acim 765 Napisano Octobar 20, 2011 Ne silazi, 5815 postova Lokacija: Minhen Motocikl: Kawasaki H2 SX SE '23 / Triumph R3 Storm R '24 Prijavi odgovor kao problematičan Ovakav tehnički pregled slobodno može da se ukine, pošto može i bez vozila da se završi. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
ratboy 1389 Napisano Octobar 21, 2011 Zainteresovan, 952 postova Prijavi odgovor kao problematičan Ponekad im je lakše bez vozila jer kad vide na šta to liči uplaše se. Meni jednom davno nisu hteli da registruju radnu spravu, potpuno ispravnu sa izgovorom - ružan je. To ih najviše i plaši jer skreće paznju policije, nije mogao da se ofuca za kratko vreme a ono što je inače bitno za bezbednost može. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
MaRRe 983 Napisano Novembar 10, 2011 Very Funny Rider, 1126 postova Lokacija: NBG Motocikl: ホンダ Tamić Varadero XL Litra '07 Prijavi odgovor kao problematičan U članku ispod piše da su poslali zahtev za poskupljenje....ne znam za vas ali ako usvoje idem prvi da parkiram auto i skuter na sred platoa skupštine... http://www.polovniautomobili.com/wiki-Vesti/traze-vise-cene-tehnickih-pregleda.php Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
banconi 243 Napisano Novembar 10, 2011 Svrati ponekad, 219 postova Lokacija: Beograd Motocikl: GSX-R 1000 K4 Prijavi odgovor kao problematičan IT firma za koju radim me je poslala u Kaliforniju da za njih razvijam biznis, tj. donesem jos posla. Tamo kupih auto, pa sam se upoznao sa celom procedurom, koja je bitno jednostavnija od nase ovde. Amerika je po mnogo čemu drugačija od evrope, drugačiji sistem poreza i sl. Definitivno nešto sa čim se teško možemo mi porediti. Pogotovo što mislim da je to poslednje društvo čijim primerom se treba voditi i slediti ga - odvratni kapitalizam u najgorem obliku: ako imaš para može sve, ako nemaš crkni. To što ti zameraš Americi je njen socijalni model koji je jako kritikovan od svakog čoveka koji ima levičarska shvatanja. Ipak, administrativno gledano, Amerika je najbolja i najnaprednija država na svetu. Za razliku od administrativnog monstruma zvanog Evropska Unija, ili još goreg čudovišta zvanog Srbija, Amerika ne pati od bolesti zvane FTJP (fali ti jedan papir). Tamo sve može, tamo sve prolazi, ne treba ti papir, ne treba ti ovo i ono, ne trebaju ti dva svedoka kad hoćeš da objaniš da si prdnuo. U Americi si SAM dužan da vodiš računa o svim pravilima. Škola vožnje im je smešna i jednostavna. Testovi se rade na računaru. Kada padneš, zamisli, ne čekaš 15 dana na sledeći izlazak nego momentalno uplatiš novi test i ponovo ga radiš. Sa stanovišta bilo kog belosvedskog građanina koji je ikada stajao u nekom glupom redu za bilo šta, Amerika je ostvarenje sna. B. 6 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Niske 177 Napisano Novembar 10, 2011 Svrati ponekad, 190 postova Lokacija: Beograd - Zvezdara Motocikl: BMW F 650 GS Prijavi odgovor kao problematičan Sa stanovišta bilo kog belosvedskog građanina koji je ikada stajao u nekom glupom redu za bilo šta, Amerika je ostvarenje sna. B. Milion puta sam stajao u kojekakvim redovima, ali Amerika nikako nije ostvarenje mog sna. Molim te , piši u svoje ime a nemoj i u moje. 3 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
PECA BMW 1121 Napisano Novembar 10, 2011 Drug član, 1740 postova Lokacija: JAGODINA Motocikl: Tomos 14M BMW R 26 BMW R 65 BMW R1150R Prijavi odgovor kao problematičan Sa stanovišta bilo kog belosvedskog građanina koji je ikada stajao u nekom glupom redu za bilo šta, Amerika je ostvarenje sna. B. Milion puta sam stajao u kojekakvim redovima, ali Amerika nikako nije ostvarenje mog sna. Molim te , piši u svoje ime a nemoj i u moje. verovatno je mislio na cekanje u redovima ... valjda to po amerike nema Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
acim 765 Napisano Novembar 11, 2011 Ne silazi, 5815 postova Lokacija: Minhen Motocikl: Kawasaki H2 SX SE '23 / Triumph R3 Storm R '24 Prijavi odgovor kao problematičan Kod nas penzioneri obožavaju čekanje u redovima, ispričaju se milina Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
ratboy 1389 Napisano Novembar 11, 2011 Zainteresovan, 952 postova Prijavi odgovor kao problematičan Ma da, ceo ovaj sistem je osmišljen da se nama ugodi. Čak sam i ja počeo da uživam u redu, ne mogu da odvojim oči od cure na šalteru za registraciju a kao i obično nešto se iskomplikovalo greškom administracije pa je druženje postalo intenzivno. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
banconi 243 Napisano Novembar 11, 2011 Svrati ponekad, 219 postova Lokacija: Beograd Motocikl: GSX-R 1000 K4 Prijavi odgovor kao problematičan Milion puta sam stajao u kojekakvim redovima, ali Amerika nikako nije ostvarenje mog sna. Molim te , piši u svoje ime a nemoj i u moje. Ne razumem komentar. Pričao sam o prednostima američke administracije. Američka administracija je jednostavna, brza, ne zahteva suvišne papire za sve i svašta, i služi stvarno onome čemu je napravljena. Evropska i srpska administracija služe same sebi, administracija radi administracije. Neko je već istakao primer kako se završava kupovina kola, ja sam ispričao kako se polaže vozački ispit, neko treći je ispričao koliko su njima nebitna formalna pravila i oprema u vozilu kao što je prva pomoć. To je tema što se tiče administracije. A to što imaš problem sa Amerikom u političkom smislu, nemoj da ga projektuješ u druge sfere. 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
ratboy 1389 Napisano Novembar 11, 2011 Zainteresovan, 952 postova Prijavi odgovor kao problematičan Pravi srbin je dužan da se obrecne kad se bilo šta pozitivno pomene u vezi amerike. 4 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Niske 177 Napisano Novembar 11, 2011 Svrati ponekad, 190 postova Lokacija: Beograd - Zvezdara Motocikl: BMW F 650 GS Prijavi odgovor kao problematičan Ne razumem komentar. Pričao sam o prednostima američke administracije. Američka administracija je jednostavna, brza, ne zahteva suvišne papire za sve i svašta, i služi stvarno onome čemu je napravljena. Evropska i srpska administracija služe same sebi, administracija radi administracije. Neko je već istakao primer kako se završava kupovina kola, ja sam ispričao kako se polaže vozački ispit, neko treći je ispričao koliko su njima nebitna formalna pravila i oprema u vozilu kao što je prva pomoć. To je tema što se tiče administracije. A to što imaš problem sa Amerikom u političkom smislu, nemoj da ga projektuješ u druge sfere. Izvini ali ja zaista ne volim Ameriku i to je moje pravo. Takođe mislim da su zapadnoevropske zemlje znatno bolji primer za jedno društvo kao što smo mi od Amerike. Pablo napisa da se u Americi auto registruje tako što se proveri emisija izduvnih gasova i sve ostalo se prepušta na savest vozača, a ako do nesreće dođe zbog neispravnosti tvog vozila platićeš žestoku cenu za neodgovornost. Sa moje tačke gledišta to je neodgovorna država vrlo spremna da ti uzme pare ali da ne snosi nikakvu odgovornost. Ja ipak radije biram Evropski model države. 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
banconi 243 Napisano Novembar 11, 2011 Svrati ponekad, 219 postova Lokacija: Beograd Motocikl: GSX-R 1000 K4 Prijavi odgovor kao problematičan Izvini ali ja zaista ne volim Ameriku i to je moje pravo. Takođe mislim da su zapadnoevropske zemlje znatno bolji primer za jedno društvo kao što smo mi od Amerike. Pablo napisa da se u Americi auto registruje tako što se proveri emisija izduvnih gasova i sve ostalo se prepušta na savest vozača, a ako do nesreće dođe zbog neispravnosti tvog vozila platićeš žestoku cenu za neodgovornost. Sa moje tačke gledišta to je neodgovorna država vrlo spremna da ti uzme pare ali da ne snosi nikakvu odgovornost. Ja ipak radije biram Evropski model države. ...i ipak njima saobraćaj sjajno funkcioniše! A od evropske brige za svakog ponaosob meni malo postaje muka, a vala i sve stresniji život. 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
jager 3445 Napisano Novembar 11, 2011 Ne silazi, 6281 postova Lokacija: Hameln, Germany Motocikl: Africa Twin CRF1000 Prijavi odgovor kao problematičan Manite se Amerike, znamo svi da ne valja ničemu Nego, POSKUPLJENJE TEHNIČKOG PREGLEDA?!? Znao sam da od realne cene smanjenja registracije neće biti ništa, čak ni sledeće godine kada ne bude trebalo plaćati novu tablicu i saobraćajnu... Sada su taj "prazan prostor" nadomestili skupljim tehničkim... E, stvarno smo vala budale što ovo sve trpimo. Ne kažem da nekim protestima možemo išta postići, ali ni ćutanje nije rešenje. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
mrvatreci 177 Napisano Novembar 11, 2011 Svrati ponekad, 203 postova Lokacija: Petrovaradin Motocikl: Hornet S Prijavi odgovor kao problematičan Manite se Amerike, znamo svi da ne valja ničemu Nego, POSKUPLJENJE TEHNIČKOG PREGLEDA?!? Znao sam da od realne cene smanjenja registracije neće biti ništa, čak ni sledeće godine kada ne bude trebalo plaćati novu tablicu i saobraćajnu... Sada su taj "prazan prostor" nadomestili skupljim tehničkim... E, stvarno smo vala budale što ovo sve trpimo. Ne kažem da nekim protestima možemo išta postići, ali ni ćutanje nije rešenje. A sto je najzalosnije...i dalje ima ljudi koji koju opravdavaju to i kazu da treba vremena,sredice se... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
ratboy 1389 Napisano Novembar 11, 2011 Zainteresovan, 952 postova Prijavi odgovor kao problematičan A sto je najzalosnije...i dalje ima ljudi koji koju opravdavaju to i kazu da treba vremena,sredice se... Jedino ne znam koliko je medju njima beznadežno glupih a koliko licemera, ne sumnjam da se svi mogu svrstati u jednu od te dve skupine. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Slaninar 630 Napisano Novembar 12, 2011 Zainteresovan, 595 postova Lokacija: Novi Sad - Liman Motocikl: Yamaha FZS600, Piaggio Free, Suzuki GN125 Prijavi odgovor kao problematičan Manite se Amerike, znamo svi da ne valja ničemu Nego, POSKUPLJENJE TEHNIČKOG PREGLEDA?!? Znao sam da od realne cene smanjenja registracije neće biti ništa, čak ni sledeće godine kada ne bude trebalo plaćati novu tablicu i saobraćajnu... Sada su taj "prazan prostor" nadomestili skupljim tehničkim... E, stvarno smo vala budale što ovo sve trpimo. Ne kažem da nekim protestima možemo išta postići, ali ni ćutanje nije rešenje. Pa jesmo. Pičke i budale i jebe nas kako ko hoće. Nema solidarnosti, nema svesti, kao ovce. A ovce treba šišati. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
acim 765 Napisano Novembar 12, 2011 Ne silazi, 5815 postova Lokacija: Minhen Motocikl: Kawasaki H2 SX SE '23 / Triumph R3 Storm R '24 Prijavi odgovor kao problematičan Da je tehnički stvarno poskupeo, ova tema bi možda imala smisla Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
jager 3445 Napisano Novembar 13, 2011 Ne silazi, 6281 postova Lokacija: Hameln, Germany Motocikl: Africa Twin CRF1000 Prijavi odgovor kao problematičan Čekaj samo... gde ima dima, ima i vatre. Ne bi me ništa čudilo da u maju, kad budem registrovao motor, opet izvadim preko 20k dinara za registraciju... a sve zahvaljujući skupljem tehničkom pregledu. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Arakis 5943 Napisano Novembar 13, 2011 Svakom po zasluzi, 12420 postova Lokacija: NBGD - KN04ET Motocikl: Honde Transalp, plavi i narandžasti, oba za dečake Prijavi odgovor kao problematičan Naravno da će ukupna cena registracije biti ista kao i ove godine, javlja mi se Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
jager 3445 Napisano Novembar 13, 2011 Ne silazi, 6281 postova Lokacija: Hameln, Germany Motocikl: Africa Twin CRF1000 Prijavi odgovor kao problematičan Ili možda "mrvicu skuplje" Meni se opet to javlja... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
acim 765 Napisano Novembar 13, 2011 Ne silazi, 5815 postova Lokacija: Minhen Motocikl: Kawasaki H2 SX SE '23 / Triumph R3 Storm R '24 Prijavi odgovor kao problematičan A ti se sekiraš za maj sledeće godine? Onda možeš da planiraš i kupovinu benzina u flašama i to zlatom, jer će do maja možda čak i evro da propadne Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
jager 3445 Napisano Novembar 13, 2011 Ne silazi, 6281 postova Lokacija: Hameln, Germany Motocikl: Africa Twin CRF1000 Prijavi odgovor kao problematičan Pa nerviram se, naravno. Ne znam kako tebi, ali meni je registracija svake godine debeo atak na novčanik... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
acim 765 Napisano Novembar 13, 2011 Ne silazi, 5815 postova Lokacija: Minhen Motocikl: Kawasaki H2 SX SE '23 / Triumph R3 Storm R '24 Prijavi odgovor kao problematičan jageru brate, ne beri brigu unapred, to ti je moj savet, inače ima stalno da brineš. Važno je da smo živi i zdravi, a do godine nam možda neće biti potrebne ni tablice Jel ti vidiš da se raspada EU, propala Grčka, propala Italija, a jager se sekira za tehnički pregled. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
PECA BMW 1121 Napisano Novembar 13, 2011 Drug član, 1740 postova Lokacija: JAGODINA Motocikl: Tomos 14M BMW R 26 BMW R 65 BMW R1150R Prijavi odgovor kao problematičan jageru brate, ne beri brigu unapred, to ti je moj savet, inače ima stalno da brineš. Važno je da smo živi i zdravi, a do godine nam možda neće biti potrebne ni tablice Jel ti vidiš da se raspada EU, propala Grčka, propala Italija, a jager se sekira za tehnički pregled. ma brine se on sa razlogom ... sta mislis ako ovi nasi odluce da pruze pomoc Grckoj i to parama od registracije vozila Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
jager 3445 Napisano Novembar 14, 2011 Ne silazi, 6281 postova Lokacija: Hameln, Germany Motocikl: Africa Twin CRF1000 Prijavi odgovor kao problematičan E,onda definitivno NE REGISTRUJEM motor :lol: Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...