nntom 1540 Napisano Avgust 31, 2011 Drug član, 1555 postova Lokacija: BGD Motocikl: ljuta Aprilia Sportcity 200 Prijavi odgovor kao problematičan Kako ovakvim motorom može i moja baba da ode do mora, a mnogi idu i bajsom, ovo i ne smatram nekim naročitim poduhvatom. Ovo je samo jedan skromni putopis, da se doprinese forumu. Potrudio sam se koliko toliko da fotografijama pokažem mesta do kojih bi svakako trebalo otići, a i da pokažem kako predrasude o veličini i snazi motora i godinama ne treba da postoje. Ja sam, naravno, opet išao mojim junakom koji je prošao sito i rešeto, skoro sve planine Srbije, a skromnim delom i planine i doline Crne gore. Pre puta ništa specijalno nisam kontrolisao jer moj motor sam redovno održavam. Servis varijatora i zamena ulja uradjeni nesto malo pre putovanja i to je to. Poneo sam naravno malo više alata, većina stvari su išle busom sa Violetom, a neke sitnice koje sam morao da ponesem su bile u rancu na sedištu iza mene tako da su mi predstavljale i koristan oslonac za ledja . Krenuo sam 23. tj. 24. avgusta u 00.30. Vremenska prognoza je bila nepovoljna i kazivala je kišu cele noći. Šta je tu je. Krenuh , kiša je bila slaba i ponegde je čak i nije bilo. Ipak je pojačala kod Stepojevca i pratila me do Ljiga odakle je više nije bilo. Odlično! Prvi veći odmor napravih u G.Milanovcu , tankujući benzin i grejući stare koske. Bilo je baš hladno. Obukao sam skoro sve sto sam imao i nastavio put Zlatibora gde sam opet sipao benzin i malo se grejao na auspuh . Kokin brod, niski oblaci, vlaga i hladnoća…tek svanulo, 05.00 Stadoh tu na 15 minuta da se ogrejem i da pojedem nešto. Nastavih dalje i dodjoh u prelepu Novu Varoš, gradić okružen divnom prirodom, oko 05.20. Na putu negde pre Prijepolja sam zapazio opet niske oblake koji su u kombinaciji sa suncem i šumom pružali velelepan pogled na dolinu. Motor je kao što se vidi na slikama, mokar od vlage. Rukavice su se sušile na jutarnjem suncu dok sam ja rastezao svoje noge i malo fotkao. Dalje je sve bilo lakše jer je i sunce ogrejalo i put je odličan. Za razliku od proslih puta, sada sam hteo od Podgorice da idem takodje preko Cetinja, ali do mora ovaj put preko čuvenog puta za motoriste i puta kojim se odrzavaju auto i moto trke – preko Njeguša. I nisam se pokajao. Put nije toliko brz, uzan, prepun krivina i penjete se dosta dugo. Ali, vredelo je. Stigao sam na jednu zaravan uskoro i tu našao divno mesto za odmor i klopu. Tu sam malo dremnuo i uz Jaffu povratio snagu. Slika je preexponirana jer mi je aparat slucajno otišao u M mod. Nastavljam ka Njegušima i dolazim na mesto odakle se pruža prelep pogled, stajem, slikam i uživam. Toplo preporućujem svima koji u sebi imaju snage i avanturizma da idu ovom deonicom. Brzi pravci kroz divnu prirodu, asfalt odličan, a kočnice užarene zbog čestih serpentina. Evo i druga magarca u ladovini desno ;D Nastavljam malo već umoran ka Kotoru i prvi put kroz krošnje smokve ugledah Boku. Sa ove visine, Boka izgleda glamurozno. Desno Kotor, a levo tivatski aerodrom i milina jedna za oči. Od tog vidikovca koji je prepun turista koji tu fotografišu i kupuju suvenire, domaću pršutu i medovaču nastavljam nizbrdo ka Kotoru uzanim i dalje dvosmernim, ali kvalitetnim asfaltom i mora da se pazi jer nisam mogao da verujem kada sam se posle krivine našao oči u oči s , ni manje ni više - busom ! Neverovatno! Kako oni savijaju one buseve po ovim mini serpentinama, baš mi nije jasno. Stižem u Kotor , ulazim u tunel i na magistrali, na raskrsnici idem na poluostrvo Luštica kroz Krašiće do odredišta – Rosa. Do Rosa ima da se vozi 20 kilometara od magistrale. Put je uzan, krivudav, serpentičan, talasast i penjete se u jednom momentu na oko 500 m nadmorske visine. Evo i Violete na jednoj od serpentina iznad Rosa. To divno mestašce se nalazi na rogu poluostrva i gleda na Herceg novi, Igalo i ostala mesta koja slede ka Hrvatskoj. Izvanredno mesto za odmor jer ima dvadesetak kuća, 3 restorana, jednu prodavnicu, crkvicu, bungalove i sve to na nekih 200 metara. Redovan je i prevoz brodićima (2 eura do HN). Parking je na samom ulazu u mesto i tu je i kraj vožnji jer Rose nemaju ulicu. Apsolutan mir. Kuvar išo po ribu. Jedan kišni dan na moru. Ja na nezasluženom odmoru Jedno veče neizostavni Kotor i Stari grad i macan ispred Pa doslo vreme i da se krene natrag i jedva sam čekao jer je sledilo putovanje koje sam odavno priželjkivao. Put za Žabljak i Trsu. Naravno u full (fool) opremi , debeljko je krenuo oko 12,15. Motorče proverio (odmerio) hehe i pali brate, Aprilija je zakon ! Prošao Budvu, počeo s penjanjem, počela neka dosadna kišica koja me nije omela za malo fotografisanja i snimanja. Stižem u prestonicu Cetinje, sipam čorbu i skrećem levo za Lovćen u nadi da ću stići do mauzoleja, ali kada sam stigao do rampe i 2 eura druže za ulaz u Nacionalni park ,što me jezivo iznerviralo,okrenuo sam se i vratio na put ka Nikšiću. Izgubio sam tu najmanje sat vremena . Dobro je i ispalo jer ne bi stigao dok je dan u Žabljak. Posle Nikšića, ko želi da ide preko Pivskog jezera treba da ide za Plužine (pokupi koju elektrodu) pa onda desno prema Trsi i Sedla za Žabljak.Ja nisam išao tuda jer mi je zvučalo mnogo sporije, a već je zalazilo sunce, ali drugi put obavezno. Inače, Nikšić Žabljak je strava! Prelepi predeli i uživanje. Prolazite kroz Šavnik koji je jedno prelepo mesto i gde sunce zalazi dvaput zbog svoja dva vrha. Šavnik Put prema Žabljaku posle Nikšića je fenomenalan ! Dolazim na jasno obeleženo skretanje za Trsu. Sledi pravo uživanje. Nailazim prvo na malo lepo gorsko oko, Pošćensko jezero. Prelepo. Slika me jedna gospodja uz primedbu da mi sada tek sledi nevidjena priroda i uživanje na putu ka Trsi. Tako i beše i još mnogo bolje ! Kada izadjete iz manje više šumskog dela, ulazite u nešto što se jedva može videti u najboljoj postprodukciji, nekog Spilberga , nekog Parka iz doba jure, Indiana Jones filmova. Stravično, senzacionalno, neverovatno, drastična priroda ! Planine i doline, jezera, senke koje prave oblaci, beskonačnost prostora, ma prosto zapanjujuće. Svaka fotka koja se postavi je užasna degradacije prirode koja je tu nešto izmišljeno. Put asfaltiran, serpentine, brze deonice, uzan, opasan, sa dosta nepreglednih krivina, s pogledom koji vam neda da gledate ispred sebe. Fantastičan i izaziva strahopoštovanje. Ali pažnja, goveda na putu ima mnogo te se ista toliko proseravaju da morate dooobro paziti. Restoran na fantasticnom mestu kod vrha Stozine (na oko 10 km od skretanja ) Valovito jezero I posle nekih 15 km dolazim na čuveno Sedlo na 1907 m nadmorske visine. Vidikovac sa fenomenalnim pogledom, klupicama i mahovinastom travom od 10 cm. Neopisiv doživljaj za oči i dušu. Evo jos nekoliko fotki u nastavku prema Trsi... Sedlo , glavom i bradom Kolona sa jakim policijskim obezbedjenjem koja me je prilično usporila i iza koje smo svi vozili dobrih 10 km. Ispostavilo se da je u koloni patrijarh srpski Irinej. Naravno, kolona je stala na sred puta u nedodjiji i napravili su podugačku kolonu. Jedva me pustiše policajci da nastavim svoje putovanje. Na 22. kilometru dolazim do možda najslikanijeg detalja na toj deonici. 43°08'11.64 N 18°56'32.63 E Kako je sunce već ozbiljno zalazilo, požurih nazad i stigoh u Žabljak ispred Crnog jezera gde me sačekaše opet sa 2 eura druže ! Vidno isprovociran haračem i prolaskom svih živih, od meštana, preko turista za dz pored rampe ipak dajem 2 eura drugovima koji samo rade svoj posao, a oni u vrhu vlasti zaboravljaju da ima i Srbija majka nacionalne parkove i da nikom nije naplatila ulaz , jos im je darovala da sve te pare koje u Srbiji zarade odnesu tamo u Crnu goru i srede te iste nacionalne parkove da bi posle ulaz u iste naplacivali. Sramota jedna ! Jadno i bedno ! Sad bi se ,,izražavao,, 15 minuta ali necu dodatno da se nerviram Crno jezero, moj poslednji od ciljeva na ovom putovanju. Prelepo i svakako jednako lepo kao i jezera u Srbiji na koja je pristup free of charge. Povratak prema Pljevlji, odličan put, malo krivudav, ali veoma dobar, prelazak preko Djurdjevića Tare pa preko Pljevlje i Jabuke prema granici, Prijepolju i Novoj varoši. Odličan put da se zaobidju radovi i višesatna čekanja zbog radova u tunelu ispred Brodareva!!! Zlatibore širi svoje grane mi je darovalo pljeskavicu i krenuh sit i zagrejan oko 00,15 i dodjoh kući oko 3.00. Aprilia je sažvakala oko 1500 km brda , dolina i planina, jos jednom pokazala da je neuništiva, pouzdana maximalno i zaslužila je da joj sipam jedno 5 litara euro čorbe Ja se provozo extra, sto i vama želim 15 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Arakis 6069 Napisano Avgust 31, 2011 Svakom po zasluzi, 12432 postova Lokacija: NBGD - KN04ET Motocikl: Honde Transalp, plavi i narandžasti, oba za dečake Prijavi odgovor kao problematičan Bravo momčino! Na nivou, kao i uvek Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
*DukE* 22 Napisano Avgust 31, 2011 U prolazu, 27 postova Lokacija: Bg-Va Motocikl: bmw f800r Prijavi odgovor kao problematičan uzivao sam , svaka cast na putopisu .Ja sam se skoro vratio iz Niksica,prelep je put preko Zabljaka,novi put za NK je pusten skoro ,odlicno za svaku preporuku Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Libero 2157 Napisano Avgust 31, 2011 MiNistrY oF SillY WaLkS, 2096 postova Prijavi odgovor kao problematičan Vrlo poštujem vreme i trud da svoje putešestvije predstaviš ovako pitko... Bravo majstore, moja podrška za nove putopise i putovanja. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Disko Nindža 10607 Napisano Avgust 31, 2011 Hronični Motociklopata, 7364 postova Lokacija: Severna Bačka Motocikl: Freza 600ccm Blue Thunder Prijavi odgovor kao problematičan mnogo lepo Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Djordjino 254 Napisano Septembar 1, 2011 Zainteresovan, 957 postova Lokacija: Kopaonik-Raska Motocikl: Varadero PGM-Fi Prijavi odgovor kao problematičan Bravo legendo,sve pohvale,slike fenomenalne,jednom recju extra Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
alexanto 5038 Napisano Septembar 1, 2011 BJB Maxi Scooter Club, 6027 postova Lokacija: Žabalj-NS Motocikl: Aprilia Atlantic 500 / CF Moto 450 MT Prijavi odgovor kao problematičan Skuterašu jedan matori - nemaš pojma... A sad zapravo - :care: :care: Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
pronto 6799 Napisano Septembar 1, 2011 Ne silazi, 6591 postova Lokacija: Vrmdža, Sokobanja Motocikl: konzerviran Prijavi odgovor kao problematičan Extra Vec dugo razmisljam sebi da nabacim opet jednu Vespu.Pa njome u avanturu.Kad se ide sporije,oko uhvati jos vise detalja. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
brki82 210 Napisano Septembar 1, 2011 Svrati ponekad, 354 postova Lokacija: Kraljevo Prijavi odgovor kao problematičan Prelepo!Divno putovanje sa pravim odabirom trase za prave zaljubljenike u motore i putovanje.Tvoj motorin je to podneo junacki a ti sa neverovatnom lakocom preneo na "papir" i podelio svoju radost sa nama poput deteta koju srecu nadje i u malom belom kamenu sa puta. Bravo majstore! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
nntom 1540 Napisano Septembar 1, 2011 Drug član, 1555 postova Lokacija: BGD Motocikl: ljuta Aprilia Sportcity 200 Prijavi odgovor kao problematičan hehe Hvala ljudi, bilo bi ovo i literarno bogatije da imam zivaca ko nekad, a ovo sam mozda najvise napisao zbog ovih mojih skuterasa koji se nesto plase, ustrucavaju i oklevaju da idu na put svojim masinama. Sav ovaj put je mnogo puta laksi od gradske voznje. Verujem da je motoru lakse da ode 500 km tj recimo do Podgorice , nego da se vozi jedan dan po gradu i semaforima i predje 100 km. Tako da je ovo jedna slikovita poruka mojoj braci po kaishu Ako nekoga zanimaju detalji vezani za brzinu po planinama, sa mojih skoro 90 kila, prepunom koferu od 46 litara, rancu od jedno 4 kile, punom prostoru ispod sedista alata i gluposti, sa predjenih 65000 km, vecom zadnjom gumom u precniku sto mu smanjuje snagu, uz Zlatibor i ostale uspone sam isao od 85 do 100, zavisi koliki je uspon.Meni sasvim dovoljno za uzivanje. Ajd Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
maski 1033 Napisano Septembar 1, 2011 chef, 1843 postova Lokacija: na proplanku Prijavi odgovor kao problematičan bravo! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
brki82 210 Napisano Septembar 1, 2011 Svrati ponekad, 354 postova Lokacija: Kraljevo Prijavi odgovor kao problematičan uz Zlatibor i ostale uspone sam isao od 85 do 100, zavisi koliki je uspon.Meni sasvim dovoljno za uzivanje. Ajd Ja sam pre sedam dana dosao sa mora i prosecna brzina mi je bila 70km/h.Mozda vise zbog toga sto mi je to devojci bio prvo duze putovanje na motoru,al sam stigao i pre svega lepo putovao bez ikakvih problema a pritom i uzivao u putovanju i nesto video Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
urosAT 312 Napisano Septembar 1, 2011 Predstavnik za Alfa Romeo i Smudja, 402 postova Lokacija: Beograd,Dorcol Motocikl: rd07 oca mu jebem Prijavi odgovor kao problematičan Svaka cast, prelepe slike Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
nntom 1540 Napisano Septembar 1, 2011 Drug član, 1555 postova Lokacija: BGD Motocikl: ljuta Aprilia Sportcity 200 Prijavi odgovor kao problematičan Evo jos malko slika sa mora i sa Durmitora… Jaz odozgo Mozda ce ovo dvoje da se prepoznaju 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
motor_che 417 Napisano Septembar 1, 2011 BJB Maxi Scooter Club, 632 postova Lokacija: Novi Beograd Motocikl: vozicu SW-T 600 abs Prijavi odgovor kao problematičan stvarno extra putopisi :care: Oni koji su prosli tuda znaju o cemu pricas, oni koji nisu mogu da uzivaju u slikama i zadaju sebi neku od narednih tura... (i ja se dodajem preporukama) jedno pitanje za vlasnika putokaza: Zasto ovaj polazak u 00:30 (pola vremena si u mraku, zimi, kisi...i iscekivanju prvog jutarnjeg sunca da se ugreju stare kosti )??? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
istankov 1043 Napisano Septembar 1, 2011 Zainteresovan, 503 postova Prijavi odgovor kao problematičan nntom: Fin putopis. Mogao si malo bolje da prodješ i da se još bolje nauživaš, da prihvatiš činjenicu da je nacionalni park baš to - nacionalni park i da kao nešto što je nacionalno treba da bude čuvano. Čuvano na način da za tih 200 dinara koliko su hteli da ti "otmu" na Lovćenu i Durmitoru, neko treba da dobije platu kada očisti za svakim nesavesnim, da se ipak malo nešto poradi po zaštiti prirode, asfaltira put preko Trse - mislim da si primetio da nema ni jedne udarne rupe na putevima u nacionalnim parkovima, urade table... i ko zna šta sve još. ja na primer, ne mali broj puta godišnje budem u svih pet crnogorskih nacionalnih parkova i uglavnom plaćam ulaze, radi sebe... Što se tiče puta, grešku si napravio što si u povratku išao na Budvu. Ako već voliš te pejzaže koji ostavljaju bez daha, evo rute za sledeći put 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
GUS 261 Napisano Septembar 2, 2011 Zainteresovan, 648 postova Lokacija: Banja Luka-Srpske Toplice Motocikl: AFRICA TWIN RD 03 Prijavi odgovor kao problematičan Svaka ce puska biti ubojita u rukama mandusica vuka, tooo majstore. )) Aprilia rulez Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
nntom 1540 Napisano Septembar 2, 2011 Drug član, 1555 postova Lokacija: BGD Motocikl: ljuta Aprilia Sportcity 200 Prijavi odgovor kao problematičan stvarno extra putopisi :care: Oni koji su prosli tuda znaju o cemu pricas, oni koji nisu mogu da uzivaju u slikama i zadaju sebi neku od narednih tura... (i ja se dodajem preporukama) jedno pitanje za vlasnika putokaza: Zasto ovaj polazak u 00:30 (pola vremena si u mraku, zimi, kisi...i iscekivanju prvog jutarnjeg sunca da se ugreju stare kosti )??? hehehe stare koske, ubicu te ! Ma znas sta, hteo sam da najlepsi deo puta vozim po danu. Znaci, Ibarska, Rudnik, Zlatibor, nekako i kolima prosao sve to hiljadu puta, mogao sam da vozim i po mraku jer sam planirao da se vise zevzecim i slikam po Crnoj gori i stignem oko podne u Rose. Planirao sam da pocinje da svice tamo negde oko Kokinog broda kako je i bilo. Violeta je krenula busom i planirano je bilo da stigne u HN oko 10 i dok nadje brodic koji ne trazi 10 evra nego Loru koja vozi za 2 evra, taman je na Rosama oko podne. nntom: Fin putopis. Mogao si malo bolje da prodješ i da se još bolje nauživaš, da prihvatiš činjenicu da je nacionalni park baš to - nacionalni park i da kao nešto što je nacionalno treba da bude čuvano. Čuvano na način da za tih 200 dinara koliko su hteli da ti "otmu" na Lovćenu i Durmitoru, neko treba da dobije platu kada očisti za svakim nesavesnim, da se ipak malo nešto poradi po zaštiti prirode, asfaltira put preko Trse - mislim da si primetio da nema ni jedne udarne rupe na putevima u nacionalnim parkovima, urade table... i ko zna šta sve još. ja na primer, ne mali broj puta godišnje budem u svih pet crnogorskih nacionalnih parkova i uglavnom plaćam ulaze, radi sebe... Što se tiče puta, grešku si napravio što si u povratku išao na Budvu. Ako već voliš te pejzaže koji ostavljaju bez daha, evo rute za sledeći put Druze , hvala za rutu, detaljno sam je pregledao. Putokaz koji iz Njegusa vodi za Lovcen sam video, ali sam zurio u Rose. Malo sam bio vec i umoran , a i sunce je pripeklo. Kada se tome doda stalno zaustavljanje zbog fotografisanja (za sta malo ko brine i mari, tj za forum i one koje ovako nesto zanima), kuvanje u jakni, onda je malo opravdano sto sam pozurio da se bucnem u more. Drugo,u povratku za Beograd, hteo sam da se vratim sto brze do Podgorice i Niksica (sto mi ipak nije uspelo zbog fotografisanja) da bi veci deo dana proveo na putu koji mi je ustvari bio glavna destinacija ,tj za Trsu i kasnije ka Crnom jezeru i Zabljaku. Malo sam se vise zadrzao u pokusaju da dodjem do Lovcena , ali da sam tamo stigao, odmorio se i fotografisao, ne bi nikako stigao za dnevnog svetla do Sedla, a kamoli Zabljaka. Koliko vidim po tvojom predlogu rute, koji cu svakako da ispostujem sledeci put, Boze zdravlja, deo puta koji ja ustvari nisam obisao je prakticno Niksic - Njegusi, ali desno na Slansko jezero, Cevo i dalje za Njeguse. Hvala jos jednom. Sto se tice onih dva eura druze, bolje da ne odgovorim jer sam sve o tome sto sam bas morao da kazem vec i napisao, a to je da ponovim da i moja zemlja ima nacionalne parkove, a gde nema dva eura druze. Ono drugo bas i ne bi bilo prijatno za citanje i oduzelo bi mi bar sat vremena. Takodje sam pored rampe (Crno jezero)bio bar 10 minuta (stvari, raspakivanje, presvlacenje i niko sem mene nije platio, a uslo ih je 200. Znaci...Bolje da stanem ovde Pozdrav Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
piaggio80 30 Napisano Septembar 2, 2011 U prolazu, 23 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Aprilia Sport city 200 Prijavi odgovor kao problematičan Čitajući, kao da sam bio tvoj saputnik. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
nntom 1540 Napisano Septembar 2, 2011 Drug član, 1555 postova Lokacija: BGD Motocikl: ljuta Aprilia Sportcity 200 Prijavi odgovor kao problematičan Čitajući, kao da sam bio tvoj saputnik. Hvala druze ! Ali , kakav ti je avatar i bolje sto nisi hehehe Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
icatenej 2436 Napisano Septembar 2, 2011 Duh Bez Sekire, 1037 postova Lokacija: Beograd - Miljakovac, Ljubovija Motocikl: Yamaha XJ600N, Cagiva Canyon 600, Husqvarna TE 250 Prijavi odgovor kao problematičan Za Mokru goru se plaća nekih 50 din ako se dobro sećam. Meni naplatili pre mesec dana i na izlasku iz Srbije (na granici sa Bosnom) i na ulasku... Momci i devojke sa nekim šumarskim uniformama - sve uredno, fiskalni račun itd... A ako sam dobro pročitao vest od pre neki dan, trebalo bi za sve nacionalne parkove i dobra prirode pod specijalnom zaštitom u Srbiji da se uvede nešto slično... Ja lično nemam problem da platim za nacionalni park. E sad, to što nntom govori o selektivnosti (da plaćanje važi za neke a za neke druge ne važi) je jedna druga priča o kojoj takođe ne bih da se i ja ne iznerviram... 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
nntom 1540 Napisano Septembar 6, 2011 Drug član, 1555 postova Lokacija: BGD Motocikl: ljuta Aprilia Sportcity 200 Prijavi odgovor kao problematičan Kada smo isli na BJB voznju do Mokre gore i Tare, Mojsa i ja odosmo do Visegrada na cevape, ali nas na granici niko nije zaustavio i trazio da platimo. Mozda ih je mrzelo da izlaze iz kucice jer je lila kisa... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Pedjica69 3 Napisano Septembar 6, 2011 U prolazu, 29 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Yamaha Versity 300 Prijavi odgovor kao problematičan Svaka cast na putopisu. Ja sam obecao da cu postaviti svoj sa iste rute, ali nikako da se nakanim. Sto se tice pomenuta 2 eura, potpuno si u pravu, ja sad nisam hteo ni da idem na Crno jezero, vec sam bio ranije. A sto se tice skuterasa koji ne smeju da se odvaze na ovakav put, neka slobodno okace kljuceve o klin. Ne znaju sta propustaju. Kako je mislim Hans Kristijan Andersen rekao "Putovati znaci ziveti", a Alexanto "Putovati motorom znaci dvaput ziveti". 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
nntom 1540 Napisano Septembar 7, 2011 Drug član, 1555 postova Lokacija: BGD Motocikl: ljuta Aprilia Sportcity 200 Prijavi odgovor kao problematičan Svaka cast na putopisu. Ja sam obecao da cu postaviti svoj sa iste rute, ali nikako da se nakanim. Sto se tice pomenuta 2 eura, potpuno si u pravu, ja sad nisam hteo ni da idem na Crno jezero, vec sam bio ranije. A sto se tice skuterasa koji ne smeju da se odvaze na ovakav put, neka slobodno okace kljuceve o klin. Ne znaju sta propustaju. Kako je mislim Hans Kristijan Andersen rekao "Putovati znaci ziveti", a Alexanto "Putovati motorom znaci dvaput ziveti". Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Mikeli.pg 711 Napisano Septembar 8, 2011 Zainteresovan, 841 postova Lokacija: Montenegro - PG Motocikl: Honda Varadero xl 1000 v Prijavi odgovor kao problematičan E uzivao sam citajuci ovaj putopis. MAJSTORE ,svaka cast Presao si skuterom veoma ljepe predjele , dokazao i pokazao da ,, shminkeraj ,, sa masinama od 1000cc za ovakve puteve nije neophodan , dao si podstreka mnogim nevjernim tomama da se moze kad se hoce.... Jos jednom ,BRAVO 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...