Jump to content

Moto Zajednica

Predrasude o vozačima nemačkih limuzina i džipova

Recommended Posts

• BIG ENDURO FREAK, 645 postova
  • Motocikl: Honda TRANSALP XL600V 1987

. A pripadnice lepšeg pola neka mi oproste za "jeres". Nije volan za njih i tačka.

E, sad če da krene......:Mina:

1aha.gif ....definitivno si bio u pravu

1Mina.gif

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• Malo Zlo, 753 postova

Skubicu, mislis, nije volan ali korman jeste? ;)

A, sto se tice generalizovanja....

Klasika....

Sve plavuse se...

Svi nabildovani su...

Svi bogati su...

Ja mogu samo da kazem da mozda nije volan za sve zene (ja sam prestala da se nerviram kad me zensko isece), ali ima i onih za koje i te kako jeste!

I, drago mi je sto ih poznajem! :)

• Podržavam 2

• Drug član, 1604 postova
  • Motocikl: SUZUKATI SV650N

. A pripadnice lepšeg pola neka mi oproste za "jeres". Nije volan za njih i tačka.

E, sad če da krene......:Mina:

:lol: a izuzeci samo potvrđuju pravilo :lol:

• BIG ENDURO FREAK, 645 postova
  • Motocikl: Honda TRANSALP XL600V 1987

Floydova lepsa polovina izjavljuje sledece:

Zasto su zene losi vozaci? Mislim da nisu jer da jesu imale bi vise saobracajnih prekrsaja i udesa od muskaraca...zene su definitivno pazljivije od muskaraca kada voze. Mada to je sve do prirode. Ipak smo njeznije, osjetljivije, pazljivije i vise razmisljamo..heh muskarci sto je tu je :P

• Svrati po nekad, 360 postova
  • Motocikl: Kymco Zing 125, BMW F800GS Adventure

Prema statistici muskarci i zene imaju skoro isti prosecan broj saobracajnih prekrsaja po kilometru, samo sto zene prelaze upola manje kilometra od muskaraca u proseku.

• Drug član, 3019 postova
  • Motocikl: CBR 1000F - Bedevija

Po meni, najopasniji je crveni Jugo 45.

Ako vozi muškarac, nabudžen, nalepnice i ostali "sportski" rekviziti. Ako je žensko, plavuša, od 25 do 50 godina. Pretrnem kad vidim neku od ovih kombinacija. Od crvenog Juga bežim i kad je parkiran. Vozači ostalih automobila su klasično bahati u skoro identičnom procentu.

Izbor vozila i motora (kao i rase psa), najčešće govori o vlasniku. Ljudi jednog kova kupuju jednu vrstu vozila (ili psa), drugog kova, drugu. Sami se generalizuju, svrstavaju se među slične.

Podela na muške i ženske vozače nije baš idealna, pošto među ženama ima više glupača (tj, pošto su ženski rod, ne može drugačije ni da bude), a među muškarcima ima više siledžija (muški rod). Kad se sve sabere, oduzme i statistički izračuna, dođemo na to da su vozači ova dva roda pola-pola opasnost na drumu. Za pedere (srednji rod su, valjda), nisam analizirao, pošto ih ne znam dovoljno (osim nekih koji imaju pederski karakter :zvizduk: , ali su nebitni kao vozači).

• Podržavam 1

• prisutan, 1134 postova
  • Motocikl: keeway cruiser 250,KLE 500,BMW K75, ZEPHYR 750,CBF 1000 BENELLI TRK 702

Generalno voznja u gradu mi je stres! Mrzim je! Niko nas ne sljivi dva odsto!Eto.

• ENDURO, 1344 postova
  • Motocikl: Honda XR600R

Bilo kako bilo, pre bih kupio auto od nekog siledžije nego od žene koja pažljivo vozi i koja svaki put kad krene spali lamelu... :neznam:

Bilo kako bilo, ugroženi smo od strane svih, može nas iseći i terenac od 80k evra, može i Yugić, ne treba generalizovati.

Ovako da vozite: :staa2:

• Podržavam 1

• Bajkerka u pokusaju :D, 102 postova
  • Motocikl: vrlo ozbiljan crveno-beli zvrk

Pominju se nemacki automobili u naslovu pa da krenem od njih, ja sam pasate zapamtila kao potencijalne ubice. Sad se setih da me je prosle godine jedan od Cvetka do Vuka ganjao, smirio se tek kad sam ga na semaforu pitala da li bi bila fora da se kladimo da li ce me ubiti do Skupstine ili nece...

Sto se tice zena vozaca nemam predrasude sem ako:

- doticna ima 20-35 god, vozi terenca, kucka poruke i mahnito glavu okrece na sve strane da je vide kako je lepa. Ako ista ima drugaricu ili malo kuce kao suvozaca u stanju sam da se parkiram i sacekam da mi odmagle iz vidnog polja.

- ima 45-70 godina i vozi Juga ili Punta

Taksiste, tipove u nabudzenim krsevima i kurire izbegavam i kad idem peske

• Podržavam 2

• U prolazu, 51 postova
  • Motocikl: ER6N

Kad sam bio mail, od oca sam čuo izraz "vikend vozač". To su oni koji preko nedelje drže kola pod ciradom a vikendom idu u vikendicu, na izlet ili obavljaju poslove ostavljene samo za ta dva dana. A opis je dao StevanM. Njih sam se klonio i izgleda da nisam pogrešio.

Nažalost, danas je sve više vozača iz ove kategorije ali je problem što voze svaki dan. A u glavama im se ništa nije promenilo. Ništa nisu naučili jer valjda ne umeju da uče ili neće ili ne mogu... nebitno. Grad je pun svakodnevnih "vikend vozača" i Boga molim da nam takvi ne dođu glave.

Nije kriv auto, kriv je vozač. A pripadnice lepšeg pola neka mi oproste za "jeres". Nije volan za njih i tačka.

Bravo majstore, to je taj izraz koga nisam mogao da se setim :takoje:

Što se tiče jeresa...imam drugaricu kojoj bi pre poverio volan nego velikom broju muškaraca, ali ako ćemo generalizovati...ma ipak nećemo :jee:

• Ne silazi, 6084 postova
  • Motocikl: GS1250Adv curi ulje na semering

Generalno voznja u gradu mi je stres! Mrzim je! Niko nas ne sljivi dva odsto!Eto.

Takodje. Jedva cekam da prodjem kroz njega i opustim se u voznji motora. Leti pogotovo. Gutas izduvne gasove gradskih buseva ako ti se potrefi u blizini, na semaforu mi gore dlake na nogama ako sam i 3/4 pantalonama...strava.

• Bajkerka u pokusaju :D, 102 postova
  • Motocikl: vrlo ozbiljan crveno-beli zvrk

I jedno i drugo... a u kraju sam se nagledala kretencica sa kacigom podignutom na vrh glave (kako im ne spadne :stabre: ) da voze i pricaju mobilnim telefonom. Ne znam da li su u tripu "bezbedan sam, nece mi biti nista" ili "kurcim se pa sta mi Bog da"...

• Podržavam 1

• Zainteresovan, 461 postova
  • Motocikl: zx12r

Nije nikakva generalizacija,ali nauka je dokazala da zene imaju slabije motoricke sposobnosti i da se slabije snalaze u prostoru. U odredjenim stvarima su u prednosi u odnosu na muskarce,ali to je vec druga tema. Al sto muskarci mogu da budu debili...

• Ne glasam - ne ćutim, 395 postova
  • Motocikl: Kawasaki Ninja ZX-14R

Koja nauka je to dokazala? Žene u proseku voze pažljivije i bolje od muškaraca - they have nothing to proove. Nikada nisam video ženu da je lepila folije na kola.

• Svrati po nekad, 360 postova
  • Motocikl: Kymco Zing 125, BMW F800GS Adventure

Sreten je sasvim u pravu, zene imaju sporije reflekse od muskarce (opet neki geni iz praistorije i price o alfa muzjaku) ali su zato muskarci vise skloni naglim davanjem gasa, kocenjem, a isto tako muskarci vise menjaju brzine od zene.

• Ne silazi, 6084 postova
  • Motocikl: GS1250Adv curi ulje na semering

Nije nikakva generalizacija,ali nauka je dokazala da zene imaju slabije motoricke sposobnosti i da se slabije snalaze u prostoru. U odredjenim stvarima su u prednosi u odnosu na muskarce,ali to je vec druga tema. Al sto muskarci mogu da budu debili...

http://www.youtube.com/watch?v=JxQ0TBfyifw

Mythbusters, emisija na diskaveriju koju obozavam gledati. Nadam se da sam pogodio klip. Inace zene vs muskarci, voznja, snalazenje u prostoru itd... Sto se tice voznje, izabrano je nasumicno 20 ljudi, zene i muskarci koji nisu napravili prekrsaj najmanje 5 godina. Svi kandidati su ocenjivani od strane 1 instruktora po formularu koji on ima gde belezi greske i poene. Svi kandidati su obuceni u odelo, naocare, rukavice i ne smeju da pricaju kako ocenjivac ne bi znao da li je rec o muskarcu ili zeni. Bogami gust rezultat. :zdravo:

• Çelebi, 2415 postova
  • Motocikl: Imam

Ne zaboravi, to je u Americi. Isto kao da je u drugoj galaksiji. Aj da to naprave kod nas. Baš me zanima šta bi njihov ocenjivač rekao posle svog prvog izlaska iz hotela pa na dalje. Verovatno ne bi znao šta da kaže jer mi živimo za razliku od sterilnih, tupavih robota koje je ostavio kod kuće.

• Svrati ponekad, 283 postova
  • Motocikl: R6

Možda je nauka dokazala da muškarci imaju nedovoljno razvijenu svest o sposobnostima žena, a razlike u motoričkim sposobnostima mogu da dođu do izražaja npr. u vrhunskom sportu, što saobraćaj, svakako, nije.

Ili je globalno napravljen opasan propust, pa se ženama, uz redovnu proceduru lekarskog pregleda, izdaju vozačke dozvole čak i da budu vozači u javnom prevozu.

Izvinjavam se za Off :zdravo:

• Podržavam 2

• Ne silazi, 5900 postova
  • Motocikl: Suzuki GS 400, Sacsh Madas 125, Piaggio Zip, Tomos Targa, Honda NX 650 Dominator

Za pedere (srednji rod su, valjda), nisam analizirao, pošto ih ne znam dovoljno (osim nekih koji imaju pederski karakter :zvizduk: , ali su nebitni kao vozači).

E za ovu grupaciju cu ja da ti kazem. Nisu nikakvi vozaci i nevoze . Njih voze sluzbeni vozaci . Znam to pouzdano jer su mi dva pedera rasturili firmu pa sam ostao bez posla !

Ako se kojim slucajem i uhvate za volan - naprave sranje na putu, al se to sakrije jer imaju politicki imunitet !

• Ne silazi, 5815 postova
  • Motocikl: Kawasaki H2 SX SE '23 / Triumph R3 Storm R '24

Obožavam žene i one zaista imaju puno lepih osobina, ali mi je muka kada ih pojedini muškarci (ili "muškarci") uzdižu u vožnji više nego što se one same tu nameću i pronalaze. Pa gde su žene u F1, MotoGP? Čak ni žene na ovom forumu ne osporavaju tu činjenicu, ali uvek ima dežurnih papučara.

Moja žena lepo vozi, ali daleko od toga da može da se poredi sa dobrim muškim vozačima. Ono, znam i muškarce koji voze kao babe, ali ako uzmemo milion muškaraca najboljih vozača i milion žena najboljih vozača, verujem da nijedna od tih milion žena ne bi ušla među prvih milion u generalnom plasmanu.

Ostavimo žene da nam krase ovaj svet :takoje:

• chef, 1843 postova

i ja ću samo kratko da offujem na ovu temu čisto da eliminišemo tendenciju ka razvrstavanju na kaste; na viši i niži red bića; na one bitne i na dekorativne ....

potražite bbc science and nature - secrets of the sexes

sjajan dokumentarac, sjajno istraživanje i rezultati koji će vas naučiti ko je u čemu bolji i zašto. možda posle toga više ne budete osećali potrebu za nadmetanjem a ni za pljuvanjem.

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja