Fruskogor@c 19 Napisano Novembar 7, 2011 Svrati ponekad, 251 postova Prijavi odgovor kao problematičan I Darko i Miki su prilicno merodavni, posle Exc 380 neznam sta drugo bi bilo zanimljivo.Znas sta je Miki rekao kad smo probavali novog KTM 690 r enduro, onog sa cevastim ramom?Nije pristojno da kazem, moze se neko naljutiti .Nego Gogo uzmi ti XR ako mozes pa da vidis veselja Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
gogo42 69 Napisano Novembar 7, 2011 Svrati ponekad, 314 postova Lokacija: Bijeljina-Republika Srpska Motocikl: Yamaha R1 2001/Honda XLV750R rd01/Aprilia RS125 2007/Yamaha XT660x/Yamaha MT03 660 Prijavi odgovor kao problematičan Citajuci i prateci ovu temu sto sam postavi,,,Sve vise i vise mi se svidja XR!!! al nezelim jos da ga pocnem sanjat Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Bursac 74 Napisano Novembar 7, 2011 Svrati ponekad, 206 postova Lokacija: Sabac Prijavi odgovor kao problematičan gogo ako si vest sa kurblom onda je xr prava stvar Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
gogo42 69 Napisano Novembar 8, 2011 Svrati ponekad, 314 postova Lokacija: Bijeljina-Republika Srpska Motocikl: Yamaha R1 2001/Honda XLV750R rd01/Aprilia RS125 2007/Yamaha XT660x/Yamaha MT03 660 Prijavi odgovor kao problematičan gogo ako si vest sa kurblom onda je xr prava stvar bas me nasmija,,,al aman nikad nisam vozio nikakav stroj da je palio na kurblu, osim sto mi se zadesilo da par puta neku cvaju upalim. Cuo sam iz price drugih vozaca, a i samog mog tate koji je godinama vozio BMW-e,posle japance i dan danas. NIJE POTREBNA SNAGA, SAMO TREBA SAVLADAT TEHNIKU Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
markodjurovic 815 Napisano Novembar 8, 2011 Drug član, 1412 postova Lokacija: Beograd/Kraljevo Motocikl: Husaberg FE 400, Honda Varadero 1000, Honda CRF300L Prijavi odgovor kao problematičan Malo ispravnije bi bilo treba i snaga i tehnika Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
aca-pn 6326 Napisano Novembar 8, 2011 Enduraš, 6368 postova Lokacija: Paracin Motocikl: CRF300L Prijavi odgovor kao problematičan Da, da, naravno da treba snaga Zato je neko i napisao gore da je sve super dok se ne ugasi u sumi, a ti umoran sa blatnjavim cizmama, onda ces da zalis sto nisi kupio motor sa anlaserom Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
rboban 1036 Napisano Novembar 8, 2011 Drug član, 2998 postova Lokacija: Obrenovac Motocikl: FleXeR Prijavi odgovor kao problematičan Treba tehnika, i svako sa preko 80kg ce svojom tezinom moci da ga upali. Tehnika je bitna, treba naci tacnu tacku, inace na VELIKM kubikazam je uzasno tesko nasumice upaliti ga.... U sumi je zajebano jer ne mozes da ga stavis na nogaru i zakurblas tezinom, vec moras nogom.... i onda lisce, blato, umor, RADE SVOJE>>...... Vezba cini cuda, na kraju sam ga palio u japankama hladnog.... (ispred garaze, da NE pomisli neko da sam tako vozio!!!))) Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
markodjurovic 815 Napisano Novembar 8, 2011 Drug član, 1412 postova Lokacija: Beograd/Kraljevo Motocikl: Husaberg FE 400, Honda Varadero 1000, Honda CRF300L Prijavi odgovor kao problematičan E pa onda sednes pa se odmoris Inace ta snaga i nije bas sad neka herkulovska snaga. Isto kao ni sto tehnika ne zahteva godine kung fu ucenja. U pricipu sam uspevao ljude da obucim kako nesto da upale na kurblu za max 30 minuta. Tako da po mom misljenju od kurble ne treba bezati. XL650 kolko se secam ima i L seriju koja ima elektro start (ovo nemoj me drzis za rec po secanju pisem. Ako je sve ispravno palis ga na kurblu bez problema, ako nije tesko ces ga i na elektro upaliti. Ima taj momenat sa blatnjavim cizmama, ali i to se savlada . Sto bi Indy rekla "A gde zuris bato bre" 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Boban 499 Napisano Novembar 8, 2011 Drug član, 1480 postova Lokacija: Bratunac, Earth Motocikl: R1200C, GS, DRZSM Prijavi odgovor kao problematičan XL650 kolko se secam ima i L seriju koja ima elektro start (ovo nemoj me drzis za rec po secanju pisem. Ima L model, sa vazdusnim hladjenjem i anlaserom. Ima li neko iskustva sa ovim motorom? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
rboban 1036 Napisano Novembar 8, 2011 Drug član, 2998 postova Lokacija: Obrenovac Motocikl: FleXeR Prijavi odgovor kao problematičan Ima KIT za ugradnju el. startera na XR, ali skup i glomazan, a i gubi se jedna od glavnih prednosti.... TEZINA!!! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
markodjurovic 815 Napisano Novembar 8, 2011 Drug član, 1412 postova Lokacija: Beograd/Kraljevo Motocikl: Husaberg FE 400, Honda Varadero 1000, Honda CRF300L Prijavi odgovor kao problematičan Delom zasto sam ja pobornik kurble. Ne zato sto mi rezultati zavise od tezine motora, nego treba to dizati , jos ako se u voznji rves sa njim svako kilo znaci 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
GS 249 Napisano Februar 14, 2012 Zainteresovan, 572 postova Lokacija: Han Pijesak ,BiH Motocikl: KTM EXC 450, Suzuki RM 125 ,Kawasaki KLX 300R ,Kawasaki KMX 125, Yamaha DT 125R Prijavi odgovor kao problematičan Kad se dobro savlada tehnika paljenje na kurblu nije problem ,sve dok nije motor pregrijan i dok imas dobar oslonac za drugu nogu (blato ,voda nizbrdica).Ako se previse sporo zakurbla nekoliko puta vruc motor velike su sanse da ce presaugati ,onda nastaje pravi problem ,pogotovo ako si sam u nekoj nedodiji Nasao sam na netu da ameri prave ventil koji dodaje jos zraka ,postavi se obicno na onaj blind saraf izmedu karburatora i cilindra!! Kada je motor pregrijan trazi jos zraka prilikom paljenja ,ovaj ventil mu to omogucava ,naravno posle paljenja se ventil zatvori! Tako nesto imaju i noviji 4t cross motori (hot start). Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Majstor_kvarisa 957 Napisano Februar 14, 2012 Navigator, 1801 postova Lokacija: Sremska Mitrovica Motocikl: Papričica :) Prijavi odgovor kao problematičan Hm, vozio sam TTR, sad imam XR600, 650 sam video samo na slici... Jednom sam kurblao 620LC4, pa jedno 45minuta i nista od te voznje nije izaslo. XR, laksi i jaci od TTR-a (znaci ne kazem TT i ne kazem XR650, mada kazu da je tek 650 unapredjen). To iz iskustva. A misljenje, brate, uzmi sta ti se svidi, sve to ima svoje prednosti i mane. Ako na silu uzmes nesto sto je "bolje" mozda neces uzivati u voznji... Kad probas znaces sta sledece... P.S. kurbla je zakon! Sad svi ocekuju da ja tu prospem neku teoriju, al odo do kafane, pije mi se pivo... 4 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
boki.64 1924 Napisano Februar 16, 2012 Drug član, 1855 postova Lokacija: NBgd Motocikl: Triumph Tiger 1050, Medlay 150 Prijavi odgovor kao problematičan Evo zanimljivog teksta: http://www.dirtrodders.com/xr650r/ Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...