Jump to content

Moto Zajednica

Dileme pri kupovini maksi skutera

Recommended Posts

• U prolazu, 15 postova
Pre 5 sati, Miki94K je napisao:

Da li si mozda isao da ga pogledas?

Nisam, samo sam ga ovako pratio kao neku trecu opciju jer mi Aprilia nije bila prva opcija...

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• U prolazu, 12 postova
  • Motocikl: Kymco agility
On 19. 2. 2025. at 13:51, Miki94K je napisao:

Sta mislite o ovom? 

WWW.POLOVNIAUTOMOBILI.COM

Aprilia SR MAX 300, 2014. godište, Scooter, vozilo prešlo 26000 km, Novi Sad. Cena 2.650 € - Motori - Polovni...

Ako ima neka dobra dusa da pogleda ovu masinu, nek se javi placam klopu i pice. 

• U prolazu, 10 postova
  • Motocikl: Svako danas nešto jaše!!

Da se na dovežem na ovu temu sa mojoj dilemom pri kupovini 😄

Trenutno imam Yamahu Xenter 125cc i razmiljam o prelasku na Yamahu X-City 250cc ili Honda SH300.

Honda je najsličnija mojoj Yamahi Xenter što se tiče nedostatka prostora za sitnice, ispod sedišta može da stane samo prva pomoć i alat, u kofer kaciga, letnja jakna i pojas.. ali je lagan za vožnju kao bicikla.

Kod Yamaha X-City modela mi se svidja to što izgleda baš kao pravi maxi skuter, verovatno je sedište udobno i može da odvoza neka tura od 100-150km bez pauze.

Ako ima neko iskustva sa ova dva modela (prednosti, mane, servisi/delovi) molio bih za pomoć 🛵

• Drug član, 3998 postova
  • Motocikl: Kymco Agility+ 300

Koleze, šta bi ste vi pre birali, a?

Kymco Xciting star 4 godine, ima već nosač i kofer, potencijalno bi morao da mu prepravljam sedište zbog prostora za noge:

Kymco Xciting, 2021. godište, Scooter, vozilo prešlo 16700 km, Kragujevac. Cena 5.650 € - Motori - Polovni Automobili

ili novi Voge kinez, treba mi i kofer :

Voge SR4 MAX SAJAM, 2025. godište, Scooter, Beograd. Cena 5.699 € - Motori - Polovni Automobili
  • Sviđa mi se 1

• https://www.instagram.com/vujke.spidermax/, 184 postova
  • Motocikl: Zontes 350E

Bozo salis li se druze? Ok da si uzeo nesto ozbiljno al xciting, polovan pa da ga prepravljas... iskreno nigde racunice, da je tmax da je c650gt da je tako nesto bar 2 cilindra ozbiljnije pa da i razmisljas ovako ja ovde racunicu ne vidim.

Smatram da je voge sr4 odlican, pogotovo sa mestom i dizajn mi je super generalno sve top da nisu bili najpohlepniji na svetu i da se nisu lozili sa cenom u pocetku mozda bih i pre to uzeo nego zontesa... iskukaj im samo nosac a kofer iz zgloba cimni karticom na rate bez kamate i da uzivas!

Promenio član Vujke1
  • Sviđa mi se 1

Ma računica je čisto finansijska. U nedostatku konkretnijih i pametnijih stvari, za to se hvatam :)  Prepravka sedišta se svodi na pomeranje naslona malo unazad, nije ni to sto dukata. A nešto sam se ufatio za Kymco neki q, znam sad gde mogu sve da nabavim, do sitnih delića, stekao sam poverenje kao, pa eto. Stare navike se teško menjaju.

A sviđa mi se i ovaj Voge realno, samo treba da se okuražim još malo :) 

• Drug član, 1343 postova
  • Motocikl: BMW C400GT🏍 🛵Beverly300hp,Honda x-adv 750,BMW F900 GS⬜🟦🟥

Voge definitivno.

Ima kvalitet agregata i prenosa na nivou kimka i bmwa .

Znaš i sam kvačilo,lamele ,bolcne ,prenos generalno kad prođe 16 k km u kom je stanju.

A i koliko cvtu malo treba da se razjebe a generalno je i nežan sistem u neku ruku.Šta dobijaš osim bedža kymco , elektroniku bolju ..hm..tu imaš iskustava, ok možda bolja podrška ali realno uzmeš nov motor sa 4 god garancije ...e sad izbegao bi garanciju .. na polovnom motoru će ti vrv trebati neka intervencija.Da li je opalio rupu kakve su viljške trouglovi , amorti.. Šta ti to treba da razmisljas?

• Sviđa mi se 1

Sve stoji što si rekao. Pare nisu ni male, za mene svakako, a novo je ipak novo. Što da se stresiram dal je neko i nešto shebo pre mene, ako ne moram.

Prošao sam kroz to, za pedantne ljude je to noćna mora , pravio sam od muve međeda, stvarno je mučenje.Kad je preporuka to je već druga priča.

• Sviđa mi se 1

Premestio prepisku ovde

pre 15 minuta, Džim Džarmuš je napisao:

Bombastične zaključke mozemo doneti tek kad saznamo koliko bi ovo koštalo za Voge ,Hondu,Kymco...Ovako je samo jedna strana medalje.Ali verovatno bi zaključili da nas većina ovlašćenih dere,pa čak i za nove Kineze ,kako je bilo govora već na forumu.

Ama nisu bombastični zaključci, nego sasvim realni. Nijedna servisna tabela za skutere nema u obavezi menjanje ulja u vilama i prašinara, i da to još naplaćuje po skupocenoj ceni radnog sata ovlašćenog servisa, da ja znam. Osim BMW C400. i to na 20K Km.

Na primer Voge SR4Max tabela održavanja:

image.thumb.png.0e6138e6eaa3973abce60d3a79b0d05f.png

Naravno, vile takođe treba održavati, znam da Dare preporučuje zamenu ulja na 30.000 na skuterima, ali te niko ne uslovljava garancijom da to radiš. I tvoj je izbor gde ćeš to da završiš. Možeš i sam, ako to znaš da izvedeš.

I opet ovde da ponovim, nisam čuo da za bilo koji model skutera slične klase, da na svakih 20 hiljada da servis bude toliko skup. Možda je T-Max blizu sa cenom, a i to je pitanje.

Bilo kakav zaključak možemo izvesti kad budemo upoređivali navedene cene i kod drugih brendova,ovako znamo samo koliko je to kod bmw.

Da li treba na 20 k raditi ogibljenje to ne znam,tema su pojedinačne cene.Takođe ne znam da li je ovo samo kod c400, nisam pročitao s.uputstva svih modela skutera.Isto tako ne znam da li je ok ici svakih 4k ili 5k na mali servis,što jeste tema ukupne cene održavanja.

Meni je skupo kao i ostalima ali smatram da nije samo skupo kod BMW.Takođe tvrdim da je  u BG  usluga skupa kod proverenih majstora,čiji rad cenim.

Najkorisnije bi bilo da imamo objedinjene informacije o ceni radnog sata ,(tj barem malog servisa i na koliko se radi),po brendovima.

Evo rasporeda servisa za c400

Screenshot_20250321_220117_Chrome.thumb.jpg.982d8a4c1eb2381d250109e3f202a62f.jpg

• U prolazu, 48 postova
  • Motocikl: Voge sr3

Voge skuteri klasika, prvi na 1000Km i svaki sledeći na pređenih 5000Km i cene "malih" servisa iznose 9-10.000Km. 

Cene većih servisa ne znam, lako je proveriti pozivom bilo kog servisa ali znam da ima vlasnika koji sr3 i sr4 koji su obrnuli 15K u prvoj godini i nemaju nameru da menjaju skutere a siguran sam da znaju tačno šta ih čeka što se cena održavanja tiče. 

• Hvala 1

Vise puta sam komentarisao da je meni sr4 max best buy,tako da je ovde dilema samo u razlici cene održavanja ,između brendova u ovoj kategoriji.

Zanima me konkretno šta znači "zamena sistema gasa"kod voge sr4 ako neko zna?

Promenio član Džim Džarmuš

Još 2023-će je kolega pisao da je mali servis za C400 iznosio 16.000 din. Danas je to vrv više, tj i duplo više nego što iznosi za Voge SR4Max. Za isti posao. 

Da oko 18 k je sada čini mi se  i ide na 10k dok na voge ide na 5k.

Što se tiće ove računice:

ona je samo nehajno simpatična šala, dok ne budemo znali koja je cena anlasera,magneta i sistema za abs i tc koji je bio problem na sr4 max.

Mislim da ako bi sabrali troškove ova dva modela do 20k km, da za razliku u ceni ,ne bi mogli da zamenimo ni 1 anlaser ili sistem koji kontroliše kočenje i pravi navedeni problem sa oduzimanjem gasa na sr 4 max,a kamoli "par komada"+ pljeka🙂

• BJB Maxi Scooter Club, 487 postova
  • Motocikl: AA500

Ako završim na skuteru, dileme nema koji će biti :) fantastično deluje, jedva čekam probnu vožnju.

Opremljen odlično, dizajn pogodili, 17 napred, završna obrada deluje vrlo dobro..

Bio je i @Mikec sa mnom direkt sa X-ADVa, svakako merodavniji za utisak.

Ja sam 183/85kg

20250321-163804-0.jpg

• Sviđa mi se 5

Ovo je model sa visokim sedištem.Odličan na prvo gledanje,kolena na ovom sedištu ne idu iznad kukova kao na nižem kad visok vozač sedi.Reče mi kolega danas, da su prodali 40 primeraka do sada.

• U prolazu, 48 postova
  • Motocikl: Voge sr3

Ja sam 193 i za mene nije koliko god masivan bio, na žalost. Noge samo u donjem položaju mogu da smestim i tu su kolena veoma blizu oplati.

Činjenica je da skuter deluje 3x bolje uživo nego na ekranu, uživo odaje utisak kvaliteta i nekako je sve čvrsto i masivno. Za ze pare nema konkurenciju 

Fuzasteri,sanke koje služe za odmor stopala kad stoje vertikalno pod uglom napred, su mnogo blizu vozača,nemožeš baš da se ispružiš (ako si krakat) na zontesu,to je jedina mana oko ergonomije koju sam primetio ovako u mestu.

• Podržavam 2

Pre 10 sati, Džim Džarmuš je napisao:

Mislim da ako bi sabrali troškove ova dva modela do 20k km, da za razliku u ceni ,ne bi mogli da zamenimo ni 1 anlaser ili sistem koji kontroliše kočenje i pravi navedeni problem sa oduzimanjem gasa na sr 4 max,a kamoli "par komada"+ pljeka🙂

To sa anlaserom i softverom, ako se i desi, se rešava u garanciji. Teoretski bi trebalo da bude bezbolno, a naravno kod naših zastupnika nažalost to baš i nije. Al ispravljaju dečije bolesti, biće to OK.

Naravno da sam se šalio, ali u svakoj šali ima pola šale ;) Počela je prepiska kako Voge i BMW nije isto. Ako poredimo skutere, u istoj opremi BMW je jedno 3.000€ skuplji, a u toku garantnog roka od 5 god, još održavanje košta cirka 2.000€, što je i duplo više nego na ostalim skuterima u klasi. Gume i ostale intervencije ne računam. Pa OK, nek bude bolji, šta sad, za te pare u stvari treba da bude svemirski brod, ali sve to kupac debelo plati, nije dobio na poklon.

Razlike u ceni održavanja i količini radova treba izvući i  staviti na papir ,do 20k km pa na dalje,jedino tako imamo precizne podatke,ostalo je samo u domenu BMW je skuplji.Jeste skuplji ali ne da kupis anlaser tcs abs magnet i pljeku🤣

Mislim da je prvenstveno problem što se nigde priloženom rasporedu održavanja  kod voge ne spominje održavanje štapova ,već samo konstatovanje da li su procureli.Ipak oni učestvuju i u bezbednosti pored udobnosti.

Ti u bmw ne moraš da radiš štapove na 20k ako nećeš,ali nemoj da potražuješ sutra garanciju na iste ako probiju.

Ulje filtere ne moraš da menjaš kod njih da bi zadržao garanciju,ali ljudi neće da se sa njima natežu.Tu imaš Severianovo iskustvo koji im je to osporio (zamenu ulja)

Ako upoređujemo kvalitet ova dva skutera bmw jeste dosta bolji ,mislim na plastike far,svetla ,gumeni delovi,tft ,metalni odlivci i gume koje dihtuju jesu dosta bolje kao i elektronika i komponente.

(ima to navedeno i onom članku o sr4 koji sam kačio u njegovoj temi)

Estetika je individualni dozivljaj..ali da se ne lažemo ..GT od napred izgleda kao neki ozbiljan motor sa onim farom.Tu jeste svemirski brod za sr4.Višestruko kvalitetnija i skuplja svetlosna grupa u ondnosu na dosta jeftin led i far na sr4.

Da li je 2900 eura razlike previše ,realno jeste,a pogotovo za nas  jer mi smo siromasno trziste ,bliža nam je niža cena nažalost.Mislim da je  razlika oko 1900 eura realna!

Nažalost nismo  dovoljno bogati da kupujemo jeftino🙂 .Manje nam je dostupno da uživamo u kvalitetnijim stvarima.

• Sviđa mi se 1
  • Podržavam 1

• Drug član, 459 postova
  • Motocikl: Nmax 155

Jeste BMW ovlašćeni servis skup, ali treba navesti i cene velikih servisa kod drugih ovlašćenih.

Recimo da sam sličnu debatu vodio sa čovekom koji ima Xmax i kaže da ga je zamena kaiša i rolnica koštala gotovo 500e u ovlašćenom servisu kod nas, da li je Barel ili Platner nisam produbljivao.

Čovek je za godinu i kusur prešao 20000km. E sad imamo činjenicu da kod nas ljudi retko kada zgaze tu kilometražu u tom vremenskom okviru i verovatno će uraditi zamenu kaiša kod svog majstora nakon isteka garancije od 2 godine.

Ali ne lezi vraže sada recimo Yamaha daje kao deo "sajamske akcije" garanciju od 5 godina na sve modele. I šta ćemo onda, da platimo i da se klatimo ili da lupamo glavu da li xmax troši ulje i zbog čega.

Garancija mu nekako dođe mač sa dve oštrice, ali eto pruža određenu vrstu sigurnosti. Bitno je i vreme za koje se problem otkloni u garantnom roku, koliko je kolega bio bez motora dok se ganjao sa zastupnikom Voge-a dok mu nisu dali zamensko vozilo. Imam utisak da nijedan zastupnik/diler nema ozbiljnu servisnu podršku i ne pridaje značaj tome kako mi kupci očekujemo u skladu sa cenom koju papreno plaćamo.

• Sviđa mi se 2

• Ne silazi, 7637 postova
  • Motocikl: TDM 900

A i vi sad... Pa znate da kupovinom novog vozila imate i te postprodajne troškove. Ako je to problem onda nisi kadar za taj motocikl i to je to. Ne vataš se.

• Podržavam 1

• U prolazu, 10 postova
  • Motocikl: Svako danas nešto jaše!!
On 3/21/2025 at 11:40 PM, nuk said:

Ja sam 193 i za mene nije koliko god masivan bio, na žalost. Noge samo u donjem položaju mogu da smestim i tu su kolena veoma blizu oplati.

Činjenica je da skuter deluje 3x bolje uživo nego na ekranu, uživo odaje utisak kvaliteta i nekako je sve čvrsto i masivno. Za ze pare nema konkurenciju 

Na tvoju (a i moji visinu 😁) kako ti se čini Voge SR3 koji voziš? 

Koja bi bila tvoja preporuka u rasponu od 4 do 6 hiljada evra? 🙂🛵

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja