maki3 8 Napisano Octobar 4, 2011 U prolazu, 94 postova Lokacija: Majdanpek Motocikl: Keeway speed 125 Prijavi odgovor kao problematičan Zdravo svima, evo i mene u društvu spidaša. Kupio sam novi, crni speed pre oko mesec dana. Za sada se samo 'vozikam' trudeći se da budem što dalje od čika u plavom, pošto nemam još uvek A položeno, polagaću na proleće. Mislim da je motorčić odličan, naročito ako se uzme u obzir koliko košta (930€). Ispada da je sve ostalo što mi treba od opreme veći izdatak nego sam motor. Elem, par pitanja za poznavaoce, ako neko zna odgovore: - šta radite kada motor ne vozite duže vreme, recimo preko zime, da li treba ostaviti prazan rezervoar? - da li zatvoriti slavinu i upaliti motor da potroši ono malo benzina posle zatvaranja slavine odnosno ostaviti suv karburator? - ako se motor ne startuje duže vreme da li u cilindar sipati malo ulja i 'prošetati' malo klip u cilindru sa par laganih kurblanja? - akumulatorčić verovatno skinuti i držati u toplom preko zime? Jer moze ako nije problem neka slika novog motora?? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
zodini 1300 Napisano Octobar 4, 2011 Drug član, 1043 postova Lokacija: Niš-Donji Dušnik Motocikl: Honda NT650V deauville Prijavi odgovor kao problematičan - šta radite kada motor ne vozite duže vreme, recimo preko zime, da li treba ostaviti prazan rezervoar? - da li zatvoriti slavinu i upaliti motor da potroši ono malo benzina posle zatvaranja slavine odnosno ostaviti suv karburator? - ako se motor ne startuje duže vreme da li u cilindar sipati malo ulja i 'prošetati' malo klip u cilindru sa par laganih kurblanja? - akumulatorčić verovatno skinuti i držati u toplom preko zime? - Rezervoar treba napuniti do vrha. Ovo je bila preporuka za metalne rezervoare da nebi rđali iznutra. Kod plastičnih ja bih ostavio onoliko koliko ima, ne bih se opterećivao time. - Da, možeš da ga okreneš kurblom par puta s vremena na vreme da prostruji ulje kroz njega. Naravno, bez paljenja. Skineš svećicu i kurblaš. - Akumulator je korisno držati na toplijem i jednom mesečno dopuniti. Prvo prazniš (vežeš sijalicu na njega) pa puniš. Sve si sam odgovorio, ne znam što sam ovo i pisao Hvala imenjače, ovo mi je prvi motor pa mi treba savet iskusnijih, sa mehanikom se inače relativno dobro snalazim na starijim automobilima i 2T radnim mašinama, ali nije naodmet da pitam i za motocikle. Nego, pitanjce za sve, znam da bi ovo trebalo u drugu temu ali da li je neko čuo-načuo-zna da li će od nove godine uvesti ono smaranje kod polaganja, tipa moraš da ideš na 40 časova, moraš da uzmeš časove vožnje u školi, nema više L tablica - trista nekih novotarija za uzimanje para i trošenje vremena koga nemamo ? Najradije bih ostavio polaganje za proleće ali se nešto bojim ovoga a vremena za te nove sisteme polaganja ću teško naći. Upisuj o'ma polaganje jeste da je dignuta cena oko 22000 gore-dole ali je do Nove god jos uvek po starom obuka, barem kako sam cuo i na osnovu infoa koji mi je par likova reklo, a od januara idemo po jevropski na obuku i polaganje Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Si-MKSA 8 Napisano Octobar 4, 2011 Svrati ponekad, 264 postova Prijavi odgovor kao problematičan cuo sam da bena delova za keeway i da se mnoga prodajna mesta zatvaraju ? Sta je istina od toga ? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Si-MKSA 8 Napisano Octobar 4, 2011 Svrati ponekad, 264 postova Prijavi odgovor kao problematičan *nema Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Swa 58 Napisano Octobar 4, 2011 Zainteresovan, 622 postova Lokacija: Novi Sad Motocikl: SV 650 Prijavi odgovor kao problematičan Sve je istina nazalost. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Goblin 239 Napisano Octobar 4, 2011 Svrati ponekad, 425 postova Lokacija: Beograd - Borca Motocikl: Futong 250 Prijavi odgovor kao problematičan Rece mi lik u Mass-u da ne idu nigde, nego da su samo preselili servis... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Swa 58 Napisano Octobar 5, 2011 Zainteresovan, 622 postova Lokacija: Novi Sad Motocikl: SV 650 Prijavi odgovor kao problematičan Meni licno drugar bio i rekli da su zatvorili servis i da jedino sad delovi iz Paracina mogu da se nabave (a nemaju ni plocice tamo)! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Goblin 239 Napisano Octobar 5, 2011 Svrati ponekad, 425 postova Lokacija: Beograd - Borca Motocikl: Futong 250 Prijavi odgovor kao problematičan Cekaj, to znaci da ce sada biti Sizifov poso prodati bilo kog keewaya i Tantalove muke doci do delova? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
maski 1033 Napisano Octobar 5, 2011 chef, 1843 postova Lokacija: na proplanku Prijavi odgovor kao problematičan znači, ipak mali varadero.... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
darosavac 241 Napisano Octobar 5, 2011 Motorista u pokusaju, 282 postova Motocikl: Keeway speed 150 Prijavi odgovor kao problematičan Ja se ne uzbudjujem mnogo oko rezervnih delova,uvek ce biti neki razlupan,neispravan koji se moze naci za 200-300 evra i imas skoro sve delove osim onih havarisani koji su obicno rucke,far,satovi,ali zato imate sve ostale delove,tako cu ja postupiti ako zafali nesto kod mene..... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Goblin 239 Napisano Octobar 5, 2011 Svrati ponekad, 425 postova Lokacija: Beograd - Borca Motocikl: Futong 250 Prijavi odgovor kao problematičan A ja bas razmisljao o Keeway Supershadow 250... Okreni, obrni, ako hoces kineza, svi putevi vode Princu. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Si-MKSA 8 Napisano Octobar 5, 2011 Svrati ponekad, 264 postova Prijavi odgovor kao problematičan u massu kazu da ima delova i motora ali speed im je ostao samo 2008 god Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Goblin 239 Napisano Octobar 5, 2011 Svrati ponekad, 425 postova Lokacija: Beograd - Borca Motocikl: Futong 250 Prijavi odgovor kao problematičan Znaci, speed se ukida, a keeway ostaje na trzistu? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Swa 58 Napisano Octobar 5, 2011 Zainteresovan, 622 postova Lokacija: Novi Sad Motocikl: SV 650 Prijavi odgovor kao problematičan Ma delovi ce se nabaviti, uvek se moze nesto nabudziti. Kompatibilni su delovi za kineze... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
darosavac 241 Napisano Octobar 5, 2011 Motorista u pokusaju, 282 postova Motocikl: Keeway speed 150 Prijavi odgovor kao problematičan Ma delovi ce se nabaviti, uvek se moze nesto nabudziti. Kompatibilni su delovi za kineze... Bas to,plocice se uvek mogu nalepiti,gume mogu druge,sajle se urade,sijalice mogu sa drogog motora,cela masina moze sa nekog razlupanog,polugice kvacila i kocnice sve se to moze nabudziti,e jedino moze biti problem npr sediste,rezervoar,blatobrani itd... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
DAKS 0 Napisano Octobar 8, 2011 U prolazu, 20 postova Lokacija: Novi Sad/Kac Prijavi odgovor kao problematičan Dosta delova pashe od sprinta tracka. Ja sam kupio sajlu njegovu i macje oci sa strane. Tako da mislim da se mogu naci delovi. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Chilavert 14 Napisano Octobar 8, 2011 U prolazu, 73 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Keeway Speed 125 Prijavi odgovor kao problematičan Evo par slika mog crnog spida, dok je još nov. Što se delova tiče, snalazićemo se valjda ionako ako živiš u ovoj zemlji moraš da imaš dar za improvizaciju, krpljenje, budženje... 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
