Jump to content

Moto Zajednica

veza izmedju tipa motora i saobracajnih nesreca? sta vi mislite

Recommended Posts

• Strucnjak, 1641 postova
  • Motocikl: CRF300L
Kako-kome

Naravno, ali ja mislim na neiskusne. Obicno se pocetnici vise loze na njih, dok je ljubitelja chopera, endura i krosa dosta manje. I ja vise volim endurce (i njihov izgled) ali priznajem da vecina ipak vise voli R-ove. Jbg to je cinjenica. Meni vecina za nakeda govorili da je ruzan a za ovog plastikanera kojeg sad vozim kazu da je lep...

Nije poenta velicati sebe i svoju kategoriju/izgled vozila, vec sagledati situaciju realno.

Sto se druge teme tice, daleko je bolja od ove :D

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• chef, 1843 postova

ova tema mi aktivno zaokuplja misli u poslednjih par dana. od kad je onaj decko poginuo u vojislava ilica i od kad je severian otvorio pomen mariji i marku. razmisljam koja bi moja reakcija bila ako bi mi sin sutra trazio motor. koji je pravi nacin da mu omogucim da uziva u dvotockasu a istovremeno da sacuva glavu. preskupo je da se greske na motoru placaju glavom a motorciklisti ginu levo i desno, svakodnevno.

po meni, osnovni uzrok tolikom broju smrtnih slucajeva je neadekvatna obuka. obuka pocetnika koja prakticno i ne postoji. ovo sto lazar radi sa kursom bezbedne voznje je pruzanje daleko vise informacija i prakse nego sto i jedna auto skola uradi pre nego sto da coveku L tablicu i pusti ga na ulicu. ispit voznje koji treba da se prodje da bi se dobila dozvola je, najblaze receno, smesan. ne postoji nikakav psiholoski test koji buduci motorciklista treba da prodje. ne postoji nikakav seminar na kome bi se ljudi (klinci) upoznali sa situacijama koje ih mogu snaci i posledicama koje ih ocekuju. ne postoji ni jedna staza gde bi neko u kontrolisanim uslovima sa instruktorom koji je iskusan vozac mogao da testira svoje znanje i svoje reflekse. ne postoji ni jedan simulator koji bi te proveo kroz niz situacija koje te realno ocekuju i naucio te kako da se iz sranja iscupas.

ne bi smo napredovali kao civilizacija ako bi smo se klonili rizicnih i opasnih situacija, sportova, zanimanja. ne bi napredovala avio industrija, ne bi smo putovali u svemir, ne bi niko napravio podmornicu, ne bi niko skakao iz aviona.... ali u svim tim delatnostima bezbednost je imperativ. u voznji motorciklom se gleda da li imas kacigu na glavi i to je dovoljno. da ne verujes! a kamo ostala oprema?! nikoga ne bi trebalo pustiti na ulicu bez kompletne zastitne opreme.

dalje, svesnost svih ucesnika u saobracaju o postojanju motorciklista kao ravnopravnih ucesnika. imamo medijske kampanje o stetnosti cigareta, o kojekakvim bolestima... a nemamo ni jednu kampanju koja bi podigla svest o tome koji broj motorciklista godisnje pogine ne svojom krivicom. a brojke su katastrofalne. uzasne. uzasne za te mlade ljude, uzasne za njihove porodice, prijatelje..... uzasne!

brate! dete drzis za ruku do desete godine dok prelazite ulicu a klinca od 18 godina pustis na 1000 kubika bez ikakve obuke! katastrofa! da li iko prati tu statistiku?!

• Podržavam 9

• Drug član, 1448 postova
  • Motocikl: Honda ness 150

brate! dete drzis za ruku do desete godine dok prelazite ulicu a klinca od 18 godina pustis na 1000 kubika bez ikakve obuke! katastrofa! da li iko prati tu statistiku?!

na ovo bih voleo da daju odgovor ne vozaci R(oni su takvi i tu nema pomoci),nego vlast! mada sada koliko znam nece moci od danas do sutra da uzjasi mnogo kubika! nego sa godinama idu kategorije!

• Svrati ponekad, 351 postova
  • Motocikl: BMW R1250GS Adventure, Yamaha MT-10, Honda CB750 K3
da si pročitao neku statistiku o saobraćajnim nesrećama verovatno bi malo drugačije razmišljao, i shvatio da stereotip o "ludacima na R motorima" nemaju mnogo veze sa stvarnom slikom na asfaltu. Ali nema veze, polako naučićeš i ti nešto.

http://motocikli.bjb...i-motociklisti/

Gde se u tom (30 godina starom) izvestaju spominje tip motora?

• chef, 1843 postova

cujem da je vec neko ovde na forumu izjavio kako je taj novi zakon budalastina. zastita i ocuvanje zivota treba da bude na prvom mestu svakome u pameti.

ako ti treba da te puke adrenalin idi, brate, i skaci s bandzija! nemoj da vozis 160 suprotnim smerom! nemoj da vozis 120 praznim bulevarima nocu! nemoj da vozis ibarskom vise od 60! nemoj da pretices kolone ako nemas bar kilometar preglednog puta!

treba razmisljati o tome ko je za volanom oko tebe. da li je taj jeo cvarke, cevape i pecenje poslednjih dvadeset godina zivota i zakrcio sebi krvne sudoveu tolikoj meri da je mozgu potrebno petstotina puta vise vremena da obradi informaciju i posalje signal misicima za reakciju nego tebi npr. da li je popio pivo posle rucka a napolju je 40 stepeni pa je osamucen. da li ima dioptriju al ga mrzi da da 5000 za cvike. dal je baba koja ne moze da okrene vrat da pogleda u sva tri retrovizora. dal je baja koji kucka poruku. dal je plavusa koja maze maskaru i prolazi raskrsnicu....... ima ludaka zilion! nema potrebe da jedan od njih stavi tacku na moje, tvoje ili bilo cije vozanje i uzivanje u zivotu.

• Podržavam 8

• Princ Sherwood-a, 2447 postova

Jebi ga, mnogi će me osuditi zbog ovoga ali ja uopšte ne bih decu puštao na motocikl/moped. Nije tu samo u pitanju snaga motora, u pitanju je njihov nonšalantan odnos prema saobraćaju koji je danas katastrofa. A na motoru jednostavno greške mnogo skupo koštaju... 0plac.gif

• Podržavam 3

• Zainteresovan, 952 postova

Jebes roditelja ad mu vlast vaspitava decu. Mislim da u saobracajkama podjednako ucestvuju sve vrste motora ali su sportski najvidljiviji zbog izvesnog broja spektakularnih saobracajki posle koje se ne moze izvaditi motor iz auta. Nezgode sa skuterima i masinama za laganu voznju obicno zavrse samo oderotinama, krivac cesto pobegne a onaj drugi ne zove policiju da ne bi popio kaznu umesto odbeglog. Statistike qurcu ne vrede.

• Podržavam 6

• MK SO Zandarmerije, 615 postova
  • Motocikl: KAWASAKI ER5, pre SUZUKI BANDIT 1200, APRILIJA ATLANTIC 500 CLASSIC

da si pročitao neku statistiku o saobraćajnim nesrećama verovatno bi malo drugačije razmišljao, i shvatio da stereotip o "ludacima na R motorima" nemaju mnogo veze sa stvarnom slikom na asfaltu. Ali nema veze, polako naučićeš i ti nešto.

ako je ovo bilo meni namenjeno,odnameni ga:) nigde nisam napisao ludaci i slicno,taman da i mislim da je neko lud necu to reci jer je nekulturno.prepucavanje preko tastature me ne zanima to je za decu.samo normalan argumentovan razgovor.a za ucenje..naucicu nesto,naravno,ucim ceo zivot,tesko onome ko misli da je naucio...ajmo da tema bude korisna a ne da se svede na vi ste onakvi mi smo onakvi..nije to tema.

• Podržavam 3

• Drug član, 1367 postova
  • Motocikl: Air cooled flat six

Jedan tekst iz novosti:

NAJMANJE dve stotine ljudi poginuće u nesrećama do kraja leta ukoliko država ne preduzme ozbiljnu akciju na poštovanju saobraćajnih propisa, jer se nalazimo u haotičnom stanju - upozorio je u utorak na konferenciji za novinare profesor dr Milan Vujanić, predsednik nevladine organizacije Srpski komitet za bezbednost saobraćaja.

Posebna pažnja usmerena je na motocikliste, kojih samo u Beogradu ima preko 10.000, a koji su, kako je rekao Vladimir Jevtić, član Komiteta zadužen za taj sektor, "tempirane bombe":

- Motociklisti su najrizičnija kategorija kada su u pitanju saobraćajne nesreće - objašnjava Jevtić. - Rizik da dožive saobraćajnu nesreću u odnosu na druge učesnike u saobraćaju je veći za 20 odsto, da poginu u njoj 40, a da budu povređeni čak 90 odsto. Taj rizik je, pre svega, iz razloga što kad je reč o motociklistima, postoje propusti u zakonu, ali pre svega u nedovoljnoj edukaciji. Da ne pominjemo neiskustvo, nedozvoljenu brzinu, vožnju u alkoholisanom stanju...

Da je tako, potvrđuje i saobraćajna nesreća koja se dogodila u ponedeljak, na uglu Bulevara despota Stefana i Cvijićeve ulice, u kojoj je u sudaru sa džipom, koji je vozio Saša B. (31) motociklista Ognjen T. (24) poginuo, dok je njegova saputnica, Lidija S. (24) zadobila povrede levog kuka, kontuziju glave i modrice po celom telu. Nije, srećom, životno ugrožena a na glavi je imala kacigu.

Zbog sveopšteg problema vezanog za bezbednost u saobraćaju i porasta broja poginulih, profesor Vujanić je pozvao sve članove Vlade da izađu u javnost i zamole građane da prestanu da se ponašaju bezumno i bez ikakvog razloga, ubijaju međusobno na putevima.

Predsednik Komiteta za bezbednost saobraćaja je još rekao:

- Zakon o bezbednosti saobraćaja je mnogo doprineo u smanjenju broja udesa, jer su postavljena jasna pravila. Svi su očekivali, pa i MUP Srbije, da se u prvoj polovini ove godine, broj nesreća i stradalih smanji, što se i dogodilo kad su automobili u pitanju, ali se broj poginulih pešaka povećao.

Navodeći primer, Vujanić je istakao da u Švedskoj godišnji prosek je 2,9 poginulih na 100.000 stanovnika, dok je u Srbiji taj broj između osam i deset. Naročito, jer najviše stradalih ima između 18 i 25 godina.

UZROCI:

PREMA rečima stručnjaka Vujanića, najčešći uzroci za saobraćajne nesreće, kojih je u godišnje proseku u Srbiji oko 60 hiljada (sa oko 800 mrtvih) su sledeći:

- iznenadna stvorena opasna situacija

- pogrešna procena

- pogrešno izveden manevar

- viša sila

- alkohol, umor, neprilagođena brzina

STATISTIKA Komiteta za bezbednost saobraćaja kaže da je broj poginulih, teže i lakše povređenih, u junu bio 220, što je smanjenje u odnosu na 2010. kada je taj broj bio 248.

U istom mesecu 2009. bilo je 280 stradalih. Opada broj pešaka - učesnika u saobraćajnim nezgodama, ali raste broj poginulih ili povređenih. -

U junu ove godine poginulo je 15 pešaka, a istog meseca prošle osam, što je zabrinjavajuće - kaže Milan Božović, glavni koordinator Komiteta za bezbednost saobraćaja.

Hitno treba promeniti sistemske mere rešavanja problema pešaka, izmeniti ponašanje svih učesnika u saobraćaju, odnosno svakog pojedinca.

http://www.novosti.rs/vesti/beograd.74.html:338631-Rizik-na-dva-tocka

• Podržavam 1

• Svrati ponekad, 154 postova
  • Motocikl: V-Star 1100 Silverado

Posebna pažnja usmerena je na motocikliste, kojih samo u Beogradu ima preko 10.000,
a koji su, kako je rekao Vladimir Jevtić, član Komiteta zadužen za taj sektor, "tempirane bombe".

:lud:

• Svrati ponekad, 265 postova
  • Motocikl: Yamaha fz1

R je jaaaaako ozbiljna masina i potrebno je puno vezbe, znanja i mentalne snage da bi se vozio, mislim ozbiljno vozio! Napaljeni klinci ginu zbog neiskustva, oni iskusniji zbog pada koncentracije. Na R nema NIKADA opustanja.

• Podržavam 1

• Ne silazi, 5816 postova
  • Motocikl: Kawasaki H2 SX SE '23 / Triumph R3 Storm R '24

http://motocikli.bjbikers.com/opste-statistike-saobracajnih-nesreca-u-kojima-su-ucestovali-motociklisti/

Ti se pozivaš na statistiku u LA 1981. godine? :lol:

• Zainteresovan, 952 postova

Jedan tekst iz novosti:

NAJMANJE dve stotine ljudi poginuće u nesrećama do kraja leta ukoliko država ne preduzme ozbiljnu akciju na poštovanju saobraćajnih propisa, jer se nalazimo u haotičnom stanju - upozorio je u utorak na konferenciji za novinare profesor dr Milan Vujanić, predsednik nevladine organizacije Srpski komitet za bezbednost saobraćaja.

Posebna pažnja usmerena je na motocikliste, kojih samo u Beogradu ima preko 10.000, a koji su, kako je rekao Vladimir Jevtić, član Komiteta zadužen za taj sektor, "tempirane bombe":

- Motociklisti su najrizičnija kategorija kada su u pitanju saobraćajne nesreće - objašnjava Jevtić. - Rizik da dožive saobraćajnu nesreću u odnosu na druge učesnike u saobraćaju je veći za 20 odsto, da poginu u njoj 40, a da budu povređeni čak 90 odsto. Taj rizik je, pre svega, iz razloga što kad je reč o motociklistima, postoje propusti u zakonu, ali pre svega u nedovoljnoj edukaciji. Da ne pominjemo neiskustvo, nedozvoljenu brzinu, vožnju u alkoholisanom stanju...

Da je tako, potvrđuje i saobraćajna nesreća koja se dogodila u ponedeljak, na uglu Bulevara despota Stefana i Cvijićeve ulice, u kojoj je u sudaru sa džipom, koji je vozio Saša B. (31) motociklista Ognjen T. (24) poginuo, dok je njegova saputnica, Lidija S. (24) zadobila povrede levog kuka, kontuziju glave i modrice po celom telu. Nije, srećom, životno ugrožena a na glavi je imala kacigu.

Zbog sveopšteg problema vezanog za bezbednost u saobraćaju i porasta broja poginulih, profesor Vujanić je pozvao sve članove Vlade da izađu u javnost i zamole građane da prestanu da se ponašaju bezumno i bez ikakvog razloga, ubijaju međusobno na putevima.

Predsednik Komiteta za bezbednost saobraćaja je još rekao:

- Zakon o bezbednosti saobraćaja je mnogo doprineo u smanjenju broja udesa, jer su postavljena jasna pravila. Svi su očekivali, pa i MUP Srbije, da se u prvoj polovini ove godine, broj nesreća i stradalih smanji, što se i dogodilo kad su automobili u pitanju, ali se broj poginulih pešaka povećao.

Navodeći primer, Vujanić je istakao da u Švedskoj godišnji prosek je 2,9 poginulih na 100.000 stanovnika, dok je u Srbiji taj broj između osam i deset. Naročito, jer najviše stradalih ima između 18 i 25 godina.

UZROCI:

PREMA rečima stručnjaka Vujanića, najčešći uzroci za saobraćajne nesreće, kojih je u godišnje proseku u Srbiji oko 60 hiljada (sa oko 800 mrtvih) su sledeći:

- iznenadna stvorena opasna situacija

- pogrešna procena

- pogrešno izveden manevar

- viša sila

- alkohol, umor, neprilagođena brzina

STATISTIKA Komiteta za bezbednost saobraćaja kaže da je broj poginulih, teže i lakše povređenih, u junu bio 220, što je smanjenje u odnosu na 2010. kada je taj broj bio 248.

U istom mesecu 2009. bilo je 280 stradalih. Opada broj pešaka - učesnika u saobraćajnim nezgodama, ali raste broj poginulih ili povređenih. -

U junu ove godine poginulo je 15 pešaka, a istog meseca prošle osam, što je zabrinjavajuće - kaže Milan Božović, glavni koordinator Komiteta za bezbednost saobraćaja.

Hitno treba promeniti sistemske mere rešavanja problema pešaka, izmeniti ponašanje svih učesnika u saobraćaju, odnosno svakog pojedinca.

http://www.novosti.rs/vesti/beograd.74.html:338631-Rizik-na-dva-tocka

Samo da ne bude statistika o broju poginulih u saobracaju u nekakvoj korelaciji da brojem ubistava i samoubistava. Ziveli smo vec u dobu skupog benzina i jeftinog oruzja.

Interesantn mi je i pojam neprilagodjena brzina, moze proizvoljno da se lepi, postoji li definicija u tom zakonu i da li optuzeni mora da dokazuje nevinost ili tuzilac mora da iznese dokaze da se ovaj kretao nekom brzinom koja nije adekvatna uslovima puta a sto neki clan propisuje kao obavezu. Ne znam da li sam bio jasan zanima me da li je onaj ko je upao u rupu na putu kriv sto nije prilagodio brzinu rupama, ako iskacu panduri iz zbunja ili setaju pacijenti sa gerijatrije takodje itd.

• veseli stomatolog , 860 postova
  • Motocikl: dl 650

iskreno GLUPI smo.....kad si u inostranstvu i projuris 150 na sat nekom ulicom, ne zna se ko ce pre da zove policiju da te prijavi...svi se utrkuju...a kod nas???kod nas je to sramota prijaviti nekoga...a i iskreno, kod nas prijava policiji nista ne znaci, dok oni odreaguju....

a zamislite da je svako od nas prijavio po nekog ludaka , bilo na motoru bilo u kolima...koliko bi bilo kazne za te usijane glave, pa kad ga osuris po dzepu, cesace se gde se inace ne cese, i nece mu pasti na pamet dugo vremena......vecina nas poludi, i onda jedna grupa se skloni od njega, a druga grupa ljudi ga juri da se obracunava.....

Sta ce policija da radi ako ja nekog prijavim?! Da kazni nekog zato sto je neki Pera Peric ili Sima Simic rekao da je jurio? Pa ne moze to bez dokaza, radara i ostalog. Mogli bi jedino da ga traze i prate ne bi li ga ulovili posle da juri, ali je to jalov posao.

Kad bi to tako moglo onda bih ja svaki dan prijavljivao ovog u zgradi sto se voli busilicu vise vec leba da jede.

• Uploader, 419 postova
  • Motocikl: GSXR 600

mi realno jesmo najugrozeniji.....prvo ima nas najvise, vozimo po urbanim sredinama(ima i neki offroad), vozaci automobila nas najcesce mrze, a posto se poistovecuju sa kolima misle da su jaci(ovo narocito vazi za manje skutere)...

ALIIIII.....

kada ste procitali clanak tipa: vozac skutera prosao kroz crveno sa 100na h??'bahati vaozaci skutera pregazili 5 pesaka i 3 kornjace??ludi vozac skutera vozio na zadnjem tocku 300metara??...nikad......

svaki motor, je produkt necijeg mentaliteta i ekonomskih mogucnosti.......vozaci skutera su najcesce mirniji ljudi koji vole vozikanje(mislim na maxi skutere)........za ostale ne znam...ima vas dosta ludih.....1moto3.gif1moto3.gif

e sad, koliko citam,pratim i gledam, Za 60% saobracajki s krivi vozaci motora i to:

1.neprilagodjena brzina(najcesce divlajnje), ovo podrazumeva i ulazak u krivine....

2.prolazak kroz crveno

3.nepustanje prednosti i opasno obilazenje

a stadamo najcesce zbog:

1.nepustanje prednosti

2.uletanje u suprotnu traku od strane cetvorotockasa i ostalih vozila

3.nepaznja vozaca cetvoro i vise tockasa....

ti si se brate malo zajebao... ili te nešto ujelo pa si omamljen... ili koristiš neke nedozvoljene supstance... U 60% nesreća u kojima učestvuju motorcikli krivi su vozači četvorotočkaša zbog oduzimanja prvenstva. Ljudi pravili statistiku, imaju podatke, možemo da im verujemo.

Gde se u tom (30 godina starom) izvestaju spominje tip motora?

Prosečna brzina u nesrećama u kojima učestvuju motorciklisti je manja od 60km/h... Pametnom čoveku to nešto kaže... Izvini ja zaboravio na R od 50ccm...

Ti se pozivaš na statistiku u LA 1981. godine? :lol:

Pa ti se Acime pozovi na neku noviju statistiku, kao administrator verovatno imaš neke podatke. podeli ih sa nama.

Promenio član sasafilipovic

• U prolazu, 24 postova
  • Motocikl: Malaguti Madison T150

Prosečna brzina u nesrećama u kojima učestvuju motorciklisti je manja od 60km/h... Pametnom čoveku to nešto kaže... Izvini ja zaboravio na R od 50ccm...

Ok, ali to vecinom nisu udesi sa smrtnim slucajem.

• Zainteresovan, 805 postova
  • Motocikl: ktm

Realno, tema je jako glupa ali je i jedna od posecenijih nazalost... Za jedan dan je vec na trecoj strani. Zao mi je sto energiju ne trosite u nekim pametnijim temama

• Podržavam 2

Prosecna brzina je tolika jer je vecina udesa iz tog izvestaja u gradskoj voznji gde je toliko i ogranicenje brzine. Ili to mozda sportski ne mogu da se voze ispod 100 pa ti mislis zato da nisu sportski motori u pitanju ;)

• Drug član, 1531 postova
  • Motocikl: XRV 750, TZR 125

Saša obrati pažnju kome se obraćaš:

Acim- administrator

Aćimo- običan korisnik kao i ti, koji za razliku od ONE teme, deli mišljenje sa tobom i podržava neke tvoje akcije.

• Podržavam 2

• Ne silazi, 6619 postova
  • Motocikl: đački pešački

Ne ulazeći u raščlanjivanje uzroka nesreća, samo osvrt na odnos auto naspram motorcikla. U Nemačkoj je osnovna postavka da jači mora da pazi na slabijeg tako da su pešaci, biciklisti i motorciklisti unapred zaštićeni jer čak i kad realno automobilista nije kriv, staviće mu se na teret da nije dovoljno pazio, gledao... i biva skoro uvek kriv. Svi to znaju i uz opštu kulturu motorcikl je mnogo bezbedniji nego kod nas i dok to ne bude primenjivano, neće nama biti bolje. Uz to, malte ne nije potrebano svedočenje ili neki konkretan dokaz ala snimak, obična prijava je dovoljna da neko bude sankcionisan, a mi svaki dan doživljavamo opasne sitacije i ostajemo nemoćni osim da se fizički razračunavamo.

Nemam gotovo nikakvo moto iskustvo, ali niz godina života i auto iskustva. Znam šta je sportski automobil i analogno tome mislim da R motor nosi određenu opasnost u svakodnevnoj vožnji ako je u rukama novajlije. Iao male kubikaže, snaga prelazi stotku, kriva snage je pomerena u višlje obrtaje što iziskuje brži režim voženja, položaj sedenja je ležeći što smanjuje manipulisanje u gradskim uslovima, nije baš za vožnju u dvoje, niži je i sa užom siluetom što mu umanjuje uočljivost, mnogo je efektniji i prestižniji od ostalih tipova motora i kao takav je poželjniji kod izbora prvog ili drugog motorcikla u karijeri. Mnogi nakon mopeda ili lakog skutera idu na R što mislim da je pogrešan izbor jer ma kako se pokušavalo lično sputavati, jednostavno ponese motor. Ne znam statistiku, al mislim da što se tiče smrtnosti uzrokovane vlastitim uzrokom R motor porednjači. Kao bivši skuteraš sasvim sigurno je moped najugroženiji jer jednostavno vozači auta nipodaštavaju najslabije računajući da ih voze dečurlija koja nije u stanju da im se fizički suprostavi, a i misle da tu vrstu dvotočkaša je moguće momentalno metuti na leđa i ukloniti im se sa puta. Primetio sam da me na enduru mnogo više primećuju i uvažavaju za razliku dok sam skuterisao, a trebalo bi suprotno, al na žalost nije tako. Predpostavljam da brojčano najveći broj ekscesa biva na skuteru, jer mnogo toga ostane ne zabeleženo, ono pao i nikom ništa.

• Podržavam 5

• Svrati ponekad, 203 postova
  • Motocikl: Hornet S

Mislim da je saobracajna nekultura glavni uzrok ovakvog stanja u saobracaju,cuj saobracajna...opsta nekultura i bahatost u ponasanju.

Primer od pre neki dan...idem autoputem ka BG,desna traka,brzina 125-130. Vidim kako mi prilazi Opel suza i levi zmigavac,leva traka i pokusava da me pretekne. Plasio sam se da mu klipovi ne izlete,kulja dim iz njega,lupa udara,samo sto se ne raspadne i to traje,jer ne moze,a osetim mu vetar koji pravi. Necu da budem ker i da dam gas,vec usporim i pustim ga me pretekne. Ne mogu da vozim iza njega od dima,leva traka i gas.

Nije proslo par kilometara,kurirski kombi iako mu je max dozvoljena brzina 100,on me pretice...a turbulencija?

Jedina stvar koja me moze sacuvati toga je da vozim 150 i ako treba da odvrnem jos,pa da ne mogu da me stignu i da me ne zahebavaju. A onda sam prekoracio ja brzinu,neodgovoran sam je vozim ONAKAV motor,nisam prilagodio...i bla bla. :neznam:

Jos jedna stvar...nasi putevi. Kako god da prilagodimo brzinu,uvek idemo prebrzo na novonastalu rupetinu,ulegnuca,sljunak,odrone...i sl,a svaki motor sa tvrdjim ogibljenjem to jos kako oseti.

• Ne silazi, 6136 postova

Moram da se ukljucim. Ovo su ciste gluposti. Povezivati tip motora sa tragicnim saobracajnim nesrecama je hm. Ajde ovako jedan od najcenjenijh motora na ovom forumu Honda Africa twin od 0-100 ubrzava za 4,6 sekundi sto je brze od vecine sportskih automobila od oko 100.000 Eur i sada mene neko treba da ubedi da vozaci iste nikada sa semafora ne krenu pun gas i ne navuku do drugog semafora bar na 100 km/h tesko. Samo sam hteo da kazem da svaki motor moze jako brzo da dostigne brzinu sa koje pad znaci u 90% slucajeva i smrt.

I kao sto je vec puno puta napisano motor nije kriv sto je neko poginuo.

• Podržavam 2

Gost
Ova tema je zaključana za nove odgovore.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja