boza_kg 5182 Napisano Mart 14, 2023 Drug član, 3831 postova Lokacija: Kragujevac Motocikl: Kymco Agility+ 300 Prijavi odgovor kao problematičan Može ako ima kabriolet Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
ПИпезос 8344 Napisano Mart 14, 2023 Drug član, 565 postova Lokacija: Novi Sad Motocikl: HONDA Africa Twin CRF1000 DCT (2016), BMW C 400 GT (2020) Prijavi odgovor kao problematičan Pre 5 sati, boza_kg je napisao: Ja bih vozio motor, ali pod uslovom da je automatik i da nema lanac koji mora da se perka, macka i zateže. I da ima oklop koji štiti da se ne umažeš sav od malo kiše, tj. da možeš da ga voziš i u civilnom odelu. I da ima vetrobran koji štiti od duvanja, a ne značkicu ili tange napred. I da ima puno mesta pod sedištem + kofer za na pijac. Da bude udoban naravno, to se podrazumeva. I da malo troši, i da ne bude skup za održavanje. Ups, ipak onda skuter Ахаххахаххахахахахаххаххаххаааааа @boza_kgпа ти си цар, ово је најјачи и најдуховитији одговору целој овој преписци, ало админи закључавајте тему, добили смо победника ... мој дубоки наклон 1 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Blackened 708 Napisano Mart 14, 2023 Zainteresovan, 435 postova Lokacija: Beograd - Koh Phangan Motocikl: '23. CB500X (prethodno '98. XL600V) Prijavi odgovor kao problematičan To je zagonetka ustvari, resenje je automobil :). Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
ПИпезос 8344 Napisano Mart 14, 2023 Drug član, 565 postova Lokacija: Novi Sad Motocikl: HONDA Africa Twin CRF1000 DCT (2016), BMW C 400 GT (2020) Prijavi odgovor kao problematičan pre 21 minuta, Blackened je napisao: To je zagonetka ustvari, resenje je automobil :). хаххааааа, ал да је аутоматик, 4х4 и кабриолет (са покретним кровом наравно) уз обавезни винтер пакет Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
boza_kg 5182 Napisano Mart 14, 2023 Drug član, 3831 postova Lokacija: Kragujevac Motocikl: Kymco Agility+ 300 Prijavi odgovor kao problematičan Pre sat vremena, Blackened je napisao: To je zagonetka ustvari, resenje je automobil :). Ima tu neke istine. Skuter je zamena za automobil. Onda valjda važi i obrnuto 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Džim Džarmuš 2947 Napisano Mart 14, 2023 Drug član, 1246 postova Lokacija: 🌍🌎🌏🇷🇸 Motocikl: BMW C400GT🏍 🛵Beverly300hp,Honda x-adv 750,BMW F900 GS⬜🟦🟥 Prijavi odgovor kao problematičan Pre 8 sati, Alexa90 je napisao: I na busu piše lasta pa ne leti, jeste, al u suštini nema veze sa skuterom. Meni slabo šta odgovara zbog visine, eventualno Burgman 650, al to je već staro, od motora Africa mi leži top, samo što mi, za moje potrebe trenutne, ne treba 1000cc. Ali da, odgovara mi skroz taj skuter položaj sedenja, osim što je ovo samo na oko skuter Hibrid Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Urban Rider 1581 Napisano Mart 14, 2023 (promenjeno) Zainteresovan, 697 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Royal Enfield Interceptor 650 Prijavi odgovor kao problematičan Ovaj rad Promenio Mart 14, 2023 član Lone rider 2 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Džim Džarmuš 2947 Napisano Mart 14, 2023 Drug član, 1246 postova Lokacija: 🌍🌎🌏🇷🇸 Motocikl: BMW C400GT🏍 🛵Beverly300hp,Honda x-adv 750,BMW F900 GS⬜🟦🟥 Prijavi odgovor kao problematičan Pre 8 sati, boza_kg je napisao: Ja bih vozio motor, ali pod uslovom da je automatik i da nema lanac koji mora da se perka, macka i zateže. I da ima oklop koji štiti da se ne umažeš sav od malo kiše, tj. da možeš da ga voziš i u civilnom odelu. I da ima vetrobran koji štiti od duvanja, a ne značkicu ili tange napred. I da ima puno mesta pod sedištem + kofer za na pijac. Da bude udoban naravno, to se podrazumeva. I da malo troši, i da ne bude skup za održavanje. Ups, ipak onda skuter Honda nc750x (ako izuzmemo lanac) Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
boza_kg 5182 Napisano Mart 14, 2023 Drug član, 3831 postova Lokacija: Kragujevac Motocikl: Kymco Agility+ 300 Prijavi odgovor kao problematičan Da, to je čest izbor ex maxi skuteraša. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Blaza 10739 Napisano Mart 14, 2023 Ne silazi, 2403 postova Lokacija: Beograd, Bele Vode Motocikl: ex.Liberty 125 & Scarabeo 400i, Kawa ER-5 Prijavi odgovor kao problematičan Vozim skuter, valjda maksi...400i. Zadnjih 2 meseca, i jače, gledam oglase da kupim motor. 2, max 3 hiljade. A može i manje... Kako ja gledam: Da ima mesta pod sedištem kao skuter. Stalno nešto vučem sa sobom. Da ne troši mnogo više od skutera. Vozim ga svaki dan, pa kalkulišem. Da mu rega nije mnogo skuplja od skutera. Sviđa mi se i enduro, al neću žičane felne. Neću karbove, manje troši ajnšpric. Neću lanac zbog mackanja. Kardan ili kaiš. Ne volim sa oklopima (zbog lakšeg pristupa mašini), ali će onda vetar da me oduva... Neću težak motor. I sa ovim se rvem... I onda se zapitam, šta će mi motor, kad sa ovim skuterom sve završavam što mi treba. Oću noviji Skarabeo. Svako neka vozi šta mu odgovara, i šta može da priušti. Kad odeš na moto skup pod šator, ne piše ti na čelu šta voziš... 5 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
boza_kg 5182 Napisano Mart 14, 2023 Drug član, 3831 postova Lokacija: Kragujevac Motocikl: Kymco Agility+ 300 Prijavi odgovor kao problematičan pre 6 minuta, Blaza je napisao: Kad odeš na moto skup pod šator, ne piše ti na čelu šta voziš.. Ne idem na moto skupove, al razmišljam da metem skuter tetovažu 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Blaza 10739 Napisano Mart 14, 2023 Ne silazi, 2403 postova Lokacija: Beograd, Bele Vode Motocikl: ex.Liberty 125 & Scarabeo 400i, Kawa ER-5 Prijavi odgovor kao problematičan Pre 20 godina nisam ni vozio dva točka, pobudalio pod stare dane, pa željan svega... pre 10 minuta, boza_kg je napisao: Ne idem na moto skupove, Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Borkosan 623 Napisano Mart 14, 2023 Zainteresovan, 504 postova Lokacija: Novi Sad Motocikl: Voge 300 Rally Prijavi odgovor kao problematičan Vozim skuter, valjda maksi...400i. Zadnjih 2 meseca, i jače, gledam oglase da kupim motor. 2, max 3 hiljade. A može i manje... Kako ja gledam: Da ima mesta pod sedištem kao skuter. Stalno nešto vučem sa sobom. Da ne troši mnogo više od skutera. Vozim ga svaki dan, pa kalkulišem. Da mu rega nije mnogo skuplja od skutera. Sviđa mi se i enduro, al neću žičane felne. Neću karbove, manje troši ajnšpric. Neću lanac zbog mackanja. Kardan ili kaiš. Ne volim sa oklopima (zbog lakšeg pristupa mašini), ali će onda vetar da me oduva... Neću težak motor. I sa ovim se rvem... I onda se zapitam, šta će mi motor, kad sa ovim skuterom sve završavam što mi treba. Oću noviji Skarabeo. Svako neka vozi šta mu odgovara, i šta može da priušti. Kad odeš na moto skup pod šator, ne piše ti na čelu šta voziš...Kao da sebe slusamPa inda gledam NT700 kao logican put dalje, kao ima sve to nabrojano, odem i sednem i nekako mi nije po volji, mozda da se korman malo podigne i povuce ka vozacu. I posle sat voznje na skuteru kazem sebi ma i ovo je skroz ok. I tako u krugSent from my iPhone using Tapatalk 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Alexa90 11654 Napisano Mart 14, 2023 BJB Maxi Scooter Club, 4379 postova Lokacija: Voždovac Motocikl: Honda X-ADV 750 Prijavi odgovor kao problematičan Prirodno je da čovek uvek želi bolje, jače, novije, drugačije. Iskreno ja sam na korak bio od toga da kupim Afriku, bila mi je prvi izbor, al reko aj da probam i Adv, probao, i rekoh sebi to je to, ipak imam i dosta gradske vožnje, koji će mi klinac sad Afrika. Možda za nekoliko godina, a možda i ne, za sada sam potpuno oduševljen Adv-om, skroz je drugačija stvar od svega što sam vozio do sada. Naravno potrošnja mi je bitna stavka, održavanje takođe, ni registracija nije za bacanje iako je jednom godišnje. Otprilike mi je sve kao Silver Wing koji sam vozio pre ovoga, možda za nijansu skuplje održavanje, ali zato dosta manje troši pa mu dođe na isto skoro. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
ske 1199 Napisano Mart 14, 2023 Zainteresovan, 452 postova Lokacija: bg Motocikl: k9 Prijavi odgovor kao problematičan Kolko trosi po gradu? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Alexa90 11654 Napisano Mart 14, 2023 BJB Maxi Scooter Club, 4379 postova Lokacija: Voždovac Motocikl: Honda X-ADV 750 Prijavi odgovor kao problematičan Sa mojim silovanjem, pošto mi je naravno zanimljiv DCT menjač pa malo vozim u S1, na autoputu isprobam i S2 i tako, sa mojom visinom od skoro 2m, težinom 110kg bord kaže danas 5.6l čistog grada i nikako laganog gasa (još uvek, jbg zanimljiv mi je ). Lažem, vozio sam u D po gradu nekih 6-7km i pisalo je na bordu 3.6l, al to je jako dosadna vožnja, u 50m dođe u šestu brzinu. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
ske 1199 Napisano Mart 14, 2023 Zainteresovan, 452 postova Lokacija: bg Motocikl: k9 Prijavi odgovor kao problematičan pristojna potrosnja za ozbiljan skuter, motor Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Alexa90 11654 Napisano Mart 14, 2023 BJB Maxi Scooter Club, 4379 postova Lokacija: Voždovac Motocikl: Honda X-ADV 750 Prijavi odgovor kao problematičan Jeste, na otvorenom ne znam kako će biti, nikako da se prolepša vreme pa da spičim posle posla 100/200km pa da vidim šta će reći bord Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Vandrokaš 1108 Napisano Mart 14, 2024 Svrati ponekad, 286 postova Lokacija: Novi Sad Motocikl: F900 GSA Prijavi odgovor kao problematičan Dosta dugo pauza na temi. Ali hbg ... ja nov pa čitam lagano šta mi padne pod ruku. Elem, ne mogu da izdržim a da ne kažem ... Dugo sam na 2 točka. Više od 40 godina. I svako vozi ono što mu tada odgovara (i naravno, što može da priušti). Ono što hoću da kažem da je biti bajker pitanje duha a ne onog ispod guzice (na čemu se vozimo). Sve što izađe iz grada (ili sela, nebitno), stavi neku preobuku u prtljag i krene da osvaja nova mora i planine, da uživa u drumu, da blene okolo, da oseti vetar, da procvrči na vrućinštini, ili da se smrzne, da diše duh 2 točka ... To je duh motoraša. E sad, u potpisu mi je (maxi) skuter, mada je za mene, što neko reče, ovo ozbiljan mutant, pa se može reći ... vidi ovog što serenda. Ali svi koji su na 2 točka imaju sudbinu na putu koja je ista. Svako može i da uživa, ali i da strada. Poštovanje svima! I zašto kažem grad i van grada ... U većem gradu je motora stalno oko tebe i svuda. I oni su kolege naravno. Ali tu stvarno ima onih koji nikada ne pređu tablu sa imenom grada. Ali meni je svako, ko je na 2 točka, van grada prijatelj i kolega na drumu i ja ću se uvek svakom javiti. I pomoći, ako treba. Pozdrav svim motorašima, bez obzira šta voze. 6 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Džim Džarmuš 2947 Napisano Mart 14, 2024 (promenjeno) Drug član, 1246 postova Lokacija: 🌍🌎🌏🇷🇸 Motocikl: BMW C400GT🏍 🛵Beverly300hp,Honda x-adv 750,BMW F900 GS⬜🟦🟥 Prijavi odgovor kao problematičan @Vandrokaš Ma naravno..nema tačnog odgovora na pitanje iz naslova ove teme. ja vozim oba,kad sam u fazi da peglam krivine uz motorno kočenje ja uzmem bmw s xr 1000 od prijatelja..Uglavnom sam orijentisan na udobnost i praktičnost na dugim putovanjima (i u gradu) pa posedujem maxi skuter..Sve je to faza,afinitet,na kraju krajeva i lova..ali maxi skuter je definitivno bliži "catch all" proizvodu. Promenio Mart 14, 2024 član Džim Džarmuš Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...