lalajko 2016 Napisano Novembar 3, 2007 Teoreticar ..., 12115 postova Lokacija: Lazarevac Motocikl: BMW R1200GS Adv Prijavi odgovor kao problematičan Da obrazlosim zasto Afrika. Transalp i Afrika su u sustini dva ista motora sa razlicitim oklopima. Masina, kocnice, vesanje, sve je veoma slicno. Afrika 650 je malo teza od Transalpa (8kg) tako da je slicna za voznju, dok je 750 vec dosta tezi motor (31Kg vise), orijentisan vise za asvalt, putni enduro. Transalp ima nesto krace osovinsko rastojanje, samim tim je okretniji. Nogostupi su mu pomereni malo u nazad u odnosu na Afriku, i vozac je vise nagnut napred. Afrika ima fantastican trougao sediste-volan-nogostupi koji meni savrseno odgovara, a ja sam visok 193cm (kao ti). Viizir na Africi, i ako bi mogao biti bolji, mnogo bolje obavlja posao nego vizir Transalpa, jer vazdusna struja udara negde u vrh kacige. Transalp je u tom smislu skoro naked motocikl. Sto se tice brzine i ubrzanja, nisam primetio nikakve razlike. Ipak, Afriku smatram rubusnijim motociklom, narocito 650 koji ti je finansijski blizi. Sa ostala dva motocikla nemam iskustva. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Dexterr 1969 Napisano Novembar 3, 2007 Aktivirao se na času, 3277 postova Lokacija: Suburbia, blok 45 Motocikl: 1 Litar Honde Prijavi odgovor kao problematičan Da obrazlosim zasto Afrika. Transalp i Afrika su u sustini dva ista motora sa razlicitim oklopima. Masina, kocnice, vesanje, sve je veoma slicno. Afrika 650 je malo teza od Transalpa (8kg) tako da je slicna za voznju, dok je 750 vec dosta tezi motor (31Kg vise), orijentisan vise za asvalt, putni enduro. Transalp ima nesto krace osovinsko rastojanje, samim tim je okretniji. Nogostupi su mu pomereni malo u nazad u odnosu na Afriku, i vozac je vise nagnut napred. Afrika ima fantastican trougao sediste-volan-nogostupi koji meni savrseno odgovara, a ja sam visok 193cm (kao ti). Viizir na Africi, i ako bi mogao biti bolji, mnogo bolje obavlja posao nego vizir Transalpa, jer vazdusna struja udara negde u vrh kacige. Transalp je u tom smislu skoro naked motocikl. Sto se tice brzine i ubrzanja, nisam primetio nikakve razlike. Ipak, Afriku smatram rubusnijim motociklom, narocito 650 koji ti je finansijski blizi. Sa ostala dva motocikla nemam iskustva. Uz jednu malu ispravku , razlika u težini XRV650 i XRV750 je 5-10kg, ne više (bikez.com , http://www.xrv.org.uk/specifications/index.php) itd itd... I Transalp vuče bolje od Afrike (osetno za tu kategoriju) Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Ninja66 2821 Napisano Novembar 3, 2007 Drug član, 2749 postova Lokacija: Sr.Mitrovica Motocikl: FJR 1300 , TTR 600 / SM Prijavi odgovor kao problematičan Juce sam uzeo Transalp stariji, a vozio sam i skoro nov- poslednji model. To je tako povozno i uravnotezeno vozilo, da se svaki put iznenadim, bez obzira na godinu proizvodnje. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
lalajko 2016 Napisano Novembar 3, 2007 Teoreticar ..., 12115 postova Lokacija: Lazarevac Motocikl: BMW R1200GS Adv Prijavi odgovor kao problematičan Eh, Dexterre, ako cemo mak na konac, link ti ne radi, ali ovaj radi: http://www.xrv.org.uk/specifications.php Ali tu nema podataka o tezini. Evo jednog mesta gde se mogu videti podaci o tezini: http://www.motorcyclespecs.co.za/model/Honda/honda_xl600v_90.htm http://www.motorcyclespecs.co.za/model/Honda/honda_xrv650.htm http://www.motorcyclespecs.co.za/model/Honda/honda_xrv750_93.htm Ovde takodje se takodje mogu uporediti tezine: http://www.wemoto.com/library/honda-xl600v-transalp-1988/honda-xl600v-transalp-1988.html/ http://www.wemoto.com/library/bikes/japanese/honda/xvr750-africa-twin-1994/index.php3 http://www.xrv.org.uk/wiki/index.php/Africa_Twin#Dimensions Pa jos jedno mesto za poredjenje: http://www.bikez.com/motorcycles/honda_xl_600_v_transalp_1994.php http://www.bikez.com/motorcycles/honda_xrv_650_atrica_twin_1989.php http://www.bikez.com/motorcycles/honda_xrv_750_africa_twin_1992.php U prilogu dva skena za 650 i 750 model, i to RD07 koji je nesto laksi od prve generacije 750 Afrika. Lepo se vide podaci o tezini. Eto ja sam dokumentovao razliku u tezini koja sigurno nije "5-10Kg". Hajde da vidimo tvoje podatke. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Stronser 16 Napisano Novembar 3, 2007 Svrati ponekad, 303 postova Lokacija: Dobanovci Prijavi odgovor kao problematičan ja predlazem da se izmere dve afrike sa istom kolicinom tecnosti i da se licni podaci uporede a ne ovi ,INTERNETSKI" ?! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
sci 26 Napisano Novembar 5, 2007 Drug član, 1414 postova Lokacija: Beograd (zvezdara) Prijavi odgovor kao problematičan I koja bude teza pola kila otpada, ha ;D. Ili da im merimo ukupnu duzinu zica, pa koja ima krace zice pobedjuje, jer je pouzdanija (manje zica-manje kvarova) Imao sam super teneru-1. Najveci potrosac 2. Najbrza i najbolje ubrzava Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Cope 215 Napisano Novembar 7, 2007 Drug član, 2247 postova Lokacija: Beograd/Šumadija Motocikl: Triumph Tiger 800xc Prijavi odgovor kao problematičan Utisak da mala africa bolje ubrzava od velike je samo zbog kraćeg hoda klipa, dok je prečnik na 750 za samo 2mm veći, ali je zato razlika u krivi snage uočljiva u svakom opsegu kada poredimo ova dva motora. Za offroad upotrebu pre bih vozio malu, dok je velika potpuni kompromis za sve i svja. ;D Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
dumbass 0 Napisano Novembar 7, 2007 U prolazu, 7 postova Lokacija: KIKINDA (MOJA VAROSH :P ) Prijavi odgovor kao problematičan ja glasam (ako moze tako da se kaze) za aprilia pegaso 650,jer smo se drug i ja vozili na njemu (SAMI!!!!,imamo 16 god)i motor bruka kako ide!!!!! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
srkixt660 28 Napisano Novembar 7, 2007 Zainteresovan, 651 postova Prijavi odgovor kao problematičan . Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Blacky 0 Napisano Novembar 8, 2007 U prolazu, 11 postova Lokacija: Beograd Prijavi odgovor kao problematičan Da Vas M. Perica pita nesto: Da li ima smisla kao prvi motor kupiti KLE 500 i voziti ga dok ne dosadi , npr jednu sezonu pa onda kao upgrade preci na TA ili AT? Imam istu dilemu oko kupovine prvog motora.... Oci su mi zalepljene za TA , ali nekako mi pravednije i realnije zvuci KLE 500 zbog odrzavanja i ucenja... Ja sam od onih ljudi koji uvek rasklope ono sto kupe da bi videli sta ima unutra , tako ce biti i sa motorom Zao mi je da mucim TA svojim majstorisanjem, nije zasluzio Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
muljaz 1930 Napisano Novembar 9, 2007 Skuteras, 3695 postova Lokacija: Ivanjica Motocikl: T-Max 500 Prijavi odgovor kao problematičan Ja bih kupio africu.Imao sam priliku da provozam jednu,malo na putu-malo off,i odusevljen sam. Mislim da ce to biti moj sledeci motor.Mogue jeda je trans alp malo sposobniji po gradu,ali jbg,ne moze sve. Jedino je problem sto dobra africa kosta malo vise,a i to valjda nesto znaci Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Vuja 35 Napisano Novembar 9, 2007 Drug član, 4879 postova Lokacija: Beograd - Karaburma Motocikl: Honda CBR 1100 XX, Honda XL 1000 Varadero, MZ ETZ 251 Prijavi odgovor kao problematičan Ja sam od onih ljudi koji uvek rasklope ono sto kupe da bi videli sta ima unutra , tako ce biti i sa motorom Zao mi je da mucim TA svojim majstorisanjem, nije zasluzio Kupi MZ, rasklapaj koliko hoćeš, delovi su jeftini i nikada ne možeš da se dokažeš kako treba, uvek ima još... ;D Sada vidim, Afrika je dobar motor iako nije Nemački. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
igor-gs 162 Napisano Novembar 9, 2007 BMW GS is waiting for You...what are You waiting for????, 822 postova Lokacija: YU jos uvjek u 36-oj... Motocikl: Wee 650 Prijavi odgovor kao problematičan Da Vas M. Perica pita nesto: Da li ima smisla kao prvi motor kupiti KLE 500 i voziti ga dok ne dosadi , npr jednu sezonu pa onda kao upgrade preci na TA ili AT? Imam istu dilemu oko kupovine prvog motora.... Oci su mi zalepljene za TA , ali nekako mi pravednije i realnije zvuci KLE 500 zbog odrzavanja i ucenja... Ja sam od onih ljudi koji uvek rasklope ono sto kupe da bi videli sta ima unutra , tako ce biti i sa motorom Zao mi je da mucim TA svojim majstorisanjem, nije zasluzio Kle je ti je najbolji izbor za pocetak. Na njemu ces malo pasti(na lovu se odnosi) a motor ima snage za sve pocetnicke a i neke druge ambicije. Ne slusaj o tome kako ima slabe kocnice jer to za tebe i nije bitno jer je pretpostavka da neces odmah da divljas ulicama i brdima. Te kocnice su taman za to sta taj motor nudi i sta se od njega ocekuje. Jesu slabije u poredjenju sa nekim jacim i ozbijnijim (skupljim) motorom ali je ocigledno da su za njega dovoljne. Uostalom taj motor ne bi nikada doziveo takvu slavu i prodaju(zli jezici ce reci zbog cijene) ali cinjenica je da u Evropi postoji dosta klubova obozavatelja KLEa(potrazi na netu)(cini mi se da i u poslednjam MotoPulsu ima bas prilog o skupu KLEista negdje u Hrvatskoj). Pogledaj sta je nas kolega s'foruma(iz Rijeke) obisao na svom crvenom KLEu i cini mi se davno obrnuo 100.000km! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
wulfy 196 Napisano Novembar 9, 2007 Drug član, 1592 postova Lokacija: Budva - MNE Motocikl: Aprilia Pegaso 650 Strada Prijavi odgovor kao problematičan KLE forum http://www.adventurer.com.hr/forum/index.php unirvezalan motor, ako ne ocekujes sport, onda ce pruziti ogromno zadovoljstvo vrlo jednostavan motorcic Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Cope 215 Napisano Novembar 9, 2007 Drug član, 2247 postova Lokacija: Beograd/Šumadija Motocikl: Triumph Tiger 800xc Prijavi odgovor kao problematičan Ma uzmi bilo šta samo da je očuvano i lepo održavaj. Na kraju slobodno izmenjaj sva četiri motora pa vidi šta ti se svidja i šta ti leži. Kupuj i prodaj bez emocija, moj ti je savet... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Joseph B. 142 Napisano Novembar 9, 2007 Drug član, 1300 postova Lokacija: Temerin Motocikl: R1150GS Prijavi odgovor kao problematičan Ma uzmi bilo šta samo da je očuvano i lepo održavaj. Na kraju slobodno izmenjaj sva četiri motora pa vidi šta ti se svidja i šta ti leži. Kupuj i prodaj bez emocija, moj ti je savet... Lakse reci nego uraditi... Meni je bilo za svakog motora koji sam prodao, i svai je tako zavrsio karijeru.... Sa ostalim se slazem, ali mislim da bi za pocetak bilo najbolje da popricas sa vlasnicima istih na neku test voznju, savete, prednosti-mane, visina sedista, itd. pre nego sto kupis bilo koji... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Cope 215 Napisano Novembar 9, 2007 Drug član, 2247 postova Lokacija: Beograd/Šumadija Motocikl: Triumph Tiger 800xc Prijavi odgovor kao problematičan Ma uzmi bilo šta samo da je očuvano i lepo održavaj. Na kraju slobodno izmenjaj sva četiri motora pa vidi šta ti se svidja i šta ti leži. Kupuj i prodaj bez emocija, moj ti je savet... Lakse reci nego uraditi... Meni je bilo za svakog motora koji sam prodao, i svai je tako zavrsio karijeru.... Sa ostalim se slazem, ali mislim da bi za pocetak bilo najbolje da popricas sa vlasnicima istih na neku test voznju, savete, prednosti-mane, visina sedista, itd. pre nego sto kupis bilo koji... Hehe, moja satisfakcija je kad motor koji prodam čovek vozi i bude zadovoljan pa onda, preživi još nekoliko vlasnika, i onda ga neko vreme ne vidim, pa se posle par godina opet pojavi u komšiluku - kupio ga neki novi klinac i uči da vozi Taj me trenutak posebno obraduje A činjenica da svakog momenta možeš nekoliko hiljada evra da pretvoriš u gomilu neupotrebljivog gvoždja i plastike, a pritom budeš srećan što si ostao živ, me je naučila da koliko god to bilo teško, odvojim emocije od gvoždja... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
okrad 11 Napisano Novembar 9, 2007 Zainteresovan, 577 postova Prijavi odgovor kao problematičan A činjenica da svakog momenta možeš nekoliko hiljada evra da pretvoriš u gomilu neupotrebljivog gvoždja i plastike, a pritom budeš srećan što si ostao živ, me je naučila da koliko god to bilo teško, odvojim emocije od gvoždja... BAS TAKO da ne bude off, kupuj bilo koji, sa svakim endurom je vesela voznja. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
aca-pn 6388 Napisano Novembar 9, 2007 Enduraš, 6381 postova Lokacija: Paracin Motocikl: CRF300L Prijavi odgovor kao problematičan I nije neka velika razlika izmedju KLE i TA. Bolje za prvi motor uzmi nesto od 125cc, pa posle TA, to bi bio pravi upgrade Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Bozo-Raus 33 Napisano Novembar 9, 2007 Svrati ponekad, 130 postova Lokacija: Kraljevo Motocikl: BMW R1100GS, BMW R1100RT, HONDA CBX 1000 Prijavi odgovor kao problematičan Ja bi izabrao transalp svidja mi se i kako ide i kako je udoban. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Sith 66 Napisano Novembar 19, 2007 Svrati ponekad, 334 postova Lokacija: Kragujevac Motocikl: power of dreams Prijavi odgovor kao problematičan Zavisi zasta ti treba... Ako kupujes motor za grad onda ne preporucujem enduro. Ako volis malo vikend avanturicu van grada onda je ok. Imam Transalp vec 2 god i meni je skroz ok. Nije bas preterano zgodan za grad jer je glomazan, ali uz malo prakse i spretnosti i to moze da se prevazidje. Relativno je mali potrosac tako da i to ide u prilog. Jedino po meni ne moze se pohvaliti sa prevelikom snagom (53ks), ali je to individualno. U svakom slucaju preporucujem Transalp. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
jesic 9 Napisano Novembar 21, 2007 U prolazu, 36 postova Lokacija: Kikinda Prijavi odgovor kao problematičan za sada..ubedljivo vodi TRANSALP...ok...lep motor,mali potroshach,kvalitetan i istrajan i okretan... shta mogu da ochekujem kada je TRANSALP u pitanju shto se tiche odrzhavanja...na shta da obratim pazhnju? shta treba da uradim kada ga uzmem,shtelovanje,zamena ulja,filtera,podloshke,dotezanje lanca,...koliko odprilike treba josh da planiram para za taj osnovni servis? zhivahan ili lenj motor? Ašta bi sa tvojim Kawasakijem?? Što ga menjaš? Pitam, jer i mene muče iste muke? Je si kupio nešto? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
gojko 210 Napisano Novembar 22, 2007 Zainteresovan, 543 postova Lokacija: Obrenovac Motocikl: Kawasaki zzr 1400 i Bmw r1200gsa Prijavi odgovor kao problematičan AKO MOŽEŠ DA BIRAŠ - AFRIKA ;D- SUPER TENERE - TRANSALP - I NAJBOLJE ZA IZBEGAVANJE - APRILIA PEGASO NARAVNO SAMO AKO JE U OK STANJU... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Cope 215 Napisano Novembar 23, 2007 Drug član, 2247 postova Lokacija: Beograd/Šumadija Motocikl: Triumph Tiger 800xc Prijavi odgovor kao problematičan Zavisi zasta ti treba... Ako kupujes motor za grad onda ne preporucujem enduro. Ako volis malo vikend avanturicu van grada onda je ok. Imam Transalp vec 2 god i meni je skroz ok. Nije bas preterano zgodan za grad jer je glomazan, ali uz malo prakse i spretnosti i to moze da se prevazidje. Relativno je mali potrosac tako da i to ide u prilog. Jedino po meni ne moze se pohvaliti sa prevelikom snagom (53ks), ali je to individualno. U svakom slucaju preporucujem Transalp. Ne bih se složio sa tobom... Za grad je enduro najbolje rešenje. Stalno sam po gradskom sabračaju, a vozio sam od skutera pa na dalje sve živo i mislim da je piaggio liberty 125 i neki enduro do 600 ccm najbolja varijanta. ( Ovo drugo za malo ofanzivniju vožnju što ne preporučujem po gradu ). Visok, pregledan, startan, stabilan.... šta još dodati u prilog endurači Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Čeh 1009 Napisano Novembar 24, 2007 Drug član, 1542 postova Lokacija: Beograd Motocikl: XLV 1000 Prijavi odgovor kao problematičan Zavisi zasta ti treba... Ako kupujes motor za grad onda ne preporucujem enduro. Ako volis malo vikend avanturicu van grada onda je ok. Imam Transalp vec 2 god i meni je skroz ok. Nije bas preterano zgodan za grad jer je glomazan, ali uz malo prakse i spretnosti i to moze da se prevazidje. Relativno je mali potrosac tako da i to ide u prilog. Jedino po meni ne moze se pohvaliti sa prevelikom snagom (53ks), ali je to individualno. U svakom slucaju preporucujem Transalp. Ne bih se složio sa tobom... Za grad je enduro najbolje rešenje. Stalno sam po gradskom sabračaju, a vozio sam od skutera pa na dalje sve živo i mislim da je piaggio liberty 125 i neki enduro do 600 ccm najbolja varijanta. ( Ovo drugo za malo ofanzivniju vožnju što ne preporučujem po gradu ). Visok, pregledan, startan, stabilan.... šta još dodati u prilog endurači Lep, pametan, učio školu... Ček malo... pogrešan forum Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...