Jump to content

Moto Zajednica

Podmazivac lanca

Recommended Posts

• U prolazu, 52 postova
  • Motocikl: HONDA XL 650 V TRANSALP
On 25. 2. 2026. at 10:03, Cedo11 je napisao:

Ovo mogu da potpišem da je tačno. Prethodni lanac (originalni Stromov) podmazivao, čistio non stop, izdržao 30.000. Problem na fabričkom je bio što se par karika glavilo, O ring-ovi su verovatno otišli, pa se lanac baš čuo.

Ovaj sad trenutni DID-ov, je skoro na 30.000 km, čistim ga i nauljim kad se setim, ne znam da li sam možda jednom dotezivao lanac za to vreme. Doduše, ovaj je X-ring, izgleda da je bolja priča od O-ring.

I takođe imam taj kineski "Nemo". Treba odmah sve gumice unutar zameniti kvalitetnijim, jer fabričke gumice nisu ni za tegle i radiće solidno posao. Ja ga prošle godine nisam ni koristio, jer se negde probila cevčica, pa me mrzelo da sve skidam i zamenim novom.

Тачно, ја муку мучим са тим, да ли неко може да предложи конкретно место(Пожељно БГ и околина) где купити квалитетне и који су тачни промери?

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• U prolazu, 52 postova
  • Motocikl: HONDA XL 650 V TRANSALP

Тражио сам по гвожђарама, имају обичне, али не адекватне за пливање у уљу.

Други већи проблем је што нисам добио обе уз подмазивач, а ову мању која иде у канал сам оригиналну изгубио.

• Drug član, 1288 postova
  • Motocikl: Suzuki DR-Z400, KTM 790 adventure, KTM 390 Adventure R

Ja sam imao na dva motora ovo sranje kinesko. Sa kvalitetnim gumicama nekako i radi, ali i dalje hoće da kaplje po betonu. Skinuo i bacio. Podmažem uljem kada se setim. Podmazivo nepodmazivo, slično traje lanac.

Ko hoće da macka, verovatno najbolje nešto iriginalno, provereno

• Sviđa mi se 1

• Drug član, 1321 postova
  • Motocikl: B King

Hoću ja, i imam pitanje za malo više tehnički obrazovane kolege... 

Kupio sam Scoot onaj osnovni model na vakum, ali ovaj moj motor (B King) nema pogodno fabričko mesto da se prekine i da se uzme vakum pa mi majstor nije montirao podmazivač. Ozbiljan majstor. Razumeo sam ga da nije hteo da budži zato što nema propisno mesto da se ukrade prekopotreban vakum. 

Moje pitanje da l' mogu nekako ikako na 'prevaru' da ipak montiram podmazivač... i ko bi to mogao/želeo da mi pomogne  :)

Rajko @Arakis    :zvizduk:   😇   

Ti si već imao najeb sa jednim Scootoilerom na mom motoru pa eto, ako hoćeš opet da se stresiraš ja bi doša' dotebe    :cirka1:

• Svakom po zasluzi, 12502 postova
  • Motocikl: Honde Transalp, plavi i narandžasti, oba za dečake

Које годиште је твој Сузуки? 

• Hvala 1

• Integrisan, 8586 postova
  • Motocikl: TDM 900
3 hours ago, PremieRacing said:

Hoću ja, i imam pitanje za malo više tehnički obrazovane kolege... 

Kupio sam Scoot onaj osnovni model na vakum, ali ovaj moj motor (B King) nema pogodno fabričko mesto da se prekine i da se uzme vakum pa mi majstor nije montirao podmazivač. Ozbiljan majstor. Razumeo sam ga da nije hteo da budži zato što nema propisno mesto da se ukrade prekopotreban vakum. 

Moje pitanje da l' mogu nekako ikako na 'prevaru' da ipak montiram podmazivač... i ko bi to mogao/želeo da mi pomogne  :)

Rajko @Arakis    :zvizduk:   😇   

Ti si već imao najeb sa jednim Scootoilerom na mom motoru pa eto, ako hoćeš opet da se stresiraš ja bi doša' dotebe    :cirka1:

Pređi ti na Cobrru Nemo. Pominjaćeš me.

• Sviđa mi se 1
  • Podržavam 1

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja