Jump to content

Moto Zajednica

Na 3,5-4000rpm pocinje da lupa

Recommended Posts

• Zainteresovan, 666 postova

Duše, ja bih dao ovom pređašnjem vlasniku još par stotina eurića ako ti ostane kad prodaš te djelove...

Što se tiče samog motora, vrlo je vjerovatno da je prolupao, ali nije kraj svijeta. Motor može da se vozi i sa tako oštećenim ležajem(ima), ali se ne preporučuje jer može ostrugati radilicu pa se onda mora i ona mijenjati, što je mnogo skuplje od mijenjanja samo ležajeva i egalizacije radilice. U svakom slučaju, motor se mora otvoriti i onda majstor može da postavi dijagnozu, nikako prije. Kod opravke treba voditi računa o stanju lanca i španera, kao i o stanju uljne pumpe, jer je vjerovatno ona razlog stradavanju ležajeva.

Jednostavan je eksperiment za provjeru pumpe od ulja. Motor se upali ujutro kad je potpuno hladan i odmah ugasi. Lampica od ulja se ne smije odmah upaliti, već poslije 3-4 sekunde, ili više...

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• Svrati ponekad, 216 postova
  • Motocikl: Yamaha XV535 Virago

nemoqu dati svoje misljenje sto se tice zvuka motora-kuckanja,ili lupanja,ali

sta se sve moze desiti ako se vozi sa radilicom koja usput pomalo i lupa:

lezaji,radilica,i na kraju nesto najbolnije,a to su blokovi,kako?

ako se duqo vozi sa prolupanom radilicom,od siline tih udaraca moze da se osteti leziste lezecih lezaja,druqim recima-blok.

da li zavisi od majstora koji trnuju blokove ili od necqea druqoqa,ali sam uqlavnom slusao price,da posle trnovanja,nesme da se motor vozi u vecim obrtajima,jer ako budu veci obrtaji bice i zaribavanja.

znam slucaj kada je tip tipu prodao motor koji je tako uradjen i receno mu je da neide u vece obrtaje jer se motor tada dosta vise trosi,nerazumemo se svi u sve,ovaj qa samo jednom zavrnuo i kraj.moj savet,ako nemozes  druqacije-voziti qa,ali samo do majstora,dok to neresis problem.

pozdrav!

• Svrati ponekad, 328 postova
  • Motocikl: Honda TransAlp XL600V

Ako mogu da pitam sta je na kraju ispalo od motora,jesi uspeo da ga sredis,nisam ga video u oglasima ni za koje pare a bas me zanima sta je bilo nakon sto ti je pantokrator dao te delove,i koliko te je izaslo sve skupa!?

Pozdrav 8)

• Drug član, 1592 postova
  • Motocikl: Aprilia Pegaso 650 Strada

pa, kandidovao se za mistera BJB  ;D

Ovaj, da, sta bi, ajde, ima nas jos umjesanih u pricu koji bi da saznamo jos detalja....

• Svrati ponekad, 438 postova
  • Motocikl: Yamaha Xt 600

Pre svega, nisam se ja kandidovao, nego su me kandidovali. Ne bavim se samopromocijom. ;D

Sa Transalpa mi nocas ukrali ciradu. ;D Kakva smo lopovska zemlja pa to nema nigde... Da ne kunem sad, mnogi su i bez motora ostali, tako da sam dobro prosao...

Inace, stoji od kako sam ga dovukao iz CG... Postoje 2 opcije- da zamenim ceo agregat (jeftinija opcija, samo sto agregata nema, bar ne povoljnih), ili da kompletno rasturim motor, zamenim sve sto ne valja i vozim tog Transalpa jos par godina jer mi se popravka u drugom slucaju nece isplatiti... Planiram da ubrzam resavanje tog pitanja...

• Braćala..., 2179 postova
  • Motocikl: Honda CB750F 1981

Pre svega, nisam se ja kandidovao, nego su me kandidovali. Ne bavim se samopromocijom. ;D

Sa Transalpa mi nocas ukrali ciradu. ;D Kakva smo lopovska zemlja pa to nema nigde... Da ne kunem sad, mnogi su i bez motora ostali, tako da sam dobro prosao...

Inace, stoji od kako sam ga dovukao iz CG... Postoje 2 opcije- da zamenim ceo agregat (jeftinija opcija, samo sto agregata nema, bar ne povoljnih), ili da kompletno rasturim motor, zamenim sve sto ne valja i vozim tog Transalpa jos par godina jer mi se popravka u drugom slucaju nece isplatiti... Planiram da ubrzam resavanje tog pitanja...

šTO TI MOTOR NE UKRADOŠE DA SE REŠIŠ BEDE !  ;D

• Drug član, 2247 postova
  • Motocikl: Triumph Tiger 800xc

šTO TI MOTOR NE UKRADOŠE DA SE REŠIŠ BEDE !  ;D

Sačekaš da ga poprave, pa ukradeš ti njima :)

• Drug član, 1592 postova
  • Motocikl: Aprilia Pegaso 650 Strada

ha ha, moram jedan off

mom prijatelju su ukrali vazdusnu pusku (neispravnu), policija nadje lopeve, prijatelju vrate pusku (ispravnu)

lopuv na sudu izjavljuje ladno: nisam je ukrao, ja sam je popravio...  :D

U nasoj zemlji ne mozes osigurati motor od kradje, mislio sam ja o tome. ;D ;D ;D

E Peki, nisam ja te srece. ;D Cak sam prestao da ga vezujem, reko valjda ce ga pokupiti neko, ali nista... ;D Izgleda da je i Ciganima ciganski previse...  ;D ;D Mada ako ste pratili Simpsonove, znate za onu epizodu kad Homer pokusava da se otarasi tramboline... I niko je nece... Onda ga posavetuju da je veze lancem, on to i uradim, i omah se pojavljuje SNAKE, sece lanac i odnosi trambolinu...  ;D

Ostao sam duzan epilog price, pa ukratko, evo vam ga. ;D

Motor je na Josephovu sugestiju kombijem  prevezen u Temerin na servis. Usput je uspeo da padne, tako da se polupao i drugi retrovizor, a plastike su poprimile cudan oblik (ovo pisem jer znam da ce Wulfiju biti lakse, zna on zasto  ;D). Tamo je stajao neke 3 nedelje cini mi se. Iskoriscena je radilica koju mi je dao Panthocrator, skracena je za 0,8mm. Zamenjen je lezaj radilice u bloku jer je stari bio ostecen. Ubacen je drugi spaner i lanac bregaste (spaner opet Panthocratorov, lanac nov). Zamenjene gumice ventila, obradjeni ventili, obradjena klipnjaca. Sad kad pogledam, stalo je sve u 3 reda... A uopste nije bilo tako jednostavno.  :D Motor sada radi kao sat, izuzetno sam zadovoljan. Sve je uradjeno u roku, kako su stizali delovi. Nista nisam cekao. Uradjen je kompletan servis, i otklonjeni su svi sitni nedostaci, majstor se bas potrudio. Stavio sam novi vizir (3000din), malo duzi. Vise mi vetar ne bije pod kacigu, nego pravo u celo ;D (jbg, duzina je veciti problem ;D). I zamenio sam stakla na retrovizorima (600din komad, Bul. Mihajla Pupuna). Treba da se snadjem za rol barove, pa ide na farbanje, i onda ce biti slika, da se hvalim malo. :D E sad ide onaj deo- "posebnu zahvalnost dugujemo...": Panthocratoru pre svega, koji je dao gomilu delova besplatno (vracam ostatak ovih dana, majke mi ;D), Saletu iz Trstenika kom sam se popeo na glavu dok nije nabavio sve delove koji su mi trebali, Wulfiju- takodje maltretiranje, oko transporta motora dok sam letovao u CG (Transalp se posteno odmorio, vise su ga vozili nego sto je vozen ;D), Josephu- svakodnevni maltretman s moje strane dok je motor bio kod majstora, nabavka svih potrepstina da se ja ne bih cimao iz BG. I naravno zahvalnost svim ostalim drugarima koji su bili tu (sigurno sam nekoga zaboravio), i bili 12. igrac, bez vas ovo ne bi bilo moguce  ;D Da budem iskren, nedostaje mi ono zveckanje  ;D Navikne se covek...  :D Ali kupicu zvecku, ne trebaju mi vise kvarovi na radilici...  ;D Za ovih 7 dana od kako sam uzeo motor sa servisa, presao sam 1000km, i sve je ok... Pa se nadam da ce tako i ostati.  ;)

• Drug član, 1414 postova

E bas mi je drago da si konacno resio problem :D. Uz malo dobre volje nista nije neresivo. Smemo li da znamo koliko su te kostale "ruke" za majstora!? Sad samo odrzavaj i cepaj ;D ;)

• Aktivirao se na času, 3277 postova
  • Motocikl: 1 Litar Honde
Cela zajebancija kad se sve sabere 1000e, skoro okruglo... Za ruke, ovaj put, 230e.
HEAVY!!! Previše...

• Svrati ponekad, 116 postova

i ja mislim da je previse, za generalni remont automobilskog motora za ruke se uzima 150e ili kako majstori kazu od 35 do 40e po rupi

• Aktivirao se na času, 3277 postova
  • Motocikl: 1 Litar Honde
Mislis na ruke ili ukupnu cifru?
Mislim na ukupnu cifru, ruke su relativna veličina i variraju od majstora do lopova, tj. od mušterije do ovce (i nazad). Mislim da je za sve ukupno jaka cifra...

• Teoreticar ..., 12115 postova
  • Motocikl: BMW R1200GS Adv

Dushe, kao sto sam ti rekao, sta je bilo bilo je, zaboravi. Sad imas dobar motor, uzivaj i ne silazi sa njega sledeceg leta. Tako ce se sve ulozeno isplatiti.

Srecno!

Gost
Ova tema je zaključana za nove odgovore.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja