Jump to content

Moto Zajednica

Keeway Speed 125/150

Recommended Posts

• Zainteresovan, 622 postova
  • Motocikl: SV 650

Bio sam i ja danas na najlonu ali nisam video taj torbicak  :) U kom delu to prodaju uopste?  I kolko para?

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• Svrati ponekad, 404 postova
  • Motocikl: Honda CBR 900rr

@Brle

Odlicna torba!Ja sam bas danas gledao u Luisu ali mi se cinila kao prevelika za speed-a ali sada vidim da odlicno stoji!Koja joj je cena?U luisu je na popustu 12e...!  :)

@Swa

Pssss,ovde ne sme da se spominje fb!  :D Zanimljivo izgleda,nisam do sada nigde video ovakav model!

• U prolazu, 17 postova

Sad kada si rekao da je 12 jura sramota me da kazem koliko sam platio, ali vodio sam se ovim: Na pocetku ove strane tj. ovog naseg sajta ima reklama za onaj pegaz moto radnju u NS-u. Tada sam tamo prvi put video te torbice. Preskupe su. Mislim Da je najeftinija 4500 din. Pogledajte i sami:  http://www.pegaz-moto.rs/

Sa desne strane imate kolonu nadjete torbe i to je to. Posto je ova bila 2000 dinara odlucio sam da je uzmem. Mozda je skupa, ne znam, kazem video sam ih samo na tom sajtu.

Swa to ti je u srednjem redu na sredini otprilike gde prodaju  autodelove. Gari ima par kaciga i nesto od opreme.

Inace zaboravio sam da vam kazem da sam kod dvojice likova u istom tom redu samo na pocetku, koji prodaju akumulatore, nasao adapter tj. punjac za akumulatre. S obzirom da sam na nekom sajtu video da ti punjaci kostaju minimum 50 ojra pa nadalje, ovaj je 1800 dinara. Ne znam sta mislite o tome ali to kontam moze zatrebati nekad.

Oho,ovo vec lici na nesto a setili su se da stve siru zadnju gumu!  :)

Inace imam problem s paljenjem...Pre neki dan je jedva upalio(morao sam da ispustam benzin iz talozne casice),juce sam isto to probao i ne vredi.Upali,radi dve,tri sekunde i ugasi se.Najverovatnije ne dobija gorivo...Sta bi to moglo biti?  :-\

Jel moze neko da mi pokaze polozaj slavine kad je otovoreno gorivo?Skroz sam zaboravio kako stoji slavina a oni simboli mi nisu jasni! :) Izgleda kad zavrnem na rezervu(bar ja mislim da je to rezerva) nema sanse da uapli...

I meni od juce ocajno pali  ??? Mada ja sumnjam na svecicu.... Kada je slavina vodoravna, ta da je zatvorena. Kada je okrenes NA DOLE, onda je otvoreno a kada taj "zubac" stoji NA GORE, tada je rezerva upaljena. Mozda nam se speed buni sto je opet zahladnelo :)

Ne znam koji mu je djavo...kad uspem da ga upalim u voznji se ponasa super i posle super pali.  ??? stavio sam akumulator da se dopuni pa cu onda kasnije probati opet da ga palim.Izgleda mu stvarno ne prija hladnoca!  :)

• Svrati ponekad, 195 postova
  • Motocikl: Kawasaki Er 6n

Ima i klackalica poentu... Ja sam malo visi (skoro pa dvometras), tako da mi je ovaj motor prilicno mali, i imam taj problem da sedim toliko savijenih nogu da kad podvucem stopalo pod polugu menjaca, nema mi stopalo vise hoda, bukvalno "nema dalje" na gore, bez klackalice ga nikad ne bih prebacio u visu brzinu...

Hehehe, laze bre Fubu. Ruke su mu ko dva pitona, moze bez problema da menja brzine rukom. Samo da resi problem kvacila ;D

Pa moze onda "suicide clutch" da ugradi pa je problem resen. Taman ce mu biti blizu kvacilo i promena brzine  :)

• U prolazu, 30 postova
  • Motocikl: Suzuki GSX 600 F

Evo ovako, hteo sam ovo da podelim sa vama, a to je da sam danas bio na ovom nasem novosadskom najlonu trazeci novu kacigu. Nista posebno nisam nasao, niti ima izbora. Ne mogu ici od nedelje u Beograd na Sajam, pa sam odlucio da sacekam onaj nas aprilski. Mozda je to prilika i da se vidimo tu u Ns-u, ko moze naravno, probauljamo zajedno. Ono sto sam zapravo hteo da vam reknem je to da dok sam trazio kacigu naleteo na torbicak univerzalni za sve motore i odusevio se i na kraju ga uzeo. Vrlo mi je korisno noseci alat i jos neke sitnice u njoj, a da pri tom ne moram vise ranac na ledjima da nosim. Pogotovo kad dodje leto nece mi ledja biti znojava. Ne znam mozda to vec neko ima, ali evo vam slike. Moze da se kaci magnetima napred za rezervoar, a moze i nazad kaisevima, pa ti odluci. Lako je za nosenje u ruci. Za sad mi skroz simpa deluje. Ne znam mozda ce me posle nervirati. Pozdrav! :)

Imam ja istu takvu moto-detail torbu..Platio sam je prosle godone  25 evra....Veoma je dobra u nju stanu 2 para rukavica i jos ponekeka sitnica...i na njoj ima mesto da ubacis kartu ili tako nesto jer je gornji deo providan...

• Svrati ponekad, 439 postova
  • Motocikl: TDM 3vd , Honda CBR 1000 f

Koja je razlika izmedju 150  i 125 modela u perfomansama i uopste koja masina je pouzdanija i trajnija?

Hvala

Pa ono što sam ja primetio  da je 150cc startniji ali ne mnogo i ima možda malo veću krajnju brzinu ali nijanse su u pitanju

kvalitet bi trebalo da je isti stim što je 150cc rasterećenija mašina ima za nijansu više snage

što bi automatski značilo da je trajnija ali sve zavisi i od održavanja....

• U prolazu, 30 postova

Razlika izmedju keeway od 125ccm i 150ccm veoma mala,skoro nikakava,samo sto da bi vozio 150-icu moras imati 18 godina ....Masine su koliko  ja znam izdrzljive i odlicne ....Jedino je zavrsna obrada malo losije odradjena,ali sta da se radi  nije to japanac :D

key1_4.jpg

Model: Keeway Speed 125

Year: 2009

Category: Allround

Rating: 52.4 out of 100. Show full rating and compare with other bikes

Safety: See our safety campaign with the high safety rated bikes in this category.

Engine and transmission

Displacement: 124.00 ccm (7.57 cubic inches)

Engine type: Single cylinder

Stroke: 4

Power: 10.72 HP (7.8 kW)) @ 8500 RPM

Torque: 9.90 Nm (1.0 kgf-m or 7.3 ft.lbs) @ 7500 RPM

Compression: 9.0:1

Bore x stroke: 56.5 x 49.5 mm (2.2 x 1.9 inches)

Fuel system: Carburettor

Ignition: CDI

Starter: Electric & kick

Cooling system: Air

Gearbox: 5-speed

Transmission type

final drive: Chain

Physical measures

Dry weight: 150.0 kg (330.7 pounds)

Overall height: 1,070 mm (42.1 inches)

Overall length: 1,990 mm (78.3 inches)

Ground clearance: 150 mm (5.9 inches)

Wheelbase: 1,300 mm (51.2 inches)

Chassis and dimensions

Front tyre dimensions: 2.75-18

Rear tyre dimensions: 3.25-18

Front brakes: Single disc

Rear brakes: Single disc

Speed and acceleration

Top speed: 95.0 km/h (59.0 mph)

Power/weight ratio: 0.0715 HP/kg

Other specifications

Fuel capacity: 15.00 litres (3.96 gallons)

Fuel consumption pr. 10 km (6.2 miles): 2.20 litres (0.58 gallons)

chi_claudio%20077%2836%29.jpg

Model: Keeway Speed 150

Year: 2009

Category: Allround

Rating: 57.6 out of 100. Show full rating and compare with other bikes

Safety: See our safety campaign with the high safety rated bikes in this category.

Engine and transmission

Displacement: 149.00 ccm (9.09 cubic inches)

Engine type: Single cylinder

Stroke: 4

Power: 12.73 HP (9.3 kW)) @ 8500 RPM

Torque: 12.00 Nm (1.2 kgf-m or 8.9 ft.lbs) @ 6500 RPM

Compression: 9.2:1

Bore x stroke: 62.0 x 49.5 mm (2.4 x 1.9 inches)

Ignition: CDI

Starter: Electric & kick

Cooling system: Air

Gearbox: 5-speed

Transmission type

final drive: Chain

Clutch: Multidisc in oil bath

Physical measures

Dry weight: 128.0 kg (282.2 pounds)

Weight incl. oil, gas, etc: 139.0 kg (306.4 pounds)

Overall height: 1,070 mm (42.1 inches)

Overall length: 1,990 mm (78.3 inches)

Overall width: 740 mm (29.1 inches)

Ground clearance: 150 mm (5.9 inches)

Wheelbase: 1,300 mm (51.2 inches)

Chassis and dimensions

Front tyre dimensions: 2.75-18

Rear tyre dimensions: 3.25-18

Front brakes: Single disc

Rear brakes: Single disc

Speed and acceleration

Top speed: 100.0 km/h (62.1 mph)

Power/weight ratio: 0.0995 HP/kg

Other specifications

Fuel capacity: 11.00 litres (2.91 gallons)

Fuel consumption pr. 10 km (6.2 miles): 2.50 litres (0.66 gallons)

• Podržavam 1

• Drug član, 1399 postova
  • Motocikl: Husqvarna tr650 strada abs 2014

Koliko vidim samo je razlika u precniku klipa. Znaci mogla bi 125-ica da se napravi na 150ccm.

• U prolazu, 71 postova

Ne znam koji mu je djavo...kad uspem da ga upalim u voznji se ponasa super i posle super pali.  ??? stavio sam akumulator da se dopuni pa cu onda kasnije probati opet da ga palim.Izgleda mu stvarno ne prija hladnoca!  :)

Eh, paljenje na hladnom... To je valjda jedina prava boljka ovog inace odlicnog motora... Nije losa ideja ocistiti svecicu, ali treba da mu pronadjes "sweetspot" sto se tice kombinacije gasa i sauga pri paljenju, ja obicno ne odvrcem saug do kraja, nego recimo pola, ili cak malo manje, tako malo lakse upali, i dajem po malko gasa... i naravno, standardna varijanta, upalis i drzis gas malo dok se dooooobro ne ugreje, i onda si na konju, dalje radi kao satic... Samo da dodje leto, onda Kiviji pokazu sta znaju!

• Svrati ponekad, 177 postova
  • Motocikl: Kawasaki GPZ 500s

Imam jedno pitanjce...

Da li je svima copava noga cudna, odnosno, kada ga spushtam na nju nemam neki osecaj sigurnsti da ce sigurno stajati, za razliku od mog skutera, gde se ljudski naslon?

Takodje, kada ga podizem sa copave, ona se katapultira zbog one jake opruke, pa je osetim kroz celo telo ako sedim na motoru.  ;D

Poz...

• U prolazu, 71 postova

Ja sam imao taj problem... Budz resenje (isprobano): zategnes sraf momacki i stavis feder platnu,  pa joj on ne da tako brzo da se vrati

Pravo resenje (nikako da uradim): navariti novi nosac opruge tako da kad je nozica spustena, opruga nije maksimalno istegnuta, nego da preskoci preko krajnjeg polozaja i "zaglavi", ako me razumes...

• U prolazu, 71 postova

E, da... i teca mi je isekao brusilicom malo onaj zljeb koji ogranicava koliko moze u napred da se pomeri copava, tako da sad sedi vise nagnut na nju, i mnooooogo je stabilniji, fabricki je bio toliko nestabilan na njoj da nisam smeo nigde da ga ostavim a da nije na centralnoj, samo mi fali da ga neko srusi, ili ne daj boze neko dete na sebe...

Ja sam samo skratio taj sraf sto prolazi kroz copavu,od njega ne moze da ode dovoljno da bi motor stajao stabilno.Znaci,samo slajfericu u ruke i skratiti sraf.Meni u servisu rekli da skinem jednu oprugu posto ih ima dve,medjutim nema nista bez slajferice!  :)

• Svrati ponekad, 487 postova
  • Motocikl: Kawasaki GPZ 500s - Ferdinand

Ja sam samo skratio taj sraf sto prolazi kroz copavu,od njega ne moze da ode dovoljno da bi motor stajao stabilno.Znaci,samo slajfericu u ruke i skratiti sraf.Meni u servisu rekli da skinem jednu oprugu posto ih ima dve,medjutim nema nista bez slajferice!  :)

i ja sam isekao šraf...probao i da skinem unutrašnju oprugu (to je upalilo kod skutera koji sam ranije vozio) ali nije bilo značajne razlike. Sad sam siguran kad ga ostavljam bilo gde, a centralni štender nemam već par meseci. Pre toga mi je par puta pao sa ćopave...mnogo sam se nervirao zbog toga!

I ja sam odsekao deo srafa. Resava problem :)

• U prolazu, 30 postova

:D :D :D :D :D :D :D ......e,a jesi kralj... :D :D :D

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja