Jump to content

Moto Zajednica

Reakcije motociklista na greske vozaca automobila...

Recommended Posts

• Drug član, 1874 postova

Meni taj razgijac primamljivo zvuci ali nisam bas siguran da bih mogao da ga iskoristim a da me taj sa autom ne obori i slicno. Tako da ko hoce da se igra sa tim neka bude spreman na to da mozda nece pobeci.

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• Svrati ponekad, 164 postova

nikad se ne zna na kakvu budalu možeš da naletiš. na mog drugara je lik potezao utoku samo zato jer nije išao dovoljno brzo

pa i meni kad bi neko razbio šoferku na kolima ko zna šta bi u afektu bio u stanju da uradim

trudite se da maksimalno pretpostavite reakcije ostalih učesnika i čuvajte živce

• Podržavam 1

• Drug član, 1542 postova
  • Motocikl: XLV 1000

Kada bismo mogli da znamo šta će drugi učesnici u saobraćaju da rade, ne bi bilo problematičnih situacija.

Nego, da se osvrnem na jedan poznati citat koji pročitah juče u nekoj od tema (bio sam ubeđen da je u ovoj, al' nema veze) sa jedne strane, i na savete starijih i mudrijih sa druge:

1. citat: sve što je potrebno da zlo trijumfuje je da dobri ljudi ne čine ništa.

2. parafraziram savete: iskuliraj, pusti ga, zaboravi... (citiraću potpis jednog od naših članova - bolje živa pička nego mrtav heroj)

Sa jedne strane, apsolutno se slažem sa prvom stavkom - ako pustimo džibere da rade šta hoće, odosmo u q. Sa druge strane, ova druga misao je veoma racionalna i "samoočuvavajuća" (ako neko može da okrene Milku da pitamo jel' prolazi ova reč).

Živimo u društvu u kojem mnoge vrednosti nisu na svom mestu, i moj je stav da je neophodno da svako od nas deluje na neki način protiv toga - od čekanja zelenog svetla na pešačkom, preko bacanja otpadaka u kante, do uopšte nekog kulturnog i normalnog ponašanja. Lični primer je nešto što ne sme izostati. Sledeći korak je uticanje na okolinu po tom pitanju - skretanje pažnje prijateljima, poznanicima, slučajnim prolaznicima... Primer: žena ispred mene u saobraćaju je izbacila pikavac kroz prozor. Prolazim pored nje dok čekamo zeleno na semaforu i kroz prozor joj kažem nešto tipa "Lep auto imate, šteta što niste dobili i pepeljaru uz njega". Postidela se. Ne znam da li je posle pola sata uradila isto to, ili se zamislila i ugasila pljugu gde treba, ali ja sam probao nešto da uradim.

E sad... Sve je to bajno i sjajno, dok ne dođemo do ekstremnijih situacija - ovo naše čuveno ugrožavanje bezbednosti u saobraćaju, gde u afektu lako zaboravljamo na manire, i imamo želju da prevaspitamo izgrednike na način koji realno nije ispravan, ali u tim trenucima deluje kao jedini koji bi mogao da deluje i da nam pruži kakvu-takvu satisfakciju. Opet naglašavam - po mom mišljenju - to treba raditi, samo je problem što nasiljem činimo u stvari ono protiv čega bi trebalo da se borimo. Nisam ni ja bezgrešan po tom pitanju, bilo je situacija gde sam pogrešio i izgubio kontrolu i "delio pravdu" po ulici... srećom, do sad nisam naleteo na veću budalu od sebe, ali nikad nije kasno :(

Ako bismo isključili nasilne odgovore na postupke kretena (ili jednostavno nepažljivih) u saobraćaju, šta nam ostaje? Hajde da vidimo šta predlažete kao alternative takvom pristupu.

Evo još jedne moje situacije, možda sam je i pominjao negde na forumu: idem ulicom sa dve trake (+žuta) u levoj traci, gustina saobraćaja prosečna. U retrovizoru vidim auto koji se zalepio za mene, ali mi u tom trenutku nije bilo zgodno da se prestrojavam u desnu traku, a ne idem ni sporo (išao po ograničenju ili čak nekih 10 preko). Posle nekih 200 metara, vozač automobila agresivno obilazi sa desne strane (prestrojio se u srednju, ubrzao i vratio se ispred mene) ali toliko tesno da mi je očešao prednji točak branikom. Srećom, veoma malo tako da mi je samo cimnuo upravljač, nismo se preturili. U trenutku mi izbija para na uši, i krećem u bukvalno filmsku poteru za njim. Pretičem, i krivudam ispred njega ne bi li ga zaustavio. Posle nekih 500 metara toga, lik staje nekako, nije imao gde levo i desno od drugih vozila. Možete misliti u kom stanju sam bio. Prilazim kolima, očekujem napaljenog klinca zemunca i spreman da mu iščupam debelo crevo na nos, kad ono neki polu-penzos. Gre'ota da ga bijem, zamahujem rukom pored njegove glave i mažnjavam mu ključ iz brave. Bacim preko kola na travnati trotoar, okrećem se i odlazim. On nije video da sam bacio ključ, i kuka za mnom "majstore, a ključ...?" Ne znam koliko je ostao da traži, niti me interesuje.

Toliko sam bio iznerviran i potresen da nisam lako mogao da zaspim sledeće dve noći, situacija mi nije izbijala iz glave, i dosta sam razmišljao o tome šta mi je pružilo veću satisfakciju - neke situacije u kojima sam pesnicama "delio pravdu", ili ovo gde se nisam spustio na taj nivo... Jedan (Mr. Hyde) deo mene je žalio što ga nisam prebio kao poslovičnog vola u kupusu, ali onaj pametniji je bio prezadovoljan izabranom alternativom.

Hajd' sad vi :)

• Podržavam 1

• Lord Sidious Tamni, 4841 postova

..

Hajd' sad vi :)

Sve utopija moj Cheshe.

I to da svi dobri nesto ucine. I to da ce gospodja ugasiti u pepeljaru. I to da ce tebi biti bolje kad razvalis vola u kupusu...

Moralno-eticko-perspektivno gledano sve si u pravu, ali to je jednostavno u sukobu sa psihologijom mase koju mocni krckaju na blagoj vatrici i drze bas kako im treba.

Ne mogu da tvrdim da nebih ganjao tog dedu, ali realno gledano (ovako sad iz ove perspektve) ti nista nisi postigao. Cak i da deda od tog dana vozi kao svetac (sto je malo vjerovatno) opet je on kap u (tvom) moru.

Jedino sto si mogao dobiti je metak ili neki hladniji predmet, ali nisi, i dobro je sto nisi.

Ja mislim da je vecina saobracajnih katastrofa prije posledica ljudske nesposobnosti, nego bezobrazluka.

Ljudi nisu svjesni koliko stotina metara predju dok procitaju sms na 120 km/h. Imali keca iz fizike. I tako dalje...

Da su svjesni, puno manje bi ih citalo.

• Drug član, 1542 postova
  • Motocikl: XLV 1000

OK, eto lepog opažanja - treba "osvestiti" te ljude, možda nekom brutalno (bukvalno) snimljenom reklamom ili letkom na temu metara i gaženja (možda i deteta, ne mora da bude motor)...?

Zar ti nemas ni jednu prijateljicu, (zenu :D), druga, brata, poznanika.... koji jednostavno ne zna da vozi / sagledava saobracaj oko sebe?

Mozes ga poslati u NASU na obuku, dzaba.

Dodaj na to jos nekih 30 godina, naocale ko dno od tegle i reflekse kita....i eto ti tipicni suicide commando. :)

• Podržavam 1

• Svrati ponekad, 140 postova
  • Motocikl: Suzuki GSF 650S Bandit (ex Kawa ER5)

Evo danas jedne situacije... Idem s posla kuci i negde posle gazele kod mostara u smeru ka autokomandi idem krajnjom levom trakom, u sredjoj traci ide neka fabia, paralelno pored mene. Bez migavca, bez pogleda u retrovizor krece direkto na mene kako bi se prestrojio u moju traku. Naravno retrovizor nije moga da vidi jer pricao covek telefonom, nadlaktio se na prozor i nista zivo ne vidi od ruke . Svirnem ja njemu, mislim cisto da me ne bi izlomio, pogledam u prozor kada ono neki deda od 70ak godina poceo da mi psuje sve po spisku. Mahnem ja njemu rukom, ono kao jesi li normalan :lud:, kada on krece jos jace da psuje sve sto mu je palo na pamet, sav zapenio. Ok, jedva se suzdrzim nastavim dalje, dam malo gasa i posle stotinak metara usporavam zbog neke guzve koja se stvorila kod bip-a, stize on mene opet mi dolazi u ravan i naglo srkrece pravo na mene. Ovaj put se nije zaustavio, hteo e lado moron namerno da me skrsi. Zabadam kocnicu, jedva uspevam da ga izbegnem. Obzirom da mu je akcija propala, odlaz opet u srednju traku kako bi pokusao jos neki put. Nastavljam lagano u neverici. Opet posle nekih 100tinak metara zbog zastoja staje srednja traka u kojoj je on, starkelja se nabio skroz do auta ispred sebe. Krajnja leva kolona, u kojoj sam ja se krece lagano pored zaustavljene srednje. Prolazim pored njega, obziom da je bio u sendvicu nije mogao nista da pokusa, prolazim bas blizu i udaram mu retrovizor rukavicom koliko god sam mogo i nastavljam lagano dalje. Videvsi u retrovizor da penzos jos stoju u sendvicu, a da guzva jenjavam, odvrcem lagano gas i udaljavam se od budale.

Posle mi je bilo izuzetno krivo sto sam dozvolio da gnev pobedi smirenost, ali nisam mogao da verujem da drndavi penzos moze da bude toliko bahat, bezobrazan, vulgaran i da sa direktnim umusljajem hoce nekome da nanese zlo samo zato sto mu je dao zvucni signal u cilju izbegavanja saobracajne nezgode. E moj brate Srbine... sa jedne strane mi je zao sto sam tako odreagovao i sto sam se spustio na njegov nivo, a sa druge strane mi je drago sto takav manijak nije uspeo da odigra jos jednu epizodu bez ikakvih posledica. Protiv zla se treba boriti, svako na svoj nacin.

Zakljucak: obavezno nositi rukavice sa zastitom, imao sam osecaj kao da sam nabo u sundjer.

• Podržavam 8

Mene danas budala trza na autoputu. Vozi se u srednjoj i kad mu pridjem na duzinu auta u lijevoj on naglo cima volan u lijevo (sav potone u amortizere).

Valjda mu to zanimljivo....

• Zainteresovan, 764 postova
  • Motocikl: ER6n

Malopre mi stigose resQme, brutalno kvalitetno izgledaju uzeh 2 crvena i 2 crna, riba mi odma uze jedan crni, (al crveni su gotivniji) :)

Nisam probao kako radi jos uvek, ali uskoro..

Sem toga igla koja razbija staklo mislio sam da je neka vrsta keramike ali nije, metal je u pitanju i izgleda kao igla.

Totalno podrzavam to lomljenje retrovizora, i to si trebao da napravis krug i kad stigne na drugi semafor da mu polomis i drugi i da ga poneses sa sobom, nema da popravlja i krpi, pogotovo ako je nemerno i svesno isao na to da ti bilo kako naskodi, pajseri!

Mile, ovaj sto te cima na putu tako, pa sine ne znam, bombu? Da cima motor zanimljivo mu, brate!!

• Svrati po nekad, 360 postova
  • Motocikl: Kymco Zing 125, BMW F800GS Adventure

Narode kude ima da se nabavi taj resQme? :)

Na E-Bay, mvSHOEI organizuje nabavku, ako te interesuje pusti mu PP.

• Redovan, 181 postova
  • Motocikl: Honda CBR 600RR

Neam pojma, ja na moru, pod palmom :)

Salim se, verovatno se negde trucka na putu, bicu u bg polovinom maja da docekam i svima da razdelim. Inace Milosev rok je bio 25-30 radnih dana

• U prolazu, 35 postova
  • Motocikl: Ducati Streetfighter S Evo-Tech Performance

Imao sam slucaj dok sam isao preko bugarske za svicu , da sam vozio iza lika nepunih pola sata i nisam htio da prestizem jer sam razgovarao na telefon, i lik je ladno otvorio prozor i koliko sam ja skonto a nije bio ni ton ljubazan poceo je da se dere na mene i onda je stao i izasao iz auta i hteo da me bije, sabancina tu je bio drugar iza mene koji je vec bio nalozen jer je sa ribom raskinuo, pa sam ih moro razdvajat ja na kraju jer ga je ovaj htio da ubije od batina (moj drugar), nakraju je taj papak od vozaca otisao a mi smo nastavili nas put.

• Zainteresovan, 764 postova
  • Motocikl: ER6n

Ovo je zlo, nazalost nisam stigao ni kameru da okrenem jer sam je drzao levom rukom i mislio sam da to nece tek tako lako da puca (ovo staklo ocigledno nije imalo ni foliju) + sam se vracao sa posla tako da je bilo neplanirano u 05h ujutru, veceras popravni i full video footage :)

http://youtu.be/o35MocUlntU

• U prolazu, 48 postova

Zbog takvih "sipkasa" i "opasnih tipova" nosim rasklopivi metalni pendrek. Prijatan za nosenje i jako mobilan. Zlu ne trebalo :takoje:

nosio sam i ja taj pendrek u autu, ali ga gospoda u plavom uzese. da se igraju u stanici, kazu. sta ces, dosadno ljudima...

• Redovan, 181 postova
  • Motocikl: Honda CBR 600RR

Ljudi veruem da ste bili masa nestrpljivi, al mora da vas iznenadim : !!!!!! Stigli RESQME-iciii!!!!!! Misim stigli jos pre par dana al ja tek sad iz mojtenegra....

Poslacu privatnu poruku svima, a ko me preduhitri nek pozove i moze da ga ima vec veceras :)

• Podržavam 1

• Bayerische Motoren Werke, 624 postova
  • Motocikl: BMW R 1250 RT

mvSHOEI meni možeš ako nije problem da pošalješ nekom brzom poštom.Podatke sam ti ostavio na pp.

Javi porukom kada su krenuli put Šapca.Unapred hvala. :zdravo:

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja