Jump to content

Moto Zajednica

Piaggio Beverly 500ie

Recommended Posts

• U prolazu, 65 postova
Pre 2 sati, cezarpa je napisao:

Sa manjom amperazom akumulatora mozda imas probleme samo kod anlasovanja.Naponi su ti slabi.Koliko se secam na bivsem Bev 300 do 14,2v u voznji jaci gas,ler Muslim da je bio oko 13,8v.Pali Check Engine lampicu cim otkrije los napon ili gubitak istog.

sto je najgore pali motor na čvoku ko mina sastavi, a što se tiče tih napona što si rekao šta vi tu morao pretresti

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• Fat and furios, 593 postova
  • Motocikl: KLE 500, bev 500 cruis

Pitanje za ljude od struke: može li se na beverli kruzer 500 na postojeću instalaciju dodati instrument sa kazaljkom za temp. vode. Navikao sam na kazaljku, pa stalno sa strahom pogledujem lampicu. Pozdrav

• Svakom po zasluzi, 12405 postova
  • Motocikl: Honde Transalp, plavi i narandžasti, oba za dečake

Јесте. 

Ипак провери конекторе осигурача. 

• U prolazu, 4 postova

Mislis bas na osigurace ili na dzekove? Proverio sam sve je u redu. Zna li neko kako se ispituje regler unimerom? Namotaje sam ispitao oni su ok 

• Svakom po zasluzi, 12405 postova
  • Motocikl: Honde Transalp, plavi i narandžasti, oba za dečake

Нема ту много мудрости. Упалиш мотор и са упаљеним светлима на око 2500 1/мин измериш напон на акумулатору, мора бити између 14 - 14.5 В. 

Пошто је код тебе нешто нижи напон рекох ти да добро провериш осигурач од 30А. 

• Integrisan, 9462 postova
  • Motocikl: ---Honda---

... dodao bih da los akumulator prikazuje takvo punjenje i ako su sve resto komponente totalno ispravne!

Mnogi to cesto previde, vodjen iskustvom a zbog situacija koje veeeeeoma cesto srecem na motociklima svojih prijatelja, kada ocitam 13.3-13.8V punjenje na povisenom leru, obicno to bude sbog praznog akumulatora (start-stop 100x dnevno) ili je akumulator jednostavno ostario/ opao kapacitet..

• U prolazu, 4 postova

Hvala vam na pomoci i trudu probacu osigurac da izvadim osmirglam kontakte iako sam vec proveravao i delovalo mi ok sve. Zao mi da kupujem regler dzabe, vec sam pre par meseci menjao i regler i namotaje 

• U prolazu, 4 postova

Da dodam da i pri zameni namotaja opet motor nije imao 14v punjenje bilo da stavim stari ili novi regler oba daju isto ocitavanje. Namotaje sam merio tako sto sam proverio napon na fazama koji je 15v na leru i 60v na gasu (mozda ide i do 70v) otpor izmedju faza 0.8oma, probijanja prema masi nema. Pre svega toga sam nosio akumulator na proveru gde je ustanovljeno da je 100%zdrav. Eto, muci me to a nikako da resim. Nemam pouzdanog majstora, pogotovu u letnje vreme tako da sve popravke obavljam sam 

• Sviđa mi se 1

• Svrati ponekad, 211 postova
  • Motocikl: Suzuki Burgman 400 K1

Ako nema probijanja na masu i naponi su u redu, onda su namotaji ok, sledeće ti ostaje žičenje do reglera i od reglera do baterije. Kažeš da je sa novim reglerom ista situacija, ostaje ti žičenje. Da li je baterija odgovarajuće amperaže ? Staviš ga na centralni gas na 3000 do 4000 obrtaja i premeri opet, pre toga očisti kleme i osigurač koji su kolege spomenule, našpricaj sa malo kontakt spreja.

• U prolazu, 4 postova
  • Motocikl: S1KRR

Samo da se nadovezem na problem sa izgubljenim kljucem. Ja sam imao srece pa je bila verzija bez kod kljuca. Skinuo sam donju bravu poklopca rezervora mora malo da se napne da bi se otvorila. 

Majstor napravio kljuc po bravi ali vidi vraga nije ista brava i za kontakt. Skuter kod majstora i za sat je uradio kljuc za kontakt je su vrv trebala zub-dva na kljucu da se napravi. 

• U prolazu, 3 postova
  • Motocikl: Piaggio beverly 500

Pozdrav svima, da li se i vama cuje kao neko hučanje pri kretanju na pocetku a kad se da malo jaci gas kad on vec krene onda prestane, znaci samo pri kretanju? Kao zvono, neko.

Hvala

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja