Jump to content

Moto Zajednica

Da li je pametno preci na hondu XL1000 Varadero ?

Recommended Posts

• Ne silazi, 5815 postova
  • Motocikl: Kawasaki H2 SX SE '23 / Triumph R3 Storm R '24

Mali Strom super izgleda, samo napred. Ja sam prešao na 1000 kuba jer često vozim ženu.

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• Ne silazi, 6281 postova
  • Motocikl: Africa Twin CRF1000

"vozaci motocikla se dele u dve grupe, one koji uzivaju u motoru i one koji uzivaju u voznji"

Ne. Dele se na one koji su pali i one koji nisu još :D

E sad, da li ti treba litra ili ne... Na snagu svakog motora se (vrlo brzo) navikneš. Koliko god te brzina i ubrzanje "ne rade", ako se natovarite dvoje + 3 kofera onako solidno natovareni, sve ispod 80-tak konja će ti biti malo. 100 "konjova" je ideala. Ja sam letos išao sa suprugom na more, baš napakovan (DA! NOSILA JE I ONO ŠTO JOJ NIJE TREBALO :D ) i mogu ti reći da mi je uzbrdo bilo poprilično nezgodno ući u obilaženje. A i osetilo se da se motor muči da nas popne. Nije da nije mogao, naravno, ali bi bilo puno veće uživanje da sam imao 100 konja pod sobom...

• Podržavam 2

• Kontraš!, 1271 postova
  • Motocikl: KLX 650 sm/enduro

ne prelazis 120 sto znaci da zelis ipak da vozis do te brzine. Nemam nista ja protiv da ti sam odlucis sta ces voziti, ali ce litra svakako lakse nositi sav teret nego 600ccm. Mislim da u opste nije na odmet imati masinu koja moze da iznese vise nego sto ti treba a da pri tom ima potrosnju kao i motori od nekoliko stotina kubika manje, a mozda cak i manju. Jedino sto bi bilo skuplje jeste registracija...

Kazem ti raspitaj se nesto vise o modelu od ljudi sa foruma koji voze te motore, pa ako nista samo ih imaj u vidu kad budes donosio odluku sta i kako dalje...

:)

• Podržavam 2

• Drug član, 1855 postova
  • Motocikl: Triumph Tiger 1050, Medlay 150

...

Boki bre nemoj dukca da mi diras, prva ljubav zaborava nema. btw jedan pametan decko mi je rekao

...

Hehehe! Ja se malo nasalio, jer ce sada navijaci Honde (a takav sam ti i sam :D ) biti razocarani, a takodje i navijaci one nemacke firme, jer verujem da bi rasprava otisla u tom smeru!

Salu na stranu i sam sam racionalan tip i potpuno mi je jasno o cemu pricas i kako si doneo odluku. Sto se tice Ducatija, a i ostalih 'talijana, mislim da njihov dizajn nema premca, a kvalitet poslednjih desetak godina dostize ostale proizvodjace motocikala, tako da i sam razmatram mogucnost...

• Podržavam 1

• Ne silazi, 6534 postova
  • Motocikl: đački pešački

Ajd ja malo, iko sam naj ne merodavniji da solim pamet. Vidimo svi da vlast poludela sa idejom kvazi regulisanja saobraćaja. Glavni ciljevi su brzina i žuta traka. Znači, grad ko ovce iza auta, stani kreni, znači muka za težak mtor bez obzira na umešnost i jake noge. Automatsko snimanje pekoračenja brzine je ne rešiv problem osim da se vozi tih 50 po gradu. Naime, postavljaju se pokretni radari koji često i ne mogu da se vide. Svakodnevno pomeranje mesta merenja će vremenom svima nama uterati strah u kosti bez obzira kojim putem se vozali. Koliko čujem u RS svi mile ko mravi. Dosadašnja praksa tolerancije prema motorima će veroivatno biti prekinuta a broj radara stalno uvećavan jer to donosi čist prihod nezasitoj vlasti. Tako da se postavlja pitanje čemu toliko jak motor ako svi budemo morali da idemo 80 koliki je generalno ograničenje. mOg drugara puko radar što je prilikom preticanja kamiona išao preko tih 80. Džabe obrazloženje da je tako bezbednije. Uopšte se postavlja pitanje koja je svrha jakog auta ili motora osim nekog svog ličnog zadovoljstva koje slažem se, nema cenu.

• Podržavam 1

• Enduraš, 6368 postova
  • Motocikl: CRF300L

"vozaci motocikla se dele u dve grupe, one koji uzivaju u motoru i one koji uzivaju u voznji"

Ne. Dele se na one koji su pali i one koji nisu još :D

E sad, da li ti treba litra ili ne... Na snagu svakog motora se (vrlo brzo) navikneš. Koliko god te brzina i ubrzanje "ne rade", ako se natovarite dvoje + 3 kofera onako solidno natovareni, sve ispod 80-tak konja će ti biti malo. 100 "konjova" je ideala. Ja sam letos išao sa suprugom na more, baš napakovan (DA! NOSILA JE I ONO ŠTO JOJ NIJE TREBALO :D ) i mogu ti reći da mi je uzbrdo bilo poprilično nezgodno ući u obilaženje. A i osetilo se da se motor muči da nas popne. Nije da nije mogao, naravno, ali bi bilo puno veće uživanje da sam imao 100 konja pod sobom...

Pitanje je da li se zbog jednog ili dva putovanja godisnje full natovarenog motora sa suvozacicom isplati kupovati hiljadarku. Skuplja registracija, odrzavanje, veca potrosnja i tezina motora.

Sto se mene tice, ne. Ako putuje cesto, onda je odgovor ipak da :)

Baš tako Aco. Moj kum uzeo Megana karavana da bi imao jednom godišnje pun komfor za put na more sa porodicom, a sin već najavio odsustvo od mame i tate, a uskoro će i ćerka. Gde stanuje, izložen je ptičijim izmetom i mora jako često da pere auto a ne može sam jer ne dohvata ceo krov. Pošto stanuje u centru, ne voza po gradu jer mu ne treba a drugo, ne može posle da nađe dobar parking. Tako da zaista velika dilema. Prevoz se u gradu koristi sigurno preko 95% vremena i jedno 70-80% kilometraže.

• Podržavam 1

• taraba, 612 postova
  • Motocikl: enduro

O čemu pričaš djunto? Ako tako postavljaš stvari, najpametnije je voziti se gradskim prevozom. Iz te vizure je i tvoje sokoćalo totalni glamur.

Ako bi sve kalkulisao, sve bi mu bilo skupo, ili preteško za grad, pazi na muriju, plaši se ovna, plaši se govna...

Pa kad ćeš da živiš?

• Podržavam 2

• Enduraš, 6368 postova
  • Motocikl: CRF300L

Jbg druze, ako primas prosecnu srpsku platu, moras sve da ukalkulises. Ja nekako vise volim da imam slabiji motor kojim cu godisnje vise da predjem i na vise tura da odem zbog manjih troskova odrzavanja i registracije, nego veci kojim cu redje da se vozim. Ko ima veca primanja, njemu nije problem.

@b2man-Da, baš tako, postavlja se filozofsko razmišljanje o obesmišljavanju mnogo čega što nam se dešava, ne samo nama. Ne radi se o kalkulisanju već jednostavno o ružnoj činjenici nametnja kojekakvih pravila, iz tog konteksta rezonujem. Lično, počeo sam da zaobilazim rute kuda idem jer se zaboravim da tu stoje viseće kamere i merače 40 ograničenje, "kuća cveća", pa bolje sprečiti nego lečiti. A busom se nikad nisam, nit ću, nadam se, ne podcenjujem gradski prevoz naravno. Još davnih dana u Austriji niko živ ni da pomisli da pređe 8 banki,svi tempomat i udri u ovčijem voziću. Na žalost, tako je. A kad smo kod mog sokoćala, razmišljao sam o jačem motoru, evidentno da uvek fali snage, al se moram-o suočiti sa ružnom stvarnošću.

Ne radi se ni o novcu, jednostavno se ispod prosečuje čitav život kao i njegov smisao. Ja sam se navozao auta kad nit je bilo radara nit ovoliko policije a moglo da se uvek nekako izvadi, vozi Miško, samo tako. A sad, vrag odneo šalu.

Promenio član đunta
  • Podržavam 1

• taraba, 612 postova

Jbg druze, ako primas prosecnu srpsku platu, moras sve da ukalkulises. Ja nekako vise volim da imam slabiji motor kojim cu godisnje vise da predjem i na vise tura da odem zbog manjih troskova odrzavanja i registracije, nego veci kojim cu redje da se vozim. Ko ima veca primanja, njemu nije problem.

Aco,

razumemo se. i ja sam deo ovog siromasnog drustva. znam sve prednosti i mane zivota ovde. ono sto mene nervira je kada krenu price tipa: ma sta ce ti varadero, ogroman je, los za manevrisanje, prejak je, bolji je manji i slabiji, bolja stara baba nego pi... mlada bla bla bla. nerviraju me svi ti eufemizmi.

samo treba biti iskren. i ja bih da imam jos jedan motor, ali nemam finansijsko pokrice za takav potez.

• Podržavam 2

• taraba, 612 postova

...Ne radi se ni o novcu, jednostavno se ispod prosečuje čitav život kao i njegov smisao...

siguran sam da postoje nacini da se borimo protiv tih stvari. pa ne moramo bas da budemo totalno ukroćeni, zar ne?

...Ne radi se ni o novcu, jednostavno se ispod prosečuje čitav život kao i njegov smisao...

siguran sam da postoje nacini da se borimo protiv tih stvari. pa ne moramo bas da budemo totalno ukroćeni, zar ne?

Na žalost, sve više nam se nudi izlaz u virtuelni svet i što je još crnje, počinjmo da ga živimo, i ovo tipkanje to pokazuje. Umesto da sad sedimo negde, recimo da smo skočili do Paraćina il Aca vamo, mi imaginišemo. I ja bi voleo da se sad nađemo, da neko dotera svog Varadera i da se u živo ispričamo. Vožnja nekad i sad ni približno ne može da se poredi po slobodi, brzini, ma po svemu. A što se tiče kroćenja, još uvek sam na prebivalištu tako da ni rođena majka me ne bi našla, al će doći vreme ko napolju, sad sa ovim e l.kartama. Dođe se za bilo koji papir na državni šalter i odma se pregleda listing svih neizmirenih obaveza i kazni i odma vatanje za gušu. No da ne teoretišemo. Reko sam gore, merak nema cenu, a motor spada u to iako sam lično seo na skuter iz krajnje racionalnih razloga.

• Podržavam 1

• Zainteresovan, 635 postova
  • Motocikl: Suzuki DL650

...Umesto da sad sedimo negde, recimo da smo skočili do Paraćina...

ja se slazem ! ako neko oce da se provoza sa tim mangupskim touring motorima nek vice odma.

(prednost imaju zenska deca :zvizduk: )

• Călător motocicleta, 2361 postova
  • Motocikl: Bez... jednog dana ponovo :)

Juce pazario Varu u Krskom u Sloveniji pa da prenesem utiske sa prvih 513km.

Iako je Varadero evidentno tezi od AT, tezina se ne oseca, t.j. AT se cini tezi. Motor obozava krivine. Ne voli promenu u visi stepen prenosa pri obrtajima ispod 3000. Voli da se vrti iznad 4000 obrtaja i tada najbolje zvuci. Ima neverovatno dobre kocnice, jako lep odziv na gas, dovoljno je udoban da se nisam umorio ni blizu onoga kako sam se umarao na AT. Taman toliko nize sediste od AT da se osecam mnogo sigurnije pri sporim okretanjima po parkinzima i jebadi na raskrsnicama. Nisam stekao utisak da je problematican pri jako malim brzinama po gradu, cak deluje mi isto kao AT, ali to cu moci da kazem tek kad zavrsim carinjenje pa kad pocnem svakodnevno da vozim na posao i nazad. Generalno motor je stravicno povozan, odlicno reaguje na sve sto mo vozac zada. Sve u svemu ja sam prezadovoljan motorom.

E sad... model je iz 2000god. Karburatorski, za koji se prica kako sisa gorivo kao tenk. Sa druge strane, drugi kazu da to nije istina ukoliko je dobro nastelano sve. Pa evo ovako:

- Krsko - granica - ZG - obilaznica - pa do blizine Bjelovara smo vozili autoputem oko 120km/h, a zatim nam je GPS nasao na deonici do Virovitice nekih 20-25km finog makadama kroz sumu (druga pa polako) ---------------- potrosnja 5.54l/100km

- Virovitica - Osijek --- regionalni, magistralni putevi 60-100km/h dosta naselja i sporih deonica ---------------------------- potrosnja 6.05l/100km

- Osijek - Bogojevo - NS ---- 80-110km/h ---------------- potrosnja 6.05l/100km

Sto se tice gradske voznje verovatno ce posisa dosta vise, ali sta da se radi a sto se tice moje voznje na nekim putovanjima ionako je moj tempo oko 100 na otvorenom i oko 130 na autoputu. Sa sve punim koferima i mojom dragom na zadnjem sedistu da dodam jos litru na sve pa sam zadovoljan. A ako raspalim 150-160 neka trosi... trosi svaki drugi kad se ocepi.

Eto uglavnom jako sam zadovoljan, a sad samo da carina odradi svoj deo pa da se registrujem. Detalji o uvozu i troskovima ce biti u temi u kojoj cu se hvaliti, ali tek kada budem pozavrsavao sve.

• Podržavam 9

• Svakom po zasluzi, 12401 postova
  • Motocikl: Honde Transalp, plavi i narandžasti, oba za dečake

E baš mi je drago da si prezadovoljan, jedva čekam detaljnije utiske :zdravo:

• Călător motocicleta, 2361 postova
  • Motocikl: Bez... jednog dana ponovo :)

I da odgovorim na naziv teme... DA mislim da se isplati preci na Varadero

• Zainteresovan, 670 postova
  • Motocikl: Honda Varadero XL1000VA

još jedan sektaš u družini :) drago mi je da si uzeo Varadero, a sudeći po testiranju potrošnje ne bi trebao da žališ što je 2000 god. i što je karburator jer urpavo ta potrošnja koju si ti izneo ovde je i kod mene sa injection. Moj motor čak troši i više na magistralnim putevima 60-100km/h dosta naselja i sporih deonica, oko 7 litara ispod sigurno ne.

jesi li ti siguran da imaš karburatore ? :D

• Drug član, 2470 postova
  • Motocikl: CBF1000 SC58 '07, SV650N '06

jesi li ti siguran da imaš karburatore ? :D

Sve zavisi od motora do motora i vozaca do vozaca. Quassar je stari vuk :takoje:

• Ne silazi, 6281 postova
  • Motocikl: Africa Twin CRF1000

OOooo, ČESTITKE, Davore!!!!!!!! Baš mi je drago da si ga pazario!

Potrošnja je VEOMA u redu. Meni toliko troši AT.

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja