Funkinbeats 14 Napisano Septembar 11, 2024 U prolazu, 67 postova Prijavi odgovor kao problematičan a sta da joj radim druze kako da je provjerim Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Blaza 10075 Napisano Septembar 12, 2024 Ne silazi, 2323 postova Lokacija: Beograd, Bele Vode Motocikl: ex.Liberty 125 & Scarabeo 400i, Kawa ER-5 Prijavi odgovor kao problematičan On 6. 9. 2024. at 23:29, Blaza je napisao: Kada skineš dovodno crevo od pumpe, na dizni, ako nemaš čime da proveriš pritisak goriva, na kontaktu treba da baca / prska bar 7-8 metara. Sa lošim filterom, u mom slučaju, bacalo je metar... Ne moraš da vadiš pumpu iz rezervoara, proveri ovako... 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Betta 146 Napisano Septembar 12, 2024 Svrati ponekad, 213 postova Lokacija: Zrenjanin Motocikl: Suzuki Burgman 400 K1 Prijavi odgovor kao problematičan On 12. 9. 2024. at 0:01, Funkinbeats je napisao: a sta da joj radim druze kako da je provjerim Uzmeš unimer, meriš otpor hladne i zagrejane, imaš u service manualu sve lepo objašnjeno. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Funkinbeats 14 Napisano Septembar 13, 2024 U prolazu, 67 postova Prijavi odgovor kao problematičan @Blazaevo idemo vidjeti dole gorivo ja se nadam kao sto je tebi bilo filter da je javim utiske @Satelisisto reče da je gorivo bitna stavka da se pogleda nadam se da će se ova agonija više završiti 1 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Funkinbeats 14 Napisano Septembar 13, 2024 U prolazu, 67 postova Prijavi odgovor kao problematičan Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Funkinbeats 14 Napisano Septembar 13, 2024 (promenjeno) U prolazu, 67 postova Prijavi odgovor kao problematičan @Blaza hvala i tebi kao primjeru šta se moglo desiti hvala svima motor evo ne pali gresku i nije klecnuo na leru, još samo malo prducka na auspuh al vrlo malo @Satelis da li je okej ovo, doduše probao sam pola kilometra voziti još malo prducka blago na auspuh ali možda prođe, doduše moram sada nasuti gorivo ponovo i onda će biti okej motor sada opet čupa i prima gas uredno filter nisam zamjenio očistili smo ga nekim cleanerom i izgurali kompresorom sve, u piaggio radnji nemq ovaj filter moram kopati negdje drugo uglsvnom pun pogodak hvala svima ooet na savjetima i dr. @Satelis i @Blaza Promenio Septembar 13, 2024 član Funkinbeats 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Satelis 15896 Napisano Septembar 13, 2024 Integrisan, 9307 postova Lokacija: Beograd - M.M.Lug Motocikl: Peugeot Satelis250 ...... Honda NC750XD Prijavi odgovor kao problematičan Najbolje bi bilo nakaciti manometar, voziti i pratiti pritisak goriva. Tako nema greške tj eleminise se dovod goriva ako pritisak drzi 2.5-3b.....to je Ok. Ako je ispod 2b pritisak to nikako ne valja. Filter postoji kao rezervni deo ali košta nenormalno mnogo, ulaz i izlaz nisu istog promera. Kako radi pumpa.... vuče benzin preko sito filtera sa dna pumpe, gorivo prolazi kroz filter (5-6b) pa ide na regulator pritiska, regulator spusta pritisak da bi kod dizne dobili 2.5-3b. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Funkinbeats 14 Napisano Septembar 13, 2024 U prolazu, 67 postova Prijavi odgovor kao problematičan provozao par krugova evo opet ne prdi više auspuh, odoh sada natočiti goriva i u topli slatki dom 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Blaza 10075 Napisano Septembar 13, 2024 Ne silazi, 2323 postova Lokacija: Beograd, Bele Vode Motocikl: ex.Liberty 125 & Scarabeo 400i, Kawa ER-5 Prijavi odgovor kao problematičan Kada sam ja imao problem, i pretpostavio da je do filtera, već je bilo oko 16 h, mnoge radnje se zatvaraju. Utrčao sam u prvu prodavnicu auto delova, pokazao čoveku filter, on otvorio fijoku ispred sebe, izvadio (po obliku i promeru) identičan, i rekao 92 dinara... Stotka bez kusura , trči nazad da probam, jer sam rano ujutro išao na put od 500 km. Motor je proradio kao sat ! Nisam ga slikao (a možda i jesam, ne sećam se), sve je visilo sa njega, ali je proradio ! Da sam imao više vremena, stavio bih i original, ali... U par dana ukucao preko 1.000 km, posle toga se vozio još 10 meseci bez problema. Uvek sam za original delove, jer traju najduže. I termostat kada sam menjao, trči u PGS, kaiš najskuplji, dva seta novih guma (ništa polovno)... Drago mi je da sam pomogao, ako je to bio kvar. Opet kažem, Skarabeo je mnogima ružan, al ja sam se slatko vozio sa njim... 1 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
boza_kg 4941 Napisano Septembar 13, 2024 Drug član, 3738 postova Lokacija: Kragujevac Motocikl: Kymco Agility+ 300 Prijavi odgovor kao problematičan Jesi Blažo, slikao si 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Blaza 10075 Napisano Septembar 13, 2024 Ne silazi, 2323 postova Lokacija: Beograd, Bele Vode Motocikl: ex.Liberty 125 & Scarabeo 400i, Kawa ER-5 Prijavi odgovor kao problematičan Eno u čašici, šta je izašlo iz filtera... Hvala @boza_kg 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Funkinbeats 14 Napisano Septembar 13, 2024 U prolazu, 67 postova Prijavi odgovor kao problematičan mi smo ovaj moj pročistili sprejom i izbacili kompresorom sve iz njega, ovdje kod nas nema ovaj filter čak sam išao u motoab ovlašteni piaggio servis, nemaju ga.... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
boza_kg 4941 Napisano Septembar 13, 2024 Drug član, 3738 postova Lokacija: Kragujevac Motocikl: Kymco Agility+ 300 Prijavi odgovor kao problematičan Ovo o čemu priča Blaža je auto filter. Mora da ga ima i kod vas. FILTER GORIVA - FILTRON - PS 822/2 Najpovoljnije Cijene - AutoHUB.ba WWW.AUTOHUB.BA Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Blaza 10075 Napisano Septembar 13, 2024 Ne silazi, 2323 postova Lokacija: Beograd, Bele Vode Motocikl: ex.Liberty 125 & Scarabeo 400i, Kawa ER-5 Prijavi odgovor kao problematičan Sutra u prvu radnju auto delova i kupuj zamenski ! Kad budeš u prilici, menjaj za bolji. To što ste oprali, trenutno valja, ali krenućeš negde dalje, izdaće te opet. Samo drugi, i gledaj da je unutrašnji promer isti... Skoro sam u prodavnici moto delova kupio stakleno metalni filter 8 mm. Dođem kući, izvadim iz kese, a ono unutrašnji promer jedva 4 mm... Nisam ga ni stavio na Kawu, uzeću drugi.. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Funkinbeats 14 Napisano Septembar 13, 2024 U prolazu, 67 postova Prijavi odgovor kao problematičan pre 6 minuta, boza_kg je napisao: Ovo o čemu priča Blaža je auto filter. Mora da ga ima i kod vas. FILTER GORIVA - FILTRON - PS 822/2 Najpovoljnije Cijene - AutoHUB.ba WWW.AUTOHUB.BA pitanje je da či ovaj paše na scarabeo majstor mi govori da izgleda ne paše Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
boza_kg 4941 Napisano Septembar 13, 2024 Drug član, 3738 postova Lokacija: Kragujevac Motocikl: Kymco Agility+ 300 Prijavi odgovor kao problematičan Ima taj Filtron PS 822, pa 822/1 822/2, vidi koji paše. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
muljaz 2024 Napisano Septembar 13, 2024 Skuteras, 3696 postova Lokacija: Ivanjica Motocikl: T-Max 500 Prijavi odgovor kao problematičan Ovaj mora da pasuje, posto ima stepenasto za dve debljine creva. Ja sam inace mislio da vi pricate o filteru koji se nalazi u rezervoaru, onaj kao kesica 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Funkinbeats 14 Napisano Septembar 13, 2024 U prolazu, 67 postova Prijavi odgovor kao problematičan @muljazima i ta vrećica ona je na dnu, e ovo je filter poslije pumpe goriva što dođe Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Satelis 15896 Napisano Septembar 14, 2024 Integrisan, 9307 postova Lokacija: Beograd - M.M.Lug Motocikl: Peugeot Satelis250 ...... Honda NC750XD Prijavi odgovor kao problematičan Prosle godine jurio sam taj filter mali usrani. Nov niko nije imao i ako postoji kao rezervni deo, košta ako se dobro sećam 8-9.000din. Našao par polovnih koje ne bi u snu stavio jer su crni i izgledom isti kao što sam skinuo. Resenje je da se budzi drugi filter ili da se zameni cela pumpa. Ako se budzi, pre sam za filter metalnog no plasticnog kućišta. Plastični mi nekako ima tanku plastiku u odnosu na original, treba da drzi pritisak i selne za stezanje....otud mislim da je bolji sa metalnim kućištem. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Funkinbeats 14 Napisano Septembar 14, 2024 U prolazu, 67 postova Prijavi odgovor kao problematičan meni je sinoc majstor busilicom probio to gore gdje se nabija crijevo, izbusio filter kroz srefinu i sada prolazi sve, govori kaze vozi slobodno ovako ali nemoj puno trazi ovaj filter fino da se stavi nov i rahat si nasuo sam pun rezervoar i parkirao ga, ne mislim ga puno vozati dok to, jer potrebna je najmanja tackica da mi diznu gore začepi i onda belaj mada on na dnu rezervoara ima filter vrecicu ali opet nije ni ona aigurna jer kako bi onaj filter kod pumpe bio začepljen ... sinoc mi je opet pri povratku upalio check al na 5 sekundi, nije usporavao ima ubrzanje dobro auspuh vise ne puca uopste niti mi trokira, samo imam osjecaj da je neko od drugih majstora diro srqf na klapni ko da mi malo ima pojacan štangas, ili se meni čini jer evo dva mjeseca je bio preblag na leru i klecao gasio se Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Blaza 10075 Napisano Septembar 14, 2024 Ne silazi, 2323 postova Lokacija: Beograd, Bele Vode Motocikl: ex.Liberty 125 & Scarabeo 400i, Kawa ER-5 Prijavi odgovor kao problematičan Sad se baš i ne sećam da li ima farbe preko tog šrafa što se ne dira. Ako ima, možda i možeš da vratiš kako je bilo (ako je pomeran šraf) po izgledu farbe. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Funkinbeats 14 Napisano Septembar 15, 2024 U prolazu, 67 postova Prijavi odgovor kao problematičan Pošto je motor napravljen i ide kao nevrijeme radi kao sat,ponovo smo zamj nili tekučine, ulje motul, permant, ulje u kocnicama odlucio sam je počastiti bočnim koferima Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Funkinbeats 14 Napisano Septembar 15, 2024 U prolazu, 67 postova Prijavi odgovor kao problematičan Završeno postavljeno 3 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Arakis 5966 Napisano Septembar 15, 2024 Svakom po zasluzi, 12424 postova Lokacija: NBGD - KN04ET Motocikl: Honde Transalp, plavi i narandžasti, oba za dečake Prijavi odgovor kao problematičan A LED svetlo u koferima? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Funkinbeats 14 Napisano Septembar 15, 2024 U prolazu, 67 postova Prijavi odgovor kao problematičan Nema tu osvjetljenja Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...