Jump to content

Moto Zajednica

Moto skup -- zarada ili finansijski krah i Deo istine (spojene teme)

Recommended Posts

• Drug član, 2754 postova
  • Motocikl: FJR 1300 , TTR 600 / SM

Ima nas preko 70 u klubu.

Sinoc su pocele konkretne pripreme za sledeci skup.

Cetvrtkom su  sastanci,u prostorijama naseg Bike-caffe-a.

Svako ko misli da je nesto lako odraditi ili da organizator ne treba to i to , neka svrati.

Nece verovati koliko angazovanja,vremena i poteza zahteva svaka stavka oko organizacije. A ko ne organizuje, nema predstavu koliko stavki ima.

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• , 1322 postova

Ima nas preko 70 u klubu.

Sinoc su pocele konkretne pripreme za sledeci skup.

Cetvrtkom su  sastanci,u prostorijama naseg Bike-caffe-a.

Svako ko misli da je nesto lako odraditi ili da organizator ne treba to i to , neka svrati.

Nece verovati koliko angazovanja,vremena i poteza zahteva svaka stavka oko organizacije. A ko ne organizuje, nema predstavu koliko stavki ima.

slazem se,jedan bolje organiziran skup se pocinje planirati,raditi i dogovarati 6 mjeseci prije

• Drug član, 1779 postova

Mislim da tu nema neke zarade pre bih rekao da je to  borba da se izadje na nulu.Jer organizator mora sv da isfinansira ili da obeca pare za reccimo binu , muziku ,mora da iznajmi satore stolove postavi ih i jos sto krupnih i sitnih stavki .I onda da se nada da ce od pica ili neznam cega vec procenta nekog od prodate hrane da izregulise dadzbine koje ima .Asta ako pdne kisa kao u Sapcu pa on ima da pukne kao zvecka.A i ako sve prodje kako treba moze da bude dobar nekoliko stotina eura  ista da radi sa  tim parama mozda treba da ih na izlazu vraca bajkerima koji oidju kuci svakom po euro tad bi neki bili mozda zadovoljni .

• :), 5945 postova
  • Motocikl: Bicikl

a sta se tek desava bajkerima koji dozive kvar na putu pa jedva dodju do moto skupa ostanu bez para us put,majstor ga odere.. nema ni za gorivo kuci,,,,,a organizatoru stalo do 300kinti pa nece da ga pusti,,,,ko da im stalo a zna se da dosta para zarade ,slazem se da kosta organizacija ,ima tu i sponzora,,,,pa zarade na pljesku pa na pice bla bla ali kosta i put i ulaz i pice i hrana ,,pa kad sve saberes,

• U prolazu, 3 postova

shvatite da netreba razmisljati ko je koliko zaradio i koce koliko zaraditi nego dali vredi ili ne vredi dali ima infra strukturu itd ili je klosarska zurka .

• U prolazu, 96 postova

shvatite da netreba razmisljati ko je koliko zaradio i koce koliko zaraditi nego dali vredi ili ne vredi dali ima infra strukturu itd ili je klosarska zurka .

Vi ste to odlicno odradili pa sve vise bajkera precrtava NS iz kalendara skupova ???

• U prolazu, 3 postova

staces kad  mi to znamo a sto se tice precrtavnja ove godine je oboren i rekord posete tako da ti i tebi slicni prvo treba da napravite nesto pa da nas pozovete da i mi nesto naucimo daleko od toga da smo mi naj pametniji ali smo sigurno naj posteniji jer neprodajemo maglu.

• Zainteresovan, 599 postova

Jedva procitah :o Ja i meni slicni znamo kako je to nekada bio dobar skup :(

U pravu si vudu. Jos da naplatite vazduh koji motori usisaju dok rade i sve ste zokruzili. Ne kazem da necu doci,jer mi je to prilika da vidim neke drage ljude a i da se provozam. Sto se samog skupa tice tesko da bih dosao.

• Zainteresovan, 599 postova

casovnik ide  napred a ne unazad zato pdesi casovnik jer mozes da zakanis.

Nista se ti ne brini prijatelju,gde god sam krenuo stigao sam,pre ili kasnije.  Nego,ti bi mogao da kupis sat, malo duze nisi gledao u tu spravicu.

• I Love The Smell Of Two Stroke In A Morning, 1839 postova
  • Motocikl: MZ ETZ 250 SV 01-028

fina tema ,da kazem i ja koju nadam se pametnu. kao prvo ne svidja mi se ni naj manje to sto se na nekim skupovima naplacivalo i za suvozaca???? valjda ulaz se naplacuje po motoru? i velike su razllike izmedju pesacke i bikerske ulaznice. Sta pesaka kosta?nista,obicno dodju njih nekoliko u autu( ako su sa strane),podele lovu za gorivo, preskoce negde i eto,imaju dobar provod.

biker placa u startu gorivo tamo-amo, drumarinu pa ga na kraju jos zakite i sa nekom ludom cenom, a ne daj boze sto neko rece da ima i neki kvar,e onda si je jb jeza. ( koliko li kosta slep recimo Bg - Nis??) zato organizatori pamet uglavu!!

• U prolazu, 33 postova

Ja cu vam samo dati jedan podatak: Moto skup 2007g. u Indjiji je kostao 33.000 evra plus trcanje , jurnjava  i stalan volonterski rad ekipe od 20-30 ljudi. No coment!

a sta je kostalo 33.000evra??? ??? ??? ??? ??? mislim mnogo je to para ,,,,nije mi jasno sta tu toliko kosta verujem da su muzicari najvise uzeli,,, pa ako mozes obrazlozi nam malo te cene  sta kolko kosta,cisto da znamo,znam da i zakup mesta  kosta al to mi malo dodje previse za jedan skup,,, mislim33.000e,,,kolka je onda zarada bila  ??? ??? ???neverujem da ce ga ove godine onda praviti ako nisu imali zaradu,pa niko zdrave pameti  nece iz svog dzepa da dotira tolke pare, ;) ;)

• U prolazu, 33 postova

Mogi ti proveriti i dati sve po stavkama. To je informacija od predsednika Gorana Pesuta. Da ne nagadjam ali mislim da su "Divlje jagode" dosle za oko 4.000.

Dali je sta ostalo? Kazu da jeste ali u odnosu na ulaganje vrlo malo. A zamislite da je bila kisa?

2005. su moji Stiski orlovi pravili prvu zurku. Kako ? Nas 8 smo izvadili po 300 evra i napravili je. Saldo je bio 0!

Jos jednom cu braniti moj stav: Jesam za to da od skupa i ostane neki novac klubu ali pod uslovom da ispuni neke osnovne kriterijume "dobrog domacina".

Da doceka bracu punim srcem, da bude klope ( sa kazana) za svakog gosta,kvalitetne i sigurne bine i ozvucenja, dobre muzike, sredjenog kampa, vode WCa, raznih nagradica i igara....

I jos da taj zaradjeni novac ne zavrsi u nekim privatnim  dzepovima nego da se potrosi na bracu , bilo iz tog kluba ili sire.

NPR.Orlovi su od zarade sa skupa napravili slavu kluba (Sv.Petka) gde su imali preko 200 gostiju (bilo klupskih ili solo), gde je ko god dosao dobro dosao i gde se jelo i pilo (besplatno, naravno) do besvesti. Kostalo je oko 90.000din i organizovali smo skupstini MAS-a gde je bio rucak i pice za oko 100 ljudi vrednosti oko 40.000. Tako da sve sto smo "zaradili" od brace , na bracu smo dali i davatcemo....

znaci ostalo im malo,,,,pa znaci pazarili su da kazemo 40.000eee ,,pa sta ih je kostalo 33hiljade evrica,tesko mi je da poverujem u to a jos mi je teze da poverujem da su jos i zaradili preko toga,, inace sam bio na vasem prvom skupu,jeste bio mali skup,ali je bio lep,jedino je utisak pokvario onajn u kupacim gacama sto je non stop balavio u mikrofon al dobro,,zbog njega smo i ranije otisli,mam i slike sa skupa,,

• I Love The Smell Of Two Stroke In A Morning, 1839 postova
  • Motocikl: MZ ETZ 250 SV 01-028

koliko ce organizacija kostati je jedno ali cena ulaznice za motor i za pesala je drugo! Pa koliko se meni cini prvi moto skupovi su pravljeni da bi se  bikeri sastajali ,a pesaci su tek dosta kasnije poceli da dolaze u vecem broju i to tek kada su poceli da  se dovode veliki bendovi. tako da sada imamo cinjenicu da ima vise pesaka nego motorista. namerno kazem motorista jer za mene je svako motorista ko vozi motor pa i onaj na skuteru,dok je biker ,  BIKER! Lik koji  bas zivi za svoju masinu,postuje je i pazi!!!  jbg odoh na drugo nesto sorry.

dakle poenta je u ceni ulaznice ponavljam nije u redu da pesak placa manje od nas koji smo dosli motorima,

• BMW GS is waiting for You...what are You waiting for????, 822 postova
  • Motocikl: Wee 650

Mogi ti proveriti i dati sve po stavkama. To je informacija od predsednika Gorana Pesuta. Da ne nagadjam ali mislim da su "Divlje jagode" dosle za oko 4.000.

Dali je sta ostalo? Kazu da jeste ali u odnosu na ulaganje vrlo malo. A zamislite da je bila kisa?

2005. su moji Stiski orlovi pravili prvu zurku. Kako ? Nas 8 smo izvadili po 300 evra i napravili je. Saldo je bio 0!

Jos jednom cu braniti moj stav: Jesam za to da od skupa i ostane neki novac klubu ali pod uslovom da ispuni neke osnovne kriterijume "dobrog domacina".

Da doceka bracu punim srcem, da bude klope ( sa kazana) za svakog gosta,kvalitetne i sigurne bine i ozvucenja, dobre muzike, sredjenog kampa, vode WCa, raznih nagradica i igara....

I jos da taj zaradjeni novac ne zavrsi u nekim privatnim  dzepovima nego da se potrosi na bracu , bilo iz tog kluba ili sire.

NPR.Orlovi su od zarade sa skupa napravili slavu kluba (Sv.Petka) gde su imali preko 200 gostiju (bilo klupskih ili solo), gde je ko god dosao dobro dosao i gde se jelo i pilo (besplatno, naravno) do besvesti. Kostalo je oko 90.000din i organizovali smo skupstini MAS-a gde je bio rucak i pice za oko 100 ljudi vrednosti oko 40.000. Tako da sve sto smo "zaradili" od brace , na bracu smo dali i davatcemo....

Ovo me podsjeca na vrijeme kada su u moje naselje uvedenie prve telefonske linije!

Svi stanari iz moje zgrade su tada placali prikljucak po 1000 maraka sto je u to vrijeme bilo bas dosta para!(Moj Stari je Yuga platio 6000).  Svi uvode pa niko nece da bude "crna ovca" a za lovu se snalaze kako znaju i umeju....

Nakon nekog vremena(a i dan danas) ko nema love i ne plati recimo 3 ili 6 mjeseci racun trajno gubi pretplatnicki broj(kao da ga je dobio od PTTa za dzabe)! Na kraju vise nisi nacisto sta si ustvari platio 1000 maraka??? Ruke majstora,zice,centralu,rezervaciju.....

Da me pogresno ne shvatite ali zar je bilo potrebno davati toliki novac za muziku ili kao za sta vec? Nisam bio u Indjiji pa cu da pitam sta je bilo besplatno odnosno sta je bajker dobio za tih 40 000eura(ili kolika god da je cifra u pitanju)? Osim Divljih Jagoda? Uzmimo u obzir da su se vjerovatno hrana i pice placali! ??? ??? ???

Ponovicu ono sto je vec sto puta procitano na forumu: "Zasto nije moguce napraviti skup gdje se ulaz ne placa kao i u Hrvatskoj?"

Nisu ni tamo sve opstine jednako razvijene i vjerovatno ih ima koje losije stoje od mnogih u Srbiji ali ipak pokriju troskove i bez naplacivanja ulaza!?

Izgleda da su ljudi sposobniji ili slozniji ili sta vec......????

• U prolazu, 42 postova
  • Motocikl: Honda CBR1100XX - full power Yoshimura exaust system

Sada ću reći da mi nemamo budžet od 40.000 eura, niti Divlje jagode ne koštaju 4000 eura nego manje, plus što kod nas prihod od hrane i pića ubire firma koja je vlasnik prostora, a nas sponzorira s ne tako velikom cifrom. Stvar je najviše u velikom angažmanu cijelog moto kluba u cjelini. Malo je ako 10 ljudi radi, ali ako se 70-80 ljudi angažira onda to već može pridonijeti uspjehu. Naše pravilo - motoristi, suvozači pa čak i skuteraši slobodan ulaz, a ostali plaćaju ostaje i dalje tako da vas u velikom broju očekujemo i ove godine ! Živjeli

• BMW GS is waiting for You...what are You waiting for????, 822 postova
  • Motocikl: Wee 650

Sada ću reći da mi nemamo budžet od 40.000 eura, niti Divlje jagode ne koštaju 4000 eura nego manje, plus što kod nas prihod od hrane i pića ubire firma koja je vlasnik prostora, a nas sponzorira s ne tako velikom cifrom. Stvar je najviše u velikom angažmanu cijelog moto kluba u cjelini. Malo je ako 10 ljudi radi, ali ako se 70-80 ljudi angažira onda to već može pridonijeti uspjehu. Naše pravilo - motoristi, suvozači pa čak i skuteraši slobodan ulaz, a ostali plaćaju ostaje i dalje tako da vas u velikom broju očekujemo i ove godine ! Živjeli

....znaci treba se potruditi pa je sve moguce! Takav je i moj kont ......

Ustvari nije me ni briga ko kako organizuje skupove jer ne pripadam nijednim klubu niti organizujem susrete i idem gdje se osjecam dobrodosao ali mi je ipak uvreda za intelekt kad mi neko kaze da je za skup ptroseno 40 000eura a od toga najskuplja grupa 4 000....

• Zainteresovan, 584 postova
  • Motocikl: ZX 12 R

Zašto to skrivaiti?

RASHODI:

Koncert :2006    DIVLJE JAGODE 3.500,00  Evrića ( meni su došli za 2,700,00 i postoji razlika za Hrvatsku,Sloveniju,BiH i Srbiju )

SVET GRAL 400,00 E ( dvije večeri )

Ostale grupe još 400,00 E

2007      ATOMCI,KERBER ,NAJDA ( u paketu 3.500,00 E - hvala Ganetu Pecikozi,Dragančetu i Bagziju )

SVETI GRAL 300,00 E

Ostale grupe još 500,00 E

Bina i ozvučenje : 4.000,00 E ( dobili smo je za 2.000,00 ;)   

Striptiz                :  250,00 E

Strit                    : 1.000,00 E

Štampa              :    400,00 E

Pokloni                :    500,00 E

Hrana i piće        :    400,00 E ( to je za čašćavanje gostiju )

Zakup prostora  : NE PLAĆAMO ( hvala USR RIBA - PET JEZERA )

Drugi troškovi    :  500 E ( uređenje kampa,WC papir,peškiri,ograde,bilbordi,trake...ma sve ostalo u kampu )

Ručak                : Pogodba sa kafandžijom - on nama ručak za 800 ljudi,300 porcija bika,šator za 1.000 mjesta - mi njemu prostor i zaradu od 

prodaje pljeskavica ( hrane ) i pića       

Majice                  :  700,00 E

Ostalo                  :  700,00 E ( Voditelj,snimanje,video - bim,nagrade...)

PPRIHODI:

Prodaja točenog piva ,ulaznica i prihod od sponzora.

Saberi - oduzmi...klubu pretekne oko 1.000,00 Evrića ( kada padne kiša bude povuci potegni da se ulovi "pozitivna nula" )

Ko misli drugačije neka mi položi 12.000,00 Evrića  i pustiću ga da pokupi sav "kajmak" od zarade o kome se ovdje fantazira.

• U prolazu, 60 postova

Vi , sumnjicavi!!! Cjepidlacite tu za par hiljada Evra?

Zar ne vidite da na ciframa od 20-30 hiljada Evra ovim nasim dragim organizatorima ne ostane ni par „evrica“,a najcesce su u minusu?

Pa imate li vi dusu?Zar ne vidite da Bogom dani nam organizatori krv pisaju da odrze

kulturu moto sporta ,ne stedeci pritom sebe ni malo,bez obzira koliko ce to da kosta,cak i iz njihovih dzepova ako treba. A vi im,mucenicima,solite rane i stajete na zuljeve? ::)

Dobro,jest,da mi moja pokojna baba jednom rece;

Cim se on,sine,brani,a niko ga ne optuzuje,znaj da su mu masni brkovi...

Ali,sta baba zna... ???

Ovo ,naravno nema veze sa ovim organizatorima,sta baba zna sta je moto skup...

Elem,za razliku od vas sumnjicavih,ja mislim da sam shvatio sta organizatori skupova u ovoj temi zele da nam docaraju;

Organizacija moto skupa je puka borba da se na jednom mjestu okupi sto vise motorista,da se druze,da jedu i piju,slusaju dobar koncert,ko j... pare.

U praksi je to uvijek finansijski krah.

Ljudi polazu zrtvu,za nase dobro je to...

Zivjeli organizatori.... ;D

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja