lazakamikaza 95 Napisano Jun 29, 2011 Svrati ponekad, 150 postova Motocikl: SV 650 Prijavi odgovor kao problematičan Ne znam sta se desava sa onim silnim peticijama, zahtevima,... protestima. Da li se ista od tih zahteva resilo? Sto se tice putarina mislim da je momenat pravi... mogli bismo da trazimo ukidanje ili polovljenje cene u odnosu na automobile. Mislim na onaj princip iz hrvatske... gvozdenjaci... najsitniji koji su u opticaju kod nas. Organizovati se i 100-200 ljudi okupiti sa kesama sitnine i zakrciti sve rampe i to na potezu Beograd - Nis. Zamislite situaciju da hiljade i hiljade ljudi treba da prodje prema Grckoj... to bi moralo da izazove neku reakciju kod vlasti!!! Naravno sve u saglasnosti sa AMS/BJB zajednicom... ako treba onda prvo neki dopis i ako se u roku od xy dana ne dobije odgovor onda u akciju. Naravno ljudi sto da izmisljamo toplu vodu i ostavljanje cipela, ako je tamo negde kod njih to dalo efekta sto ne bi i kod nas. Svako razvodnjavanje teme je od strane onih koje ova tema samo po sluzbenoj duznosti zanima pa se iz tih razloga ukljucuju kao profesionalci za razvodnjavanje. Naravno i normalno da bi hitne slucajeve i kola sa jako malom decom propustali, ispade autoputem se voze samo sitna deca i trudnice? Samo treba sinhronizovati vreme, strane medije i sitninu! Inace sto neko rece bice sve teze a oni sve bezobrazniji. "Oni" su kako politicari tako i ovi na rampama, poslednje iskustvo kad smo isli pre neki dan na Kosovo, posto sam bio poslednji u grupi od par motora, tip sa rampe mi spusti rampu ispred nosa, da li je ciljao glavu nisam imao vremena da proveravam, provukao sam se preko onog naboranog asfalta, propis je propis, pare su pare a Kosovo nije njihova briga jos i kameri dokazi zasto si zaobilazio rampu... O raznim psovanjima i gadjanjima plasticnim flasama iz kucica smo takodje dosta slusali... Zato + za protest sitninom da ne budemo indijanci - ili besplatno kao u drugim drzavama ili par desetina dinara max. ili i dalje ce im biti dosta to sto nam otmu pri registracijama! 1 Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
zec 269 Napisano Jun 29, 2011 Zainteresovan, 729 postova Lokacija: Beograd Motocikl: X8 Prijavi odgovor kao problematičan Zahtevam da smanjite putarinu na onu cenu koju ja kazem!!! To se zove ekonomska racunica? Sta su konkretno uspeli da promene u Hrvatskoj? Za deonicu od granice do ZG se placa 61kn. Imaju slican sistem naplate kao kod nas, a bolje odrzavan put pa zato poredim. BG - NI je 730 din za kola, sto znaci da bi za motor platili oko 420din. Da li bi to platili? To je ok cena? Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
DzOkS 1172 Napisano Jun 29, 2011 NW, 2593 postova Lokacija: НОВИ САД Motocikl: R 1200 GS Prijavi odgovor kao problematičan Дефинитивно треба тражити УКИДАЊЕ путарин....мислим да ми нити имамо ауто пут нити нешто као треба да плаћамо на тих 3 праве рампе што имамо у земљи.....УКИДАЊЕ или да се одметнемо у брда и да ни не региструјемо.... 2 Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Mikulanac 7909 Napisano Jun 29, 2011 nocni cuvar, 2583 postova Lokacija: White City / White Water Motocikl: Yamaha nouvo elegance Prijavi odgovor kao problematičan Kada malo bolje razmislim mene vise smara skidanje rukavica, trazenje kartice po tank torbi, odrzavanje ravnoteze nego cena tako da cu sta god bude bilo prolaziti uporedo sa kolegom u kolima dok me jednom ne oderu, a posle ce vidimo ! Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
kamikaza 61 Napisano Jun 29, 2011 Svrati ponekad, 155 postova Lokacija: Beograd-Lazarevac Motocikl: BMW R 1200GS Prijavi odgovor kao problematičan Kada malo bolje razmislim mene vise smara skidanje rukavica, trazenje kartice po tank torbi, odrzavanje ravnoteze nego cena tako da cu sta god bude bilo prolaziti uporedo sa kolegom u kolima dok me jednom ne oderu, a posle ce vidimo ! Upravo to radim svih ovih godina...dokle, ne znam! :ph34r: Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
lazakamikaza 95 Napisano Jun 29, 2011 Svrati ponekad, 150 postova Motocikl: SV 650 Prijavi odgovor kao problematičan Zahtevam da smanjite putarinu na onu cenu koju ja kazem!!! To se zove ekonomska racunica? Sta su konkretno uspeli da promene u Hrvatskoj? Za deonicu od granice do ZG se placa 61kn. Imaju slican sistem naplate kao kod nas, a bolje odrzavan put pa zato poredim. BG - NI je 730 din za kola, sto znaci da bi za motor platili oko 420din. Da li bi to platili? To je ok cena? Samo kod njih i kod nas vrlo nisu ista i primanja, sem mozda politicarima! A to sa prolaskom uporedo sa automobilima na nekim rampama koliko cujem zbog izvesne vage kao pravi naplatiocima probleme pa dzaba ste stajali! Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Mikulanac 7909 Napisano Jun 29, 2011 nocni cuvar, 2583 postova Lokacija: White City / White Water Motocikl: Yamaha nouvo elegance Prijavi odgovor kao problematičan Aj mi objasni tu vagu jer to prvi put cujem. Izgleda cu morati i da smrsam da bi se provukao sa kolima, to je vec udarac na moje zdravlje! Protest pod hitno ! Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
jager 3445 Napisano Jun 29, 2011 Ne silazi, 6281 postova Lokacija: Hameln, Germany Motocikl: Africa Twin CRF1000 Prijavi odgovor kao problematičan Jedino potpuno UKIDANJE putarina za dvotočkaše ima nekog smisla. Kao što je već rečeno, taman da spuste putarinu na 10 dinara, opet je niko ne bi plaćao jer je muka živa skinuti rukavice, raspakovati se, naći novčanik, a sve to sedeći na motoru. 4 Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Pablo 1939 Napisano Jun 29, 2011 Vlasnik sajta, 5372 postova Lokacija: Beograd, Srbija Motocikl: BMW R1200 GS Adv, S1000RR; Beta 350RR Prijavi odgovor kao problematičan Koliko god da se slazem sa ukidanjem putarina, pokusavam da zamislim kako bi to u praksi funkcionisalo ako vec imamo rampe koje nikog ne pustaju free (osim policijske pratnje). Dakle, ti dodjes motorom, on te pogleda, otvori rampu i ti prodjes? Kul, moze. Ali zamislite koliki je to prostor za malverzacije za njih. Cak i da ih nateramo da ukinu putarine za motocikle, licno sumnjam da ce celnici Srbija Puteva dozvoliti takvu opciju da radnik na naplatnoj rampi moze da propusti nekoga free tek tako.. Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
jager 3445 Napisano Jun 29, 2011 Ne silazi, 6281 postova Lokacija: Hameln, Germany Motocikl: Africa Twin CRF1000 Prijavi odgovor kao problematičan Pa čemu im služe te kamere, majku mu? Sve se svakako snima... Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
mitri 1847 Napisano Jun 29, 2011 Rashodovani bajker, 1731 postova Lokacija: KŠ Motocikl: SunRa Shino Prijavi odgovor kao problematičan Koliko god da se slazem sa ukidanjem putarina, pokusavam da zamislim kako bi to u praksi funkcionisalo ako vec imamo rampe koje nikog ne pustaju free (osim policijske pratnje). Dakle, ti dodjes motorom, on te pogleda, otvori rampu i ti prodjes? Kul, moze. Ali zamislite koliki je to prostor za malverzacije za njih. Cak i da ih nateramo da ukinu putarine za motocikle, licno sumnjam da ce celnici Srbija Puteva dozvoliti takvu opciju da radnik na naplatnoj rampi moze da propusti nekoga free tek tako.. Kakvo dizanje rampe ?? Nema potrebe da diže rampu ... i do sad smo prolazili pored rampe, jer ima dovoljno prostora da prođe motor ... Pre bih rekao da od umanjenja cene putarine samo za motocikle nema ništa, jer bi to značilo uvođenje nove kategorije u sistem naplate ... a mislim da to nije ni malo jednostavno, a ni jeftino ... a u ukupnom broju vozila koja saobraćaju autoputem, procenat motocikala je beznačajan, a još je manji procenat motociklista koji uopšte i plaćaju putarinu ... što znači da takvo uvođenje nove kategorije ne bi imalo nikakve ekonomske logike za JP Putevi Srbije ... Jedino smisleno rešenje bi bilo da se legalizuje ono što smo i do sad radili - prolaženje pored rampe ... ili drugim rečima - ukidanje putarine za motocikle . 1 Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
GUS 261 Napisano Jun 30, 2011 Zainteresovan, 648 postova Lokacija: Banja Luka-Srpske Toplice Motocikl: AFRICA TWIN RD 03 Prijavi odgovor kao problematičan zar ste toliko blentavi da mislite da ce vam dati free putarine ? Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
zec 269 Napisano Jun 30, 2011 Zainteresovan, 729 postova Lokacija: Beograd Motocikl: X8 Prijavi odgovor kao problematičan Samo kod njih i kod nas vrlo nisu ista i primanja, sem mozda politicarima! Zato sam uzeo odnos cena, a ne konkretnu vrednost. Evo recino ovako: BG Mladenovac kosta 90 din za kola, pa prema tome za motor bi bilo oko 53 din. Koliko ja vidim ovde niko ne zeli da placa putarinu, a pri tome ne zeli da bude sudski gonjen. Pablo rece da nema sanse da se to ostvari, ...Cak i da ih nateramo da ukinu putarine za motocikle, licno sumnjam da ce celnici Srbija Puteva dozvoliti takvu opciju da radnik na naplatnoj rampi moze da propusti nekoga free tek tako.. prema tome ostalo je da se bavimo drugim pitanjima gde bi mogli dobiti neke olaksice. Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
tibor 463 Napisano Jun 30, 2011 Zainteresovan, 637 postova Lokacija: Temerin Motocikl: TDM 850, DKW RT175 Prijavi odgovor kao problematičan ljudi ko nema šta konkretno da napiše kao pomoć za organizovanje akcije nek ne razvlači priču i svojim komentarima sputava neodlučne..... tema je otvorena sa jasnim ciljem, te se niko na temu deda mraz akcija nije javljao tipa, meni je hladno da se vozam i delim paketiće, nego KO HOĆE HOĆE, KO NEĆE NEĆE 3 Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
DL4E 126 Napisano Jun 30, 2011 Svrati ponekad, 351 postova Lokacija: San Francisco Motocikl: BMW R1250GS Adventure, Yamaha MT-10, Honda CB750 K3 Prijavi odgovor kao problematičan Pa nema tu sta da se polemise u sustini, za ili protiv, nego neka se odluci vreme i mesto, postavi obavestenje i kraj. 1 Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
mitri 1847 Napisano Jun 30, 2011 Rashodovani bajker, 1731 postova Lokacija: KŠ Motocikl: SunRa Shino Prijavi odgovor kao problematičan zar ste toliko blentavi da mislite da ce vam dati free putarine ? A zar si ti toliko blentav da ne znaš da je putarina i sada free, samo nezvanično ... ... 90% motorista koji prođu autoputem uopšte i ne staju na naplatnoj rampi ... sad samo treba da se i formalno proglasi da je putarina za motocikle free, i ništa više ... Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
vlajko 2670 Napisano Jun 30, 2011 Advanced DJ Member, 4305 postova Lokacija: Dunav na vidiku.. Motocikl: Šarulja queen RD04 Prijavi odgovor kao problematičan E pa ne moze to tako jednostavno.. Podrzacu akciju ako je bude, obavezno dodati i zutu traku.. Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Kypck 188 Napisano Jun 30, 2011 Друг члан, 636 postova Lokacija: Beograd, Zvezdara Motocikl: Honda Transalp Prijavi odgovor kao problematičan Da li su onima koji ne placaju putarinu pravile problem patrole policije na Bubanj potoku? Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
jager 3445 Napisano Jun 30, 2011 Ne silazi, 6281 postova Lokacija: Hameln, Germany Motocikl: Africa Twin CRF1000 Prijavi odgovor kao problematičan Da li su onima koji ne placaju putarinu pravile problem patrole policije na Bubanj potoku? Putarinu sam platio JEDNOM u životu i to kada sam prvi put išao motorom po "auto putu". Čovek u kućici me je začuđeno upitao "A ti ćeš da platiš??" Od tada, do danas, nisam platio putarinu ni jednom, mada retko i idem auto putem. Ranije sam jednostavno prošao pored rampe, a od kako su ih produžili, prođem iza automobila. Do sada (hvala Bogu) nikakva kazna mi nije stigla iako nisam sakrivao tablicu. Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
shejtan 378 Napisano Jun 30, 2011 Drug član, 1893 postova Lokacija: NBGD Motocikl: XRV 750 Prijavi odgovor kao problematičan Da li su onima koji ne placaju putarinu pravile problem patrole policije na Bubanj potoku? Putarinu sam platio JEDNOM u životu i to kada sam prvi put išao motorom po "auto putu". Čovek u kućici me je začuđeno upitao "A ti ćeš da platiš??" Od tada, do danas, nisam platio putarinu ni jednom, mada retko i idem auto putem. Ranije sam jednostavno prošao pored rampe, a od kako su ih produžili, prođem iza automobila. Do sada (hvala Bogu) nikakva kazna mi nije stigla iako nisam sakrivao tablicu. A sto bi ti i stigla kazna? Pa te kamere ne snimaju tako kao sto mislite. One snimaju tablice tek kad stanes na plato ispred kucice koji aktivira kameru, una uslika teblicu, komp je procita sa slike i ubaci na tiket, ali desava se da ne moze da procita i onda na tiketu izdje umesto broja tablice XXX-XXXX Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
severian 17552 Napisano Jun 30, 2011 Integrisan, 8339 postova Prijavi odgovor kao problematičan Moje licno misljene, bazirano na nekom kao poznavanju situacije, je da nema bilo kakve sanse da uspe zahtev za potpuno ukidanje putarine za motore. Niti ima cima da se argumentuje, niti postoji komparativni primer u inostranstvu da je negde tako. Prosto, to sto bi nama tako odgovaralo nije argument i takav zahtev nikada nece proci (zato sto, realno, nije ni opravdan). Ja cu ucestvovati na tom protestu, ako i kada ga bude, cisto iz solidarnosti i iz dobrog zezanja (to mu dodje kao hobi, zezati birokrate;)). Ono sto cemo eventualno realno dobiti (a to mislim da je 100% ostvarivo i to bez mnogo muke) je 50% smanjenje. Samo, da li je to ono sto zelimo? Nisam bas siguran. Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
DL4E 126 Napisano Jun 30, 2011 Svrati ponekad, 351 postova Lokacija: San Francisco Motocikl: BMW R1250GS Adventure, Yamaha MT-10, Honda CB750 K3 Prijavi odgovor kao problematičan Slazem se da je poptuno ukidanje mozda nerealno, ali bih pucao na bar smanjenje od 70%. Mislim da je to prihvatljivo. Naravno, uz to treba da idu i ostali zahtevi, kao sto su voznja u zutoj traci, voznja izmedju kolona (neko rece da su i to zabranili), troskovi registracije itd. Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Pedja Varadero 443 Napisano Jun 30, 2011 Svrati ponekad, 148 postova Lokacija: Beograd-MK Crna Reka Motocikl: Honda xl 1000 V varadero BMW k1200lt Prijavi odgovor kao problematičan ukinuti nece sigurno putarinu ,a samo mozemo da uticemo da se smanje,sto se mene tice putarina je svakako besplatna jer uvek prolazim naplatnu rampu i do sad me nikad niko nije niti jurio a kamoli pitao nesto,a nisam još cuo da je ikome stigla bilo kakva kazna zbog toga,znam sigurno da i ovi ljudi sto rade na naplatnim rampama simpatisu bajkere i njima ni iz dzepa ni u dzep sto ce im neko proci sa bajkom niti se bune :moto3:po meni je bolje i ne cackati nista dok se niko ne buni zbog prolaska rampe bez plaćanja Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
DL4E 126 Napisano Jun 30, 2011 Svrati ponekad, 351 postova Lokacija: San Francisco Motocikl: BMW R1250GS Adventure, Yamaha MT-10, Honda CB750 K3 Prijavi odgovor kao problematičan Bogami mene je jedan iz kucice gadjao sholjom, tako da ne znam bas koliko simpatisu. Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
VladeM 9 Napisano Jun 30, 2011 U prolazu, 1 post Prijavi odgovor kao problematičan Koliko vidim ovde vise bajkera ne placa putarinu nego sto placa.. Daj jednom da svi budemo isti bar za takve stvari i da se organizuje protest za sve sto treba da se promeni!!! Sve lepo na papir i na protest!!! Dobijaju i svi ostali, dobicemo i mi nesto od onoga sto budemo zahtevali!!! Sto pre u akciju, prodje sezona!!! Pozdrav svim bajkerima!!! Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...