boza_kg 4774 Napisano April 26, 2022 Drug član, 3649 postova Lokacija: Kragujevac Motocikl: Kymco Agility+ 300 Prijavi odgovor kao problematičan Valja da se shvati sledeće - motori su nešto drugačija priča, ali skuteri su posebno zahebano vozilo. Jednostavno, nema dovoljno majstora koji se njima bave na dobar i kvalitetan način. Smatraju se za neozbilno vozilo, a zeznuti su za održavanje, lako zahtevaju svu posvećenost, znanje, strpljenje i preciznost za rad. A održavanje košta, i to ne male pare. I kao rezultat svega toga, u praksi dobiješ često skarabudževine, lošu i nestručnu improvizaciju i poluraspad skutere po ulicama. Beverly star 20 godina, i još u tom cenovnom rangu, je promenio 10 vlasnika, i svako nek je zeznuo po nešto, pa zabašurio da kolko-tolko trakelja... to je šta možeš da očekuješ. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
tomamega 429 Napisano April 26, 2022 Svrati ponekad, 432 postova Motocikl: Kymco Downtown 300i Prijavi odgovor kao problematičan Plus, na sve rečeno treba dodati da su automobili uglavnom potreba, dok su motori-skuteri uglavnom strast i emocija. A kada su emocije u pitanju, cena je uvek viša i nemilice se troši :mobilizator: 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
N.F.S. 21716 Napisano April 26, 2022 Integrisan, 9461 postova Lokacija: Kragujevac Motocikl: ---Honda--- Prijavi odgovor kao problematičan Licno sam danas probao skuter naseg forumasa (ne zelim imenovati, verujte mi na rec), decku prvo vozilo na dva tocka... Sacekao me je kod kruznog toka na ulazu u Kg, prilazim mu Hondicom i mahnem rukom "prati me"... Joooooj kakav zvuk, metal o metal, odmah sam znao sta je! Stajemo pred kapijom, upoznajemo se... Odmah po gedoru 12, skidam kljesta (kociona) ispada plocica, bez trunke ferode! Disk "pojeo" i metal do pola. Gledamo se, ja zacudjen, on neupucen, ceka reakciju. Sednem da probam, ajmemeneeee Nogama se odgurkujem, tamo/amo, nema upravljivosti, nesto nije ok! 10 metara sam presao, vratio mu skuter nekako i zamolio ga da mi se bar porukom javi kada kuci stigne. E to/takvo vozilo ljudi voze, sutra prodaju. Ja ga nisam uspeo kontrolisati, dogurao sam nazad. Vlasnik totalno korektan i kulturan, drugar! Jednostavno je takvo ponasanje skutera prihvatio za normalno i prilagodio se. Mozete misliti kakvo bi mi iznenadjenje bilo da sam se pojavio u svojstvu kupca?! 1 1 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
DjoleLO 1886 Napisano April 27, 2022 Zainteresovan, 635 postova Lokacija: Loznica Motocikl: KTM Super duke GT Prijavi odgovor kao problematičan Pre 11 sati, N.F.S. je napisao: Licno sam danas probao skuter naseg forumasa (ne zelim imenovati, verujte mi na rec), decku prvo vozilo na dva tocka... Sacekao me je kod kruznog toka na ulazu u Kg, prilazim mu Hondicom i mahnem rukom "prati me"... Joooooj kakav zvuk, metal o metal, odmah sam znao sta je! Stajemo pred kapijom, upoznajemo se... Odmah po gedoru 12, skidam kljesta (kociona) ispada plocica, bez trunke ferode! Disk "pojeo" i metal do pola. Gledamo se, ja zacudjen, on neupucen, ceka reakciju. Sednem da probam, ajmemeneeee Nogama se odgurkujem, tamo/amo, nema upravljivosti, nesto nije ok! 10 metara sam presao, vratio mu skuter nekako i zamolio ga da mi se bar porukom javi kada kuci stigne. E to/takvo vozilo ljudi voze, sutra prodaju. Ja ga nisam uspeo kontrolisati, dogurao sam nazad. Vlasnik totalno korektan i kulturan, drugar! Jednostavno je takvo ponasanje skutera prihvatio za normalno i prilagodio se. Mozete misliti kakvo bi mi iznenadjenje bilo da sam se pojavio u svojstvu kupca?! Piaggio Medley 125 ABS WWW.POLOVNIAUTOMOBILI.COM Piaggio Medley 125 ABS, 2017. godište, Scooter, vozilo prešlo 26000 km, Kragujevac. Cena... Znas li sta o ovome? Vrv je preprodavac, ali mozda znas nesto... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
sale-kum 349 Napisano April 27, 2022 (promenjeno) Svrati ponekad, 426 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Scarabeo 250ie Prijavi odgovor kao problematičan Čudi me da kolege, potencijalni kupci, prvo ne prostudiraju na netu detalje o modelima, godinama kad su se proizvodili itd. Na primer, kolega gore gleda Bev 500 Cruiser iz 2003, a ne zna da je taj model počeo da se proizvodi negde 2007 i da ima sasvim drugačije instrumente, ručke... Posle se čudimo šta nam sve uvaljuju, daj bože da su bar legalni. Promenio April 27, 2022 član sale-kum 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
sasa_f1 243 Napisano April 27, 2022 Svrati ponekad, 291 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Benelli TRK502x Prijavi odgovor kao problematičan Znam ja da ono nije Cruiser, ne se brines. Njih je bar lako prepoznati 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
N.F.S. 21716 Napisano April 27, 2022 Integrisan, 9461 postova Lokacija: Kragujevac Motocikl: ---Honda--- Prijavi odgovor kao problematičan Pre 3 sati, DjoleLO je napisao: Znas li sta o ovome? Nisam ga vidjao/video... Cuj se sa covekom pa ako ti se svidi prica odem pogledam, poslusam, nije nikakav problem 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
sasa_f1 243 Napisano Maj 1, 2022 Svrati ponekad, 291 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Benelli TRK502x Prijavi odgovor kao problematičan I dalje trazim skuter... Vredi li gledati uopste Bev 300ie? Sem sto je registracija veca od mog bivseg 250, vidim da se spominje malo bolje ubrzanje kroz srednje neke brzine. Da li je to istina? Generalno, koje su mane, to je neko 2010. god? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Novak Lazovic 282 Napisano Maj 1, 2022 (promenjeno) BJB Maxi Scooter Club, 313 postova Lokacija: Novi Beograd Motocikl: Honda PCX 125 2021 Prijavi odgovor kao problematičan Ja sam probao 300-ku, ide malo bolje od 250-ice i ima dosta vise mesta ispod sedišta. Sto se mana tice, plastike su losijeg kvaliteta u odnosu na starog Beverlija, da se preznojis kad skidas presnju masku da ti neka zabica ne pukne, malo brze se ofuca, hoće da im ode dihtung glave motora, far unutra pozuti od grejanja sijalice fara kao i plastika na migavcima. Ostalo manje vise standardno kao i na starom modelu. Kvacilo koje kad tad prozvoni i pogonski kaiš su isti. Promenio Maj 1, 2022 član Novak Lazovic 1 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
sasa_f1 243 Napisano Maj 1, 2022 Svrati ponekad, 291 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Benelli TRK502x Prijavi odgovor kao problematičan Hvala za info! 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
cezarpa 11047 Napisano Maj 1, 2022 Ne silazi, 2204 postova Lokacija: pvo Motocikl: Benelli Prijavi odgovor kao problematičan Ako ti je doobra 250 ie,onda se ne isplati kupovina 300ie.Imao sam oba,skupla registracija,i malo veca potrosnja. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
petar_lord 809 Napisano Maj 1, 2022 Zainteresovan, 390 postova Lokacija: Prokuplje Motocikl: Liberty 150 - Beverly 250ie - Majesty 400 Prijavi odgovor kao problematičan Pre 12 sati, sasa_f1 je napisao: I dalje trazim skuter... Vredi li gledati uopste Bev 300ie? Sem sto je registracija veca od mog bivseg 250, vidim da se spominje malo bolje ubrzanje kroz srednje neke brzine. Da li je to istina? Generalno, koje su mane, to je neko 2010. god? 300ie je ustvari 278 kubika sto je neznatno jaci od 250-ce plus tezi nekih 10 tak kg.. dodjemu na isto i upravo sto rece @Novak Lazovic plastike su dosta neznije iliti losije od starijeg beva.., Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
sale-kum 349 Napisano Maj 2, 2022 Svrati ponekad, 426 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Scarabeo 250ie Prijavi odgovor kao problematičan Bev 300 ima zadnji točak 14 inča, a 250 16 inča, zato ima više prostora ispod sedišta. Problem sa plastikom fara je isti kao i kod Scarabea, jednostavno nije dovoljno kvalitetna pa izgori od temperature sijalice. Jedino trajno rešenje je LED sijalica ako far već nije načet. Osim toga, mislim da razlika u performansama ne opravdava razliku u ceni registracije. Ako bih išao na 300ccm, gledao bih nešto sa oko 27-30KS. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
drmilan_ 5425 Napisano Maj 2, 2022 Drug član, 2490 postova Lokacija: Subotica Motocikl: AfricaRD07 KAD TAD OPET Prijavi odgovor kao problematičan Ima neko krsteni bev 250 da proda? Karburator verziju Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
cezarpa 11047 Napisano Maj 2, 2022 (promenjeno) Ne silazi, 2204 postova Lokacija: pvo Motocikl: Benelli Prijavi odgovor kao problematičan Imas Beverly 350ccm,on je jaci 33 ks i malo brzi. vidi ovog: Piaggio beverly 250 WWW.POLOVNIAUTOMOBILI.COM Piaggio beverly 250, 2003. godište, Scooter, vozilo prešlo 18000 km, Subotica. Cena... Mada mislim da ovo nije 250 vec 200? Promenio Maj 2, 2022 član cezarpa Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
sasa_f1 243 Napisano Maj 2, 2022 Svrati ponekad, 291 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Benelli TRK502x Prijavi odgovor kao problematičan Ovo treba da je 200, poznati po displejima koji crkavaju pa onda problem na tehnickom. pre 36 minuta, sale-kum je napisao: Ako bih išao na 300ccm, gledao bih nešto sa oko 27-30KS. Od jutros na nagovor clana sa foruma, mog poznanika bas zbog toga sto si rekao poceh da merkam i Kymco Downtown. Ako neko ima koju rec, neka udeli... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
muljaz 1888 Napisano Maj 2, 2022 (promenjeno) Skuteras, 3691 postova Lokacija: Ivanjica Motocikl: T-Max 500 Prijavi odgovor kao problematičan Ovaj sa linka po datovim jeste 200, ali po auspuhu i deklu vodene pumpe rekao bih da je 250. Mozda neki prelazni model. I deluje lepo zapusten Promenio Maj 2, 2022 član muljaz Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
ske 1040 Napisano Maj 2, 2022 Zainteresovan, 423 postova Lokacija: bg Motocikl: k9 Prijavi odgovor kao problematičan @sasa_f1Ako te zanima mogu ti dati da probas, tako ces najbolje oceniti Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
francuz69 1874 Napisano Maj 2, 2022 Zainteresovan, 589 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Integra 700 Prijavi odgovor kao problematičan @sasa_f1 bilo mnogo reci o DT i uglavnom sve u superlativu. Takodje kao ske, ako hoces mogu da ti dam da se provozas pa da sam vidis da li ti odgovara. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
sasa_f1 243 Napisano Maj 2, 2022 Svrati ponekad, 291 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Benelli TRK502x Prijavi odgovor kao problematičan Hvala za ponude. Odoh da gledam sad jednog, pisite boljke da znam sta da gledam tamoo Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
sasa_f1 243 Napisano Maj 2, 2022 Svrati ponekad, 291 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Benelli TRK502x Prijavi odgovor kao problematičan Prodat mi ispred nosa, prodavac ispao tezak ljakse. Kupljen Bev 500, jbg, svakako mi je lepsi 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
igogitar 225 Napisano Maj 2, 2022 Svrati ponekad, 311 postova Lokacija: Gradiška,RS,BiH/Ljubljana,SLO Motocikl: trenutno bez motora Prijavi odgovor kao problematičan Nek je sa srećom,dobre su to mašine i zahvalne! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
drmilan_ 5425 Napisano Maj 2, 2022 Drug član, 2490 postova Lokacija: Subotica Motocikl: AfricaRD07 KAD TAD OPET Prijavi odgovor kao problematičan 12 hours ago, muljaz said: Ovaj sa linka po datovim jeste 200, ali po auspuhu i deklu vodene pumpe rekao bih da je 250. Mozda neki prelazni model. I deluje lepo zapusten Mnogo para za to. Jeste da mi je u komsiluku, al max sto bi dobio je 1000e. Videcemo sta ce biti sa afrikom pa odem da ga vidim eventualno, da vidim kako dise prodavac Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
balle 1260 Napisano Maj 3, 2022 Svrati ponekad, 141 postova Lokacija: BGD Motocikl: Sym symphony 50 Prijavi odgovor kao problematičan Pozdrav momci, ako može mala pomoć... Radi se o hondi super cub 125. Nije ni skuter, ni maksi a nije baš ni motorcikl u smislu reči. Nemam prilike da vidim takav motor, još manje da sednem na njega. Visok sam 185, težak stotinjak, plašim se da je mali za mene. Da li je neko vozio-probao, nek doda svoje mišljenje? Cena 3500, da nije previše? Pojavio se primerak na PM. Hvala unapred, veliki pozdrav! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Bogus 5 Napisano Maj 3, 2022 U prolazu, 7 postova Lokacija: Novi Sad Motocikl: Piaggio Medley 125 2022 Prijavi odgovor kao problematičan Pozdrav ljudi, trebaju mi saveti i mišljenja. Planiram da uzmem skuter, za sada planirani maksimalni budžet je oko 3500-4000e, ali rad sam da dam i manje novca ukoliko ima neka bolja varijanta za moje potrebe. Treba mi najviše za vožnju kuća-posao (15km, večinom otvoreni put, 2 poveća nadvožnjaka) i usput do prodavnice (znači gepek), najviše ću se voziti sam, ali i to malo što ću se voziti sa suprugom bih voleo da joj ne bude neudobno. S obzirom da sam vozio uglavnom male skutere do 50 kubika (Kymco Super 9 i Kymco Bet&Win), ali i Yamahu Maxster 150 (koja je za moje viđenje imala dovoljno snage za ono što je meni potrebno i dovoljno male dimenzije za provlačenje po gradskim gužvama), gledao sam sledeće modele: Nov Piaggio Medley 150 (nisam ga video uživo, a nema ni baš puno na forumu o tom skuteru) Nov Yamaha Nmax 150 (smeta mi malo nepraktičnost zbog stuba između nogu kao i manji gepek ispod sedišta u odnosu na Medley) Polovan Piaggio Beverly 300/350 (veći od ostalih ali mi je i najlepši, međutim polovan) Koja je vaše mišljenje, pre svega nov ili polovan u ovom cenovnom rangu? Koja je varijanta "best buy" za skuter za moje potrebe po vama? Biću zahvalan ako dobijem neke odgovore Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...