Jump to content

Moto Zajednica

Dileme pri kupovini maksi skutera

Recommended Posts

• U prolazu, 7 postova
On 23.12.2024. at 11:17, boza_kg je napisao:

A da porazmisliš o Kymco Xtown modelu, klasičnom ne CT? Mogu da se nađu dobri, novijih godišta, od prvih vlasnika. Udobni i za magistralu, malo troše, jednostavni i jeftini za održavanje... Nisu prejaki, taman za nekog početnika.

Razmisljam i o Xtown i o Downtown. Nasao sam neke zanimljive oglase npr za Downtown iz 2018e i Xtown 2021... Ima li izmedju ova dva modela nekih konkretnih razlika osim malih razlika u kubikazi, dimenzijama?

On 23.12.2024. at 13:55, vucko23 je napisao:

Sudeći po budžetu verovatno 300ie koji se proizvodio od 2011, pa koliko me sećanje služi do 2019. Mada ima na oglasima sada jedan 300 HPE za korektnu cenu, malo je zagrebana plastika, ali ko to može da svari...

Video sam taj model sto je jos u garanciji. Nije problem cak ni ogrebana plastika, moguce je da se sredi. Jedino sto je model star 1.5 godinu a presao je 30.000km 🤔

• Sviđa mi se 1

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• Drug član, 3716 postova
  • Motocikl: Kymco Agility+ 300

@dane93 Downtown je osetno jači, nešto je kvalitetniji, ali i nešto skuplji za održavanje, ako ti zatrebaju delovi za menjati. Redovno je slično. Downtownu menjaš 1.3l ulja i filter ulja na 5.000, XTownu 0,9l na 3.000 km, nema filter za ulje. Rolnice, kaiš, filter vazduha, kočione pločice i ostalo zamensko ide po istoj dinamici.

DT troši više goriva po gradu, ali je zabavniji za magistralu, bolji za vožnju u dvoje. XT je ekonomičniji na manjim (gradskim) brzinama, i ako voziš sam. Pa biraj.

A taj Bev što pominjete je vrv terao dostavu i pitanje je i da li je nešto pokrivljeno, kad već ima ogrebotine... Retko da će Bev da bude povoljne cene, ako je dobar. Ne treba verovati u bajke.

• Drug član, 400 postova
  • Motocikl: Nmax 155

@dane93 Nije problem to što je prešao 30 hiljada, za 2 godine ako je normalno održavan. Faktički su to 2 cele sezone i ta kilometraža se vrlo lako može napraviti sa vikend ili višednevnim izletima. Može se proveriti ako je teran za dostavu, a u garanciji je tako da bi trebalo da je sve što je rađeno i evidentirano, u suprotnom se pali lampica.

@boza_kg s obzirom da si ti stručnjak u svim oblastima, a pogotovo u ekonomskoj nauci i načinu formiranja cene, ne vredi se objašnjavati. Ja sam recimo svog beverlija, koji je bio u top stanju i mogu glavu da dam u tri najbolja na oglasima, dao za koju stoju manje upravo jer su plastike bile oštećene, imaju slike u temi. Otišao za dve nedelje i nisam osetio prodaju. Ti uzmi i drži cenu veću od svih na oglasima, pa se maji sa budalama koje će da zovu, da obaraju cenu i prodavaćeš ga mesecima. 

Ne znam sad čime sam zaslužio ovaj komentar od tebe, al kako god, ne bih da rasprava bude na ličnom nivou, pa bataljujem.

Promenio član boza_kg

• Drug član, 400 postova
  • Motocikl: Nmax 155

Nisam hteo da te uvredim, praštaj ako je tako ispalo. Dva puta si u različitim temama odmah za mnom pisao kako ne treba da verujemo u bajke i kako ne postoje povoljne ponude. Nekome je hitno, pa shodno tome formira inicijalno nižu cenu, neko čisti lager kao na primer Autopromet sa Zontes modelima i daje popust. Malo osnovni zakon tržišne ekonomije (ponuda i potražnja), malo cenovna diskriminacija i otuda deo razlike u cenama kod određenih modela. 

Nisam namerno, potrefilo se. Samo je stvar različitih pogleda, u zavisnosti od životnih i ličnih iskustava. Kako ono beše: pesimista kaže - od ovog nema gore! A optimista kaže - ima. Ili beše obrnuto ;)

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja