Nemanja88 468 Napisano Januar 16, 2019 Zainteresovan, 558 postova Lokacija: Chicago, IL / Bor, SRB Motocikl: 04 Yamaha R1, 15 Kawasaki ZX-14R 30th Anniversary LE, 01 Ducati Monster S4, 21 Vespa Primavera 150 Sean Wotherspoon, 16 Aprilia Dorsoduro 750, 01 Suzuki Hayabusa, 14 Harley-Davidson Road King FLHR, 94 Suzuki RM250 Prijavi odgovor kao problematičan Malo sam se ponovio: Fensi kutija, futrola, DC-4 ostrac, naravno full tang, 7mm debela "kicma", CoS ( cobalt steel )... Po meni ( a i po mnogima ) najbolji camping/survival knife. 2 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
aca-pn 6392 Napisano Januar 17, 2019 Enduraš, 6382 postova Lokacija: Paracin Motocikl: CRF300L Prijavi odgovor kao problematičan On 7.9.2018. at 2:14, Marko81 je napisao: dobih na poklon malopre...interesantan nozic Isti takav sam kupio skoro i nisam bas nesto posebno zadovoljan. Secivo je tanko i osetljivo, vrh mi se vec iskrivio par puta. Prilicno brzo se tupi. Mozda je dobar za seckanje kobasica, za nesto ozbiljnije nije. Mada za tu cenu koliko kosta nije loš, ali daleko od toga da je dobar nož. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Slammer 626 Napisano Januar 17, 2019 Usamljeni kauboj daleko od doma svog, 411 postova Lokacija: Leskovac - Novi Sad Motocikl: Yamaha FZ1 GT Prijavi odgovor kao problematičan A1 Pro...san mnogih decaka. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Marko81 1013 Napisano Januar 17, 2019 Zainteresovan, 682 postova Motocikl: XTZ 750 Prijavi odgovor kao problematičan Pre 4 sati, aca-pn je napisao: Isti takav sam kupio skoro i nisam bas nesto posebno zadovoljan. Secivo je tanko i osetljivo, vrh mi se vec iskrivio par puta. Prilicno brzo se tupi. Mozda je dobar za seckanje kobasica, za nesto ozbiljnije nije. Mada za tu cenu koliko kosta nije loš, ali daleko od toga da je dobar nož. Slazem se. Nista posebno. Da seces lebac i to je to. Prosledio sam ga dalje... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
mali_zmaj 1276 Napisano Januar 18, 2019 prisutan, 1139 postova Lokacija: Banja Luka Motocikl: keeway cruiser 250,KLE 500,BMW K75, ZEPHYR 750,CBF 1000 BENELLI TRK 702 Prijavi odgovor kao problematičan Opinel je vrhunski noz za spremanje hrane,lako se tupi ali lako se i ostri,da brije,nije za otvarnje konzervi,za cjepkanje drva,itd.. Ali sjece kobaje,slaninu,itd.. ubi boze!! I ostale namirnice. Nemanja noz je vrhunski,svaka cast,kolika mu je cjena bila,ako nije tajna!?! i gdje si ga uzeo? 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Alekre 12750 Napisano Januar 18, 2019 Ne silazi, 7378 postova Lokacija: Smederevo Motocikl: TDM 900 Prijavi odgovor kao problematičan Jel vredi šta Famipa Prizren? Imam jedan veliki lovački. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
zika56 17034 Napisano Januar 18, 2019 (promenjeno) Čuvaj sebe od drugih i druge od sebe, 3647 postova Lokacija: Niš / Donji Adrovac Motocikl: BMW R1100GS (iz prošlog veka) Prijavi odgovor kao problematičan Pre 2 sati, Alekre je napisao: Jel vredi šta Famipa Prizren? Imam jedan veliki lovački. Ne znam o kom se modelu radi, ali je Famipa uglavnom noževe izrađivala od veoma kvalitetnog čelika (možda čak i previše tvrdog jer ga je bilo problem naoštriti). U svakom slučaju ti noževi su mnogo više vredeli nego što su koštali (u odnosu na druge mnogo poznatije brendove). Promenio Januar 18, 2019 član zika56 1 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Marko81 1013 Napisano Januar 18, 2019 Zainteresovan, 682 postova Motocikl: XTZ 750 Prijavi odgovor kao problematičan Pre 4 sati, mali_zmaj je napisao: Opinel je vrhunski noz za spremanje hrane Tesko da je noz od 10 evra vrhunski za bilo sta, ali kao sto sam i ja rekao sa lebom i kobasicama nema problema Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
mali_zmaj 1276 Napisano Februar 4, 2019 prisutan, 1139 postova Lokacija: Banja Luka Motocikl: keeway cruiser 250,KLE 500,BMW K75, ZEPHYR 750,CBF 1000 BENELLI TRK 702 Prijavi odgovor kao problematičan pa tvoje mišljenje da sve što je skupo valja,a sve što nije skupo ne valja ne pije vode, ali imaš pravo na mišljenje!a moje iskustvo je da je opinel je stvarno dobar za sjeckanje namirnica,ima tanko sječivo lako se oštri...za grublje manipulisanje,čini mi se nije ni zamišljen u startu,a ni napravljen!poslato sa rupovke uz pomoć kurble 3 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Marko81 1013 Napisano Februar 4, 2019 Zainteresovan, 682 postova Motocikl: XTZ 750 Prijavi odgovor kao problematičan @mali_zmaj @bocca_bastard Tako je... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
banebeograd 7 Napisano Februar 4, 2019 U prolazu, 20 postova Lokacija: beograd Prijavi odgovor kao problematičan imao sam 3-4 opinela uglavnom sve pokloni , jedini koji sam zadrzao i sam kupio je onaj tzv deciji model, sa zaobljenim vrhom, dobar je za suhomesnato , salate a i za razmazivanje raznih pastetica, sireva i kajmaka. van kuhinje nikad nisam ni planirao niti bi ga koristio . Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
SSRETENOVIC 71 Napisano Maj 13, 2019 Svrati ponekad, 173 postova Lokacija: Gornji Milanovac Motocikl: Yamaha TDM 900 Prijavi odgovor kao problematičan Ja Sam dugo godina koristio Leatherman wave+ dok mi ga letos nisu na aerodromu uzeli ebg ostao mi u rancu , doslo mi bilo da zaplačem dok sam ga gledao kako se razdvajamo, ali bezmalo. .Čim sam sleteo gledao sam ponovo da ga uzmem ali sam se dvoumio njega ili Leatherman SURGE , sad posle svega msm da je Wawe+ ipak bio bolji iz prostog razloga mogao je sve kao i ovaj a ipak je bio lakši skoro 100 grama . Sent from my ONEPLUS A5010 using Tapatalk Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Singularitet 2495 Napisano Maj 13, 2019 Stari S.W.A.T., 975 postova Lokacija: Kragujevac Motocikl: crf1100adv Prijavi odgovor kao problematičan Isti slučaj sa Leathermanom na aerodromu, samo što sam imao vremena da se vratim do kafea, gde me je jedan mladi konobar ispoštovao i uzeo na čuvanje. Desetak dana kasnije, po povratku otišao sam do njega, dao mi je nož i nije hteo ni da čuje za novac koji sam nudio kao kompenzaciju. Svaka mu čast! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
SSRETENOVIC 71 Napisano Maj 17, 2019 Svrati ponekad, 173 postova Lokacija: Gornji Milanovac Motocikl: Yamaha TDM 900 Prijavi odgovor kao problematičan Isti slučaj sa Leathermanom na aerodromu, samo što sam imao vremena da se vratim do kafea, gde me je jedan mladi konobar ispoštovao i uzeo na čuvanje. Desetak dana kasnije, po povratku otišao sam do njega, dao mi je nož i nije hteo ni da čuje za novac koji sam nudio kao kompenzaciju. Svaka mu čast!Ha ha , i meni su ponudili da se vratim ali i da sam ga ostavio negde to je bilo pre 8 meseci a ja se tek za dva meseca vracam za Srbiju tako da sumljam da bi mi ga neko čuvao bas toliko dugo .Sent from my ONEPLUS A5010 using Tapatalk Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
vlad77 29 Napisano Maj 18, 2019 Svrati ponekad, 99 postova Lokacija: Srem Prijavi odgovor kao problematičan On 18.1.2019. at 14:59, Alekre je napisao: Jel vredi šta Famipa Prizren? Imam jedan veliki lovački. Poznat je po tome sto je kvalitetan. Medjutim mi danas imamo veliki izbor za kupovinu kvalitetnih nozeva, tehnologija obrade je ipak uznapredovala. Pozdravljam temu. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
antic 66 Napisano Jun 16, 2019 U prolazu, 70 postova Lokacija: Nis Motocikl: Suzuki Sv650 Prijavi odgovor kao problematičan Često planinarim i kampujem, evo jedan deo opreme u swiss stilu. Inače volim da idem sa što manje opreme, opremu biram u zavisnosti od lokacije i vremenskih uslova naravno, što se tiče "smeštaja" više volim da napravim zaklon od onoga što pronadjem u prirodnom okruženju u letnjem periodu, zimi sam kampovao samo kad sam morao (u vojsci) i bilo je ledeno bez obzira što smo bili poredjani u vrećama jedan do drugog kao sardine 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Stile 499 Napisano Jun 16, 2019 Svrati ponekad, 346 postova Lokacija: Sombor Motocikl: Suzana je stroj ... Prijavi odgovor kao problematičan On 13.5.2019. at 20:42, SSRETENOVIC je napisao: Ja Sam dugo godina koristio Leatherman wave+ dok mi ga letos nisu na aerodromu uzeli ebg ostao mi u rancu , doslo mi bilo da zaplačem dok sam ga gledao kako se razdvajamo, ali bezmalo. . Čim sam sleteo gledao sam ponovo da ga uzmem ali sam se dvoumio njega ili Leatherman SURGE , sad posle svega msm da je Wawe+ ipak bio bolji iz prostog razloga mogao je sve kao i ovaj a ipak je bio lakši skoro 100 grama . Sent from my ONEPLUS A5010 using Tapatalk Ja u Italiji ,vidim military shop reko super idem sebi po wave kad prodavac mi nudi za 100e surga progutao sam njegovu tezinui ipak uzeo surga Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
SSRETENOVIC 71 Napisano Jun 25, 2019 Svrati ponekad, 173 postova Lokacija: Gornji Milanovac Motocikl: Yamaha TDM 900 Prijavi odgovor kao problematičan Ja u Italiji ,vidim military shop reko super idem sebi po wave kad prodavac mi nudi za 100e surga progutao sam njegovu tezinui ipak uzeo surga Obadva su pravi izbor , msm hoću reći nema greške sa bilo kojim . Jedino wave+ mi je bio malo praktičniji , a ovom je prednost zamena nožića za testericu i za klješta .Sent from my ONEPLUS A5010 using Tapatalk Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
sergio 2328 Napisano Avgust 22, 2019 hoochie coochie man, 1239 postova Lokacija: BG/ZG Motocikl: Harley Davidson Road King Classic '07 & Honda CB750K '81 Prijavi odgovor kao problematičan Posedujem Leatherman Wave preko 17 godina. Na njemu je utisnuto "pat pend", sto znaci da se tad jos uvek cekalo odobrenje patenta. Preziveo je sve i svasta, a bio je koristan u bezbroj situacija. Nakon 17 godina se nije rasklimao i nista se nije iskrivilo. Ne planiram da ga menjam. Nikad. O ovom modelu je rec: 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
GuMi5 3108 Napisano Septembar 3, 2019 Јахач змајева, 1537 postova Prijavi odgovor kao problematičan @Nemanja88, koja je cifra i gdje si ga pazario? Gledam nešto ćaletu za rođendan... pa se onako informišem Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Nemanja88 468 Napisano Septembar 4, 2019 Zainteresovan, 558 postova Lokacija: Chicago, IL / Bor, SRB Motocikl: 04 Yamaha R1, 15 Kawasaki ZX-14R 30th Anniversary LE, 01 Ducati Monster S4, 21 Vespa Primavera 150 Sean Wotherspoon, 16 Aprilia Dorsoduro 750, 01 Suzuki Hayabusa, 14 Harley-Davidson Road King FLHR, 94 Suzuki RM250 Prijavi odgovor kao problematičan A1 Pro? Uzeo sam ga ovde u USA, bio je blizu $400 ( na snizenju ) Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Direktor 191 Napisano Septembar 24, 2019 Svrati ponekad, 334 postova Lokacija: Beograd Motocikl: BMW R1200 GS, Yamaha Neos Prijavi odgovor kao problematičan Da se pohvalim malo svojom novom igračkom ;-) Ovo je Kwaiken (Kaiken) - rad našeg domaćeg nožara Miroljuba Stankovića. Nož je izrađen od ugljeničnog čelika (52100). Drška je izrađena od oraha. Ukupna dužina: 23,2cm Dužina sečiva: 11,7cm Debljina sečiva: 4,5mm Ovo je prvi nož koji sam kupio od nekog domaćeg majstora i malo je reći da sam oduševljen kvalitetom i preciznošću izrade. Znate ono kad vidite tortu i odmah vam je jasno da je u pitanju domaća torta a ne iz poslastičarnice e pa ovo je domaći nož koji izgleda kao da je iz poslastičarnice . Geometrija, brušenje i finiš su perfektni. 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Saša Jack 6649 Napisano Octobar 6, 2019 MotoDJIR.com, 1362 postova Lokacija: Zemun Motocikl: KTM 1290S Adv;Yamaha Tenere 700 Rally; Piaggio Beverly 300ie 2010: Vespa 300GTS 2015 Prijavi odgovor kao problematičan Da li možeš da pošalješ neki kontakt,tačan model ovog noža i cenu? Oduševljen sam,izgledom,futrolom, možda bih neku malu izmenu ako može,ali u svakom slučaju odličan primerak. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
zarekg 239 Napisano Octobar 6, 2019 Svrati ponekad, 224 postova Prijavi odgovor kao problematičan On 9/24/2019 at 10:02 AM, Direktor said: Ovo je prvi nož koji sam kupio od nekog domaćeg majstora i malo je reći da sam oduševljen kvalitetom i preciznošću izrade. Prvo, pa od jednog od najboljih domacih majstora. Bas nisi znao sta da kupis . Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
idanijel 1600 Napisano Octobar 6, 2019 Drug član, 808 postova Lokacija: Srem Motocikl: Bandit 650 K7 Prijavi odgovor kao problematičan CenaPoslato sa COR-L29 pomoću Tapatoka Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...