Jump to content

Moto Zajednica

Dileme pri kupovini maksi skutera

Recommended Posts

• Drug član, 3637 postova
  • Motocikl: Kymco Agility+ 300

Ama nisu, XTown je sličan dizajnom, ali ima slabiji motor i nešto lošije materijale i izradu. Made in China, a Downtown je tajvanska proizvodnja. Pogledaj bar cenovnike, vidi se razlika u ceni. DT je inače top shit od Kymca, što bi se reklo. Ako možeš da se smestiš na njega i nađeš dobar primerak, mnogo daje za razumne novce. 

Nije loš XTown, da se razumemo, ali je DT bolji.

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

A koji model? Novi XCiting 400s je još jedan stepenik iznad Downtowna, što se vidi i po ceni. Stari modeli 300/250 pa i 500 su lošiji, IMHO, ali opet mogu da budu dobri, ako nađeš dobar primerak.

• Zainteresovan, 393 postova
  • Motocikl: KTM 890 Duke R

Bio do Eurosumara da bacim oko na ponudu. Cruisym 300 uopste nije los. Ispod sedista staju dve full face maske, znaci da nema potrebe za koferom, deluje lagano i ne previse veliko.

Sent from my iPhone using Tapatalk

• Drug član, 1503 postova
  • Motocikl: Kawasaki Versys 650

Nameravam da mog burgmana posle estetskog sredjivanja, koje je u toku, "pustim trke", odnosno da ga prodam. Msm da je 3 godine dovoljno. Jednino sto mogu finansijski da ispratim, je nesto do cirka 3.500 e. Na pamet mi pada Piaggio x10 od 500 kubika. Tacnije, bas ovaj sa oglasa mi se svidja.

WWW.POLOVNIAUTOMOBILI.COM

Piaggio X10 executive, 2014. godište, Scooter, vozilo prešlo 53000 km, Zemun. Cena 3.600 € - Motori - Polovni...

Mozda se i proda dok ja resim moj. Sta mislite o ovom skuteru. Na forumu ga niko nema, a ne znam nikog licno da ga je vozio. Tipa... agregat, odrzavanje, rezervni delovi..m

Promenio član MaxiS

• Zainteresovan, 526 postova
  • Motocikl: M1800R, Integra 750
Pre 19 sati, VladoGrcic je napisao:

Ja sam prvo mislio da je downtown velik pa sam gledao beverly. U autoskoli su mi dali xciting 500cc i skontao sam benefite veceg skutera gde mogu noge da pruzim.
Vidim da tih downtown ima dosta i samo mi je kliknulo da mozda i to ubacim u potencionalne kandidate.

Odlican skuter je Downtown i kao sto netko rece jaci je od ostatka 300cc ekipe, ali neces bas na njemu ispruziti noge. Probaj najprije hoce li ti odgovarati bas radi toga sto nema bas mjesta za noge previse. Ja sam na svom imao Multivar i isao je kao gluho krme (bolje od sadasnjeg Burgmana 400), ali sam ga prodao bas radi toga glupo izvedenog polozaja nogu i nemogucnosti da se ispruze.

Pre 1 sat, MaxiS je napisao:

Nameravam da mog burgmana posle estetskog sredjivanja, koje je u toku, "pustim trke", odnosno da ga prodam. Msm da je 3 godine dovoljno. Jednino sto mogu finansijski da ispratim, je nesto do cirka 3.500 e. Na pamet mi pada Piaggio x10 od 500 kubika. Tacnije, bas ovaj sa oglasa mi se svidja.

Piaggio X10 executive, 2014. godište, Scooter, vozilo prešlo 53000 km, Zemun. Cena 3.600 € - Motori - Polovni...

Mozda se i proda dok ja resim moj. Sta mislite o ovom skuteru. Na forumu ga niko nema, a ne znam nikog licno da ga je vozio. Tipa... agregat, odrzavanje, rezervni delovi..m

X10 je meni vrh skuter i definitivno razlog sto sam uopste kupovao skuter uz motor. Prelijep dizajn definitivno.
Taj 500 motor dosta vibrira, a 350 nije puno slabiji a dosta je noviji i nema tih iritantnih vibracija toliko kao 500.
Inace, i ja cu vjerovatno Burgmana prodati i kupovati nesto drugo. Kao sto kazes, dosadio vec :D

• Sviđa mi se 1

Lep komad

Kymco Xciting, 2016. godište, Scooter, vozilo prešlo 19500 km, Beograd. Cena 3.900 € - Motori - Polovni Automobili

Mozda treba u zanimljive i lepe oglase da ide.

Kakvi su inace ti xciting 400cc? Da li njih gledati ili downtown 300? Isto, idem i stepenicu starije. Xciting R 300cc.
Xciting r 300cc moze da se nadje za povoljne novce.

Da da, nasao sam tu informaciju. Ono sto jos uvek pokusavam da uklavirim, koji je odnos downtown vs xciting. Prvo sam mislio da je xciting veci i akuplji ali mi se cini da nije. Da su gabaritno tu negde.
Da je downtown dobar ali da nije za nas vise od 190..ostaje da iskopam neki i da probam.

Imaš ovde kao 3d pregled Kymco modela. Ne znači mnogo, ali eto, da možeš koliko toliko da uporediš gabarite. Klik na model prikazuje specifikacije, dimenzije i tako to.

WWW.KYMCOVIRTUAL.COM

KYMCO Global Virtual, KYMCO Global VR Exhibition

Ja sam 192cm, ne odgovara mi gabaritima. Skučeno mi je za noge, a vizir usmerava vetar direkt u glavu, što mi smeta. Vozio sam zato 4 sezone ovaj People GTi 300, mnogo je komotniji za krakate, a nosi isti motor kao Downtown:

GTi.thumb.jpg.bfa4f12078f26c01507b6d9080840bc9.jpg

• Sviđa mi se 1

pre 19 minuta, cezarpa je napisao:

realno eur bi trebao biti veci kod nas

Tačnije, po teoriji, precenjen dinar bi trebalo da odgovara uvozicima, jer pojeftinjuje robu, ali da guši domaću proizvodnju i izvoz.

Kod nas doduše malo toga inače ima smisla, pa tako i ekonomija.

• Sviđa mi se 3

• Drug član, 1074 postova
  • Motocikl: BMW C400GT🏍 🛵Beverly300hp,Honda x-adv 750
Pre 6 sati, boza_kg je napisao:

Tačnije, po teoriji, precenjen dinar bi trebalo da odgovara uvozicima, jer pojeftinjuje robu, ali da guši domaću proizvodnju i izvoz.

Kod nas doduše malo toga inače ima smisla, pa tako i ekonomija.

Prodavac indeksira ,vezuje cenu za eur , i ti kad kupujes dajes mu dinara koliko ti kaze ,tj. da on može da kupi 7100 eur (kursna razlika je tvoj trosak).U ostalom na polovnim automobilima su ti cene u eur kod ovlascenih dilera..a i menjaju cenovnike u skladu sa kursom kod vecih skokova (donar dva im nista neznaci a to je velika oscilacija i nebude brzo), tako da ta priča "eur bi trebao da bude veci"nema veze sa vezom..Znači onda gube u Srbiji na ovom modelu kome je  ista cena u Grčkoj i kod nas .. :- ) ??

Promenio član Džim Džarmuš
Typo

• Drug član, 1074 postova
  • Motocikl: BMW C400GT🏍 🛵Beverly300hp,Honda x-adv 750

Gde ljudi nabavljaju novije burgmane 400, mislim da je to od 2018 proizvodnja pa na dalje . U Suzukiju ih nisu prodavali a nove neće nabavljati , fokusirani su na SYM.Viđao sam ih po gradu ali nikako da dođem do informacije , na P.A .ih nema u oglasima.Mislim da je to ovaj model..

2018-Suzuki-Burgman-400-Review-Scooter-16-1068x712.jpg

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja