SLOBA250280 5 Napisano Mart 8, 2021 U prolazu, 15 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Moto Guzzi Breva 750ie Prijavi odgovor kao problematičan @Satelis Ma sve isto isti bužir , ista dužima sajle, zato mi i ne ide u glavu šta se dešava. Postaviću slike sutra Zaboravih da kažem nova sajla vrti nekih 20m i čim usporim da skrenem iz ulice prestane da vrti, vratim staru šljaka Probacu da rastavim kinder jaje sutra ponovo i da probam ponovo ovu novu pa javljam Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
SLOBA250280 5 Napisano Mart 9, 2021 U prolazu, 15 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Moto Guzzi Breva 750ie Prijavi odgovor kao problematičan Drugari hvala puno ponovio sve korake i sada radi sve ko sat ne znam šta to bi juče i koji je gremlin radio Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Satelis 16152 Napisano April 20, 2021 Integrisan, 9335 postova Lokacija: Beograd - M.M.Lug Motocikl: Peugeot Satelis250 ...... Honda NC750XD Prijavi odgovor kao problematičan X8 naseg nam kolege Aleksandra ovo su slike od lani kad je na satu imao Tada je popravljena inastalacija kod akumulatora, zamenjen akumulator, zam. antifriz i kociona tecnost, ulje u motoru i reduktoru, prekidac migavca i sedista, svecica, f. vazduha, otvoren CVT reparirano kvacilo, zam. lezaj u dekli..... par slika To bese tad, mozda 2 godine ima da je porslo, nisam siguran. Sad je doslo vreme za proveru i sredjivanje sta treba jer ni tad nije imao definisan rad motora za moj dojam kako bi trebalo biti. Pali on - radi - ide ali nekako nije to to, kao da mu fali jedno 20-30% boljitka. pokloni se i pocni dobar na kontaktu u koliko sijalica u gepeku ostane da sevetli, racunajte da preko noci aku ostane skroz prazan kiselinski se mozda moze vratiti ali ako je agm taj nece preziveti takvo praznjenje svako kodirano paljenje ima potrosnju struje koja je minimalna pa ide sve do maksimalnih s'toga treba s'vremena na vreme proveriti nivo kiseline, ovde fali drzati akumulator na odrzavanju na nekom od pametnih punjaca kad se ne vozi vise od nedelju dana to sto fali izadje u kuciste ako nije udenut ili ako je spalo crevce sa oduska Sad ide ona teza strana, treba skinuti diznu, komplet usis, doci do ventila. To znaci rasturanje svih plastika od plastike ispred kolena pa sve do zadnjeg tocka. sa rasturanjem krece se od zadnje stop lampe ka napred plastike se uklapaju, na desnoj strani nalazi se leva dzek prekidaca cope plovak je odvojen od pumpe odvijanju nema kraja sredjeni, dihtung stari ostaje, dobar je treba srediti znao je da se ugasi kuciste oprano, crevo ibera izbandazirano jer je ispucalo, poruceno drugo novo antifriza malko fali jer malko curka na selni merac je spolja bio mastan jer je oring gumica odradila svoje tecnost valja zameniti prodje dve godine plastike su isle na varenje usica i sanacija stete da ne odskace boja toliko konacno spakovan Sad je dobio zvuk i rad kakav treba da ima. Aleksandar zapravo i nije znao sta je do sad vozio, privikava se na nova zbivanja Toliko od mene, odo raditi.... 9 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Alexey 608 Napisano April 20, 2021 Svrati ponekad, 180 postova Lokacija: Surcin Motocikl: Piaggio X8 400 ie Prijavi odgovor kao problematičan Utisci posle prve voznje...nisam vise zainteresovan za SilverWing 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Philipp 2 Napisano Maj 27, 2021 U prolazu, 53 postova Motocikl: suzuki Prijavi odgovor kao problematičan Pozdrav,nasao sam jedan Xevo 2007 god sa 30.000km,kozmeticki skuter nema mane,mehanicki neznam,prodaje se 2300e,dali vredi to uzeti sada u 2021 za te pare? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Alexey 608 Napisano Maj 27, 2021 Svrati ponekad, 180 postova Lokacija: Surcin Motocikl: Piaggio X8 400 ie Prijavi odgovor kao problematičan Cene su skocile u poslednje vreme, generalno jako fin skuter(mislim na 400cc), sa X8 sam presao do sad skoro 20000km, nikakvih problema. Razlika izmedju X8 i X-EVO je samo u prednjoj masci i tabli, sve je ostalo isto, delova na svakom cosku, za razliku od japanaca. Provozao me je slatko kroz Madjarsku,Rumuniju i Bosnu bez i jednog jedinog problema.Ne sedi se zavaljen kao na Burgmanu vec malo uspravnije(meni licno tako i odgovara) ali jako udoban.Licno mislim da nisam pogresio ni jednog momenta. Nikad nikom nije fiksna cena, uvek moze malo da se spusti sa parama u dzepu. Moje licno misljenje je da vredi ako je stvarno u dobrom stanju. 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
zec 273 Napisano Maj 27, 2021 Zainteresovan, 729 postova Lokacija: Beograd Motocikl: X8 Prijavi odgovor kao problematičan Sta bi naveo kao mane tog modela? Za x8 250 kazu da slabije koci. Ja bih rado posedovao neki 250cc x8 ili x evo. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
sale-kum 351 Napisano Maj 27, 2021 Svrati ponekad, 427 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Scarabeo 250ie Prijavi odgovor kao problematičan Naš kolega Bobbra ima odličnog X8 250ie, kao nov je kozmetički, upravo prošao Daretev detalnji pregled, uradio sedište itd. Mislim da ga prodaje jer zbog ličnih razloga mora da kupi nešto drugačije, pitaj ga na PP. Sve preporuke za motor. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Igorx8 0 Napisano Septembar 26, 2021 U prolazu, 4 postova Lokacija: Niš Motocikl: Piaggio x8 200cc Prijavi odgovor kao problematičan Pozdrav svima, Da li pokušati na x8 200cc na prednjem točku staviti i drugi disk? Radi boljeg kočenja, manjeg "zamaranja" kočnica... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
cezarpa 11319 Napisano Septembar 27, 2021 (promenjeno) Ne silazi, 2295 postova Lokacija: pvo Motocikl: Benelli Prijavi odgovor kao problematičan A gde usrafiti drugi disk?Druga kociona kljesta?I na kraju te zezaju na tehnickom,nije seriski. Promenio Septembar 27, 2021 član cezarpa Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Igorx8 0 Napisano Septembar 27, 2021 (promenjeno) U prolazu, 4 postova Lokacija: Niš Motocikl: Piaggio x8 200cc Prijavi odgovor kao problematičan Ima predviđeno na felni za disk, a isto tako i za klješta na drugoj strani, ista je felna i ista viljuška kao kod x9. Jedino me buni sledeće: Na slici je kočioni sistem x8 200cc Ovde je x8 400cc Prednja kočnica - oba prednja diska. Zadnja kočnica - zadnji disk. A ovde je x9 Prednja kočnica jedan prednji disk, zadnja kočnica jedan prednji i zadnji disk. Delove bih uzeo sa x9. Ali je pitanje kako povezati... A što se tiče tehničkog pregleda, ne znam da li bi pravili problem ili ne, morao bih da proverim... Promenio Septembar 27, 2021 član Igorx8 Greška u kucanju Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
DaliborBP 1244 Napisano Septembar 27, 2021 BJB Maxi scooter club, 1668 postova Lokacija: Backa Palanka SRB / Ludwigsburg DE Motocikl: Sanja o NT1100 :) Prijavi odgovor kao problematičan Ne diraj nista,da je trebalo 2 diska bilo bi... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Igorx8 0 Napisano Septembar 27, 2021 U prolazu, 4 postova Lokacija: Niš Motocikl: Piaggio x8 200cc Prijavi odgovor kao problematičan pre 2 minuta, DaliborBP je napisao: Ne diraj nista,da je trebalo 2 diska bilo bi... Ja baš razmišljam da li je trebalo X9 125 CC ima dva Drugu pre neki dan otkazale kočnice od pregrevanja na nizbrdici, jedva nekako stao posle 200m, kada se ohladile, kočio opet normalno, pa sam navuko strah Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
DaliborBP 1244 Napisano Septembar 27, 2021 BJB Maxi scooter club, 1668 postova Lokacija: Backa Palanka SRB / Ludwigsburg DE Motocikl: Sanja o NT1100 :) Prijavi odgovor kao problematičan pre 35 minuta, Igorx8 je napisao: Ja baš razmišljam da li je trebalo X9 125 CC ima dva Drugu pre neki dan otkazale kočnice od pregrevanja na nizbrdici, jedva nekako stao posle 200m, kada se ohladile, kočio opet normalno, pa sam navuko strah I ja sam jednom sprzio kocnice na bev500. Tu treba traziti drugi razlog. Kociono ulje i stil voznje... Ja sam bas gas/kocnica vozio,malo se nad*ebao sa jacim motorom i rezultat je 'propala' kocnica. Jaci motori,recimo NC750 ima jedan disk,dok recimo novi trk502 ima 2. To je mora nista da znaci. Ipak, malo veci umovi su ovo projektovali i napravili. Plus sad,zezaju na tehnickom,stalno izmisljaju nesto... Bolje budi fabrika. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Satelis 16152 Napisano Septembar 27, 2021 Integrisan, 9335 postova Lokacija: Beograd - M.M.Lug Motocikl: Peugeot Satelis250 ...... Honda NC750XD Prijavi odgovor kao problematičan pre 55 minuta, Igorx8 je napisao: Ja baš razmišljam da li je trebalo X9 125 CC ima dva Drugu pre neki dan otkazale kočnice od pregrevanja na nizbrdici, jedva nekako stao posle 200m, kada se ohladile, kočio opet normalno, pa sam navuko strah Treba ti disk, klesta, crevo kociono, razdelnik i veci cilindar prednje kocnice. Skines cilindar i zamenis za drugi veci, skines kociono crevo i odneses nekoj radnji za hidrauliku da ti od 1 naprave 2 na meru + trebace ti min 12 novih podloski. Kliknes cilindar, kliknes crevo, kliknes razdelnik, kliknes creva za levu i desnu stranu i za kraj kliknes klesta. Stos drugara tice.... mora nauziti da vozi/koci, sad te plocice moz baciti u kantu jer su pregrejane ferode. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Igorx8 0 Napisano Septembar 29, 2021 U prolazu, 4 postova Lokacija: Niš Motocikl: Piaggio x8 200cc Prijavi odgovor kao problematičan On 27.9.2021. at 9:37, Satelis je napisao: Treba ti disk, klesta, crevo kociono, razdelnik i veci cilindar prednje kocnice. Skines cilindar i zamenis za drugi veci, skines kociono crevo i odneses nekoj radnji za hidrauliku da ti od 1 naprave 2 na meru + trebace ti min 12 novih podloski. Kliknes cilindar, kliknes crevo, kliknes razdelnik, kliknes creva za levu i desnu stranu i za kraj kliknes klesta. Stos drugara tice.... mora nauziti da vozi/koci, sad te plocice moz baciti u kantu jer su pregrejane ferode. Može cilindar od x9 koji ima dva diska? Nego bune me skice koje sam izbacio u jednoj od prethodnih poruka... Na x9 je desna ručica jedan prednji disk, a leva za levu stranu jedan prednji i zadnji... Da li da povežem tako ili desna prednja, leva zadnja? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Edin_Adilovic 1 Napisano Novembar 2, 2022 U prolazu, 2 postova Lokacija: Mostar Motocikl: Piaggio X8 200 Prijavi odgovor kao problematičan Pozdrav, imam jedan problem sa mojim X8 200CC, 2004 god. Nedavno sam ga kupio,odvukao kod majstora i zamjenio ulja filtere kočnice itd. Medjutim,pri niskim obrtajima ima neko podrhtavanje i trese plastiku naprijed i čim predjem nekih 20tak km/h to se smiri. Inače motor dobro ide,vuče sve ok al taj start je meni užasan. Majstor mi rekao,ne brini to neke plastike tresu naprijed ne brini,al meni smeta i imam osjećaj da to nije do plastika nego do nekog prenosa,ne znam nista oko motora inace. I to se dešava pri svakom startu,znaci ne samo kad upalim nego i kad stanem na semaforu itd znaci pri svakom pokretanju motora počne da trese pri niskim obrtajima. Ako neko ima ideju? Lp Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
boza_kg 5023 Napisano Novembar 3, 2022 Drug član, 3784 postova Lokacija: Kragujevac Motocikl: Kymco Agility+ 300 Prijavi odgovor kao problematičan @Edin_Adilovic Treskanje pri polasku i malom gasu je veoma čest problem kod skutera. Nekima to i ne smeta mnogo, ali nekoga baš iritira i nervira. Uzrok je najčešće u CVT prenosu. Da bi razumeo šta se dešava, trebalo bi da znaš kako CVT radi. Evo na pr. ovde ima video opis, nije loše ga pogledati radi ličnog obrazovanja: Problem je što na malom gasu kaiš (uglavnom) napred proklizava u varijatoru. Ne hvata lepo, nego "šlajfuje", i tako pravi vibracije. A zašto proklizava, može biti x razloga - uglavnom pozadi kvačilo ne hvata dobro na malom gasu, može biti pregrejano ili deformisano zvono, loše lamele ili opruge lamela, potrošene ili pregrejane ferode, oslabila centralna opruga... ili napred u variju - potrošene rolnice, istanjen kaiš, loši klizači, ukopani tanjiri, prljavština ili masnoća gde ne treba itd. Sve u svemu, CVT treba da se dobro prekontroliše, i zameni šta već treba. Ako to ne umeš sam, traži dobrog majstora koji zna i hoće time da se bakće. Da premeri, proveri šta treba i savetuje šta treba da se nabavi, a onda sve to lepo montira i našteluje. Nažalost, nisu baš česti oni koji to rade valjano. Kao mali savet da bi se treskanje smanjilo, pokušaj da pri polasku ne otvaraš gas polako i baš linearno, već malo više odvrni pri startu, pa onda spusti gas, manje će da proklizava i pregreva. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Edin_Adilovic 1 Napisano Novembar 3, 2022 U prolazu, 2 postova Lokacija: Mostar Motocikl: Piaggio X8 200 Prijavi odgovor kao problematičan Hvala ti puno druze na sveobuhvatnom odgovoru, potvrdio si moje sumnje. Najteže je naći nekog majstora koji je pedantan da sve to pregleda i zamjeni iako sam zamolio da se sve zamjeni sta ne valja...moram se baciti u potragu 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
zec 273 Napisano Avgust 22, 2023 Zainteresovan, 729 postova Lokacija: Beograd Motocikl: X8 Prijavi odgovor kao problematičan Kolika je zajebancija skidanje zadnjeg tocka na x8 250? Ekser, manji, je nasao svoj put kroz gumu pa se razmisljam izmedju cepovanja i vulkaniziranja. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
DaliborBP 1244 Napisano Avgust 23, 2023 BJB Maxi scooter club, 1668 postova Lokacija: Backa Palanka SRB / Ludwigsburg DE Motocikl: Sanja o NT1100 :) Prijavi odgovor kao problematičan Ako se ne varam,isto kao i na x9. Auspuh, traverznu i to je to. Ako je starija guma i uskoro za zamenu,resi to sa cepovanjem,posluzice. Ako je novija, onda nek se uradi fleka iznutra i bice super. Ako se odlucis za skidanje,proveri lezajeve i sve lepo podmazi. Selna auspuha ,vodi racuna da lepo vratis i da ne izgubis (ako ima) dihtung. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Darkman030 0 Napisano Septembar 20, 2023 U prolazu, 1 post Prijavi odgovor kao problematičan Pozdrav, Kupio sam x8 200 2006. godište. Interesuje me koji motor se ugradjuje u verziju sa 14kw i koji karburator ide u njega? Da li mozda neko ima service manual posto ne mogu nigde da nadjem po netu, svugde su x8 sa drugim agregatom od 8kw. Motor nije u toliko losem stanju (fale neke plastike, ali preživeće) , trebalo bi da se odradi mali servis, ali hteo bih da pogledam knjigu prvo :) Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
alexanto 5057 Napisano Septembar 21, 2023 BJB Maxi Scooter Club, 6031 postova Lokacija: Žabalj-NS Motocikl: Aprilia Atlantic 500 / CF Moto 450 MT Prijavi odgovor kao problematičan 200 ccm je Piaggio Leader agregat. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Satelis 16152 Napisano Mart 22, 2024 Integrisan, 9335 postova Lokacija: Beograd - M.M.Lug Motocikl: Peugeot Satelis250 ...... Honda NC750XD Prijavi odgovor kao problematičan Stara dobra X8-ca od 250 kubici, IE koja ima muku sa paljenjem. Od nekog vremena pocelo je sa malo duzim verglanjem pa jos malo duzim pa sa duzeg na jos duze i na kraju nikako nije mogao sastaviti bajk. Doslepan, nekako sam ga uspeo upaliti i tog momenta izbacio je beli dim na cunak. Beli dim je u stvari antifriz = agregat mora vani, uspust srediti ostalo sta se nadje da ne valja. stanje ispod plastika je odlicno u smislu da nije budzen uzduz i popreko prvo to pa ondak sve ostalo kaput dzek je nacet ocistiti oprati, zameniti zameniti selne zameniti ovo ne valja, znak da je crno ulje dugo boravilo u agregatu naslage se pocnu lepiti karike kaput navodno nikad nista nije radjeno makina spremna za sezonu 10 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
abarth_maniac 6031 Napisano Mart 22, 2024 Drug član, 2782 postova Lokacija: Zrenjanin Motocikl: SV 650S, Simson SR50, Cagiva Mito, CBF1000 Prijavi odgovor kao problematičan Bem ti Piaggio! Morala glava dole... 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...