darosavac 241 Napisano Octobar 8, 2011 Motorista u pokusaju, 282 postova Motocikl: Keeway speed 150 Prijavi odgovor kao problematičan Prelep je,najlepsi je crni...da predjes 100000 km sa njim i da te lepo sluzi....:takoje: Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Chilavert 14 Napisano Octobar 8, 2011 U prolazu, 73 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Keeway Speed 125 Prijavi odgovor kao problematičan Hvala Darosavac! Svima nama puno bezbrižnih kilometara na spidari! Imam pitanjce, znam da je na forumu bilo reči o zavrtnaju i položajima u kojima stoji slavina goriva, mene samo zanima da li treba da bude okrenuta na gore ili na dole da bih imao i onu rezervu da mi ostane u slučaju da zaboravim da sipam gorivo? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Skittles 4218 Napisano Octobar 8, 2011 Nemanja Stojanović, 1418 postova Lokacija: Beograd Motocikl: CF RedBull 450 MT Prijavi odgovor kao problematičan horizontalno je zavrnuto, ka dole je otvoreno a ka gore je rezerva. znači ka dole, i voziš dok ne stane, onda ka gore i na prvu pumpu. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Chilavert 14 Napisano Octobar 8, 2011 U prolazu, 73 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Keeway Speed 125 Prijavi odgovor kao problematičan Hvala puno, sad mi je jasno. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
xroad 26 Napisano Octobar 9, 2011 U prolazu, 89 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Sachs xroad Prijavi odgovor kao problematičan Evo par slika mog crnog spida, dok je još nov. Što se delova tiče, snalazićemo se valjda ionako ako živiš u ovoj zemlji moraš da imaš dar za improvizaciju, krpljenje, budženje... videh pre neki dan izmedju hrama i slavije isti takav ko tvoj sa L tablicom (moguce da si to ti), htedoh da se okrenem da ga stignem da pitam nesto al sam zurila u skolu zanima me koliko je L tablica da se izvadi i koliko dana traje ta samoobuka, u auto skoli su mi rekli 10/15dana i kosta 13000din, a citala sam negde na netu da je oko 25dana, pa me zanima najsvezija informacija Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Chilavert 14 Napisano Octobar 9, 2011 U prolazu, 73 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Keeway Speed 125 Prijavi odgovor kao problematičan Pa to verovatno i jeste bio moj motor, ako je išao u kompletu sa crvenom kacigom ali bez mene na njemu Tačnije, dao sam ga kolegi da ga malo provoza da ga mine želja. Za L tablicu, odgovoriću ti u temi A KATEGORIJA - KONACNI VODIC ZA POLAGANJE, da ne skrećemo ovde sa teme o speedu-u. Evo ti i link na odgovor: http://forum.bjbikers.com/index.php?/topic/192-a-kategorija-konacni-vodic-za-polaganje/page__st__2060__p__1165292#entry1165292 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
xroad 26 Napisano Octobar 10, 2011 U prolazu, 89 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Sachs xroad Prijavi odgovor kao problematičan hvala za informaciju Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Milos96 141 Napisano Octobar 15, 2011 Svrati ponekad, 432 postova Lokacija: Smederevo / Cacak Motocikl: Yamaha FZR 600,Keeway Speed 125 Prijavi odgovor kao problematičan Da se i ja upisem,od utorka i ja postajem speedas Sad sam dosao iz Mladenovca,kaparisao sam ovog kivija: http://www.moto-berza.com/moto-oglasi/keeway-speed-oglas-31608/ I ovo sam ja danas slikao: Znaci plastike su ok,nisu uopste ostecene,cak ni ogrebane,samo treba blatobran da se zameni,da se zavari viljuska,far dobijam skoro nov njegov originalni,i originalne zmigavce,i treba ona guvernala da se ispravi malo...uglavnom to sve ne verujem da ce da kosta vise od 50-100e,a kupio sam ga za 280e pali lepo,i na dugme i na kurblu,brzine idu super,lakse nego kod yamahe,samo sto je kod yamahe nekako tvrdji i precizniji,ali i ovaj je sasvim ok,samo ga pipnes malo,cak i pise u kojoj je brzini itd...uglavnom ja mislim da je ovo extra za te pare... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...