nikakvih poboljsanja. Ranije ja bar taj motor bio uzasno brz na pravcima... Yamaha i Honda su mnogo napredovale.

 

ISKRENO, svi smo mi pomalo subjektivni, pa tako i svi kriticari, izvrsni direktori, bivsi vozaci, mehanicari, razlicite asocijacije, urednici casopisa, komentatori i sve legende ovog sporta su neciji fanovi, imaju svoje idole, nekad i direktnu korist od svega pa tako daju svoje izjave i vidjenje ovog sporta (iz sopstvenog ugla) i uticu na formiranje slike javnog mnjenja. Naravno, svi oni (i mi) koristimo cinjenice ali one koje nam idu u prilog a za one druge smo precutni ili slepi.

 

Pri tome da zanemarim sta sve moze da se desi kad se necije reci vade iz konteksta i kad se pristrasno neko citira.

  • Podržavam 1

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima


Link to post
Share on other sites

  • Drug član, 1434 postova
  • Lokacija: Beograd
  • Motocikl: KTM 1290 SDR V3

Ranije ja bar taj motor bio uzasno brz na pravcima... Yamaha i Honda su mnogo napredovale.

Ne znam kome je bitna brzina na pravcu ako u svim ostalim segmentima nije kompetitivan a naprotiv dobro se sećam još tokom zime 2011/2012 da su izbacili informaciju da novi Ducati ide 360km/h

Ne znam ko se pali na te gluposti

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima


Link to post
Share on other sites

  • Svrati ponekad, 216 postova
  • Lokacija: Beograd
  • Motocikl: GSXR K9 1000 ccm

Ako je za pohvalu Rosijev pad jer nije hteo da se vozika onda ...

 

Nema ljutnje komentarišemo , nego Seti se Stonera na Dukcu i njegove vožnje, a mahom su svi, tu uključujem i sebe govorili kako pada sam od sebe , a on samo vozio motor za sve novce nije kalkulisao.(bolje bi mu bilo da jeste , nebi ga se sećali samo po padovima). Pa čuveni duel sa Rosijem , nisu odustali ni jedan ni drugi, a znaš i sam kako su vozili , do krajnjih granica.

 

Vidim da se diskusija otegla, i drago mi je zbog toga, valjda smo svi svesni da je nastupila velika pauza :P

 

 

Ja se potpuno slazem sa KomaNS, naravno to ne znaci da smo u pravu, cak ni da smo vecina.

 

Ja volim borce, sportiste, GLADIJATORE koji se bore do poslednje sekunde, do zadnjeg zvona, odnosno crno-bele zastavice u ovom sportu. Wayne Rainey, Alex Zanardi, Marko Simoncelli, VR, Ayrton Senna, Mick Doohan, Niki Lauda, Alan Prost i mnogi drugi (nemojte mi zameriti ako nekog nisam pomenuo, ovo su prvi koji su mi pali na pamet, ne umanjujem umece i trud svih ostalih) su ljudi koji su stalno pomerali granice auto-moto sporta i oni su ti koji donose uzbudjenje i zbog kojih se osecamo posebno i zbog kojih volimo ovo "sranje". Neki od njih su skupo platili to zadovoljstvo i nek im Bog na usluzi. Broj 58 cu zauvek pamtiti, nikad necu zaboraviti to lice, taj talenat i hrabrost i dao bi sve da moze da se vrati. Svi su oni talentovani ali postoje i neki drugi atributi zbog koji ih postujemo, volimo ili cak poistovecujemo sa pojedinim. Lavlje srce ima samo nekolicina njih.

 

Ja sam od onih koji voli da gleda duele, koji voli da gleda preticanja i borbe. Trenutno u motogp postoji nekoliko vozaca koji ne pripadaju tom kroju, koji voze za bodove i meni nije zanimljivo da gledam njihove voznje, slusam proracunatte komentare. Neki sampionati su osvojeni sa manje od 300 bodova sto bi znacilo da bi pobednik mogao da bude neko ko je na svakoj stazi bio treci.

 

Nazalost, sve ovo nekad ima ozbiljne posledice i na njih nisam ravnodusan, u stvari, srce mi se pocepa na pola kad se nesto lose desi. Bilo da je to samo bezazleni pad, ozbiljna povreda ili dozivotna nesreca, bilo kog od vozaca.

  • Podržavam 3

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima


Link to post
Share on other sites

  • Drug član, 981 postova
  • Lokacija: Sombor
  • Motocikl: Suzuki GSX 750 Inazuma

Cesto je bilo da Rossi pobedi na nekoj trci, a da je njegov motor bio najsporiji na pravcu. Na sonovu toga mogu da se izvuku neki zakljucci, tj da mu netreba super brz nego upravljiv motor, koji mu omogucava da se bori, a ne da pada na pravcu.

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima


Link to post
Share on other sites

  • Svrati ponekad, 351 postova
  • Lokacija: Beograd
  • Motocikl: Najbolji

Rosi i bira takvu kombinaciju sasije i motora.

Na testiranjima Jamahe, uvek je birao da motocikl bolje lezi u krivinama i da tu dobija prednost,nego da na pravcu moze da izvuce 360 km/h, zato je bilo situacija kada ga prodju Honde ili Dukatiji kao da stoji.

 

Inace volim i ja dobar duel,preticanje,neki manevar koji te natera da poskocis i kazes ovaj nije normalan, ali to volimo mi, a oni koji voze gledaju da osvoje taj bod viska da na kraju budu najbolji.

Sampionat je rat, ne odlucuje svaka bitka, ali cilj je imati tamo gde ne mozes da pobedis najmanje gubitke, da bi mogao da nastavis da se boris.

Zato su manje klase ipak u tom smislu interesantnije,oni momci imaju kome da se dokazuju, a i cistiji su u srcu,tj. novac ih u tom periodu zivota ne interesuje, nego zele da budu bolji i brzi i da konacno dodju do te famozne GP klase, gde se ipak velike pare vrte i sve je biznis.

 

Uh,mnogo se raspisah bre. :lol:

  • Podržavam 1

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima


Link to post
Share on other sites

  • U prolazu, 82 postova
  • Lokacija: Novi Sad
  • Motocikl: nema

Uf, što je ovo bilo trkanje. Meni lično nedostaje to zadnjačenje na trkama. Izgleda na prvi pogled kao da više na zadnjem voze nego na oba točka.

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima


Link to post
Share on other sites

  • Svrati ponekad, 297 postova
  • Lokacija: Miljakovac
  • Motocikl: Bio nekad Yamaha FZ6 Fazer S2

500-tke su bukvalno tako i vozili, samo u krivini su oba tocka na zemlji, a mene odusevljava kad vidim kako su izgledale piste tada, pogotovo oko asfalta. Tacno se vidi da je tu bilo bitno jedino trkanje, a ne sminka!

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima


Link to post
Share on other sites

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.



  • Aktivni korisnici   0 članova

    • Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.


×
×
  • Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja