Jump to content

Moto Zajednica

Dileme pri kupovini maksi skutera

Recommended Posts

• Rashodovani bajker, 1731 postova

Koji skuteri u klasi 400-500ccm spadaju među kompaktnije i okretnije u toj klasi?

Prekjuče sam seo na Xciting 500 koji mi je ponuđen u zamenu za moj motor. Dopalo mi se što je komforan, međutim komfor mi je sada sporedan jer fizički nisam u formi da se rvem sa tolikim skuterom. Tako da sam odustao od te zamene, pa sad tražim nešto malo manje.

Ima li u toj klasi nešto kompaktnije ili ću morati da smanjim apetite na 250ccm ?

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• Zainteresovan, 546 postova
  • Motocikl: Beverly 300 i.e. Suzuki GSX650F/GSXR600

Moje laičko mišljenje jeste da je Bev 300-350 izuzetno upravljiv skuter i da nije velika razlika između njega i nekog od 400cc, a možda čak i 500. :)

• Svrati ponekad, 294 postova
  • Motocikl: Yamaha MT09

Ja vozim xciting 500 imam 100kg ceo zivot nesto treniram i meni je generalno tezak robusan..takodje sam vozio nexus mislim da je 20kg cak laksi od xcitinga po meni dosta laksi e sada jedino da probas pa da vidis

• BJB Maxi Scooter Club, 6051 postova
  • Motocikl: Aprilia Atlantic 500 / CF Moto 450 MT

Atlantic 500 Sprint  :takoje:  k'o biciklić  :jee1: kad se Djura bori (i izbori) sa njim - to je to  :takoje:

• Uvek moze bolje., 614 postova
  • Motocikl: Kawasaki ZX6R

DaliborBP

Npr: Kymco Xciting 500 ima 220kg zive vage (znaci bez tecnosti), a sa tecnostima jos oko 15 kg vise.....

Tako da bi verovatno se mnogi rvali sa takvim skuterima :)

• Rashodovani bajker, 1731 postova

Kako se vi to rvete sa skuterom?  :stabre:

Ako mene pitaš (jer sam pomenuo rvanje) - nemam pojma, nikad nisam vozio skuter ...  :D

Nisam se još dovoljno oporavio od posledica šloga da bih mogao da vozim moj motor, a nestrpljiv sam da se što pre vratim na točkove. Pa sam mislio da probam sa nekim maxi scooterom. U zameni mi je ponuđen Xciting, ali kad sam seo na njega ustanovio sam da je gabaritniji nego što sam očekivao. Stvarno bih morao da se rvem s njim pri manevrisanju u mestu, jer nisam još u formi. Zato pitam da li su svi maxiji u toj klasi toliko glomazni ili se može naći i nešto kompaktnije. 

• BJB Maxi Scooter Club, 1518 postova
  • Motocikl: Versys buljavi

Po meni najnezgodnija stvar koja može da ti se desi, je da pri stajanju kad izbaciš nogu nagaziš na sitne kamenčiće..i tu se desi da ti noga prokliza i "klecne" i eto mogućeg problema....

E sad opet ne mora da znači..

Meni Kymco izgleda najrobusniji od svih...a kad sam probao Classica i ako je veliki nekako sam se za 5 min navikao jer mi je stabilan i čvrst za sve pare...

Ili pazari neki R6 to je lako k'o Pony ☺

• Svrati ponekad, 330 postova
  • Motocikl: plavi

probao/vozio sam skoro sve maxi skutere koje mozes da nadjes na nasim putevima i ako izuzmes tmax, malagutA 500 ccm je apsolutni "sampion" po pitanju upravljivosti i balansa, kako otvoreni put tako i grad, grdan je da nema gde ali se vozi ko dubak...sto je do rvanja, ja sam 175, 90 kila, sve suvi misici i plocice :)

• Podržavam 1

• U prolazu, 74 postova
  • Motocikl: Honda CB450, BMW R65, Yamaha Vino, Piaggio Hexagon

Ako nije tajna :Koliko kosta beverly+uvoz+papiri ?

tonpa87 mislio sam na tvoj skuter klliko te je koštao ?

• BJB Maxi Scooter Club, 1551 postova
  • Motocikl: Burgman 400 2007

probao/vozio sam skoro sve maxi skutere koje mozes da nadjes na nasim putevima i ako izuzmes tmax, malagutA 500 ccm je apsolutni "sampion" po pitanju upravljivosti i balansa, kako otvoreni put tako i grad, grdan je da nema gde ali se vozi ko dubak...sto je do rvanja, ja sam 175, 90 kila, sve suvi misici i plocice :)

da su sve plocice,jesu.....

a ti mozes li da stavis negde veliko slovo ,. ;-)

• Podržavam 1

• Integrisan, 9360 postova
  • Motocikl: Peugeot Satelis250 ...... Honda NC750XD

Ma to sve dodje isto, sem kad krene da pada... ne daj boze! 

Po meni najnezgodnija stvar koja može da ti se desi.......

i ako je veliki nekako sam se za 5 min navikao jer mi je stabilan i čvrst za sve pare...

probao sam skoro sve koje mozes da nadjes na nasim putevima

grdan je da nema gde ko dubak ja sam 175, 90 kila, sve suvi misici i plocice :)

a ti mozes li da stavis negde veliko.....

Ju ju ju..... kaki ste vi perverpervrvrerznjaci....c...c...c  :P

izvinte na off-u  :P

• Podržavam 1

• Svrati ponekad, 159 postova
  • Motocikl: Kymco Xciting 250

Vujke 1 nek je sa srecom kupovina i mnogo bezbednih km da predjete. Dugo sam trazio ovaj skuter ali zbog velike i sumljive km kod nas sam uglavnom odustao. Prava krstarica i motor za diku ;). Aj napisi utiske o voznji i koliko ogranicava taj polozaj nogu. Ako te ne mrzi pusti mi na pp za koliko te je olaksao jer u CG bas drze cenu a sve neki sumljivi uvoz iz Italije.maxi pozzz

• U prolazu, 35 postova
  • Motocikl: Yamaha Tracer 7

Sto se tiče položaja nogu za Spidermaxa, mogu vam dati nasvežije informacije.Ne zamara ni malo, čak meni taj položaj i prija.Juče i prekjuče sam sa Spidermaxom i drug sa Hondom SWT 400 išao Požarevac-Segedin-Temišvar-Požarevac bez ikakvog zamaranja uz potrošnju od okruglo 4,0l.Zaštita od vetra je odlična.Održavanje nije skupo jer je piaggio master agregat a ostalo se moze poručiti i sa zvaničnog Malagutijevog sajta u Italiji.

• Podržavam 1

• BJB Maxi scooter club, 1676 postova
  • Motocikl: Sanja o NT1100 :)

Cena u odnosu na ostale jefitnija poodosta... 

26 dana nije otisao, za mene veoma popularan i lep maxi skuter. Ako nemas iskustva, nek se javi neko od BG MSC drugara, da ode sa tobom da oslusne i proba skuterce. Slike su jedno, LIVE je drugo !  :takoje:

• U prolazu, 31 postova
  • Motocikl: Malaguti Madison 3 Velvet Black 250 i.e

Treba za sat-dva da idem da ga pogledam, a ja nisam bas nesto potkovan (citaj nemam pojma sta da gledam). Zato se i raspitujem jer su ostale gilere 500 tog godista od 2000e pa nagore

• U prolazu, 12 postova
  • Motocikl: Beverly 250

Pozdrav drugari od novog clana.. Uredno sam  se predstavio u delu za to,  pa zelim na pocetku da iskoristim priliku i dobijem podrsku od Vas   iskusnijih oko moje dileme. Naime rasmisljam se izmedju 3 modela  x 9 evolution  250,   Beverly 250  ili Aprilia Atlantic   250...  Meni  motor najvise ce koristiiti za grad bas retko za izlete van njega, ali korisno je cuti savete  o svakom pojedinacno...

Citao sam dosta na forumu detaljno, ali ipak me zanima sledece:

- Znam da nose iste agregate, ali kako osim oznake IE prepoznati  koji ima karburator a koji ne????  (u slucaju da prodavac i sam ne zna )

- Koji ima najbolji  polozaj  p ovama za sedenje vozaca i suvozaca?

- Dosta me ubedjuju za beverly i jedna od stavki predanosti je  laksi za provlacenje po gradskoj guzvi.. Sta je sa ostalim, da li je Velicina toliko izrazenija??

- Da li je udobnost i voznja sa suvozacem znacajnija kod X 9  i AA u odnosu na  bev.??

_ i na kraju  mane  X9  sto sam saznao  elektroika i instrum. tabla, beverly-a  pumpe kineske proizvodnje, a  neka konkretna kod Atlantika???

Hvala unapred svima.... 

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja