NenadPT 41 Napisano Septembar 28, 2022 U prolazu, 38 postova Lokacija: Novi Sad Motocikl: Suzuki GSF650 S Bandit Prijavi odgovor kao problematičan Uzgred da iskoristim da te pitam, jesi li zadovoljan sa Majesty?Sent from my iPhone using TapatalkJesam, za sada se pokazalo da sam izabrao dobar primerak. Iskrsao mi baš u okolini, da nije bilo tog verovatno bih došao do tebe pa bi možda i trgovali. Poslato sa MAR-LX1B pomoću Tapatoka 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
NenadPT 41 Napisano Septembar 28, 2022 U prolazu, 38 postova Lokacija: Novi Sad Motocikl: Suzuki GSF650 S Bandit Prijavi odgovor kao problematičan Majesty prava masina. Evo ja sam za dve godine napravio 20.000km. Redovan servis i svuda ides s njim. Sto se mene tice odlican motor. Jako lepo vuce, moze da se prestigne sve na autoputu i to sa dvoje i stvarima na motoru. Koliko ga voziš na autoputu? Ja sam ga za sada smao jednom izveo na autoput , nisam prelazio 140kmh iako vidim da može više. A malo mi bilo frka i zbog ovih kamera za brzinu. Poslato sa MAR-LX1B pomoću Tapatoka Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Uros Novi Sad 26 Napisano Septembar 28, 2022 U prolazu, 38 postova Lokacija: Novi Sad Motocikl: Yamaha Majesty Yp400-2007 | Dl 1000 V strom 2004 Prijavi odgovor kao problematičan pre 3 minuta, NenadPT je napisao: Koliko ga voziš na autoputu? Ja sam ga za sada smao jednom izveo na autoput , nisam prelazio 140kmh iako vidim da može više. A malo mi bilo frka i zbog ovih kamera za brzinu. Poslato sa MAR-LX1B pomoću Tapatoka Pa posto idem sa devojkom uglavnom krstareca neka brzina 110-120kmh. Tu sam osetio da je taman dovoljno. Inace sam ga vozio preko 160kmh. Kada treba da se pretekne neki kamion ili sta god onda ga zavrnem na oko 140kmh i posle se vratim na normalu. Potrosnja mu je odlicna na tim brzinama kada se vozi normalno. Ja idem uvek na duze neke ture sa njim. 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
kmbkare 32 Napisano Septembar 28, 2022 U prolazu, 15 postova Lokacija: Vrnjačka Banja Motocikl: Yamaha Majesty 400 Prijavi odgovor kao problematičan Jesam, za sada se pokazalo da sam izabrao dobar primerak. Iskrsao mi baš u okolini, da nije bilo tog verovatno bih došao do tebe pa bi možda i trgovali. Poslato sa MAR-LX1B pomoću TapatokaJa sam odustao od prodaje mog, vozim ga dok se ne raspadne, ali izgleda da ću ja da se raspadnem pre od njega, do sada na satu 80.000km i ide kao kad sam ga kupio. Samo redovno ulje i svi filteri, na početku godine čišćenje i podmazivanje prenosa, nove rolnice i samo pun rezervoar Nikad me do sad nije izneverio niti ostavio na putuSent from my iPhone using Tapatalk 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
kmbkare 32 Napisano Septembar 28, 2022 U prolazu, 15 postova Lokacija: Vrnjačka Banja Motocikl: Yamaha Majesty 400 Prijavi odgovor kao problematičan Pa posto idem sa devojkom uglavnom krstareca neka brzina 110-120kmh. Tu sam osetio da je taman dovoljno. Inace sam ga vozio preko 160kmh. Kada treba da se pretekne neki kamion ili sta god onda ga zavrnem na oko 140kmh i posle se vratim na normalu. Potrosnja mu je odlicna na tim brzinama kada se vozi normalno. Ja idem uvek na duze neke ture sa njim. To je idealna brzina za njega, 100-120kmhSent from my iPhone using Tapatalk 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
NenadPT 41 Napisano Octobar 11, 2022 U prolazu, 38 postova Lokacija: Novi Sad Motocikl: Suzuki GSF650 S Bandit Prijavi odgovor kao problematičan Kolege, ako može pomoć. Desilo mi se dva puta da mi skuter izbaci malo rashladne tečnosti kad je ugasim i parkiram. Oba puta bila je u pitanju kraća vožnja i nisu dve vožnje zaredom. Jednom oko 20 km, sad drugi put samo po gradu 5-6 km. Ne diže mi temperaturu, normalno se vozi. Yamaha Majesty 400 je u pitanju, evo slike, na ovo crevo iscuri malo... Poslato sa MAR-LX1B pomoću Tapatoka Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Uros Novi Sad 26 Napisano Octobar 11, 2022 U prolazu, 38 postova Lokacija: Novi Sad Motocikl: Yamaha Majesty Yp400-2007 | Dl 1000 V strom 2004 Prijavi odgovor kao problematičan Pre 1 sat, NenadPT je napisao: Kolege, ako može pomoć. Desilo mi se dva puta da mi skuter izbaci malo rashladne tečnosti kad je ugasim i parkiram. Oba puta bila je u pitanju kraća vožnja i nisu dve vožnje zaredom. Jednom oko 20 km, sad drugi put samo po gradu 5-6 km. Ne diže mi temperaturu, normalno se vozi. Yamaha Majesty 400 je u pitanju, evo slike, na ovo crevo iscuri malo... Poslato sa MAR-LX1B pomoću Tapatoka Na to crevo koliko ja znam iscuri visak tecnosti iz posude za antifriz. Po onom uputstvu kada se menja antifriz to crevo se iz posude otkaci da bi se ispustila rashladna tecnost. Proveri u boci koliko imas tecnosti. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
NenadPT 41 Napisano Octobar 11, 2022 U prolazu, 38 postova Lokacija: Novi Sad Motocikl: Suzuki GSF650 S Bandit Prijavi odgovor kao problematičan Na to crevo koliko ja znam iscuri visak tecnosti iz posude za antifriz. Po onom uputstvu kada se menja antifriz to crevo se iz posude otkaci da bi se ispustila rashladna tecnost. Proveri u boci koliko imas tecnosti.Ima dovoljno tečnosti u posudi, najverovatnije je to u pitanju, jer sam ja dosipao da bude skoro do maksimuma. Sad neću dosipati i pratiću stanje. Hvala! Poslato sa MAR-LX1B pomoću Tapatoka Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Uros Novi Sad 26 Napisano Octobar 11, 2022 U prolazu, 38 postova Lokacija: Novi Sad Motocikl: Yamaha Majesty Yp400-2007 | Dl 1000 V strom 2004 Prijavi odgovor kao problematičan pre 4 minuta, NenadPT je napisao: Ima dovoljno tečnosti u posudi, najverovatnije je to u pitanju, jer sam ja dosipao da bude skoro do maksimuma. Sad neću dosipati i pratiću stanje. Hvala! Poslato sa MAR-LX1B pomoću Tapatoka Nema potrebe da sipas do vrha. To ti je kao na kolima uvek je najbolje da bude izmedju min i max. Tako je i za ulje po uputstvu napisano. Da ne bi nabijalo pritisak i negde probilo. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
petar_lord 809 Napisano Februar 19, 2023 Zainteresovan, 390 postova Lokacija: Prokuplje Motocikl: Liberty 150 - Beverly 250ie - Majesty 400 Prijavi odgovor kao problematičan Zdravo , pitanje jedno u vezi ovog skutera a tice se potrosnje ulja. Gledao sam jednu Majesty 400, vozio je par km.. Skuter upalio bez problema posle dva meseca mirovanja, lepo radi, Medjutim zapazio sam tragove ulja (ne svezeg vec ostalog od ranije verovatno)na krajnjem delu auspuha (onaj sivi zavrsni deo) Da li to shvatiti kao neki problem ili potencijalni problem ili je redovna pojava posle x kilometara? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
MaxiS 2558 Napisano Februar 19, 2023 Drug član, 1502 postova Lokacija: Niš Motocikl: Kawasaki Versys 650 Prijavi odgovor kao problematičan Trojica mojih drugova su vozili taj skut. Sva tri su troskarala ulje. Jedan je bio 2005-to, drugi 2010, treci 2011. Isti slucaj. Da li je to normalno, nemam pojma... 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
NenadPT 41 Napisano Februar 19, 2023 U prolazu, 38 postova Lokacija: Novi Sad Motocikl: Suzuki GSF650 S Bandit Prijavi odgovor kao problematičan Sa mojom to nije slučaj, primetio bih da imam tragove ulja na kraju auspuha. Ako je neka stara fleka mislim da nemaš razloga za brigu. Mada ako se javi neko ko se bolje razume u mehaniku daće verodostojnije mišljenje. U svakom slučaju i fabrika je propisala redovnu proveru nivoa ulja, pa ćeš znati da li ti troši ulje i koliko. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
SaleKg 1249 Napisano Februar 19, 2023 Svrati ponekad, 295 postova Lokacija: Celje, Slovenija Motocikl: Suzuki Burgman 650, Honda NC 750X Prijavi odgovor kao problematičan Ja sam imao 2005. godište i nisam imao potrošnju ulja. Može da se desi da neku vrstu ulja troši a drugu ne. Ja sam sipao Motul. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
kmbkare 32 Napisano Mart 1, 2023 U prolazu, 15 postova Lokacija: Vrnjačka Banja Motocikl: Yamaha Majesty 400 Prijavi odgovor kao problematičan Pozdrav ljudi, evo i ja da se javim posle duže vremena. Pošto sam odustao od prodaje moje Yamahe Majesty 400 iz 2005. godine, rešio sam da je osvežim, tj. da uradim generalnu. Mogu vam reći da posle predjenih skoro 80.000km, agregat je u više nego odličnom stanju. Cilindar nema ni jedan jedini ris, klip sa strane kao nov, karike su odradile svoju svrhu, totalno su se istrošile... Poručio sam nov klip i karike i ide na razbušivanje +0,5mm, investicija je malo veća ako poručujete iz originala kao ja što sam uradio, nekih 55.000dinara, ali sa obzirom da je neću prodavati nikada, meni se isplati uložiti... Sent from my iPhone using Tapatalk 4 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
pronto 6588 Napisano Mart 1, 2023 Ne silazi, 6516 postova Lokacija: Vrmdža, Sokobanja Motocikl: konzerviran Prijavi odgovor kao problematičan Interesantno da se za (prostu) zamenu klipa često koristi izraz....generalna. Mislim da ćeš grdno da pogrešiš ako samo to uradiš. Razumem da je to jeftinija opcija...ali ovo je pravi trenutak, kada je motor već napolju, da se uradi zaista jedno generalno servisiranje svega. Da se pregledaju bočni ležajevi, da se motor predihtuje (semerinzi, dihtunzi), da se servisira vodena pumpa, pregleda razvodni lanac i španer, ventili, glava...to mu dođe generalna. Prilično je izvesno da ćeš, ako se ne uveriš u adekvatno stanje svega ostalog, sem cilindra i klipa, ubrzo imati opet razloga za šrafljenje. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
kmbkare 32 Napisano Mart 1, 2023 (promenjeno) U prolazu, 15 postova Lokacija: Vrnjačka Banja Motocikl: Yamaha Majesty 400 Prijavi odgovor kao problematičan Naravno da se sve to što si naveo i radi, samo me mrzelo da sve to i pišem... Menjaju se svi ležajevi, nova vodena pumpa, novi ventili sa gumicama, glava se kompletno rastura, svi dihtunzi novi, blaga mašinska obrada glave, nov španer lanca kao i lanac, zamenio sam silen blokove i nosače motora, svi semerinzi su stavljeni novi i original, tako da sam samo jednom rečju "generalna" skratio sebi muke kucanja po tastaturi... Sent from my iPhone using Tapatalk Promenio Mart 1, 2023 član alexanto Nema potrebe citirati 1. post iznad 3 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
pronto 6588 Napisano Mart 1, 2023 Ne silazi, 6516 postova Lokacija: Vrmdža, Sokobanja Motocikl: konzerviran Prijavi odgovor kao problematičan Ok, super. Tako treba...ali svakako nije redak slučaj da se samo menjaju klipovi (nekada i samo karike), naročito na manjim agregatima. Kod cvaja je pojava još češća. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
MaxiS 2558 Napisano Mart 1, 2023 Drug član, 1502 postova Lokacija: Niš Motocikl: Kawasaki Versys 650 Prijavi odgovor kao problematičan @kmbkare Koliko kosta kompletno zadovoljstvo? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
kmbkare 32 Napisano Mart 1, 2023 U prolazu, 15 postova Lokacija: Vrnjačka Banja Motocikl: Yamaha Majesty 400 Prijavi odgovor kao problematičan Ok, super. Tako treba...ali svakako nije redak slučaj da se samo menjaju klipovi (nekada i samo karike), naročito na manjim agregatima. Kod cvaja je pojava još češća.Pa pazi, u 75% slučajeva samo stave karike i ćao, ali kao što sam i napisao, radim ga za sebe i bez dalje prodaje, tako da sve radim kvalitetno i sa originalnim delovima... Sent from my iPhone using Tapatalk 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
kmbkare 32 Napisano Mart 1, 2023 U prolazu, 15 postova Lokacija: Vrnjačka Banja Motocikl: Yamaha Majesty 400 Prijavi odgovor kao problematičan @kmbkare Koliko kosta kompletno zadovoljstvo? Još uvek ne znam, ali do sada oko 700€, ima tu još da se dodaju neke sitnice, recimo klip je 16500, karike 11900, bolcni sa osiguračima 4000, garnitura dihtunga 16400, gumice ventila 5500, itd, sve je iz originala jbg...Sent from my iPhone using Tapatalk 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
petar_lord 809 Napisano Mart 8, 2023 (promenjeno) Zainteresovan, 390 postova Lokacija: Prokuplje Motocikl: Liberty 150 - Beverly 250ie - Majesty 400 Prijavi odgovor kao problematičan Zdravo .. da se upisem i u ovaj “razred” 2009g , ABS , stigao iz swice sa servisnom knjigom, na satu 75000km da se malo nabije kilometraza pa javljam utiske.. Promenio Mart 8, 2023 član petar_lord 9 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
NenadPT 41 Napisano Mart 8, 2023 U prolazu, 38 postova Lokacija: Novi Sad Motocikl: Suzuki GSF650 S Bandit Prijavi odgovor kao problematičan Lepo izgleda! Da se navozaš mnogo kilometara. 1 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
MaxiS 2558 Napisano Mart 8, 2023 (promenjeno) Drug član, 1502 postova Lokacija: Niš Motocikl: Kawasaki Versys 650 Prijavi odgovor kao problematičan Ode beverli? Neka te lepo sluzi Cek, cek. Od koje godine radjen ristajling? Promenio Mart 8, 2023 član MaxiS 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
petar_lord 809 Napisano Mart 8, 2023 Zainteresovan, 390 postova Lokacija: Prokuplje Motocikl: Liberty 150 - Beverly 250ie - Majesty 400 Prijavi odgovor kao problematičan Restajling verzija je valjda od 2005 , najbitnija promena je dva diska napred, od 2010 su nazad drugacije stopke.. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
MaxiS 2558 Napisano Mart 8, 2023 Drug član, 1502 postova Lokacija: Niš Motocikl: Kawasaki Versys 650 Prijavi odgovor kao problematičan E, to... Far i stopka su od 2010, znaci. Mislio sam da su ranije krenuli Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...