DjordjeMijailovic 2699 Napisano Avgust 8, 2011 Strucnjak, 1639 postova Lokacija: Novi Sad - Šabac Motocikl: CRF300L Prijavi odgovor kao problematičan Na Tari sam bio nekoliko puta, ali nikada nisam stekao osecaj da sam video i osetio sve sto pruza, te me je uvek nesto vuklo da je posecujem iznova i iznova. Prosto ju je nemoguce obici kako dolikuje za dan ili dva, posebno ne motorom kakvog posedujem, pa sam (smo - ima nas dvoje) resili da ovaj put obidjemo samo Zaovinsko jezero u srcu planine, posto smo ga zapostavili pri poslednjoj poseti. U pitanju je jezero veoma karakteristicnog oblika, sa nekoliko brana i mostova. Jos jedna stvar koja nas je privukla kod jezera je to sto postoji asfaltni put oko celog jezera sa usponima i krivinama koji upotpunjuju dozivljaj Spakovali smo nesto malo osnovnih stvari u koferce i krenuli iz Sapca prema Valjevu. Evo fotke sa puta Sabac-Valjevo koji je jako lep za voznju, sa kvalitetnim asfaltom i jako malo saobracaja. Iz tog razloga nije mnogo slikan vec samo Nakon toga, prolazimo kroz Valjevo, skrecemo ka Bajinoj Basti. Put nije vrhunskog kvaliteta, ali nije ni los. Ima lepih vidikovaca, pa evo par slika sa te deonice: Ovaj put vodi do doline Drine uz koju se ide sve do jezera Perucac gde pocinje uspon na Taru. Duz cele ove deonice put ide uz samu Drinu: 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
DjordjeMijailovic 2699 Napisano Avgust 8, 2011 Strucnjak, 1639 postova Lokacija: Novi Sad - Šabac Motocikl: CRF300L Prijavi odgovor kao problematičan Posto smo kasnili da se javimo u smestaj, deonicu od Bajine Baste smo odvozali bez stajanja, uz obecanje sebi da cemo joj u povratku posvetiti malo vise paznje. Penjemo se uz serpentine od Perucca do Mitrovca na Tari bez stajanja. U povratku smo slikali divne predele sa serpentina, tako da fotke sa ove deonice dolaze kasnije. Nesto malo kasnije prolazimo kroz Mitrovac i dolazimo do Zaovinskog jezera, tacnije do brane reverzibilne elektrane na jezeru gde treba da se nadjemo sa domacinom. Sama brana i jezero na tom delu prilicno ostavljaju utisak. Sa jedne strane puta voda, a sa druge provalija sa jezercetom u dnu i naseljem. Malo smo i planinarili "obroncima" brane gde smo naisli na par tunela koji izgledaju kao u horor filmovima: Tu se i rucalo po prvi put: ... 3 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
DjordjeMijailovic 2699 Napisano Avgust 8, 2011 Strucnjak, 1639 postova Lokacija: Novi Sad - Šabac Motocikl: CRF300L Prijavi odgovor kao problematičan Tara, posebno deo oko ovog jezera, je prepuna planinskih brvnara i kucica. Mi nazalost nismo nasli slobodnu da u njoj prenocimo, vec smo spavali u obicnim sobama. Bar smo imali lep pogled kroz prozor: Nakon lepog i jeftinog dorucka u kafanici na brani i pokazivanja naseg konja zainteresovanima, krenusmo konacno u obilazak jezera. Necu mnogo pisati, samo cu naredjati slike sa tog dela puta 4 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
ŽeljkoTransalp 405 Napisano Avgust 8, 2011 Svrati ponekad, 398 postova Lokacija: Bački Petrovac Motocikl: Honda Transalp 600V Prijavi odgovor kao problematičan Tara je majka, nema šta! Pratim ps. jedan predlog... ako hoćeš, stavljaj slike da se vide u većem formatu a ne u thumbnail-ovima Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
DjordjeMijailovic 2699 Napisano Avgust 8, 2011 Strucnjak, 1639 postova Lokacija: Novi Sad - Šabac Motocikl: CRF300L Prijavi odgovor kao problematičan Na putu oko jezera nailazimo na jednu deonicu sa pripremom zaasfalt sa kanalima od kise. Prava avantura spustati se ovim motorom nizbrdo na ovakvom putu jer kamenje samo izlece ispod tockova. Na jezeru punom ribe i pitke vode smo sreli 4 kolege koje smo kasnije sreli jos nekoliko puta na raznim deonicama. 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
DjordjeMijailovic 2699 Napisano Avgust 8, 2011 Strucnjak, 1639 postova Lokacija: Novi Sad - Šabac Motocikl: CRF300L Prijavi odgovor kao problematičan 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
DjordjeMijailovic 2699 Napisano Avgust 8, 2011 Strucnjak, 1639 postova Lokacija: Novi Sad - Šabac Motocikl: CRF300L Prijavi odgovor kao problematičan Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
DjordjeMijailovic 2699 Napisano Avgust 8, 2011 Strucnjak, 1639 postova Lokacija: Novi Sad - Šabac Motocikl: CRF300L Prijavi odgovor kao problematičan E sad povratak uzbudljivom deonicom od Mitrovca ka Peruccu, sa divnim panoramama koje se vide sa samog puta: Moram da upozorim kolege da budu malo pazljiviji u saobracaju i drze pogled na putu a ne da zveraju na strane Ova deonica izgleda otprilike ovako: 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
DjordjeMijailovic 2699 Napisano Avgust 8, 2011 Strucnjak, 1639 postova Lokacija: Novi Sad - Šabac Motocikl: CRF300L Prijavi odgovor kao problematičan ps. jedan predlog... ako hoćeš, stavljaj slike da se vide u većem formatu a ne u thumbnail-ovima Dobar predlog ali sam ga malo kasno video Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
DjordjeMijailovic 2699 Napisano Avgust 8, 2011 Strucnjak, 1639 postova Lokacija: Novi Sad - Šabac Motocikl: CRF300L Prijavi odgovor kao problematičan Nisam previse pisao, jer nisam preterano nadaren za to, ali sam se potrudio da slikama zainteresujem one koji nisu bili na Tari da je posete. Misli se da je planina mrtva i da tamo nema nikog, ali bas nije tako! Imali smo kontakte sa dosta ljudi, a sreli smo gomilu kampera od kojih su neki cak iz Ceske krenuli u Gucu i zavrsili na Tari. Bilo je dosta i motorista, kao i onih koji bi to voleli da budu pa su se zagledali u motor i raspitivali za detalje u vezi istog. Mi smo ovde obisli samo jedan deo onog sto Tara pruza. Onima koji nisu bili na Tari takodje preporucujem posetu vidikovcu Banjska stena i Biljeske stene. Takodje nije lose svratiti do manastira Race, a ni u restoran Vrelo u Peruccu na istoimenoj reci od 365 metara. Za kraj cu postaviti i nekoliko snimaka kada se uploaduju na YouTube ali tek za par sati. Takodje cu postaviti i panoramske fotografije sastavljene od vise manjih, ali kada ih napravim, verovatno sutra. 3 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Milanezi 2635 Napisano Avgust 8, 2011 Drug član, 1632 postova Lokacija: Lazarevac Motocikl: V-STROM Prijavi odgovor kao problematičan lep putopis,bio sam na tari 2 puta ove godine motorom,ali nemam nekih spisateljskih sklonosti. i motor je Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
DjordjeMijailovic 2699 Napisano Avgust 8, 2011 Strucnjak, 1639 postova Lokacija: Novi Sad - Šabac Motocikl: CRF300L Prijavi odgovor kao problematičan 3 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Damir. 137 Napisano Avgust 8, 2011 skuter-servis, 406 postova Lokacija: Vojvodina Motocikl: dr mr Prijavi odgovor kao problematičan Ako se ne varam sreli smo se negde izmedju B.Baste i Vrhpolja, nas 5 se vracali sa Zlatibora.... 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
stari roker 4323 Napisano Avgust 8, 2011 motoras, 2488 postova Lokacija: PECINCI Motocikl: BMW '73. zderac kilometara // TOMOS APN 4/deva //Gpz900r Ninja // VULCAN VN1500 Prijavi odgovor kao problematičan Ovo je bila i moja planirana voznja za prosli vikend,ali ne vredi. Motor mi stoji ne registrovan -u SUP-u nemaju tablica na stanju... Prelepa voznja ! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
boyze 59 Napisano Avgust 8, 2011 Svrati ponekad, 215 postova Lokacija: livno bih Motocikl: xt600 Prijavi odgovor kao problematičan ma odlično lijepi krajevi u svakom slucaju Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
baneBP 1265 Napisano Avgust 9, 2011 Zainteresovan, 927 postova Lokacija: Backa Palanka Motocikl: Suzuki VStrom 650XT M0 Prijavi odgovor kao problematičan Izgleda da sam ja jedini covek na ovom svetu koji nikada nije bio na Tari :'( Imam neverovatno veliku zelju da je izspartam uzduz i popreko ali uvek mi nesto iskrsne i novac ode na neku drugu stranu. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
urosAT 312 Napisano Avgust 9, 2011 Predstavnik za Alfa Romeo i Smudja, 402 postova Lokacija: Beograd,Dorcol Motocikl: rd07 oca mu jebem Prijavi odgovor kao problematičan Lepa voznja i prelepe slicice Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
DjordjeMijailovic 2699 Napisano Avgust 9, 2011 Strucnjak, 1639 postova Lokacija: Novi Sad - Šabac Motocikl: CRF300L Prijavi odgovor kao problematičan Hvala na pohvalama Izgleda da sam ja jedini covek na ovom svetu koji nikada nije bio na Tari Bez izgovora molim! Pali masinu i kreci Imas pravi motor za Taru Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
DjordjeMijailovic 2699 Napisano Avgust 9, 2011 Strucnjak, 1639 postova Lokacija: Novi Sad - Šabac Motocikl: CRF300L Prijavi odgovor kao problematičan Ako se ne varam sreli smo se negde izmedju B.Baste i Vrhpolja, nas 5 se vracali sa Zlatibora Secam se petoclane grupe ali se ne secam koji su motori bili Verovatno je to to 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
s a n j a 130 Napisano Avgust 10, 2011 Zainteresovan, 561 postova Lokacija: Kostolac,Srbija Motocikl: Gilera Typhoon X Prijavi odgovor kao problematičan Mi smo se vozali u nedelju po Tari,Mitrovac,zaovinsko jezero. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
DjordjeMijailovic 2699 Napisano Avgust 11, 2011 Strucnjak, 1639 postova Lokacija: Novi Sad - Šabac Motocikl: CRF300L Prijavi odgovor kao problematičan Video sam dvoje na nekom slicnom motoru kada smo stali kod cesme na putu oko jezera. Mozda ste to vi? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
s a n j a 130 Napisano Avgust 11, 2011 Zainteresovan, 561 postova Lokacija: Kostolac,Srbija Motocikl: Gilera Typhoon X Prijavi odgovor kao problematičan Ako su prošla dva motora-čopera onda jesmo bili mi. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Maryan 84 Napisano Avgust 11, 2011 Svrati ponekad, 163 postova Lokacija: Beograd Karaburma Motocikl: Dominator 500 & Transalp 700 Prijavi odgovor kao problematičan Izgleda da sam ja jedini covek na ovom svetu koji nikada nije bio na Tari :'( Imam neverovatno veliku zelju da je izspartam uzduz i popreko ali uvek mi nesto iskrsne i novac ode na neku drugu stranu. Nisi jedini,ja se kanim vec dugo i uvek mi je nesto prece,mislim da cu uskoro da ispunim sebi zelju. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
DjordjeMijailovic 2699 Napisano Avgust 11, 2011 Strucnjak, 1639 postova Lokacija: Novi Sad - Šabac Motocikl: CRF300L Prijavi odgovor kao problematičan Ako su prošla dva motora-čopera onda jesmo bili mi. Jesu 2. Na prvom dvoje, na drugom jedan... Ako se dobro secam, diskutovali smo o diversion-u ranije na forumu. Trebali ste da stanete Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
s a n j a 130 Napisano Avgust 12, 2011 Zainteresovan, 561 postova Lokacija: Kostolac,Srbija Motocikl: Gilera Typhoon X Prijavi odgovor kao problematičan Ako su prošla dva motora-čopera onda jesmo bili mi. Jesu 2. Na prvom dvoje, na drugom jedan... Ako se dobro secam, diskutovali smo o diversion-u ranije na forumu. Trebali ste da stanete Pih eto propustili priliku da uživo vidimo tog čuvenog diversion-a.Srešćemo se mi još negde sigurno-mala je Srbija. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...